R

Yüzbaşı
08 Kasım 2013
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
0 üye
Görüntülenme (?)
55 (Bu ay: 0)
Gönderiler Hakkında
R
5 yıl
Rx 580 8gb special edition
Merhaba
Rx 580 8gb special edition ekran kartını 1000 liraya letgo san buldum mining yapılmamış 2 ay kullanılmış garantisi yokmuş. Sizce alınır mı diğer 580 8gb lerden farkı nedir ? Adam kartı satamadınız için elinde kaldığını söyledi. Yardımlarınızı rica ederim :)
R
5 yıl
3000 4000 arası laptop tavsiye
Merhabalar 3000 4000 arası laptop arıyorum. Ekran kartı 650m gibi olursa iyi olur birkaç tane baktım lenovo v330 gibi bir model buldum siz neler tavsiye edersiniz lenovo Asus dell msi gibi markalarda arıyorum
R
5 yıl
250W güç kaynağı ile sistem tavsiye
Merhaba
Öncelikle maddi imkanlardan dolayı bir ufak çaplı pc toplamam gerekli. 1 hafta içerisinde almak istiyorum. Elimde eski bir kasa var ve bundan maksimum bir şekilde yararlanmak istiyorum.

Kasada:
Geforce 210 ekran kartı
250w güç kaynağı
5400rpm harddisk
Kasanın kendisi var tek fanlı

Bunları kullanmak istiyorum. Amacım oyun oynamak değil ancak ileriye dönük(oyun,programlama,simulasyon vb) ekleme yapmak istemekteyim. Şimdilik en azından C# çalıştırsın istiyorum.

Düşündüğüm sistemde ise 1 anakart, 8gb ya da 4gb ram ve ryzen 2600 veya 1600 işlemci düşünüyorum.
Almayı düşündüğüm:
B450M Chipsetli anakart
Corsair Vengeance LPX 8gb 3000mhz
Ryzen 2600

Almayı düşündüğüm bunlar mantığıma göre güç kaynağı eski bile olsa bunları 250W çalıştırabilmesi lazım. Kasa alanı büyük ancak tek 8x8cm2 fan dışarı üflüyor.

2000-2500 civarı düşünüyorum ama ne kadar az o kadar iyi.
Böyle birşey yapılabilir mi? Ne tavisye edersiniz?

Şimdiden teşekkürler.
R
6 yıl
Otobüsünüz batsın!!!
Bu foruma bir bakayım ne var ne yok dedim hal bu. Admin sen ne ise yararsın?
< Resime gitmek için tıklayın >
R
7 yıl
Gebze Harem yuzde 40 zam!
Beyinli hükümetimiz yaptığı zamlar ile artık enflasyonun önüne geçilemeyecek boyutlara taşıyor. Bugün gebze harem pendik gebze arası 2.5 tl iken yüzde 40 zam ile 3.5 olmuş. Allah bunlar sebep olanların önüne koymasın. Hepinizin belasını versin!
R
7 yıl
Teog\u0027u bilerek kaldırdılar!
Şimdi herkes neden teog'u böyle bir zamanda tam da sene başında dersane kayıtları olduğu ogrencilerin bir sürü sınava hazırlık için kitap aldığı zamana denk geldiğini düşünüyorsunuzdur. Düşüncem, aslında bunu kastı olarak yaptılar çünkü malumunuz ekonomi iyi değil ve her gün hangi ürünün gramajından eksilecek ya da hangisine zam gelecek beklentisi içerisindeyiz. Tabi sene başı olduğundan ve ilkokuldaki ek derslerin liselere oranla daha fazla olduğunu göz önüne alınca bu ek derslerden kurtulmanın bir yolunu bulmuş görünüyorlar. TEOG'u kaldırmak. Yani şimdi siz yönetimde olsanız getirdiginiz ek dersleri kaldırıyorum deseniz alacağınız memur oyları gidecek üstelik pmemurlar ayaklanacak. Ama teog kalkarsa burada veli zaten ek ders ya da dersane gözetmeyeceğinden öğretmenlerden bu statü kalkacaktır. Bu da ekonomi için daha az gider demek ki ek derslerin 1200 1500 civarı olduğunu düşünürseniz hiç de azımsanmayacak ölçüdedir. Teog'un kaldırılması iyi ya da kötü ile ilgili detaya girip uzatmak istemiyorum.
Bunlar benim düşüncelerim sağlıcakla.
R
7 yıl
Maaş bordrosu
Arkadaşlar mühendis olarak ise başladigim neredeyse 1.5 ay oldu ve geçen meraktan sigorta girişim olmuş diye baktım sigorta yapmamış patron daha. Bu maaş bordrosuu lazım oldu bugün bugün veremem yarın vereydim muhasebesi veremez cart curt dedi. Bu bordro için sigorta lazım sanırım. Birde beni başka bir yerde çalışırken ısrarla istedi gel bende çalış diye . Bu durumda bordro verebilir mi? Yanlız bu is hayatında anladigim babana bile güvenme dürüst insan hiç olma. Deveye diken insanı ... bu ülkede. O yüzden en yakın zamanda ayrılmak istiyorum ülkeden.
R
7 yıl
E plan hakkında
arkadaşlar konuyu yazılım kısmına açtım ama cevap veren olmadı. Bu programı öğrenmek istiyorum elinizde herhangi bir pdf veya bildiğiniz iyi bir site var mı?
R
7 yıl
E-Plan Hakkında
arkadaşlar e-plan v8 programını öğrenmek istiyorum. Elinde kaynak, pdf veya öğrenebileceğim bildiğiniz bir site var mıdır?
R
7 yıl
Benim konumunda siz Mekatronik Mühendisi olsaydınız siz ne yapardınız?
Merhaba arkadaşlar

Bugün bir firmaya iş görüşmesine gittim satış mühendisi adayı olarak. Kocaeli Mekatronik mühendisliği mezunuyum. 3.00 civarı ort. var ve 1 senedir iş arıyorum.Son 3 4 senede aşırı derece mükemmellik takıntım var. Yaptığım herşey iyi olmalı ve düzgün olmalı kafasındayım. İngilizce seviyem olarak upper- advanced arasındayım. Ancak benim kişisel olarak dezavantajım kararsızlık ve buna bağlı olarak gelecek kaygısı. Satış mühendisi olarak en büyük güzellik çok gezmek. Bu istediğim şartlar arasında. Bir de yapacağım iş az da olsa mühendislik gerektirse de aslında eğitim hayatımı bir kenara atmak demek. Satış mühendisi olarak ne kadar yükselebilim bilmiyorum zaten firma da kurumsal değil ancak dediklerine göre 4 5 senelik adamları 6bin liraya yakın para alabiliyormuş. Yurt dışı eğitimleri ve bir o kadar yurt içi seyahetleri oluyor dedi ama yılda ne kadar oluyor onu söylemedi benimde sormak aklıma gelmedi. Kendime şu ana kadar hep 2 yol çizmiştim ya kurumsal firmaya girecektim aşırı gelişim göstersem dahi orada kalacaktım ya da alt seviye bir firmadan başlayıp kendi işimi kuracaktım. Bu işler için ise düşündüğüm alan robotik ve otomasyon alanıydı. Eminim forumda mühendis arkadaşlarımız ve abilerimiz oldukça fazladır. Bana bir yol yordam gösterebilirler mi?
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.