B

Yüzbaşı
25 Ağustos 2004
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
0 üye
Görüntülenme (?)
7 (Bu ay: 0)
Gönderiler Hakkında
B
14 yıl
Dell Inspiron 6400 - Bilgisayarım açılmıyor, lütfen yardım
Arkadaşlar, 4 yıldır sorunsuz kullandığım Dell Inspiron 6400 model dizüstü bilgisayarım geçen Cumartesi aniden donmalar yaşayınca FAN'da toz birikmiştir diye düşünerek temizlemek amacıyla ilk defa bilgisayarımın vidalarını sökerek içini açtım. Bazı kabloları çıkatmak gerekiyordu onları da tekrar yerine taktım ama bilgisayarım maalesef artık açılmıyor. Power düğmesine bastığım zaman bilgisayarın sol üstünde bulunan 3 yeşil ışık yanıyor, bilgisayar 2 saniye bekliyor ve daha sonra kapanıyor. (Ekrana hiçbir şekilde görüntü gelmiyor.)

Acaba takmayı unuttuğum bir kablo olabilir mi? Yoksa anakartı yakmış felan olabilir miyim? Yardım lütfen.
B
16 yıl
rpdshare_com\u0027a bağlanılamıyor mu?
rpdshare_com' a (linki verince göstermiyor, bu şekilde yazmak sorunda kaldım) giremiyorum ve de ilgili linklerden birşey indiremiyorum. Sizde de aynı problem var mı?
B
16 yıl
dell inspiron 6400 (1x512) RAM\u0027a 1GB RAM eklersem problem olur mu?
Arkadaşlar kusura bakmayın, bu işi çok iyi bilmediğim için soruyorum. 1 GB RAM eklersem 1,5 GB RAM olarak görür mü? Yoksa farklı RAM'ler olduğundan dolayı problem mi çıkarır. 2 adet 512 veya 2 adet 1 GB mı takmalıyım?
B
17 yıl
Minton DSL 208u USB modem\u0027de şu dial-up olayı otomatik yapılamıyor mu?
Arkadaşlar merhaba, bende Airties-102 model modem var ama bir elektrik problemi nedeniyle USB modem kullanmak zorunda kaldım ve Minton 208u marka ucuz bir ADSL modem aldım. Biraz uğraşmayla modemi kurdum ama modem ADSL'e bağlansa bile her seferinde Dial-up yazan bir ikon var onu tıklayarak internet bağlantısını başlatabiliyorsunuz. Normal modemlerde olduğu gibi otomatik olarak internete girmesini nasıl sağlıyoruz bu modemin?

Bir de modemi bilgisayar takınca, sanki flashdisk takımış gibi saatin yanında DONANIMI GÜVENLE KALDIR anlamındaki o yeşil ok çıkıyor. Bunu engellemenin yöntemi nedir?

İlgilenen arkadaşlara şimdiden teşekkürler.
B
17 yıl
Su israfına engel ve su tasarrufuna bir formül
Arkadaşlar, ileride bizleri büyük bir su sıkıntısının beklediği bir gerçek. Hepimiz suyu tasarruflu kullanmalıyız. Bu konuda son günlerde önerilen yöntemlerden biri, -eminim birçoğunuz haberdardır- tuvaletlerde kullandığımız rezervuar, yani siifonlarla ilgili. Bu sifonların gerekli gereksiz kullanımı nedeniyle çok büyük miktarda su ziyan olmakta. Önerilen şey ise şu: Bu rezervuarların içine içi su dolu 1,5 litrelik pet şişelerden koymak. Bu şekilde özellikle küçük tuvalet için çok miktarda su kullanımı engelleniyor. Birçok kişinin bunu yaptığını düşünürsek binlerce kişi x 1,5 litre çok büyük bir su tasarrufunu sağlayacak. (bu formül nasıl işe yarıyor demeyin, biraz düşünürseniz neden işe yaradığı anlaşılıyor, rezervuarın içindeki şamandıra 1,5 litrelik su sayesinde daha erken havaya kalkıyor ve rezervuara su alımını durduruyor.)

Lütfen sizler de sifon (rezervuarlara) ağzı kapalı içi su dolu 1,5 litrelik bir pet şişe koyun. Göreceksiniz ki bastığınızda 1,5 litre daha az su akacak ve bu şekilde su tasarrufuna katkıda bulunacaksınız. Unutmayın ki gelecek kuşaklara yaşanabilir bir dünya bırakmak hepimizin görevi.
B
18 yıl
airties modemle ADSL\u0027e bazen 5 dakikada bağlanabiliyorum, normal mi?
Arkadaşlar, Airties modemimi açtığımda internete bazen 1 dakikada bazen 5 dakikada bağlanabiliyorum. Ama asla hemen bağlanamıyorum. Sorun modemde midir yoksa benim hattımdan mı kaynaklanıyor? Bilgi için söylüyorum, bundan önce Zoom USB modem kullanıyordum ve bilgisayar açıldıktan en geç 1 dakika sonra ADSL bağlantım gerçekleşiyordu.
B
18 yıl
Airties rt102 emule için port açmak için uğraşıyorum ama olmuyor, lütfen yardım
arkadaşlar lütfen yardımcı olur musunuz? Airties rt102 marka modem aldım ama bunun web arayüzündeki NAT menüsü diğer airties'lardan farklı şekilde. Aşağıda hem bilgisayarımın IP durumunu hem de menüyü koydum, ben burada anlatıldığı şekilde girdiğimi düşünüyorum değerleri ama nedense hep hata veriyor. ben IP değeri olarak 192.168.2.2'yi girerek hata mı yapıyorum? (emule için TCP 4662 ve UDP 4672 portları açmak istiyorum) aşağıdaki menüye hangi değerleri girmem gerektiğini veya firewalla ilgili yapmam gereken ayarlar varsa bu işten anlayan arkadaşlar söyleyebilir mi lütfen?

< Resime gitmek için tıklayın >

< Resime gitmek için tıklayın >
B
18 yıl
Robotics USR819112 - ne biçim modem bu ya? ADSL\u0027e bağlanmıyor!
Yıllardır kullandıgım ZOOM marka modemimle ADSL'e sorunsuz giriyorum. Ancak modemi başka bir bilgisayarda kullanmam gerekecek, bu nedenle kendime yeni bir modem almam gerekti. Ben de almışken iyisi olsun diye gidip Robotics'in yakın zamanda çıkan 9112 model modeminden aldım. Modemle bir kere bile ADSL'e bağlanmayı beceremedim. Ayarlarda mı hata yaptım veya problem nedir bilemiyorum, ama otomatik DNS alma seçeneğini de bulamadım modemde. Bu nedenle sorunun DNS'den mi kaynaklandıgından da emin değilim. Bu marka modemi kullanan var mı? Bu modemle internete girmek için yapmamız gerken özel ayarlar varsa lütfen paylaşabilir misiniz?

Bu arada modemde POWER düğmesinin olmaması ise ayrı bir OHA konusu!
B
18 yıl
airties rt-205\u0027te port 4662\u0027yi nasıl açacağım? LOW ID\u0027ye düştüm!
arkadaşlar bugün yeni bir modem aldım. AirTies rt-205. Modemin Firewall'undan mıdır nedir, daha önce hep High ID aldıgım emule'de baglanmak istedigimde uzun süre bekleyerek bağlanıyor ve LOW ID alıyorum. Bunun firewall'dan olabilecegini düşünerek modemin firewall'unu açtım ancak bu defa anında bağlanmasına rağmen 4662 no'lı porta erişemediği için LOW ID verdiğini söylüyor. bu portu nasıl açacağım? ya da ne yapmam gerektiğini söyleyebilir misiniz?
B
18 yıl
230.exe programı \u003c-- (sorun halloldu)
Arkadaşlar, biligsayarımda çalışan programları görmek için görev yöneticisne bastıgımda 230.exe diye bir programın çalıştıgını gördüm. Bu programın çalışması beni rahatsız etti zira bilgisayarım sanki yavaşladı gibi. Virus scan yaptırdım ama herhangi bir uyarı gelmedi. Acaba sistemi ilgilendiren bir program mı yoksa bir trojan vakasıyla mı karşı karşıyayım? Daha önce bu isimle bir programa rastlayan oldu mu aranızda? Lütfen cevap verin. Şimdiden teşekkürler.
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.