T

Çavuş
09 Mayıs 2013
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
2 üye
Görüntülenme (?)
40 (Bu ay: 0)
Gönderiler Hakkında
T
6 yıl
Yuki Eris 5000 Elektrikli Scooter Aldım. Soru-Öneri alayım.
Herkese merhaba,

Yuki Eris 5000 aldım. Elektrikli scooter'lar konusunda düzgün teorik bilgi bulmanın zorluğu hasebiyle ne kadar kullanıcı deneyimi paylaşırsak o kadar iyi olacak. Bende kendi aldığım motorun durumunu sizlerle paylaşayım.

Önce menzil ile başlayayım. Motorun ne kadar şarjının kaldığını batarya göstergesi düzgün göstermiyor. Anladığım kadarıyla tüm elektriklilerde böyle. Neyse ben 50km yol devirdim. Bunun 15-20km'si iki kişiydik. Yeri kalan yolunda çoğunda farlar açıktı. Üstelik şehir merkezlerinde gezdiğim için çok fazla dur-kalk trafikte gezindim. Tüm bu koşullara rağmen 50km beni sevindirdi açıkcası.

Gücüne gelirsek. Eğer tek kişi biniyorsam motor böyle bayaa dik yokuşları dahi çıkartıyor. Hızı 10km/s'ya kadar düşse de durmadan çıkartıyor. İki kişi olunca da çoğu yokuşu tırmandırdı.

Konfor. Benim totom birkaç saat sonra ön tarafta ağırmaya başlıyor. Ki bisiklet selesinden idmanlı olmama rağmen. Bence oturak kısmı pek iyi olmamış. Ama kayafa takılacak kadar da büyük bir dert değil. Zaten gideceğin en fazla 50km yol. Arkadaki için ise pek bir şey diyemiyorum. Ben çok kısa süreler arkada seyahat ettim ama arkamda çok kişiyi gezdirdim. Kimseden bir şikayet gelmedi.

Kontak yuvası dizlerinizin hemen önünde size doğru baktığı için yolda bazen dizim takılı anahtara çarpıyor. Dikkat etmek lazım yuva öyle pek sağlam bir şey değil, kırılıverir.

Sürüş. Ben 75 kiloyum. Arkadam bir 75 kilo kişi daha oturursa eğer ağırlık merkezi çok fazlar arkaya gittiğinden gidonun hassasiyeti inceden gidiyor. Ama bu şekilde uzun yol yapılır. Eğer arkama biraz daha ağır bir kişi oturursa motorun kontrolünü oldukça yitiriyorsun. Bende zaten böyle olduğunda pek uzak mesafelere gitmiyorum.
Geri kalan kısımlarda pek anormal durum yok. Sadece motorun uzun farı yokmuş gibi sayın siz. Pek bir şeye yaramıyor.

Bakım. Ben alalı daha bir ay oldu. Bakım-tutum konusunda bende yeni yeni öğrenmeye çalışıyorum. Henüz motoru yıkamışlığım bile yok. Sadece bir kere hava bastım lastiklere. O garip bir durum. Aldığım yerdeki usta 20psi mı ne öyle bir basınç söylemişti. Sonra ben kitapçıktan baktığımda ön ve arka lastik için en az 250kpa=36psi diyor. Bende 36 bastım benzinlikten. Şimdi durum iyi.

Genel olarak motordan baya memnunum. Şarj adaptöründe 350 Watt yazıyor. 8 saatte şarj oluyor. Günümüz itibari ile kW/s elektrik fiyatı 0,41 tl civarı. Hesaplayınca 1,30 liraya 50 kilometre yol gitmiş oluyorum. Verim muazzam. Gündelik yaşamına uyan herkese tavsiye ederim.

Her türlü soru ve istekler için buradayım. Yazın konuşalım. Ben kendim de normalde motorcu olmadığım için her türlü önerinize de açığım. Aydınlatın beni :) İzmir'de oturuyorum. Böyle elektrikli scooter gecesi yapalım gibi işler varsa takılalım ;)
T
7 yıl
Shameless - Sözde Ermeni Soykırımını kabul eden ülkelere cevap niteliğinde video serimiz.
Merhabalar,

Hayalet Mektebi Sinema Sanat Derneği olarak Sözde Ermeni Soykırımını kabul eden ülkeleri kendi tarihleri ile yüzleştiren bir video serisine başladık. Takip eder ve geri dönüş yaparsanız sevinirim. Teşekkürler.

1. bölüm Youtube linki;https://youtu.be/_Na3EYTvTwU

2. Bölüm Youtube linki;https://youtu.be/0FBZ6IWSCkg

Dernek Facebook Sayfası;https://www.facebook.com/hayaletmektebi/
T
8 yıl
İzmir\u0027de Bakanlık Destekli Ücretsiz Sinema Okulu
Merhabalar,

Hayalet Mektebi Sinema&Sanat Derneği olarak, Gençlik ve Spor Bakanlığı ile ortaklaşa İzmir'de "Mustafa Akkad Genç Sinema Okulu" isimli, 14-24 yaş aralığına yönelik, ücretsiz sinema okulumuzu kurmuş bulunuyoruz. Başvurularınızı site üzerinden yapabilirsiniz. Tüm sinema gönüllülerinden desteklerini bekliyoruz.

http://gencsinemacilar.com/mustafa-akkad/basvuru-formu/
https://www.facebook.com/akkadsinema/timeline
https://twitter.com/akkadsinema

Talha Genç / Hayalet Mektebi Sinema&Sanat Derneği Yönt. Kurulu Üyesi
talha@gencsinemacilar.com

Edit: İmla
T
9 yıl
i5 4690 ile i7 4790 arasındaki fiyat/performans farkı?
Merhabalar,

After effects için bilgisayar topluyorum. Sağlam sağlam after çalışabileceğim donanımı minimum bütçede oluşturmaya çalışıyorum. i5 4690 ile i7 4790 arasında ne derecede fark vardır acaba? Tavsiyesi olan?

Teşekkürler.

Not: OC hiç girmek istemediğim bir top.
T
9 yıl
GTX 960(4GB) mi 970 mi? aynı model kartların aralarındaki farklar ne boyutta?
Merhabalar,

Render ve arada oyun için bilgisayar toplamayı düşünüyorum. Ekran kartı olarak GTX970 serisini seçtim fakat bu 970'ler arasında bir sürü farklı modeller var. Bunlar neye göre değişiyor ve aralarındaki farklar ne boyutlarda bilen birisi varsa bilgilendirebilir mi?

4GBlik 960 lara gelince Asus Strix'lere göre bakınca arada 400tl kadar fark var 960 ile 970 arasında. Render için 128bit yerine 256 bit ne derecede fark oluşturur acaba?

Bilgisayarıhttp://inventus.com.tr/ sitesinden almayı düşünüyorum. Mesela buradaki 970 kartlar arasındaki farkları nelerdir?http://inventus.com.tr/mi_products/ProductList.aspx?DTID=21#/?kfilter=f27_2GTX970

960 alacaksam eğer 970'e göre baya daha ucuz olduğu için direk Strix almayı düşünüyorum.

Teşekkürler.
T
11 yıl
The Dead Daisies feat Slash
Arkadaşlar yeni bi grup var The Dead Diasies adında ve sağlam geleceğe benziyor. İlk tanıtım şarkıları Lock 'N Load ünlü gitarist Slash eşliği ile çıktı.



http://www.youtube.com/watch?v=yrdmT1qsLmM işte bu da tanıtım videoları
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.