G

Yarbay
15 Ağustos 2004
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
16 üye
Görüntülenme (?)
503 (Bu ay: 0)
Gönderiler Hakkında
G
14 sa.
Ocak Ayından Beri İnternet Hizmeti Veremeyen SuperOnline
Merhaba, Annem için geçtiğimiz sene sonu taahhüt yeniledik. Türk Telekom altyapısında ev interneti kullanıyordu. 3 Ocak 2024 tarihinde ev interneti kesildi ve o tarihten sonra bir daha hizmet alamadı.

BTK'ya 15 Ocak 2024 tarihinde bıraktığımız kayıtta altyapı çalışmasının 19.01.2024 tarihinde sona ereceği bilgisi verildi.
19 Ocak 2024'de sorun çözülmedi.

BTK'ya 5 Şubat 2024 tarihinde bir kayıt daha bıraktık. Buna da altyapı çalışmasının 15.02.2024 tarihinde sona ereceği bilgisi verildi.
15 Şubat 2024'de sorun çözülmedi.

Modeme hiç sinyal gelmiyor.


21 Şubat 2024 tarihinde Tüketici Hakem Heyeti'ne şikayet kaydı bıraktık. Savunma gelmiş ama henüz heyet gündeme almamış.

SuperOnline aylardır aile evimize internet hizmeti sunmuyor ve herşey normalmiş gibi fatura göndermeye devam ediyor.
Faturaya itiraz edince tamamını iptal etmek yerine bir kısmını silmeyi öneriyor.

BTK şikayetlerine şikayet çözülmedi desek de aynı notu yapıştırıp geçiyorlar.


Kendi altyapısında fiber interneti yıllarca kullandık ama ilk kez böyle bir sorunu yaşıyoruz. Çözüm için önerisi olan var mı?

Başka bir işletmeciye geçsek fiyatlar çok yüksek.
Burada ise internet yok.
Ciddi ciddi dava açmayı bile düşünüyoruz. Çünkü beyan ettikleri tarihlerde sorun çözülmedi ve hala devam ediyor :(
G
10 ay
Altyapı ve Performansla İlgili Birkaç Soru
Selamlar, taşınacağımız Toki dairesinde altyapı olarak sadece Türk Telekom fiber var. 1 gbit'e kadar destekliyor gözüküyor. Ancak sitede su, ısınma, ulaşım, asansör vb sorunlar var ve kolay kolay da düzeleceğini sanmıyorum. Aklımda geçici olarak eşimin işyerine yakın bir müstakil eve taşınma düşüncesi de var.

Müstakil evde 50 mbit gibi hızları sağlıklı olarak alabilir miyiz? Böyle bir sağlayıcı var mı? Araştırdığımda normal altyapı olarak sadece ADSL var denildi. O da muhtemelen maks 8mbit veriyordur.

Toki dairesine taşınma durumunda fiyat/performans olarak ve müşteri hizmeti memnuniyeti olarak önerebileceğiniz sağlayıcı hangisi olur?

Cevaplar için teşekkürler :)
G
10 ay
Tokiden Ev Teslim Aldım Ama Sevinemiyorum :(
Selamlar,

Evliyim ve eşimin işine servis güzergahında olduğu için; ben de okula metroyla gidip gelmesi kolay olur diye merkezden ev kiraladım 2020'de. O sene 440 bin civarı olan evlerde %10 peşin verip kredi kullanma olayı vardı 0.64 faizle. Tabii müteahhitler kesinlikle öyle bir kredi kullandırmadığı için evi alamamıştım.

Yılmadım, İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin 40 yıllık lojman satış ihalesine girdim. Eşim başıma iş gelir diye ihaleye girmemi istemiyordu. Evin değeri 230 bin civarıydı. 2 kişiydik benim ilgilendiğim ihalede. Komisyon "tebrik ederiz kazandınız" dedi ama çıkışta diğer kişi "ben teklif vermedim çünkü içinde oturan memur öncelikli alım hakkına sahip" dedi. Özetle, lojman memura gitti hem de ciddi bir indirimle.

Bu saçmalıkla ilgili belediyeye ihtarname çeksem de kanun böyleymiş sonuç alamadım.
Bu arada 30 Ekim 2020 depremi oldu ve ihalesine girdiğim lojmanın yanındaki lojman ağır hasar aldı, sonra da yıkımına karar verilmiş.

Ardından TOKİ konutları için şansımı denemek istedim. Eşim şehirden uzak olur diye istemedi. Son güne kadar bekleyip, eşimi ikna edemesem bile kuraya girdim. Kurasına girdiğim konutlarda İzmir'de ikamet etmek yeterliydi. Sonraki etaplarda bir de ilçede ikamet şartı aranmış, epey kişi başvuru aşamasında engellenmiş.

Kura çıktı ve 2021'den 2022 sonuna 12 ay ödeme yaptım. 6 ayda bir taksitler MMA'ya göre artıyordu. Belirtmek isterim ki konut teslim edilmeden taksitler başlıyor. Yani kira ödeyen birini yamultacak bir durum.

Evi Aralık 2022'de teslim aldım. Teslim sırasında TESLİM TUTANAĞI ve KONUT TESPİT FÖYÜ diye bir evrak var. İkincisi zorunlu olmasına rağmen rica minnet veriliyor. Konutun içinde ve ortak alanlarında epey sorun vardı.

Hepsini tutanak altına aldım. Şantiyeye geri döndüğümde biraz sert çıkınca siz hele bi taşının hallederiz denildi.

6 aydır ince işçilikle ilgili sorunları ya şantiyedeki elemanlara yalvararak yaptırdım ya da kendi cebimden para harcayarak kendim yaptım. Sonunda daire oturulabilecek bir hale geldi. Alt katın sahibi daireyi hiç görmeden teslim almış. Su sızıntısı olabilir diye adamdan anahtarı bi şekilde aldım ve gerçekten de banyoda su kaçağı varmış. Pimaşı kırıp öyle takmış işçiler.

Ama bana dairenin peşinatında destek çıkan 90 yaşında yürüyemeyen büyükanneme evi göstermem için gerekli olan asansörlerin 2si de çalışmıyor. Asansörlerin etiketi önceki yıldan kalma.
Su kuyudan veriliyor ve hidrofor arızası nedeniyle sık kesinti oluyor. Yüklenici su yetmiyor diye söyleniyor ama sorunu çözmüyor.
Doğalgaz merkezi sistem ısıtma bir türlü devreye alınmadı.
Konutun ve ortak alanların sayısız sorunu var ama Cimer'e yazdığım şikayetler site yönetimine geliyor onlar da hiç bir şey yapmıyor.
Adam gibi ulaşım sağlık hizmeti yok.

Sizce konutu bu hali ile satıp/kiralayıp başka bir diyardan konut mu araştırayım yoksa TOKİ'ye dava açıp sonuç mu bekleyim?
G
10 ay
Model Düşürmek İçin Tavsiye Arıyorum
Selamlar, 2020 1.0 Scala sahibiyim. 250 bin TL peşin ile kapama yapabileceğim bir kredim var. 4100 sabit taksit. Ödeme ile ilgili sorun yok. Eşim borç olaylarına sıcak bakmadığı için arabayı satıp krediyi kapama ve daha düşük modelli bir araca geçme düşüncem var.

Bu durumda öneriniz var mıdır?
Tercih: Az yaksın, Benzin 1.0 motor veya sorunsuzsa LPG olabilir yine.
Vites: Otomatik de olabilir manuel de
Aile aracı olması. 1 yaşında bebeğimiz var.
Bagaj hacmi
Piyasası olsun, gerekli olursa ileride model yükseltmek veya düşürmek için yine elden çıkarmak istediğimde fazla zorlamasın.
G
geçen yıl
Bu İlanları Yorumlar mısınız?
G
geçen yıl
250-350 bin arası aradığım kriterlere uygun tavsiye?
Çoğunlukla 2 yetişkin 1 bebek
Arasıra 4 yetkişkin 1 bebek
Büyük babaj hacmi
LPG çok sıcak bakmıyoruz ana tercih az yakan turbolu bir araç olmalı.
Hız değil aile arabası olmalı :)
Sanayiyle haşır neşir olsak bile işimizi uygun halledebileceğimiz. Bol yedek parçası ve uygun fiyatlı bakımı/yedek parçası olan.
Otomatik tercih sebebi ama manuel de olabilir
Kasko yaparak kullanabileceğimiz
Yokuşlarda bayılmayacak (evimiz bol yokuşlu bir yerde)
Model yükseltmek istediğimizde kolay satabileceğimiz
Kaput ve tavan harici boya/değişen olmasını çok dert etmem.

EK:
Şehir içinde kullanacağız
HB tercih sebebi ama sedan da olabilir

Önerileri alabilir miyim?
G
geçen yıl
Tavsiye Paylaşır mısınız? Tehdit \u0026 Hakaret ve Aracıma Zarar Verme Girişimi
Slmlar! Esnafların olduğu bir sokakta kirada oturuyorum. Taşınalı yaklaşık 2 sene oldu. Küçük bebeğimiz doğana kadar aracıım birkaç sokak ötede açık otoparka bırakıyordum. Maksat esnafın işine engel olmayım.
Bebek doğduğunda mecburiyetten aracı ara ara sokağa bıraktım. Aracımın ön camında da telefon numaram var. Ailemizin evinden geri dönerken dolu bagajla döndük ve eşyaları indirmek için evimizin hemen altındaki dükkanın önüne park yapmak istedim.

Park yerini sandalye vs ile kapatıyorlar. Rica ettim çekmeleri için. Elemanlardan bitanesi atarlı bir tip. Diğer elemandan 10 dk müsade istediğim halde ne olduğunu anlamadan dinlemeden sataşmaya başladı. Evine sokmam, arabanı koydurtmam, dağa atarım, karını bırak da gel vs eşimin ve bebeğimin yanında evimin hemen önünde...

Araç kamerasında kayıtlı olduğunu söylediğimde de kameranı ...ikeyim gibi bi laf daha etti. Bu sırada olanlara ev sahibi (dükkanı da aynı kişi kiraya veriyor) gördü. Komşular vs sakinleştirmeye çalışırken bu eleman sanki ben üzerine yürümüşüm gibi horozlanmaya devam ediyor.

Baktım ki olmayacak, ailemi korumak adına oradan uzaklaşmaya karar verdim. Arabaya atladık yola çıkacaz ama eleman bir de arabayı tekmeledi.

Şu an eşim evimize gitmeye korkuyor. Sizce nasıl hareket etmeliyim?

Şikayet etsem daha da saldırganlaşır diye korkuyorum.

Elimde araç kamerasının çektiği görüntü mevcut.

Hem zabıtaya yolu işgal ettikleri için hem de cumhuriyet savcılığına da tehdit hakaret suçu için şikayet etmek sizce bu herifi yola getirir mi?

Evden taşınmayı da düşünüyorum ama kış ortası taşınmak biraz zor olacak. Keşke zamanında doğru bildiğimi yapıp böyle bir sokaktan ev tutmasaydım.
G
2 yıl
AMD Ryzen 3 4100 39.1 TL
B09XN5RDTH amazon.com.tr



60 adet AMD Ryzen 3 4100

2.346,94TL

Satıcı Amazon Germany
Adet fiyatı 39.1 TL'ye geliyor
G
2 yıl
Beklediğimden Çok Düşük Çıkan Değer Kaybı - Hesap Doğru mu?
aracın rayici 460 bin lira
tramer: 16 bin 500 lira
Km 20900
Model: 2020

uyguladığım formül:

460x0.19x0.8x0.5 = 34960 TL
değişen: ön çamurluk, sağ ön far
tampon: onarım gördü
SBM'den atadığım eksper: 9200 TL hesaplamış.

Burada uygulanması gereken doğru formül nedir? Teşekkürler
G
2 yıl
Kafam Karışık Size Sormak İstedim (Scala Emotion vs Rifter GT)
Selamlar, 2020 1.0 Scala Emotion (en dolu paket) 21000 km'de araç sahibiyim. Araç bireysel kayıtlı.

Bu aracı iş amaçlı kullanıyorum ve limited şirketim için benzin, kasko vb harcamaları gider olarak gösteremiyorum, amortisman ayıramıyorum.

Muhasebecim ile görüştüğümde ya aracı şirkete devret ya da satıp yeni araç al diye tavsiye verdi. Aracın piyasası 470-500 aralığında.

Satıp, binek araç almak istesem benzer bir araç için en az 600ü gözden çıkarmam lazım.

Ya da benzer dolulukta bir ticari olarak rifter gt, pro-ace city passion pack gibi araçlar hoşuma gidiyor. Ama test sürüşü yapmadım. Bu araçlarda kdv %18 ötv %15 olarak vergi avantajı olacak diye biliyorum (bilgi yanlış ise düzeltmenizi rica ediyorum)

Rifter GT için 465 gibi bir fiyat aldım. Mart 15'i teslim. Scala'yı sattığımda cebimden fazla bir para çıkmamış olacak ve şirket üzerine bir araç almış olacağım.

Benim gözlemlediğim avantajları:
Araç değişikliğinde minimum maliyet.
Seperator soküldüğünde arka yolcular çok sıkıntı yaşamaz gibi
Dizel yakıt olayı ve eat8 şanzıman
0 km araç
Gerektiğinde eşya taşımak için daha uygun bir hacim
Güvenlik vb donanımlar açısından fena olmayan bir tercih
Değişim maliyeti az


Dezavantajlar:
MTV?
Binek araba konforu olmayabilir mi?
Scalayı aratır mı?
5 yıl sonra satmak istersem rahat satılır mı?
Daha önce ticari araç kullanmayan biri yadırgar mı?


Böyle bir olaya girmemi mi tavsiye edersiniz? Yoksa biraz daha zorlayıp, 600 bin civarı bir binek araç mı kovalayım? Değişim yerine scalayı şirkete devir mi?

Ya da hiç bulaşmayıp Scala ile devam mı? Tabii bu durumda harcamaları gider olarak gösteremiyorum yani içe girme durumu söz konusu.

Siz olsanız nasıl ilerlerdiniz? Not: her durumda tercih edilecek araç ile en az 5 sene devam etme niyetim var.
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.