V

Yarbay
10 Şubat 2006
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
15 üye
Görüntülenme (?)
305 (Bu ay: 0)
Gönderiler Hakkında
V
7 ay
Hepsiburada ve İphone 15 ön spariş rezilliği serisi.
Şimdi Sizinle uzun olarak Hepsiburada isimli firma ile olanları anlatacağım.

Ön sparişleri açıldığı gece HB üzerinden saat 00:31 de İphone 15 pro mx 512 için alışveriş yaptım. Yaparken karşıma 6 taksit çıktı. Güzel dedim, seçtim aldım. Üstekil sözleşmeye de baktım orada ürünün "vadeiz" satıldığı yazrken ben 6 taksitle aldım.

Ertesi gün "iptal edilecek şu olacak bu olacak" lafları dolandı, gerçekten de iptal olması için 15:31 de beni Eda isimbi bir bayan aradı. HB'da çalışan bu insan "sistemsel" bir hatadan bu sparişi iptal etmeliyiz dedi.

Dedim ki tamam sorun yoki edin "ama" ben ürünü istyorum, bu saatte kaltım ve aldım. Eda hanım "buna imkan yok" dedi, yani spariş iptal edilecek ve para hesaba geri yatacakmış.

Kabul etmiyorum dedim, eda hanım "özür mahiyetinde" 500 tl'lik hediye çeki tanımlayacağız dedi. Bir an durdum, "yani" dedim. Bu pazara yani 24 Eylül'e kadar geçerli hediye çeki vereceklerini, bunu ipgone alımında kullanabileceğimi söyledi.

Peki dedim, "15 pro max" ne zaman stoğa girecek, demesin mi bana 28inde.. Haydaaa dedim, Eda hanım siz bana "hiçbir" zaman kullanma şansım olamayan hediye çeki veiyorsunuz üstekik ürün gecikiyor ne zaman geleceği de belli değil..

Başladım bu saçma durumu açıklamaya.. 20 dakika kadar konuştuktan sonra Eda isimnli bu arkadaş yüzüme telefonu kapattı...Bir anda beynimden vurulmuşa döndüm. HB premium üyesiyim, yılda bir sürü alışveriş yapıyorum ve suratıma kapanıyor.

Bir saniye ya, ben suçlu değilim ki sizin sisteminiz bozuk. Önce Twitter üzerinden yazdım "yok siz bize şunu bldirin" klasik mesajı attılar. Şikayet ettim ama yine ses yok, canlı bağlanırım dedim.

Bu gün saat 17 gibi Raziye isimli bir temsilci ile durumu konuşmaya başladıım. yüzüme kapatılan telefondan , mağüdur duruma düşmemeize kadar. Tam 1 saat yazdım, 1 saat.. artık raziye bezdi beni mecburen Hasan isimli birine bağladı o da aradı beni.

"Benim suçum yok, haksız yere beni mağdur ettiiniz, sunun için özür diliyorsunu ama 500 tl hediye çeki sadece iphone için, o da stoklara 28'inde girecek, çek bu pazar bitiyor. Hasan bir kaldı, durumu anlamaya çalıştı ve anladı. Sistem saçmaladı.. Dedi ki bana "size" söz veriyorum istediğinzi yerde kullanacağı ız 500 tl hediye çeki vereceğiz.

Peki dedim Hasan bey, sonra akşam oldu sms gelmedi durum bilgisiyok, canlı yardıma bağladım.

Bu sefer karşıam Uğut çıktı durumu anlattım on takika konuştum o da ne, arkadaş da yüzüme sohbeti bitirmesin mi? yine bağladım, bin bir özür ay yanlışlık oldu. süreç ilerliyor hediye çekiniz var dedi. Ya deidm skt'si hasan bey tarafında uzatılan çekin geçerlilik tarihi ne diye sordum ne desele bu pazar.

En başa geri dönük.. başladım Uğur'u darlamaya, sonunda 22:3o da Hasan yine aradı, size söz verdim çekiniz geçmeyecek, 500 tl istediğiniz üründe kullanacaksınız dedi.

Şimdi yarın yine arayacak, yine hayatlarından bezdireceğim bunları. kimse kimsenin yüzüne küfür yoksa telefonu kapatamaz. HB "sözümüzde" dururuz diye saçma sapan bir açıklama ile uygulama ekranını açacağına bir kullanıcılarıa yaptıkların baksın. Mesele Kıvanç'a para vermek değil..

Bu saçma süreç bittiğinde bir daha bu siteyi kullanmayacağım, kardeşim de sildi, eşim de sildi. Bu kadar kötü bir muamele görmedim ben. Şimdi diyeceksiniz ki "ya amazon varken!" ben oradan da alıyorum ama brada ilk defa sorun yaşadım, çözselerdi sorun yoktu ama olmayan cihazı mı sattılar yoksa sistemsel bir hata mı blmiyorum ama ürün şu anda yok. Ben amazondan aldım, HB buradayla uğraşacağım. Hem tiwtter hem şikayet var hem de Cimer.. bu terbieyesizliğin bedelini 500 tl oalrak alacağım.

Sonuç olarak "benim gibi mağdur" olan bir sürü insan var, arkadaşlar kazanacağız. bizimle dalga geçmeye hakları yok. 8 yıl önce Asus'a dava açtım kazandım, vatan bana dava açtım kazandım, yine kazanacağız, bu adaletsizlik yanlarına kalmayacak.
V
8 yıl
Asus Türkiye Teknik Servis Rezaleti.
ASUS ROG Swift PG278Q Sahibiyim. 1 yıldır sorunsuz kullandığım monitör, tuhaf bir şekilde "prizden" gelen elektrik gelmesine rağmen "tek" başına açılmamaya başladı.

Sonra, pc'den sinyal geliyor onunla da açılmadı. Fişi çıkartıp başka yere takınca, ekran gidip gelip çalışmaya başladı. Garantiye gönderdim.

Asus'un "talimatları" doğrultusunda paketledim, ups'i aradım, geldi aldı götürdüler.

4 günde ürün geldi şaşırdım. Cihazın yanında "bir" servis fişi vardı. üzerinde "anakart değişti" yazıyordu. Dedim sorun giderildi herhalde, ve "servis" fişinin en üstünde "ekranda" çizik var yazıyordu. Afalladım, "çizik" falan yoktu ekranımda. Nasıl olabilirdi bu? Açtım baktım, ekranda "maket" bıçağıyla kesik duruyordu. Ledlerde sorun yoktu, en üstteki katman çizikti.

Aradım hemen, bana ne deseler beğensinler. ürünü kargoya verirken "tutanak" tutturmam gerekiyormuş. Hiçbir yerde, bana verilen yönergelerde "ups" gelince tutanak tuttur diye bir ibare yok. ups'e ürünü şirketteki çalışan teslim etti, onlarından bundan haberi yok.

Kadın lafı "nereden bilelim sizin yapmadığınıza" getirmesin mi? Tabi deliye döndüm.
"Arkadaş" dedim "sen ürünü açtığında yanında ups mi vardı, öyle mi tutanak tuttun" diye.

Bana "yoo" dedi, teknik servis tuttu.. Bende yapıştırdım lafı tabi. "ben neden size güveneyim! noter mi sizin teknik servisiniz.. Ciddi kavgalar ettim.. Yok tutanak tutturun, gönderin kargoda olmuş diyor.

"arkadaş" diyorum, kutusunda gönderdim, poşetinde, köpüğünde. Nasıl çizilebilir bu. Ayrıca "sorunum" monitörün açılmamasıydı! Yani "sözde" çizik ekranımı değiştirmeye göndermişim gibi muamele gördüm! Ekran "açılmıyor, bozuk!!"

Tamam dedim gönderiyorum. Kargo numarası istedim "ne" yapsalar beğenirsiniz, ücretsiz kargo taşımayı iptal ediyorlar. Yani "cebimden" 50 tl gönderme için 50 tl geri alma için ödeyeceğim! Sonuç, teknik servisleri "noter" ya, sizin suçunuz diyecekler..

Hemen şikayetvar'a şikayet ettim. O da ne, benim gibi o kadar şikayetçi olan var ki Asus'ta.. "yanıt bile vermiyorlar.."

Twitter'den yazdım. Asus Türkiuye, Asus uluslararası, ups ve ups türkiye.. Arkadaşlar yanıt veren Asus uluslararası ve ups uluslararası oldu. Hemen "takip" numarasını verelim diye sordular. Asus uluslararası ilgilendi.

Asus Tükriye mi, yazıklar olsun. 3000 tl'lik monitör bu.. 300 tl değil. Bizler oyuncular bunlara "gözü" gibi bakarız.. Çünkü bir alacağız kullanacağız.. amacımız bu! Daha taksiti dört ay önce bitti!

Sonuç mu, ürün yine aynı hatayı verdi. Ekran yine gidiyor, açılmıyor. Kutuya koydum, kargo numarası için Asus'a başvuracağım birazdan.

Sözün özü dostlar bunu neden yazdım : Siz siz olun rica ediyorum, ürünü Asus türkiyeye yollarken kargoda "tutanak" tutturun, fotoğraflarını çekin. tutanağı kesin tutturun. Çünkü Asus türkiyenin teknik servisinde "insan" yok.

Beni, 3000 tl verdiğim monitörü çizip onlara göndermekle suçlayacak kadar küçülen bir teknik servis eminim vardır ama ben yeni karşılaştım. Üzüldüm, ve Asus'a artık bakmıyorum. Bunlar yüzünden "Asus'tan" soğudum. Acer alacağım bundan sonra monitör olacak. Alacak olanlara "uzak durun" arkadaş diyorum. Kardeşin Zenfone'u var ona bile kıllanmaya başladım ... :)

Çok uzun ve kafa şişirici ama benim gibi sizler hataya düşmeyin. LÜTFEN TUTANAK TUTTURUP GÖNDERİN..
V
9 yıl
Yeni Macbook
< Resime gitmek için tıklayın >

Yeni Macbook duyurulduğunda, her zaman ki gibi inceltilmiş bir cihaz bekliyordur herkes. Apple son zamanlarda "en" çok taktığı durum "incelik" çünkü.

Cihaz fansız bir işlemciyle gelince bir anda herkes kaldı. Aslında "tabletler" için üretilmiş bir platformu, Apple Mac'lerin içine entegre etmişti.

900 gram ağırlığında, 13.1 mm inceliğinde bir cihaz çıktır ortaya ve 2304 x 1440 gibi bir çözünürlük. Üstelik, tuşların mantığını da değiştirmişlerdi. Kelebek dedikleri "bir" tuş mantığı geliştirmişler, son olarak da büyütülmüş bir dokunmatik alan eklemişlerdi. Üstelik bu dokunmatik alan artık parmağınızla yaptığınız baskıyı anlayabiliyor, ona göre tepki veriyordu. Son olarak USB-C bağlantı birimini de ilk olarak bu cihazda görüyorduk. (Daha sonra chromebook'da bir hafta önce sanırım duyurdukları ortaya çıktı) Tabi buradaki en büyük sıkıntır "bir" tane çıkışın olması onun da USB-C olmasıydı.


İncelemeler, şunlar bunlar derken, herkes cihazdan etkilenmişti. Ama gücü "bir" air değildi, bağlantı yetenekleriyse çok ama çok kısıtlıydı ve herkes tarafından eleştiriliyordu.

Ben, uzundur macbook retina kullanıyordum. Amacım ne rende yapmak, ne de bu cihazla program falan yapmaktı. Amacım yazmak, nette sörf falandı, arada bir belki fotoğraflarımı düzenlemek. Uzundur kullandığım retinam giderek ağır gelmeye başlamıştır. İlk aldığım zamanlar da windows laptoplar bundan daha ağırdı ama zamanla onlar da hafifledi, dizimde bir süre sonra ısınan, ağırlaşan bir cihaz oluyordu. Performansından zerre kuşku duymuyordum ama yeni macbook kanıma girmişti bir kere.

İncelemeler, takipler, şu bu derken her Allah'ın günü, Apple'ın sitesini takip eder olmuştur. Önce 4-6 hafta sonra 3-5 hafta temin süresi var diyordu. Bir sabah yine tam bakacakken bu sefer, SDN'de bir kutu açma gördüm, yeni Macbook'un kutu açması. Dedim ki, her halde yurt dışından aldılar, yooo, açtılar ve Türkçe klavye vardı. Küçük bir araştırma ile, bir çok teknolojik mağazaya 2-3 gün önce geldiğini bazılarına da yeni stoğa girdiğini gördüm.

Hemen soluğu Neo'lardan birinde aldım. Uzundur beklediğim Altın rengi Macbook'a kavuştum. Yüzde 6 öğrenci indirimiyle birlikte cihaz 4000 bin küsüre geldi, bolca taksitle aldım.

Cihazı yaklaşık 3-4 gündür kullanıyorum. Şimdi yazmam gerektiğini düşündüm.

Cihazım 256 gb olan sürümü arkadaşlar. 1.1 ghz, turbo ile 2.4 ghz'ye çıkıyor. Altın rengi.

Cihazı aldım, kutusundan usb-c kablo ve şarj adaptörü dışında bir şey çıkmadı. Her zaman Apple'ın yaptığı şey, boş kutu ve cihaz :)

Hemen açtım ve kurcalamaya başladım. İlk dikkat ettiğim "gerçekten" çok ince ve hafif olmasıydı. Önceki Mac'imin yanında tüy gibiydi, tek elimle raha tutuyor, kullanıyordum. İpad'imle yan yana koyduğum bir fotoğraf ekliyorum.

< Resime gitmek için tıklayın >
< Resime gitmek için tıklayın >

Cihaz hızla açılıdı, hemen karşıma tipik yükleme ekranı çıktı. Kısa sürede yüklendi ve açıldı. küçük bir güncelleme vardı, hemen yaptım. Pages falan direk yüklüydü, her şey kullanmaya hazırdı.

Öncelikle dikkatimi ekranı çekti, bu boyutta bu parlaklık ve çözünürlükte ekranı Macbook retina da görmüştük. Bu ekran ondan da iyi, parlak ve güzel. Ama Boyutu küçük olduğu için "ölçekleme" gerekiyor. Onu da küçük bir ayarla yapabiliyorsunuz. -Windows'taki gibi "ikon" büyütmece değil bu, tüm işletim sistemini düzenleyen bir "büyütme.."

Daha önce, "macbook Retina" kullandığım için, kenar çerçevelerinin ince olmasına alışkınım, o yüzden ona bir şey diyemeyeceğim ama gerçekten ekranı çok güzel görünüyor, işini de görüyor..

Arkasında klavyeye geçtim. İlk anda "durumu" garipsedim. Tuşlara basmak gibi değil, daha çok "vurmak" gibi bir his veriyordu yazmak. Macbook Retina'da bu his "basma" oluyordu. Yazdığını ucundan da olsa hissediyordun. Ama burada, tuhaf bir his vardı. sanki ince bir kontraplak'ın üzerine parmağını vuruyormuş gibi bir his.

İlk başta "olmamış" dedim denerken Neo'da, olmuyor dedim, dur ya oluyor mu dedim ve aldım. İçimi en kemiren şey buydu, alışamazsam ne yapacaktım? Alıştım, hem de çok kısa sürede alıştım. Daha az yorulduğumu fark ettim, bu güzeldi. En başta "başka başka" tuşlara bastım ama sonunda alıştım. Bu arada klavye de "sadece" tıuş mantığı değil yanındaki çizgiler de incelmişti. Bu bir yandan iyi bir yandan kötü. Cihaz daha geniş klavyeli, büyük tuşlu duruyor ama tek elle tutarken, bir yerden bir yere giderken hep tuşlara basıyor elim, bunu sevmedim açıkçası, biraz daha çıta kalın olabilirmiş.

Bu arada "bu" inceliğe, arka aydınlatmalı klavye koymuşlar ve çok güzel görünüyor. Oldukça iyi bir ışık veriyor, o da memnun edici. Asus'un bu incelikte bir laptobu vardı, onda arkadan aydınlatma yoktur. Adamlar ne yapmış etmiş koymuşlar, koymalılardı, olmasaydı alınmazdı..

< Resime gitmek için tıklayın >

Gelelim Force Touch trackpad dedikleri şeye. Bu "baskı" algılayan bir yapıya sahip. Bir kere trackpad büyümüş öncekilere göre, simetrik değil ama büyümüş. Space tuşunun oradan başlıyor, Command tuşunun sonuna doğru bitiyor, gönül isterdi ki Command'ın sonunda bitsin, simetrik olsun.

Force Trackpad'in duygusu bir garip. Mac'lerde en önemli şey trackpad'dir. Onu kullanan bir daha Fare yüzüne bakmaz, o kadar rahattır. Parmağın kayar, ne yapmak istiyorsan yaparsın. Burada da durum değişmemiş ama derinden bir gelişme duruyor karşımızda. Baskıyı hissedebiliyor olması, bir çok yerde işe yarıyor. Artık "bastırmak" zorunda değiliz, küçük bir baskı ile cihaz hemen algılıyor, baskı boyutuna göre de ayarlanmış olan tepkiyi veriyor. Mesela bir dosyanın adına dokunup, biraz çok basarsanız dosya adı değiştirme seçeneği çıkıyor.

Ya da safaride, bir kelimenin üzerine gelip, sert basarsanız, o kelimenin araştırmasını yapıyor wiki'de falan. Ya da bir linke biraz bastırırsanız o "linki" pencere içinde açıyor, böylece gitmek zorunda kalmıyorsunuz. Bunlar "safari ve işletim" sistemi için geçerli henüz daha "yolun" başındalar belli ki..

[DHTUBE=uJe-yT36BAQ]


Bunun dışında cihazın işlemcisi "hep" soru işareti. Bir tablet işlemcisi ve güçsüz deniyor. Haklılar, işlemci güçlü değil. Bir görüntüyü i movie ile işlemek istedim, biraz uzun sürdü, bazı yerlerde, bekleme işareti olan o dönen şey geliyor, cihaz duruyor. Güçlü olmadığı "her" halinden belli ama zaten cihaz "güçlü" diye lansman edilmedi. Belli ki İnsanlar "ipad'in" hafifliğine alıştılar, ve aynı hissi bir laptopta yaşamayı istiyorlar. Eskiden netbook diye bir şey vardı, onun mantığı. Nette gezmece, film izlemece, müzik dinlemece ve yazı çizi işleri.. Bunlar için işlemci sorunsuz iş görüyor. İşletim sistemi de çok iyi olduğundan uyumlu çalışıyorlar.

Çok ama çok az, yük altında cihaz ısınıyor, bunu imovie'de film işlerken gördüm, bazen flash içerikli siteleri açtığımda da oldu, ama rahatsız etmiyor macbook retina'da olduğu gibi. Retina bildiğin ısınıyordu dizimde.

Hoparlörü "segmentine" göre iyi, İşini görüyor, en alt seviye falan değil, biraz tiz buldum sadece bas hissiyatını alamadım. Evet iş görür, sorun yaratmaz ama bass'lar bir tık daha fazla olabilirdi en çok onu aradım.

usb-c işi sıkıntılı. Cihazlarınızın hepsinin kablosuz olması gerekiyor ya da bağlantı aparatlarını satın alacaksınız.

< Resime gitmek için tıklayın >

Ortada gördüğünüz üç tane aparat ile cihaza başka özellikler kazandırılabiliyor. Birincisi sadece usb, ikinisinde hem usab hem de vga üçüncüsündeyse hem usb hem de hdmi var. Apple'ın stesinde üçüde var ama mağazada hdmi'ın dışındakiler var. ben sadece usb olanından aldım, kamera bağlamak için. Eksik mi, kesinlikle, bu paraya bir aparat ya da bir usb konmalıydı ama sanırım kasanın bu ince olması bahaneleri oldu. Ama Asus "aynı" kalınlıktaki bir kasaya her şeyi sığdırdı.. Mesele "yeni" aparatlar satmak, Apple'ın her zaman ki taktiği..


Pili "yine" her zaman ki gibi iyi gidiyor. Bu incelikte, bu görüntüde, retina kadar pil süresi ve fazlası vaadediyor, sözünü yerine getiriyor. Kısa sürede de şarj oluyor, eskisinden çok daha hızlı ama retina'da, şarj parçasının üstünde ışık yanıyordu. Yeşil olunca anlıyorduk dolu olduğunu, şimdi açmak gerekiyor. Ama "açma" süresi ve cihazın uyanması, Retina'dan çok ama çok daha iyi. Air'lerden de çok daha iyi, hemen açılıyor, hemen kendine geliyor. Bir de arka kapakta artık led Elma yok, o üzdü açıkçası, güzel görünüyordu.

Son olarak, belki bunu çok az kişi okuyacak belki de sadece bakıp geçilecek ama ben yazmadan edemeyecektim. Çünkü eksiklerine rağmen "bu" cihazı sevdim. Elimden düşürmüyorum, hatta ipad'in yerini taca attı diyebilirim ucundan. Hafif ve ince olması, ısınmaması, her yerde kullanılması avantajları. Güçlü "olmayan" işlemcisi ve sadece usb-c olması eksisi, bunları kabul ederseniz, sorunsuz kullanır keyif alırsınız..
V
10 yıl
4K Mini DisplayPort to HDMI Cable artıyorum, fakat Türkiye\u0027de bulamadım.
4K Mini DisplayPort to HDMI Cable arıyorum ya da dönüştürücü. Pc'den, 4k tv'ye aktarma yapacağım. Ekran kartım 295x2, haliyle mini display port var. Ucuz dönüştürücüler 1080 üstü değiller, bana 4k lazım, dünden beri arıyorum, bulamadım. Türkiye'de satan yer var mı arkadaşlar?

Böyle bir ürün.
V
10 yıl
Acil Monitör Tavsiyesi..
Arkadaşlar Oyun önceliğim fazla. Bu gün gidip alacağım.

780 erkan kardım var, Asus. O yüzden yüksek çözünürlük sorun değil sanırım. 1080 p istemiyorum. PC'de kullanacağım.

Birinci Bu

İkinci Bu

Sonuncu

Bunlar arasında sıkıştım arkadaşlar. Oyun oynayıp, ağırlıklı yazı falan yazacağım. ıps kötü diyen var, yok pls diyen var. Yardım edin, kullanıp oyun oynayanlardan yorum istiyorum.
V
11 yıl
ZOTAC GTX780 AMP ile ASUS GTX770 DIRECTCU II O.C.
Arkadaşlar bu iki ekran kartı arasında kaldım. 660 kullanıyorum, Zotac'ın, kartın kalitesinden bir şikayetim olmadı. Aldığım günden beri çatır çatır çalışıyor..

Zotac

Asus

Zotac 3gb ram'e ver 384bit veri yoluna sahip. Asus ise 2gb ram ve 256bit veri yoluna sahip. Bir sonraki yıl evet 4k bir monitöre geçeceğim. ama şu anda 1080 p..

Saygılarımla, yardımcı olacak bu işleri iyi bilen, bu cihazları kullanan arkadaşlardan yorum bekliyorum. Bu gün söğüt özü vatan'a uğracağım :)
V
11 yıl
27\u0027 İmac\u0027i PC\u0027ye bağlama
Arkadaşlar Oyun oynayan bir adamım. Oldukça sağlam bir sistemim var. Ama bütün işim de mac üzerinde oluyor. PC'im var, bir de imac 27 alsam, pc'yi, o mac'in cinema display'ina bağlayabilir miyim?
V
14 yıl
Optik Çıkışlı 5.1 Amfi Tavsiyesi.
Selamlar, evimde Logicteh'in 5.1 ses sistemi var, bilgisayarıma bağlıydı ta ki Xbox, Ps3 ve tv alana kadar. Şu anda haliyle yetmiyor hiçbirine.

Ps3'ü optik olarak bağlayacağım, Xbox'u normal bağlayacağım, pc'yi de bağlayabileceğim bir amfi arıyorum. Hoparlör olarak Logitech'in 5.1 hoparlörlerini kullanacağım. Genelde 5.1 filmler izliyor, müzikler dinliyor ve oyunlar oynuyorum.

Hoparlörler olmadığı için fiyatın briraz düşeceğini düşünüyorum. 300-400 arası bir şey düşünüyorum.

Saygılarımla.

Creative Extigy tarzı bir şeyde sanırım işimi görürmüş benim ama piyasa da yok!
V
18 yıl
MAXTOR 250 GB SATA SORUNU? ???
Selamlar, bu gün kendime bir iyilik yapıp 250 gb sata hdd aldım. MAxtor markar. Ana kartım soket 939 msı k8n platinium, kardeşin satasını istediğim an takıp çıkaryor bir sorun yaşamıyordum bu yeni hdd depom olacaktı ama olmadı. Taktım hdd yi bir türlü bilgisayar görmedi. kapattım eski hdd söktüm yenisini taktım wın xp yükleyim dedim (sp 2 li, orjinal) olmadı. Yükleme başlıyor, bir kaç dosya yüklüyor sonra bir anda kapanıp açılıyor, ekrana windows logosu geliyor ve kit. Halbuki kardeşin 120 satasını sorunsuz çalıştırırken bunu çalıştırmadı. Ayrıca HDD arkasında jumpr ayarı var. bir şey anlamadım, sıkıştım kaldım. Bilgisi, malümatı olan arkadaş varsa acaip sevinirim...

ayrıca hdd takırdıyor:)
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.