O

Yarbay
07 Ağustos 2004
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
14 üye
Görüntülenme (?)
141 (Bu ay: 1)
Gönderiler Hakkında
O
8 yıl
50000 Liraya C4 mü Auris mi?
Merhaba.

Araç tercihlerimi düşürmeye çalıştım ve son olarak iki araç arasında kaldım. Her iki araçta dizel ve otomatik. C4 bu fiyata 2012 confort paket bulunabiliyor. Auris ise Comfort Extra. Auris daha dolu gördüğüm kadarıyla. Siz olsanız bu araçlar arasında hangisini ve neden seçerdiniz? Genel olarak bu araçlara odaklandım ama aynı sınıfta kesinlikle şunu al dediğiniz bir alternatif varsa onu da düşünebilirim. Alternatif olarak sunacağınız araç dizel olmak zorunda değil. Az yakan bir benzinliyi tercih ederim. Fakat otomatik vites ve 80000 km altında olması şart. Aracımı bu hafta sattım. Bayramdan sonra almayı düşünüyordum ama fiyatlar çok fark etmeyecekse beklemenin manası yok diye düşündüm. Bugün neredeyse Mazda 3 alıp çıkacaktım galeriden ama yakıt konusu beni durdurdu. Yakıt olarak C4 daha iyi diye biliyorum ama Auris ile aralarında uçurum olacağını da sanmıyorum. Dediğim gibi sınıfına göre az yakan benzinli bir araç alabilirim. Pazartesi akşama kadar birisini alacağım ve tavsiyelerinize ihtiyacım var.
O
8 yıl
50000 Liraya Otomatik C sınıfı
Maksimum 50.000 lira bütçe ile c sınıfı, otomatik vites, yakıtı uygun ancak mümkünse benzinli olan, yürütme masrafı düşük olacak bir araç bakıyorum. Ayrıca güvenlik konusunda içimi rahat ettirecek bir araç olmalı. Son kriterim ise sessizlik. Bu sınıfın araçları belli ancak ben bu sınıfta Megane 2 ve Fluence dışında araba kullanmadım desem yeridir. Ayrıca aralarda kullandığım diğer sınıflarda araçlardan da boyutları ve konforu itibariyle yeterli gördüğüm araçlar oldu. Mesela Bmax kullandım ve düz vites olmasına rağmen memnun kaldım diyebilirim. B sınıfından da yeni i20 hoşuma gidiyor ancak aracı hiç kullanmadım. Sadece dışarıdan görüp beğeniyorum. Bu şartlarda araç tavsiyelerinize ihtiyacım var. Yardımcı olacak arkadaşlara şimdiden teşekkür ederim.
O
9 yıl
30000 liraya değişensiz c sınıfı araç arıyorum
Merhaba.

C sınıfı ve mümkün mertebe kazasız ya da en azından ciddi kazası olmayan bir araç arıyorum. C sınıfı olmayıp içi geniş olan araçlarda olabilir. Üst limitim 30.000 lira. 7-8 yaşını geçmemiş araçlar tercih sebebidir. Aradığım araçta önceliğim bakımlarının düzenli yapılması ve kronik sorunları olmayan masraf çıkarmayacak bir araç olması. Yaklaşık 2 sene kullanıp sıfır araca geçmeyi planlıyorum. Bu iki sene bana zehir olmasın. Fiat dışında hemen hemen her marka olabilir. Yakıt ilk önceliğim değil ama yakıtı su gibi de içmesin tabi. Aracı İstanbul ve yakın çevresinde görebilirim. İstanbul Topkapı tarafında kendi servisime gösterebilirim. Diğer illerde Ekspertiz firmalarına gösteririz. Araç söylendiği gibi olursa ekspertiz masrafları benden. Aksi takdirde ekspertiz ücretine katkım olmaz. Size ait ya da tanıdığınız araçları tavsiye ederseniz sevinirim.

Edit: Fiyat yükseltildi.
O
9 yıl
25.000 liraya geçiş aracı
Merhaba.

Biliyorum bu şekilde çok konu açılıyor ancak herkesin öncelikleri farklı olduğu için her birinin cevapları da ayrı olacaktır diye düşünüyorum. Net 25.000 lira bütçe ile beni yaklaşık bir buçuk yıl idare edecek bir araç arıyorum. Araçtan ilk beklentim kolay yürütülen bir araç olması. Beni masraflarıyla üzmemesi ve satarken çok zarar ettirmemesi. Aldığımda da çok masraf yapmaya niyetim yok. Zaten bunlar için fazla para kalmayacak. Yakıt ilk önceliğim değil ancak uçuk değerlere ulaşmamalı. Aracı sadece hafta sonları kullanacağım. Senede 1 - 2 defa uzun yol yaparım. Biraz iri yapılı olduğum için, içinde tuhaf görünmeyeceğim bir araç tercih ederim. Ayrıca ne kadar genç olursa o kadar iyi olacaktır. Aklımda çok çeşitli araçlar var ama bir çoğunu tanımadığımdan sadece tasarımsal olarak değerlendirebiliyorum. Eşimle baktığımızda Seat Altea, Citroen C4, Laguna 2, Megane 2 hb gibi araçlar dikkatimizi çekti ama detaylara çok uzağız. Aslında tasarım olarak beğendiğim araçlar çok ama bir çoğunu satmak istediğimizde zorlanacağımızı bildiğimden eledim. Sıcak bakmadığım iki araç ise her ne kadar şartlar onları almaya zorlasa da Renault Clio ve Fiat Linea. Bunlar dışında araç tavsiyesinde bulunarak yol gösterirseniz sevinirim. Hatta eş dost tanıdıklarınızın araçları filan olursa ayrıca sevinirim. Aracı 1-5 nisan tarihleri arasında alacağım. O zamana kadar gelen tavsiyeleri değerlendireceğim.
O
9 yıl
1100 liraya kadar tavsiye
Tavsiye için ayrı bir bölüm göremediğim için buraya açıyorum konuyu. Eşime 1000 lira civarına bir windows tablet alacağım ama seçenekler çok kısıtlı ya da çok pahalı. Beklediğim özellikler 10" ekran, 1920*1080 ya da üstü çözünürlük ve tabi bu çözünürlüğü akıcı bir deneyime dönüştürecek donanım desteği. Piyasada 1280*800 çözünürlük sunan ve özellikle 8" olan bir çok alternatif var ama benim istediğim özelliklerde ve bu fiyat aralığında ürün neredeyse hiç yok. Tavsiye edebileceğiniz bir ürün varsa çok sevinirim.

Not: 3g istemiyorum cihazda. Wi-fi model olmalı. Ayrıca üst sınırım 1100 lira.
O
10 yıl
Linux Dosya Paylaşımı
Merhaba arkadaşlar. Şirketimizde sadece ofis programı kullanılacak ve Ubuntu kurmayı düşündüğümüz bir bilgisayarımız var. Bunun dışında Mac Os ve Windows kullanan bilgisayarlarımız da var. Mac Os ve Windows arasında dosya paylaşımını istediğimiz seviyede gerçekleştiremiyoruz bir türlü. Ben bu bilgisayara bağlı bir diski tamamen dosya paylaşımı amaçlı kullanmayı düşünüyorum. Hem Mac hem de Windows bilgisayarlarımız rahat bir şekilde girip tam yetki ile dosyalara ulaşabilmeliler. Bu konuda yol gösterebilirseniz sevinirim. Bu arada diğer dağıtımları da kurabilirim. Ubuntu şart değil.
O
10 yıl
Şirket için b sınıfı az yakan araç tavsiyesi
Şirketimiz için B sınıfı mümkünse dizel ve otomatik bir araç arıyoruz. Anlaşmamız gereği Chevrolet, Ford, Opel, Peugeot ve Renault markaları arasında seçim yapabiliriz. Zaten hepsinin B sınıfı araçları belli. Bu araçlar arasında en az yakan ve yürütmesi en kolay aracı arıyorum. Tabi fiyatı da önemli ama çok km yapacağı için az yakması birinci planda. Dizel - otomatik kombinasyonları hangisinde var tam olarak bilemiyorum. Araştırdığım kadarıyla sadece 208 bu şartları sağlıyor gibi. Ancak diğer otomobiller arasında benzin tüketimi oldukça az diyebileceğiniz bir araç varsa onu da değerlendirebiliriz. Aslında aklımda Polo vardı ama maalesef Polo alma şansımız bulunmuyor. Araç 2 hafta sonra alınacak. O zamana kadar vereceğiniz tavsiyelere açığım.
O
11 yıl
Bisiklet düşmanı bir İngiliz.
Hep Avrupalı insanların bisikletlilere ve bisiklete ne kadar değer verdiğinden bahsederiz. Biraz önce bu haberi okuyunca çok şaşırdım. Bu arkadaş ile ilgili pek hoş olmayan düşünceler belirdi aklımda. Sizinle de paylaşayım dedim. Maalesef sadece bizim ülkemizde değil diğer ülkelerde de hala bilinçlenmemiş insanlar var. Haber Linki!
O
11 yıl
Formasyon hakkında.
Arkadaşlar formasyon ile ilgili bir sorum var. Kesin bilgisi olan birisi cevaplarsa sevinirim. Formasyon almak için herhangi bir üniversite seçebilir miyim? Yoksa sadece mezun olduğum alanda fakültesi olan bir üniversite mi seçmem gerekir?
O
12 yıl
3895 liralık kazak fırsatı. Morhipo
Sağolsun bir arkadaş daha güzel bir fırsat paylaşmış. İlk sıraya ekledim haliyle. Yalnız hakkını yemeyelim bu kazak diğerinin yanında gayet şık kalıyor. Tıklayın

Çirkin kazağı da unutmayalım o fiyat/performans bazında hala bir numara bence. Tıklayın

Yoğun ilgi nedeniyle ürün tükenirse diye screenshot aldım. Herkes kaçırdığı fırsatı görsün ileride.
< Resime gitmek için tıklayın >
< Resime gitmek için tıklayın >
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.