F

Binbaşı
30 Temmuz 2012
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
5 üye
Görüntülenme (?)
131 (Bu ay: 0)
Gönderiler Hakkında
F
4 yıl
Anadolu 1 Won 3 TL Stok Güncel
Wonlar ticaretle kazanılmıştır. Ban riski yoktur. Ödeme yöntemi Papara. Toplu alım yapmak isterseniz ödemeyi her 10 won için parça parça yapabilirsiniz. Gönderim ücreti olan 1 TL'nin yarısı bana ait her defasında. Wonlar hakkında soru ve ödeme adresi için pm lütfen.
F
5 yıl
Bosch ve Yetkili Servisi Ortak Rezaleti
Merhaba arkadaşlar forumda 7 yıllık bir üyeyim şu ana kadar birçok rezalet başlığına yazdım, katkıda bulundum biliyorsunuz maalesef birçok firma sosyal medyada ifşa edilmediği sürece tüketici haklarını çiğnemekte bir sakınca görmüyor. Sizden destek bekliyorum. Bu yüzden konu dışına yazdım.

Evimizde Bosch marka bir bulaşık makinesi var. Garantisi doldu. Bir gün makine içinde su birikmeye başladı. Makineyi resetledim düzelmedi. Mahalledeki tesisatçıyı çağırmak yerine markaya güvenip yetkili servisi aramak gibi bir hata ettim. Yetkili servis ertesi gün için randevu verdi. Bana 65 TL'lik işçilik ücreti olduğunu söylediler. Kabul ettim. Rezalet burada başlıyor.

Ertesi gün 28 Ağustos 2019'da servis geldi makinenin içini açtı yıkadı ancak herhangi bir parça değişimi yapmadı. Tüm bunlar 15 dakika sürdü. Makinenin içinde bir tıkanıklık olmuş tıkanıklığı düzeltince makine çalışmaya başladı. Bu işlem için Resul ismindeki servis elemanı bize 349 TL işçilik faturası çıkardı evet yanlış duymadınız 349 ve bize 2 yıl boyunca ücretsiz bakım hakkımız olduğunu söyledi. Bu tutar benim kafama takıldı ve Bosch müşteri hizmetlerini aradım.

Bosch müşteri hizmetleri ücretsiz bakım sözleşmesi yapmış olduğumuzu bu yüzden ücretin 349 TL tutmuş olduğunu söyledi. Herhangi bir sözleşme yapmadığımı, yetkili servis tarafından bu konuda bilgilendirilmediğimi ilettim ve şikayet kaydı oluşturulmasını sağladım.

2 gün sonra Servis elemanı Resul tarafından arandım. Bana son derece kaba bir üslupla bakım hizmeti sözleşmesini onayladığımızı, 2 yıl içinde yapılacak bakımın işçilik ücretine dahil olduğunu söyledi. Böyle bir şeyi kabul etmediğimi söyledim ve tekrardan Bosch müşteri hizmetleri ile konuştum. İptal talebi oluşturdum ve satıcı hakkında bizden bilgilendirme yapmadan bakım sözleşmesi adı altında ücret kestiği için şikayette bulundum.

2 saat sonra Bosch tarafından tekrar aradım. Bana bakım hizmetinin paket halinde olduğunu, bir defalık tamir diye bir şey olmadığını, 2019 yılında kurallarının değiştiğini, ürünü tamir ettirirsem yanında bakım hizmetini otomatik olarak satın almış olacağımı söylediler. Bana haber vermeden zorla bakım hizmeti satan bayinin rezilliğini düzeltmek yerine kendileri de bu rezilliğe ortak olmayı tercih ettiler.

Yaptıkları işlemin yasal olmadığını ve gerek internet üzerinden, gerekse tüketici hakem heyeti üzerinden şikayetlerde bulunacağımı kendilerine ilettim. Birazdan gerekli şikayetlerde bulunacağım.

Size tavsiyem bosch marka ürün almayın. Eğer garantisi dolduktan sonra bozulursa bayi zorla bakım sözleşmesi satacak, Bosch müşteri hizmetleri de bayinin arkasında duracak. Öyle ki satılan bu 349 TL'lik sözleşme, garantisi dolmuş ürünün kendisinden daha değerli.

Edit: Arkadaşlar elinizden hiçbir şey gelmese bile uplayıp öne çıkar'a basabilirsiniz. Firmanın bayiyle ortaklaşa yaptığı bu rezalet yanlarına kar kalmamalı. Yoksa aynısı yarın bir gün hepimizin başına tekrar gelebilir.
F
5 yıl
Xiaomi Kullananlar Gelsin
Geçen gün migrostan şayimi marka telefon aldım birkaç saat kullandım elimde kaldı mecburen çöpe attım. Apple varken siz neden buna para veriyorsunuz?
F
5 yıl
Yurtdışından Telefon Getirip İmei Kayıtsız Operatörsüz Kullanmak
Yıl 2019. Evde de işte de gittiğim kafede de wireless internet var. Buradan telefon alayım deseniz vergiler yüksek. Amerika'dan getirseniz bile burada imei kayıt ücreti var.

Sms kullanan pek kalmadı herkes whatsapp kullanıyor. Ayrıca whatsapp ile skype ile discord ile arama yapmak da mümkün. Operatöre bu konuda da muhtaç değilsiniz. Her ay operatörlere birkaç gb internet için minimum 40 lira + alınan her telefon için yüksek paralar vermek sizce de mantıksız değil mi? Telefonumu alırım imei kaydı yaptırmam telefon kilitlenir ama sorun değil wireless hala çalışıyor olacak. İnternetten her şey yine yapılabilir. Beni bilen herkes ailem, arkadaşlarım bana bu yollarla ulaşır. Sizce de böyle yapmak mantıklı değil mi?
F
5 yıl
Herkese Hayırlı Cumalar
Yeni Zelanda'da cuma oldu. Herkese hayırlı cumalar. Rabbim herkese huzur ve mutluluk nasip etsin.
F
6 yıl
Önümdeki Taksinin Yaptığı Kaza
Gece acil bir işim çıktı bizim komşunun çocuğu çok kötü hastalanmış sürekli kusuyormuş ve ateşi varmış bir de gece gece bayılmış sayıklıyormuş neyse bunun babası Kırgızistan'da çalışıyor anneleri var sadece o da araba sürmeyi bilmiyor. Onlarla aramız iyidir gece vakti kapımı çaldılar yataktan kalkıp baktım annesi ağlamaklı bir şekilde yardım istedi benden kıramadım kabul ettim.
Dışarı çıktım arabaya bindik hastaneye doğru gidiyorum gece vakti trafik boş sayılır. Çok az araç var ama herkes çılgınca gaza basıyor herkesin acil işi var çünkü. Neyse kırmızı yandı ben beklerken yanimdan bir taksi son sürat geçti ve biraz ileride geçmekte olan bir araca yandan çarptı. Frene bile basmadı taksici. Carptığı aracı nasıl sürüklediyse artık kaldırıma çıkmış. Hemen polise ve ambulansa telefon açtım ve zebañileri gördüğümü söyledim. Benden adres istediler mümkünse fotoğraf çekip göndermeliymişim. Telefonumun kamerası da bozuk galaxy s6 var dandik bir şey klasik samsung işte. Keşke iphone alsaydım diyorum bazen. Yazılım güncellemesi yok, stabilite yok. Çok pişmanım. Benim yerimde siz olsanız pişman olmaz mıydınız?
F
7 yıl
Kısa Yoldan Zengin Olmanın Yolunu Açıklıyorum İÇERİ (15 Temmuz Hatıra Parası İçerir)
Bimden su alıp satmak son derece yaratıcı bir fikirdi. Bu fikrin mucidi arkadaşı tebrik ediyorum. Ama artık daha iyisi var. Bimden su alıp iade etmek!
Bimden 1 tane su alın. 5 lirayla ödeyin. Kasiyer size 4 TL 75 kuruş verecek. Elinize 4 tane 1 TL geçecek. Sonra marketten çıkın ve tekrar girip suyu iade edin. 25 kuruş alın.
Bu elinize geçen 1 TL'lerin bazıları 15 temmuz hatıra parası olacak. Siz bu işlemi tekrarladıkça elinize daha fazla 15 temmuz hatıra parası geçecek. Bu paralar da piyasada alışveriş yaparken 1 TL diye geçiyor çünkü çoğunluk bunun tarihi eser değerinin farkında değil ama koleksiyoncular farkında. Malum sitede tanesini 5 TL'ye satıyorlar şimdiden. İleride daha da değerlenecek. Bugünün şartlarıyla günde 100 tane 15 temmuz parası toplasanız günlük 500 TL. Aylık 15.000 TL. Güneşin altında beklemek de yok. Bu işlemi bimin klimasının serinliği altında yapacaksınız.

Not: Bim şart değil. Konu dışının favori marketi bim olduğu için onu örnek verdim. Migrosta da yapabilirsiniz.
F
7 yıl
Bu Konuda Tanık Olduğumuz Gizemli Olayları Büyüleri Nazarları Yazıp Bilgi Arşivi Oluşturuyoruz
Başlıkta belirttiğim gibi. Her ne kadar bazıları büyü nazar yok dese bunlar birçoğumuzun bildiği gibi var ama açıklaması zor şeyler. Herkes tanıklık ettiği olayları buraya yazarsa bilgi arşivi oluşturup bazı gizemli şeyleri açığa çıkarabiliriz. İlk ben başlayayım.

Bir gün pazarda giderken uzakta bir simitçi gördüm. Kafasında simit dolu tepsi taşıyordu. Yanımda küçük bir kız ve annesi vardı. Annesi kıza bak simitçi simitleri nasıl düşürmeden taşıyor dedi. 1 saniye geçti ya da geçmedi simitçinin dengesi bozuldu ve tepsi içindeki simitlerle birlikte yere düştü. Simitçi çok üzülmüştü sanki ağlayacak gibiydi.
F
7 yıl
Neden Tercihler 5 Dakikada Açıklanmıyor?
Hobi olarak bilgisayar programlamayla uğraşıyorum. C gibi alt seviye bir dil sıradan bir laptopda bile saniyede milyonlarca sayı sayabilecek ve kıyaslayabilecek güçte. Bilgisayarın sıfırdan 1 milyara kadar saymasi 3 saniye sürüyor bilmeyenler için öyle izah edeyim. Ösym'nin bilgisayarları sıradan laptoplara göre çok daha güçlüdür. Bu yıl tercih yapan 1 milyon öğrenci var diyelim ve her biri ortalama 20 tercih yapsın. Toplam 20 milyon tercih var. Aynı bölümleri listeleyip puanı yüksek olan öğrencileri kontenjan dolana kadar yerleştirmek sıradan bir laptopda bile çok kısa sürmeli. Işın hesaplama kısmı kontrolleri de katarsak bence max 5 dakika olmalı. Neden tercihler 23.59'da kapanıp da 5 dakika sonra 00.04'e açıklanmıyor? 1-2 hafta sürmesinin sebebi nedir? Bürokrasi mi?
F
7 yıl
DH Civil War Hakkında
Sky-inn ban yediği için 1 hazirana kadar onun yazdığı hikayeleri ben açtığı konuda cevap olarak paylaşacağım.

Bölüm 3 yayınlanmıştır. okuyabilirsiniz.
https://forum.donanimhaber.com/fb.asp?m=126489847
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.