R

Yarbay
28 Temmuz 2012
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
4 üye
Görüntülenme (?)
239 (Bu ay: 4)
Gönderiler Hakkında
R
geçen yıl
Eski Telefonlardan Nasıl Kurtulabilirim?
Herkese selamlar,

Evde 10’dan fazla eski telefon var. Bunların arasında ilk nesil android akıllı telefonlar, tuşlu nokialar, samsung e250, iPhone 5s vs. de var. Pek çoğu kullanılamaz halde ve bataryası da yok. Bunları ne yapabilirim, nasıl imha edebilirim.
bataryalarını pil geri dönüşümüne attıktan sonra çöpe atayım desem bazılarında gömülü batarya var onları ne yapacağım?
Aslında asıl kaygım bu telefonların hepsi alınırken kendi adımıza faturalı alınmış TR cihazları ve haliyle imei numaraları kayıtlara benim adıma geçmiştir. Ben bunu rastgele çöpe atsam ya da bir telefoncuya versem, imeileri kopyalanırsa başıma iş açılır diye çekiniyorum.
bunlardan kurtulmanın, elden çıkarmanın bir yolu var mıdır? Evde boşuna yer kaplıyor çünkü.
R
geçen yıl
Büyüklere Alınabilecek Telefon Tavsiyesi
Herkese merhabalar,
piyasadan oldukça uzağım. Anneme bir telefon almak istiyorum. Şu anda huaweinin eski bir modelini kullanıyor. Güzel bir f/p telefon almak istiyorum ona.
genel olarak sosyal medya kullanacak, görüntülü görüşme yapacak vs.
uzun süre kasmadan sıkıntı çıkarmadan kullanabileceği bir telefon almak istiyorum. Tavsiyelerinizi rica ederim.
teşekkürler şimdiden
R
4 yıl
Tecil Ettirirken Sağlık Muayenesi Var Mı?
Merhaba, ben temmuz 2020'de üniversiteden (lisans) mezun oldum. 2 yıl tecil hakkım var malum ve e-devlet askerlik durum belgesinde mezuniyetten sonra 2 ay içinde en yakın askerlik şubesine başvurun yazıyor.
Ancak benim şöyle bir durumum da var: Çocukken kalpten ameliyat olmuştum ( asd kapatılması ), yani muaf olma durumum da var ama gittiğim doktorlar kesin bir şey söylemediler yönetmeliği tam bilmedikleri için. Hastanenin sağlık kuruluna sordum, onlar da biz şimdi bi şey yapamayız tecilini bozdur, sağlık ocağına git, o zaten seni buraya yönlendirir, o zaman bakarız dediler.

Ancak ben zaten şu an askere gitmek istemiyorum. Eğer nasıl olsa muaf olurum diyerek e-devletten normal askere gider gibi başvuru yaparsam ve sağlık kurulu da askerliğe elverişlidir raporu verirse mecbur askere gideceğim sanırım. O saatten sonra tecil ettirme, ya da sonradan bedelliye çevirme hakkım var mı bilmiyorum. Ve açıkçası bu duruma da düşmek istemiyorum.
O yüzden şunu sormak istiyorum, ben e-devletten ya da askerlik şubesinden askerliğimi 2 yıl tecil ettirmek istediğimde sağlık ocağına gitmem gerekiyor mu? ( Sanırım buna yoklama deniyor ) Daha önce tecil ettiren hiçbir arkadaşım tecil ettirirken sağlık ocağına falan gitmemiş, internette bir kaç kişi de tecil ettirsen dahi sağlık ocağına muayene olman gerekiyor diyor.

Eğer tecil ettirdiğimde bile sağlık ocağına gidip muayene olmam gerekiyorsa o zaten beni hastaneye yönlendirir ve orada muaf olup olmayacağım netlik kazanır. Benim de işime gelir açıkçası bu durum. Yani sizlere sorum şu: Askerliği tecil ettirdiğimizde sağlık muayenesine gidiyor muyuz? Yoksa sadece askere gitmek için başvuru yaptığımızda mı sağlık muayenesi oluyoruz?

Teşekkürler, kolay gelsin herkese.
R
4 yıl
Muayene\u0027ye Gideceğim İlk Yardım Seti-Reflektör ve Yangın Söndürücü Yok, Geçer miyim?
Selamlar. Başlıkta belirttiğim gibi muayeneye gideceğim ama gerekli ekipmanlarım yok. Bunlar olmadan da muayeneden geçebiliyor muyuz?
Bir de aracım ocak ayında kaza geçirmişti, servise girdi. 15 bin tl hasar oldu. Şoför tarafı çamurluk, kapı, amortisörler vs değişti.
Orada muhtemelen amortisörleri falan kontrol etmişlerdir de frenlerden ses geliyor aracımda bayadır. Yani frene basınca geliyor ses ancak balata sesini kastetmiyorum, arka kampanalardan geliyor gıcırtı sesi. Ve el frenini çekince de geliyor bu ses.
Fakat frene bir etkisi yok diye düşünüyorum.
Bir sıkıntı olur mu bundan?

Bir de muayeneye gitmeden önce neleri kontrol etmeliyim? Fazla bir vaktim yok açıkçası aslında arabayı bir rot balansçıya falan götürüp kontrol ettirsem mi ön takımları diyorum ama zaten ocak ayında serviste bakıldı, sonra da karantina muhabbetine araba 3 ay hiç çıkmadı dışarı.
Fikirlerinizi bekliyorum. En kötü herhangi bir şeyden kalırsam tekrar gittiğimde sadece geçen sefer kaldığım şeye mi bakıyorlar? Yoksa sıfırdan mı inceliyorlar.

Bir de egzoz muayenesini sanayide yaptırabiliyoruz değil mi? sanayide yaptırayım tüvtürkde uğraşmayayım bir daha.

Teşekkürler.
R
4 yıl
24 Mbps VDSL Türk Telekomda Upload Hızınız Kaç?
Arkadaşlar selam. Ben bu haziran başı gibi 16 mbps adslden 24 mbps vdsle geçtim türk telekomda. İlk geçtiğim zamanlar download 23 upload 5.5 mbps civarıydı.
1 hafta önce internet gitti durup dururken. Yarım saat sonra geldi. 15 senedir internet kullanıcısıyım ilk defa böyle bir kesinti yaşadım.
Her neyse, az önce speedtestten tekrar ölçüm. Şu an hızım 23 mbps download 2.5 mbps upload. Yani uploadım yarı yarıya düşmüş. Geçenki kesinti sonrası mı oldu emin değilim.

Kullandığım bu paketin upload hızı normalde kaç? 5.5 tan 2.5 a düşmek canımı sıktı. Başka kullanan varsa değerlerini söyleyebilir mi?
Teşekkürler.
R
4 yıl
silinsin
silinsin
R
4 yıl
Neden Kablonet Altyapım Yok?
Arkadaşlar bu internet bağlantı teknolojileri konusunda cahilim affedin ama aklıma takılan bir soru var.

Bildiğim kadarıyla bu kablonetin eski adı uydunet. Bu kablonet, internet hizmetini uydu üzerinden sağlamıyor mu? Ben evimde çatıdaki uydu vesilesiyle Türksat 4a'ya bağlanarak televizyon izleyebiliyorum. O zaman neden kablotv ve haliyle kablonet kullanamıyorum? Sonuçta kablonet türk telekomun adsl altyapısını kullanmıyor. O zaman neden evimde uydu alıcımla televizyon izleyebilirken kablo tv ve kablo net alamıyorum?

Bilgilendirirseniz sevinirim, bayadır kafama takıldı çünkü. Teşekkürler.
R
4 yıl
Türk Telekom ADSL\u0027den VDSL\u0027e Geçişte 15 Gün İnternetsiz Mi Kalınıyor?
Herkese selam. Şu anda türk telekom 16 mbps adsl kullanıyorum. 54 TL fatura ödüyorum. 100 gb limitliydi ama bu akk kalkma muhabbetinden dolayı son 1 senedir falan sınırsız. 5 Haziranda taahhütüm bitiyor. Evimin 1 sokak ilerisine tip7 dolap geldi son 1 sene içerisinde. Yani sistemden sorguladığımda HİPERNET, VDSL kullanabiliyorum görünüyor. Neredeyse 1 aydır araştırıyorum. Türknete geçmeyi düşünüyordum fiyat dolayısıyla ama bulunduğum bölgede yapa altyapısı var ve yapadan memnun kalmayanlar, santrale uzaklığı yüzünden çok düşük hız alanları falan okudum, bir de müşteri hizmetleri yok malum, ondan dolayı vazgeçtim. Türk telekomdan devam ederim dedim. Risk almak istemedim açıkçası bu corona zamanında kısa süre de olsa internetsiz kalmak vs beni bitirir.

Çağrı merkezini aradım dün, bana verdikleri fiyatlar şunlardı:

-16 mbps adsl 79,90 x 24 ay
-24 mbps vdsl hipernet 89,90 x 24 ay
-35 mbps vdsl 104,90 x 24 ay
-50 mbps 119,9 x 24 ay


Ben bir de müdürlüğe gidip görüşeyim belki orada daha ucuz teklif verirler dedim. Ve zaten vdsl modeme ihtiyacım var hem vdsl modemin 5 gün kargolanmasını beklemez direkt müdürlükten alırım dedim. Bugün gittim müdürlükte adamın bana verdiği teklif:

-24 mbps 300 gb limitli 95 TL. 300 GB'ı aşınca ne oluyor dedim. İnternet ay başına kadar kesiliyor dedi. ??? ( akk kalktı ama daha beter bi şey gelmiş. )

Ben de kabul etmedim tabii ki, çağrı merkezinden taahhüt veririm dedim. Ama 12 ay faturaya taksitli 240 tlye tp-link w9970v3 modem aldım. ( Zaten yeni bir modeme ihtiyacım vardı ve en ucuz vdsl modem bu maalesef. Dışardan alayım desem 300-350 tl den başlıyor. )

Bu akşam tekrar çağrı merkezini aradım vdsl'e geçiş yapmak için. Yine aynı teklifleri sundu, ve istersem 300 gb limitli 24 mbps hipernet'i 79,90 tlden verdi. ( Ama 10 tl daha verip limitsiz almak daha mantıklı sanırım. Hiçbir ay 300 gb'ı geçmemişim ama oldu da geçtik diyelim muhtemelen ek paket daha pahalıdır. )
Onay verirsem ne kadar sürede vdsl hipernet'e geçiş yaparım dedim. ( Forumda çağrı merkezini arayıp 5-10 dk içinde otomatik geçenleri okumuştum. ) Kadın bana portumun vdsl'e geçirmek gerekebileceğini, 2-15 iş günü sürebileceğini ve bu sürede internetsiz kalacağımı söyledi. Şaka gibi. E 10 dk içinde geçenler nasıl geçiyor dedim. Onlara direkt vdsl sinyali gönderilebiliyor ama sizin portunuz hakkında bilgim yok, bağlı bulunduğumuz bölgenin müdürlüğü size hipernet vdsl'e hemen geçip geçemeyeceğinizi söyleyebilir dedi. Yani pazartesi bu corona zamanlarında tekrar müdürlüğe gitmek zorundayım. Umarım orada net bir cevap verebilirler.

Bu ne biçim iştir? 2020 yılında 15 gün internetsiz kalmak ne demektir? Böyle bi şey kabul edilebilir mi? Büyük saçmalık.

Siz değerli forumdaşlarımın yorum ve tavsiyelerini bekliyorum.

Saygılar.
R
4 yıl
Hat Değerlerim Nasıl? - HİPERNET(VDSL)\u0027e Geçebilir Miyim?
Arkadaşlar merhaba. Halihazırda türk telekom adsl 16 mbps kullanıcısıyım. Aldığım hız bu şekilde.

< Resime gitmek için tıklayın >

Modemimden aldığım hat bilgileri:

Türkçe:< Resime gitmek için tıklayın >

İngilizce:< Resime gitmek için tıklayın >

Türk telekomun sitesinden adresim için sorgulama yaptığımda HİPERNET kullanabileceğim yazıyor. Açıkçası türk telekom haricindekiler de tt altyapısını kullandığı için çok sıcak bakmıyordum ama TÜRKNET'i çok övmüşler, onun sitesinden baktığımda da hattımın 75mbps'ye kadar desteklendiğini gösteriyor. Üstelik hem ev telefonuna 1000 dk veriyorlar hem de fiyatı çok uygun. Çünkü şu an türk telekoma hem ev telefonu hem de internet için ayrı para ödüyorum ve muhtemelen taahhüt yenilemek için daha yüksek bir fiyat teklifi sunacaklar. 5 Haziranda taahhütüm bitiyor çünkü. Henüz tt ile görüşmedim telefonda. Verecekleri fiyatı bilemiyorum. Ama özellikle uploadı 3 mbpsye çıkaracağını söyleyen türknet aklımı çeliyor. Tavsiye eder misiniz?

1 sokak yanımda TÜRK TELEKOM TİP 7 SAHA KABİNİ mevcut. VDSL bu oluyor sanırım. Ve görünene göre vdsl kullanabiliyorum. Tabii bunda port yok sorunu oluşur mu bilemiyorum?

Şimdi benim attığım hat değerleri şu an adsl kullandığım için yalnızca adsl için mi bir fikir verir? Yoksa buradan hat değerlerime bakıp vdsl kullanabileceğim / ne kadar verim alabileceğim anlaşılır mı?

Farklı bir servis sağlayıcıya geçme fikri de beni korkutuyor açıkçası. Çünkü türk telekom ile yavaş bir hizmet alsam da sonuç olarak bir kesinti yaşamadım. Farklı iss lerde geçiş yaparken ya da kullanırken problem yaşamaktan çekiniyorum.

Siz değerli arkadaşların yorumlarını, fikirlerini ve önerilerini bekliyorum.
R
4 yıl
Fotoğrafların Depolanması İçin Harici Disk mi Flash Bellek mi?
Arkadaşlar merhabalar. Malum uzun yıllardır fotoğrafları bastırmıyoruz, bilgisayarlarımızda duruyor. Ben fotoğraflarımı güzelce arşivlemek ve yedeklemek istiyorum. Bunun için hangi yöntemi kullanmalıyım?

Google photos gibi bulut(cloud) arternatifleri çok içime sinmiyor açıkçası her ne kadar sınırsız depolama verseler de. Kişisel, şahsi, ailevi fotoğraflarımı internete yüklemek ve bunu bulut depolama şirketlerinin insiyatifine bırakmak istemiyorum. Kaldı ki standart adsl kullanıcısıyım ve upload hızım kablolu bile bağlanınca max 0.60 mpbs. Yani fotoğraflarımı buluta yüklemek istesem bile fazlasıyla uzun sürecek. Gecelerce laptopu açık bırakmak zorunda kalacağım vs.

Diğer alternatifim harici disk veya usb flash bellek almak. ( biraz da fiyatından dolayı )Acaba 2 adet 64gb lık vs flash bellek alıp onlara mı yedeklesem yoksa 1 TB'lık harici disk alıp ona mı yedeklesem çok kararsızım. Daha önce hiç harici harddisk kullanmadım ve çok kolayca bozulabildiklerini okudum. Flash belleklerimi yıllardır kullanıyorum ve virüs girip .exe vs gibi klasörler oluşturması haricinde hiç bozulduklarına rastlamadım.
Laptopumda usb 3.0 girişi var. Kafam oldukça karışık, harici disk düşünüyordum aslında ama tavsiye etmeyenler, kolaylıkla bozulduğunu söyleyenler çoğunlukta. Aslında biraz da o yüzden flash belleklere kafam gitti.

Sizlerin önerisi ne olur? Teşekkürler..
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.