Z

Binbaşı
02 Ocak 2006
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
4 üye
Görüntülenme (?)
111 (Bu ay: 0)
Gönderiler Hakkında
Z
5 yıl
Eski bilgisayar
Merhaba forum ahalisi,

Bir suredir DOS 6.22 ve bu yillar icin yazilmis program ve oyunlari sorunsuz calistiracak bir bilgisayar arayisindayim. Guncel donanimlar FreeDOS calisitiyorlar, ancak yazilimlar sorun cikartiyor genelde . Eski 486 veya pentium 75 islemcili bir bilgisayar aramaktayim. Letgo dan filan ilanlari inceledim, eski cihaz satanlari aradim. ancak en yakin buldugum sey anakart + islemci + ekran karti oldu .. gerisi yok .. en olmadi onu alip modern bir PSU ve kasayi duzenleyip onu kullanacagim artik . Burada yazma amacim ise elinde bu tip eski ekipmanlar bulunan ve kurtulmak isteyen arkadaslar var mi diye ogrenmektir. hibe olur, satis olur .. satan yer tavsiyesi olur .. Sehir olarak Ankara'da yasamaktayim ve burada bu tip eski donanim satan bir bilgisayari tavsiyesi super olur mesela.

Bunlardan ayri olarak da bilgisayar duynyasi ile tanismami saglayan IBM 5150 modelini de aramaktayim, gerci o biraz zor ve pahaliy agelir ama .. alternatifleri bilmek de isterim.
Z
5 yıl
Dell Host Integration Tools download
Selamlar,

Dell'in depolama sistemleri icin (Equllogic) kurulum ve kontrol yazilimi olan Host Integration Toolsa (kisaca HIT diye gecen ) ihtiaycim var . Malesef Dell bu programi sadece servis anlasmasi devam eden musterilerinin indirmesine musade ediyor. Elinde bir dell server veya storage device olan bir arkadas var ise; acaba elinde yazilim var mi ? veya Dell'in kendisinden indirip paylasabilir mi ?
Z
6 yıl
car wax detayli temizlik sonrasi sorunlar
Selamlar,

Kardesin arabaya uzun suredir(belki hic) yapilmadigini dusunerek detayli temizlik yaptirayim dedim . Cuma gunu araci (2007 fiesta) Ankara-Cetin emec Car-Wax e biraktim. Aksam gittigimde sorun oldugunu, koltuklarin kustugunu ve 3 kez tekrar temizlediklerini soylediler (koltuklar les gibi idi). Tamam diyip cumartesi ogleden sonra tekrar gittim. Arabayi aldim, koltuklar, tavan, kapilar gayet guzel olmustu, aracin ici de kullandiklari parfum kokuyordu. guzel diyip alip ciktim. Cikarken teybin dugmelerinde ve konsolda teybin oldugu bolgede beyaz lekeler oldugunu farkettim, ancak kullandiklari malzemeden oldugunu ve gececegini dusunup onemsemedim. ancak gecmek bir yana iyice belirginlestiler. Bu aksam vitesin altindaki plastik kisimlarda da ayni beyazlasma durumunun oldugunu farkettim. kullukte de bir parca oldugunu farkedip kullugu cikardim, ki altinda pas rengi bir sivi oldugunu gordum. kullugu kullanmadigim icin hic kontrol etmedim. nasil olur da boyle beyazlasma olabilir ? kimyasal mi sicramis, sicrasa bile boyle birsey yapan kimyasal nasil kullaniliyor bu islerde? bunu duzeltmeleri mumkun mudur ? gecer diye beklerken, daha da fena oldu, aksam aksam sinirim bozuldu, ki araba benim de degil. fikir verebilir iseniz sevinirim, yarin tekrar gotureyim diyorum, ancak bu hale getiren is bilmezlere tekrar arabayi emanet etmek de istemiyorum.
Z
6 yıl
superonline fiber farkli router kullanmak mumkun mu?
Evet, soruyu baslikta uzun uzun yazdim. Adamlar 255s getirip kurdular, guzel, calisiyor, ancak benim icin kritik bir ozellik olan statik rota tanimlama malesef yok. belki firmware uzerinden kapattilar, belki cihazda hic bulunmayan bir ozellik. Ama benim icin iptal konusu olacak kadar onemli bir nokta. ancak vazgecmeden once superonline fiber ile farkli router kullanma konusunu sormak istiyorum. yapilabiliyor mu? ne kadar saglikli? telefon ve televizyon yayinini kaybetme disinda bir eksi yani var mi? vodafone dusunuyordum, ancak o da malesef ayni routeri veriyormus galiba. superonline in verdigi diger cihazlar neler? musteri temsilcisi iel gorustugumde istedigim ozelligin oldugu yeni bir router gelecegini soyledi, ancak ne oldugunu, ne zaman gelecegini soylemedi. bu konuda bilgisi olan varsa ve paylasirsa da hora gecer.
Z
6 yıl
Superonline Fiber modem secenekleri
Merhabalar, yine bir soru ile daha karsinizdayim.

Simdi istanbul'da superonline fiber kullanan bir ofis var. ankara'da merkez ofisteki paylasimlara ve buradaki yazicilara o ofisten baglanabilmek icin vpn destekli bir cihaz lazim. superonline in sundugu fiber routerlarinin hangisi bunu destekliyor acaba? su an kullandigim huawei HG255/s cihazi ne vpn destegi var ne de statik routing. superonline cihazinin arkasina bir router daha koymak da istemiyorum. cihazlarin dogru durust dokumanlarina bile ulasamadim. gorustugum musteri temsilcisi bana audio codec turkcell modem diye aratirsan internette yeni bir cihaz bulursun diye birsey soyledi, arattim ama hicbirsey cikmadi . salladi gibi geliyor bana artik .. son cozum bu is bilmezlerden kurtulup en azindan cihazlarini kendim temin edebilecegim ADSL/VDSL seceneklerine yonelmek. ama oncelik alternatif cihaz edinmek.

var mi cihaz onerisi olan, veya HG255 e statik route eklemenin bir yolunu bilen . cihazin sadece web arabirimi var ve oradan da bulamadim.
Z
6 yıl
Ubiquiti cozum ortagi
Selamlar,

Ankara'da hizmet veren ilgili markanin cozum ortaklarindan onerebileceginiz var mi ? sirketteki derme catma wi-fi agini ortadan kaldirmak ve yerine sifirdan bir ag kurmak istiyorum. Arkadaslardan istedigim benim yapamayacagim sinyal olcumlerini yapmak, AP ler icin uygun yerleri belirlemek ve ilgili urunlerin (8 adep AP , PoE switch, UTP kablo) satisini yapmak . kablo cekme konusu elzem degil, ancak bunu da yaparsalar super olur.
Z
6 yıl
Ülkemizde dolmuş şoförlerinin neden sevilmediğinin açıklaması
Her sabah olduğu gibi ODTU-Ayrancı dolmuşu ile işe gidiyorum. En önde oturuyorum, bir yerde adam durup yolcu indirdi, yolcu aldı. Tam da kavşağın köşesinde. Normalde yasak, ancak bu durum dolmuş şoförlierini bağlamıyor. O sırada yaya geçidinden bir kadın kendisine kırmızı ışık olmasına rağmen karşıdan karşıya geçiyor. Bu şoför görünümündeki manyak resmen kadının üzerine sürmeye başladı, kadına doğru direksiyonu çevirdi resmen. Hızlı değildi araç ancak kadın panikleyip düşse üzerinden geçip gider. Adama çıkıştım napıyon manyak mısın diye (o an korkudan ağzıma ilk gelen şeyi söyledim) . Yaptığı haltın üzerine döndü sen ne biçim konuşuyorsun diye laf yetiştirmeye çalışıyor. Ben de asıl sen ne biçim kullanıyorsun, kadını eziyordun az daha dedim. Uzatmadı ancak böyle insan görünümünde bir psikopatın ehliyet almış olması, üzerine de toplu taşıma alanında çalışıyor olması fikri halen daha dehşet içinde olmama vesile oldu.

Şimdi siz söyleyin her gün buna benzer olaylar ile karşılaşıp nasıl sevelim bunları?
Z
7 yıl
Dremel 3000-5 el motoru 110 TL
e-hirdavat sitesi dremelin giris urunu olan 3000-5 modelinde indirim yapmis ve kargo ucretsiz 110 TL den satiyor.
https://www.e-hirdavat.com/Dremel-3000-El-Motoru-5-Aksesuarli-F0133000JW,PR-149660.html

Ayrica yine ayni firmanin n11 sitesinde ucretsiz kargo ile 115 TL den satilmakta. cekle birlestirilip alinabilir.
http://urun.n11.com/hobi-urunleri/dremel-3000-el-motoru-5-aksesuarli-f0133000jw-P203946407

5 aksesuarla naparim diye dusunmeyin, aliekspres veya banggood uzerinden bu urun ile uyumlu malzemeleri cok ucuza bulabilirsiniz. zaten yaninda gelen parcalari kullanirsaniz ne kadar hizli bir sekilde omurlerini doldurduklarina sasirirsiniz. boyle bir urune surekli sarf malzeme takviyesi yapmaniz gerekli. dremel de zaten genelde oradan parayi kiriyor.

hobicilik ile ugrasan, guclu ve guvenilir bir motor arayan arkadaslar degerlendirebilirler.
Z
7 yıl
Vodafone bayii faturaya 2. telefon islemis
Takip ettigim guruplardan birisinde bir arkadasin paylastigi ve yardim istedigi olay; aynen kendi yazdiklarindan alintiliyorum

-----

İyi aksamlar konu dışı ama yardıma ihtiyacım var bilgisi olan yardim ederse çok memnun olurum.
4 ay önce vodofone şirinevler şubeden hattıma tanımlı telefon aldım ilk gelen fatura gelmesi gereken faturanın iki kati geldi ve bende direk müşteri hizmetlerini aradim biraz çabaladıktan sonra sorunu öğrenebildim hattımın üzerine 1er saat ara ile 2 telefon işlemişler bunun üzerine bende müşteri hizmetlerini tekrar aradım dilekçe oluşturdular 3 gun içinde dönüş yapılacaktır dediler 4.gün ben tekrar aradım 2 hafta boyunca bu böyle devam etti ve müşteri hizmetleri bana faturayı ödemememi ve beklememi söylediler 3.hafta sonunda hattıma kısıtlama geldi ve bende tek iletişim aracım o olduğu için mecburen faturayı ödedim ve 2.faturada geldi ve faiziyle ve oda aynı şekilde 2katı halde tekrar aradım şubeyle konusun shop destek alin dediler gittim başvurdular bekledim bekledim 3.fatura geldi artık sinirlenmeye başladım birazdaha üzerlerine gittim her gun hergün şubeye uğradım birazdaha ilgi gösterdiler bölge yetkilisine mail attılar felan ve 4.fatura geldi hala çözümleyemediler. Nerelere şikayet edebilirim neler yapabilirim ve bu sorunu aynı şubede yaşayan tek kişi değilim marifet gibi 1 kişiye daha sizin gibi oldu ama 3 adet iphone 7plus tanımlanmış dediler yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.

------

Daha once buna benzer olaylar hakkinda yazilar okumustum, ama cok eski idi . nasil yapiyorlar bu olayi? adama iki adet iphone kitlemisler, ama sadece 1 tane vermisler.
Z
7 yıl
Su donanim ne kadar eder?
Gunaydin arkadaslar, donanim sormak yerine , donanim uzerinden fiyat sormak istiyorum ben de .

1 yillik bir makine var; ozellikleri su sekilde.
DELL Optiplex 3020MT Marka
Mini tower kasa
300W PSU
OEM bir anakart , OC filan hikaye. stok neyse o.
i5 4. nesil islemci
8 GB RAM
500 GB HDD
Win 8.1 Pro (lisans biosa gomulu)
Dell E2414H 24" LCD ekran.

yasini da dusunursek bu cihaza ne kadar para istemem uygun olur sizce? 1600 TL benim aklimdaki fiyat. ama ederinden de fazla olmamali. cok fazla da tutmak istemiyorum, hizlica satilsin.
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.