U

Yüzbaşı
19 Mart 2012
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
5 üye
Görüntülenme (?)
115 (Bu ay: 0)
Gönderiler Hakkında
U
4 yıl
COVID-19 muyum yoksa Grip mi? TAKİP
EN GUNCEL

Akciger filmim temiz, kan tahlilim temiz çıktı. Ust solunum viral enfeksiyon gozlemledi doktor. Bronslarim doldurmuş baya tikamasi ondan. Gargara, antibiyotik, surup, sprey vs verdi kullanacagiz. Yine de test sonucunu takip edeceğiz.


SONUC GELDİ POZİTİF HAYDİ HAYİRLİSİ.



GUNCELLEME

Doktora gittim anlatım. İlk tespitte gelseydin dedi iyi olurdu. Dinledi sirtimi dinlemede bronsitten suphelendi ancak yine de covid de tetiklemis olabilir diye film, kan, covid test oldum. Simdi bronsit icin ilaçlar verecek. 400 lira gecirdiler bu arada. Neden devlet degil? Umraniye devlet kaos aksama kadar zor çıkarsın oyle felaket bir devlet hastanesi.

Covid sonucu 3 gun sonra cikar dediler. Bakalım.




Herkese selamlar. Hafta sonu aksam soguk bir ortamda bulunduktan sonra Boğaz ağrısı ve aşırı üşüme hissettim. O gece baya terledim sabah kalktığımda da bildiğiniz grip gibi hastaydım.Tabi her ihtimale karşı kendimi takibe aldım. Normal soğuk algınlığı ilaçları kullandım ve bol bol terleyerek bayağı rahatladım ilk iki gün. Bu terlemelerle beraber sırt ve böbrek ağrıları başladı normal olarak baktım çünkü sonuçta aşırı derecede bir ter atıyordum. Tabi Bu arada bitki çayları boğaz yumuşatıcı karışımlar falan tükettim normal grip gibi geldi devam ediyordu yani günden güne hafifliyordu sanki O yüzden doktora da gitme gereği duymadım. Ancak Salı günü asıl akşamüzeri tespit ettim ki nefes aldığımda sonuna kadar almaya çalıştığımda balgamli(islak) öksürüyordum. Tabi bundan oncesi cok oksurmem yoktu. Sanki agir bir balgam varmış gibi ki bende balgam atmayi beceremem.

Aynı zamanda iştahım bayağı bir kesildi. Tuvalet
düzenim yok ishal durumdayım ayıptır söylemesi.
Zaten dün doktora gitmeye bir kontol yaptirmaya Covid19 da olmasa bile akcigerim ile ilgili bir problem olup olmadığını en azından bir röntgen çektirmeye karar verdim akşam olduğu için gitmedim Çarşamba’da dinlendim insanlarla pek etkileşime girmedim ofis ve ev var ofiste zaten üç kişiyiz mümkün mertebe 2 saatten 3 saatten fazla aynı ofiste kalmadık yakınlaşmadık.

Durum sonucunu buraya yazarım herhangi bir ateşim yok arada böyle gelip gidiyor ama ağır değil sonra cok agir halsizlik söz konusu yok normal grip gibiyim hala öyle hissediyorum ama sadece bu sırt ağrısı ve Boğazımdaki rahatsızlığın hafiflememesi beni suphelendirdi.

Ek olarak birlikte olduğum arkadaşlarla da konuştum onlarda da soğuk algınlığı semptomları varmış ama benim kadar ağır değil sanırım normal başağırısı geniz akıntısı gibi halsizlik gibi temel grip etkileri tabi onları da uyardım kendilerini izlemelerini söyledim ne olacağı belli olmaz.
U
5 yıl
N\u0026D kuru mama ile ilgili bir soru
Merhabalar öncelikle. 5 aylık Jack Russell cinsi köpeğim için N&D Kuzu & Düşük Tahıllı mamada karar kıldım ancak "Mini", "Medium & Maxi" olarak iki ayrı paketi var. Medium & Maxi'yi kullanabilir miyim? Fiyat olarak daha uygun gözüküyor.

Bir ikincisi eğer olmazsa Tavuklu Medium kullanabilir miyim? Sanırım medium tüm ırklar için geçerli oluyor.
U
5 yıl
Jack Russell cinsi için mama tavsiyesi
Merhaba dostlar. 4 aylik yeni bir Jack Russell sahibiyim ancak mama konusunda karar veremedim. Veterinere ayrıca danışacağım. Sizlerin tavsiyesine ihtiyacım var. İlk kullandığı mama Royal Canin idi. Şuan Formix denilen bir mamayla teslim aldım pek iyi olmadığı belli.

Çok premium mamalara yönelme şansım pek yok(Acana, N&D,Orijen vs.)

Fazla tahıllı mamalarda risk kategorisinde. İkisi arasında bir markaya bakıyorum aslında.
Bonacibo, Royal Canin vb. gibi mamalardan devam mı etmeliyim?

Brit Care ve Felicia bu kategoriye uyuyor. Önerilerinizi bekliyorum.

N&D’nin Tavuklu Narlı 12 kg maması fiyat/kilo yaptığımızda Felicia ve Brit Care kilo fiyatina denk geliyor. N&D cazip gibi ama bizim hayta yer mi? C vitamini hassasiyeti var.

edit
U
5 yıl
HP 3835 Arıza ve Tanklı Yazıcı Tavsiyesi
İyi günler öncelikle. HP DeskJet 3835 yazıcımız otomatik kağıt alımı yapmıyor. Bir sayfayı elimizle belli bir pozisyona getirdiğimizde alıyor. Servislik bir problem midir yoksa biz çözebilir miyiz?

Tanklı Yazıcı almayı düşünüyoruz. Tanklı sistemi tavsiye eder misiniz? Kartuşlu'dan daha ekonomik, kullanışlı ve uzun ömürlü olur mu? Tavsiyelerinizi bekliyorum. HP 415 ürünü nasıldır?
U
5 yıl
[2000-01 Model] Suzuki Swift 1.3 Alınır mı?
Merhaba arkadaşlar. Suzuki Swift'in bu kasasını beğeniyorum. Orta vadede manuel vitesli almayı düşünüyorum ancak piyasada -özellikle bakımlısı- fazla bulunmuyor. Araç hakkında tecrübelerinizi, tavsiye ve önerilerinizi paylaşırsanız değerlenmek isterim.

< Resime gitmek için tıklayın >
U
6 yıl
Khabib\u0027in Hayranları vs McGregor Hayranları
Sonuç mu? İzleyip görelim.

Videoyu izlemek için tıklayınız
U
6 yıl
[Çiftlikbank] TOSUN PAŞA\u0027dan yeni açıklamalar var!
Üyelerin milyonlarca lirasını alarak Uruguay'a kaçan Mehmet Aydın, Çiftlik Bank Whatsapp grubundan az önce bir ses kaydı yayınladı. Üyeleri, eski eşini, ortaklarını ve devleti suçlayan Mehmet Aydın "borcumu ödeyeceğim" dedi.

...“Bu kanalları da suçlamıyorum boş konuşmayı seven bir milletiz. Çünkü şirketimizi incelediniz. Devlete karşı boynumuz kıldan ince, gelin inceleyin dedik ancak yapılan incelemelerde hakkımızda haksız karar verildi. Bunun birçok sebebi var; bunlardan en büyüğü ise basının içinde bulunan satılık kalemlerin bizi hedef tahtasına koyması oldu. Şirketimiz 18 ay boyunca tek bir kişiyi mağdur etmemiş, Türkiye’de 215 milyon lira yatırım yapmıştır ve bu yatırımları tüm belgeleri ile üyelerine sunmuştur. Bununla yetinmeyip bakanlığa bizzat kendim yalvardım lütfen banka hesaplarımızı açabilmemiz için bize bir yazı verin bu kadar insan mağdur olacak dedim fakat bizi dinlemediler.” dedi.

..."Bu darbeden sonra psikolojim iyice bozuldu. Kime güveneceğimi şaşırdım yaklaşık 30 milyon lira yolsuzluk yapılmış. Eşimle ayrılmama evliliğimin bitmesine neden olmuştu. Boşanmak için 80 bin lira tazminat istediler, basına 5 bin lira istedik dediler. Bu kadar yalancılıkla, bu kadar hainlikle, bu kadar entrika ile daha fazla uğraşmak istemedim. Ve herkesin hakkını ödeyebilmek için Türkiye’de ceza evinde kalmak yerine Uruguay’da işlerime devam edip insanlara haklarını iade etmek için sonuna kadar çalışacağım.”

Haberin devamı için:https://www.sozcu.com.tr/2018/gundem/tosun-ses-kaydi-yayinladi-devleti-sucladi-2293192/

Siz bu konuda ne düşünüyorsunuz? Söyledikleri gerçek olabilir mi? Hak verilebilir mi?
U
6 yıl
Mitoloji Severler İçin - Çin ve Japon Mitolojisi
Donald A. Mackenzie'nin Çin ve Japon Mitolojisi üzerine olan araştırma kitabını sizlere öneririm. Giriş seviyesi olarak okunası. İçerisinde sadece Çin ve Japon değil Hint, Babil, Gal(İskoç), Mısır, Batı ve İskandinav mitolojilerinden de bahsedilmektedir. Genel araştırma konusu hem Çin ve Japon Mitolojisi hem de diğer mitolojilerle benzer mitleri ve paylaştıkları ortak yönleridir. Ayrıca Budizm, Taoizm, Konfüçyüsçülük ve Shinto (Japonların yerli inancı, dini) gibi inançlardan da bahsedilmiştir.

Kitabın başlangıç paragrafı:


"Bir toplumun kaderi, ona ait düşünce biçimleri ile şekillenir ve bu nedenle onun gerçek tarihi aslında ona ait kültürün tarihidir. Çinlileri Çinli yapan ve Çin'i de Çin yapan, Çinlilere ait düşünce biçimidir. Toplumun her bir kesimi, geniş bir biçimde ve devamlı olarak, kaynaklarına çok eski zamanlarda rastlanan bu düşüncenin etkisinde kalmıştır. Bu, toplumsal fikirleri bile şekillendiren ve politik hareketleri yönlendiren bir güçtür. Düşünce İmparatorları ve liderleri, bu güç tarafından yüceltilmiş ya da etkisiz hale getirilmiştir."


Kitabın sonunda Laufer'den alıntıladığı şu bilgiyle bitirmiştir:

"Günümüzdeki genel kanının tersine Çin medeniyetinin şimdi gözüktüğü gibi, Çinlilerin bir birimi ve özel bir ürünü değil, çok çeşitli kabilelerin çok geniş bir alanda birleşmesine ait kültürel çabaların nihai bir sonucu ve türlü türlü bölgelerden toplanan ve zamanda ve mekanda geniş ölçüde farklılaşmış düşüncelerin bir bileşimi olduğunu, güçlü bir şekilde vurgulamak mümkün değildir; kısaca belirtmek gerekirse, Çin bir millet değil, bir imparatorluk, etnik değil, politik bir birimdir. Dolayısıyla, herhangi bir kültürel düşünceyi, ilk anda sadece Çin İmparatorluğunun sınırları içinde göze çarptığından dolayı, Çinlilere mal etmek kadar büyük bir hata yapılamaz."
U
6 yıl
Meizu MX4 IOS olarak gözüküyor
İyi akşamlar. Andorid İşletim Sistemine sahip MEIZU MX4 telefonum, IOS olarak gözüküyor. Şahsım adına bir problem yok ancak uygulama üzerinde gerçekleştirilen analiz ve istatistiksel durumlarda yetkilileri zor duruma düşürebileceğini düşündüm. Bilginize.
U
7 yıl
i5 7500 - 1050ti toplama sistem desteği
İşlemci Intel Core i5 7500
Anakart Asus H110M-D 2133 Mhz 1151p mATX
Ram Corsair 8GB Vengeance Lpx DDR4 2400mhz
Ekran Kartı Asus GeForce GTX1050Ti Strix 4GB 128Bit
Sabit Disk Seagate 1TB Barracuda 64MB 7200rpm
Kasa Corsair Carbide Spec-01 Mid Tower Pencereli
PSU Corsair VS450 450W Güç Kaynağı

2700 TL ye bu sistemi toplamak istiyorum. Oyun amaçlı kullanacağım. Sizce uygun mudur?
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.