O

Yüzbaşı
24 Aralık 2005
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
19 üye
Görüntülenme (?)
505 (Bu ay: 3)
Gönderiler Hakkında
O
2 yıl
Moosebay Sitesinde Toplam %60’a yaklaşan Sezon Sonu İndirimleri
Merhaba arkadaşlar,


< Resime gitmek için tıklayın >

Dün itibarıyla moosebay sitesinde kademeli indirim başladı.

Tek ürüne %20
İki ürüne %30
Üç ürüne %35
Dört ürüne %40
Beş ürüne %50
indirim mevcut ve hangisi olursa olsun üstüne bir de %10 ekstra sepet indirimi var. Yani toplamda neredeyse %60lık indirim söz konusu.

Ürünler arasında Stanley, Loap, Victorinox, Leatherman ve benzeri birçok kampçılık markası

Columbia, Mountain Hardware (columbianın bir tık üstü), Helly Hansen, Jack Wolfskin, Merrell gibi giyim markaları da var. Ancak bu markaların toplam indirimleri çok gerçekçi değil. Asıl indirimler ekipmanlarda.


https://www.themoosebay.com


< Resime gitmek için tıklayın >

Siteyi duymamış olabilirsiniz ancak Akmerkezde fiziksel mağazası mevcut ve daha önce alışveriş yaptım.

250 liraya kadar çadır, 400 liraya kadar tulumlar
var. Dağcılar-kampçılar-mangalcılar için güzel fırsat :)
O
5 yıl
Kablonet Açılmayan Siteler Sorunu
Yahoo mail'e giriş yapamıyorum. Başka servis sağlayıcılar ise çalışıyor. Uydunet-kablonet aynı sorunu yaşayan var mıdır?

edit: daha birçok sayfaya da giriş sağlanmıyor. Merkez kaynaklı bir sıkıntı olduğu kesinleşti. Apple, oyun sunucusu, twitch, vb. daha birçok site açılmıyor. VPN ile açılabiliyor. Henüz çözemediler. İstanbul Kadıköy tarafı sorunlu şu an.
O
5 yıl
Operatörlerin yasaklı siteleri yurtdışında da açmaması
Arkadaşlar soru basit ama mide bulandırıcı.

Vodafone’a da defalarca sordum düzgün cevap alamadım, wikipeadia gibi siteler yurtdışına çıktığımda da açılmıyor.

Sözleşmedeki Hangi madde ile bunu yapabilirler? Ben teknik olarak kolaya kaçtıkları için komple yasaklı olduğunu düşünmekteyim.

Oysa bu yasak Türkiye sınırlarını kapsamıyor mu? Sınır dışında firmanın bana yasaksız olarak bağlantı hizmeti sunması, ya da içinde bulunduğum ülkenin yasaklarını-özgürlüklerini sağlaması gerekli değil midir?

Ben tamamen kalitesiz bir davranış olarak görüyorum. Hatta dediğim gibi mide bulandırıcı.

Çünkü İngilterede wifi ile bağlandığımda çatır çatır açılan site, roaming de açılmıyor. Bu alenen dalga geçmektir bizle
O
6 yıl
Google Maps en sonunda Carplay\u0027de
https://www.teknoblog.com/google-haritalar-ios-12-ile-birlikte-carplaye-geldi/

IOS 12 ile en sonunda google maps app-connect açtırmış olan araçlardaki carplay üzerinden aktif olarak kullanılabiliyor. Tek yapmanız gereken telefonunuzda google maps'i güncelleyerek 5.0'a getirmeniz. Ayrıca ios 12 de yüklemiş olmanız gerekiyor.

Ben bugün Tiguan'da denedim gayet güzel çalışıyor ve özellikle apple maps'e göre çok daha doğru bir yoğunluk haritasına sahip.

Bilgilerinize.
O
6 yıl
dene
.
O
7 yıl
x99 xhci usb sorunu
Merhaba,

yeni aldığım sistemde x99 strix, 6850k işlemci, 960 evo m.2 ssd kullanıyorum. Dün bir overclock denemesi sonrası 3.1 hariç tüm usb'leri kaybettim.

Bios'tan xhci kontrolcüsünü iptal edince durum çözülüyor.

Yurtdışında da aynı sorunları yaşayanlar var düzgün bir çözüm yok.
https://rog.asus.com/forum/showthread.php?93365-ASUS-ROG-Strix-x99-USB-Ports-Not-Working-with-xHCI&p=651751

Tavsiyesi olanlar varsa denemeye açığım.

Olay pci hatlarının dolması ve usb hublara yeterince güç aktarılamaması da deniyor, ya da yazılımsal olduğu da söyleniyor.

Şu anda tüm portları 2.0 gibi kullanmak zorundayım, hala çözemedim. Bios update yaptım. Sistem m.2 üzerine kurulu, onu söküp deneyemiyorum. Format atmak çözüm değil çünkü sorun tekrar baş gösteriyor.

Saygılar

edit: klavye fare bios'ta çalışıyor,
O
7 yıl
Yayıncı bilgisayarı anakart seçimi
Selam arkadaşlar, günde 250 tane konu açılıyor ama ben de fikir toplamak istiyorum.

Öncelikle chipset ve işlemci konusunda karar kıldım.

2011 + 6800k ya da 6850k olacak (ucuz olursa 2. el 6850k alacağım)

İkinci konu ise anakartta. Dayanıklı bir anakart istiyorum. Bu yüzden çok yüksek performans anakartları bana güven vermiyor. Özel olarak inşa edilmiş Asus Sabertooth serisi de biraz eskidi artık,

Şöyle bir şansım var, ya bir arkadaştan MSI Gaming 9 ACK alacağım ya da sıfır MSI Gaming PRO Carbon olacak. 2. el olan 1000 lira diğeri 1200 lira gibi bir durumdayım.

ACK 2 sene öncesinin sancak gemisi, PRO Carbon ise artık oturmuş x99 chipsetin MSI tarafındaki en güncel ve yeni modeli. Benim gönlüm hem yeni, hem de garantili olduğu için Carbon'dan yana. 1200 lira olması da ddr4 ram için bana daha fazla bütçe bırakacak gibi.


6850k
MSI PRO Carbon

İkisili yerine şunu yap ÇÜNKÜ NEDENİ ŞU şekilde yorum yazarsanız çok sevinirim.

Ryzen KESİNLİKLE ALMAYACAĞIM, farklı nedenlerim var. Lütfen sadece intele odaklanın.

"Asus al" deyip bitiren mesaj da atarsanız bana faydası gene olmuyor.

Bu sistemi düzgün bir ddr4 ram ile birleştirip sistemimdeki parçalarla kullanmayı düşünüyorum, detaylar imzamda.

Saygılar.
O
8 yıl
Outdoor Markaları Hakkında Genel Bilgiler
GÜNCELLEME:https://www.outdoorhaber.com/makale/ikinci-el-yuruyus-kamp-ve-dagcilik-malzemeleri-alirken-dikkat-edilecekler

GÜNCELLEME 2:

Bilgi videoları

Polarlarhttps://www.youtube.com/watch?v=44MCoG5wt94&feature=youtu.be

Softshell/Hardshellhttps://www.youtube.com/watch?v=YCuLvu_iASk&feature=youtu.be


2. el yazdığına bakmayın. Burada yazanlar çok değerli bilgiler. Özellikle nasıl saklanır, bakımı yapılır ve nelere dikkat edilir konusunda çok başarılı. Kesinlikle göz atınız.

ANA BAŞLIK:

Ekşideki başlığımı komple yapıştırıyorum. Sorunuz olursa yazınız, gördüğümde cevap yazarım.

columbia'nın omni-shield sikko-shield teknolojilerine %50 indirimsiz,

jack wolfskin'in "tarz" polarlarına outlet mağazasız

the north face'in hyvent'li ceketlerine de %20-25 indirimsiz

para vermemeye çalışın.

pohpohlanmada ve pazarlama harikası olmada columbia 1 numaradır. başka birçok konuda da yazmıştım, botlarından uzak durun. düzgün bot mu istiyorsunuz. meindl, scarpa, la sportiva diye duymadığınız ama fiyatlarını ve üretim kalitelerini gördüğünüzde duymamış olmayı dileyeceğiniz üst markalardan bile bot alabilirsiniz o fiyatlara.

ha daha normal mi istiyorsunuz? asolo, boreal, vasque, lowa, lafuma boşa burda durmuyor. bunlar arasında lafuma bir tık aşağıda ama şehir için çok uygundur.

montunu, polarını çok mu sevdiniz columbia'nın ve jack wolfskin'in? gidin north face'e aynı montu aynı fiyata gore-tex'li olarak north face'ten alın. ya da %20 ucuza hyvent'li alın.

hyvent gore-tex omni ne la derseniz şöyle diyeyim.

selpak, çükvak, burunsil marka mendiller gibi düşünün. aslen su geçirmez nefes alabilen astar(membran) bunlar. yani çok ama çok rahat diğer hepsi gore-tex çakması diyebilirim. en az 10 farklı membran biliyorum, bir tanesi harici hiçbiri daha iyi değil. bu yüzden gore-tex olan ve çakması olanlar olarak ayırabilirsiniz. çük-tex, mük-tex farketmez.

en bilineni ve burada selpak olan gore-tex tabi. ayrıca goralı sosisli gibi okunmaz, gor diye okunur. bildiğin gorum lan! gibi yani. alıştı çoğu insan gora tex demeye, şarz ile aynı durum. bu benim gıcıklığımdır kusura bakmayın yazmadan edemedim bu okuma hatasını.

jack wolfskin türkiye'de üretilen, ucuz bulunduğunda parasının hakkını veren bir üründür. (%30)
columbia türkiye'de üretilmeyen, çok ucuz bulunduğunda parasının hakkını veren bir üründür (%50)
the north face türkiye'de üretilmeyen, normal fiyatında parasının hakkını veren ama indirimde alsanız da iyi olacak bir üründür (%20)

türkiye'de helly hansen aslen bir marin/denizcilik firması olup, yeni yeni türkiye'de "bakın biz outdoor ürünler de yapıyoruz ehi ehi" diyen markadır. the north face ile yazdıklarımın tamamı onun için de geçerlidir.

adidas, nike, reebok vs gibi markalar ise resmen "ha outdoor giyim diye bi bok var lan, hadi biz de üretek bi nasıl olsa kitleriz" diye gora-tex botlarını halkımıza, zavallı milletimize "bakın bu kar suyu geçirmeyen bottur" ayaklarıyla satmıştır. 18+ görüntüler olmuştur, hatırlamak bile istemiyorum. yani aslında bakarsanız nayk'yan columbia'ya geçiş çok büyük başarı. iski'nin bakkaldan doldurulan kontürlü "teknoloji harikası" su sayaçlarından, otomatik ödeme yapılabilen eski 50 senelik mekanik sayaçlı sisteme geri geçmesi kadar büyük bir
olay (!)

şimdi olayın iyice cılkı çıktı bir toparlayalım.

arkadaşlar karşılaştırılan bu 3 firma da türkiye'deki büyük mağazaların, perakendecilerin bizlere kitlediği, kışlık ve kaliteli ürün olarak getirdiği markalar.

bunlar bir lacoste, vakko vs. değil. tarzı için almıyorsunuz ama öyleymiş gibi hissettiriliyorsunuz. bu yüzden fiyatlarını haketmiyorlar diyorum. beymen'de 220 liraya satılan kibrit değil bunlar, üşütmesin-yırtılmasın-su geçirmesin diye aldığınız ürünler. özellikle columbia ve jack wolfskin'e bu nedenle çok ama çok önyargılı bakıyorum.

ne zamanında patagonia, the north face ya da helly hansen gibi kendilerini en esktrem koşullarda ve kullanım alanlarında kanıtlamış firmalar, ne de lafuma, salewa gibi bu işi abartmadan, kendini olduğundan farklı göstermeden yapmayan çalışan genel firmalar.

bu arada üstte saydığım tüm firmalar kendi ülkelerinde özcansın giyim firması ürünleri gibi giyiliyor bilginize. yurtdışında afallamayın.

ha yurtdışı dahil milleti afallatmak istiyorsanız;

arc'teryx (dünyanın en iyi outdoor tekstil üreticisi), norrona(norveç'li yarı-butik ve tarz outdoor üreticisi), haglöfs ( isveçli gene yarı-butik ve tarz outdoor üreticisi), mountain force (1400 dolarlık kayak montları var arkadaşların, isviçreli tam tarz/kendine has modası olan tekstil firması), black yak (everest demem yeterli herhalde) mountain hardware (arc'teyx'le kapışan süper lig oyuncularından biri), patagonia (arc'teyx'le kapışan diğer bir süper lig oyuncusu), mammut (benim kişisel favorim, en başarılı ve bilinen isviçreli outdoor üreticilerinden biri, avrupa'daki ilk 3'ten biri(mountain force gibi butik firmalar hariç)), millet (lafuma'nın kaymağı, mammut'un rakibi)

gibi markalara bakacaksınız.

bunlara deuter (çanta), la sportiva (bot), petzl(teknik malzeme), msr (kamp mutfağı ve teknik malzeme) gibi markaları katmadım. elbette kaçırdığım bir-iki firma olabilir ama bunlardan bazıları aklınızda kalsa bana yeter :). ayrıca sırf kayak malzemesi üreten rossignol, burton gibi firmaları da katmıyorum. yoksa iyice karışacak.

bunların bir tık altı ve gene the north face seviyesi için;

marmot, löwe alpine, vaude, ( vaude çok fena bir underdog'dur, event diye bir membran kullanırdı, gore-tex'ten bile daha iyi nefes alabilirliğe sahip montları aynı su geçirmezlikte sunardı ama artık kendi membranına döndü)

fiyat/performans için
salewa, lafuma, hannah, karrimor, bakabilirsiniz. bu markalar arttırabilir.

şimdi gelelim pratiğe, yiğidi öldürdük ama hakkını verelim

arkadaşlar eğer şehir dağcısı iseniz, kayışdağı ve çamlıca'ya zirve tırmanışları yapıyorsanız lafuma bile sizi kurtarır zaten merak etmeyin.

alacağınız en iyi montlar 3-in-1 olarak geçen içi çıkarılabilir polarlı su geçirmez montlardır. sezonda 600-700 lira arasına the north face'te, 800 lira civarına columbia'da bulunabilir. bunlar sizin bütün derdinizi çözer, dayanıklılık olarak the north face'i, tarz olarak da columbia'yı önerebilirim.

aynı şekilde jack wolfskin'in siyah omuzlu, koyu alt yeşil, kahverengi renkli ve logolu polarları da oldukça başarılıdır. huzurla kullanın.

yeni nesil ince baklavalı kaz tüyü montlar ve yelekler de hem north face'te hem de columbia'da bolca var. aynı şekilde mammut'da da bulunabilir. mammut'un hastası biri olarak ( arkadaşlarım dahil 5000 euro'luk alışveriş yapmışız 5 senede yurtdışından siz düşünün. donum bile mammut derken dalga geçiyorum sanmayın sonra) burdaki ürünlerini çok önermem çünkü çok şehir odaklı modeller, gözümde dayanım olarak the north face bile daha iyi olabilir bazıları için. çünkü markanın benim gibi hastası bile olsanız, her ürünü iyi olacak diye bir şart yok. sonuç olarak bu montlar da kullanılabilir ama genelde su geçirmez değillerdir, buna dikkat edin alacak olursanız sonra yağmurda balon gibi sönersiniz.

bu firmaları bu kadar paramparça etmemin tek sebebi fiyatlarını hak etmemeleri. bu yüzden kızıyorum. çünkü çoğunuzun bilmediği k2 outdoor, everest outdoor, kutup ayısı, atlas kamp, meydan av vs. gibi dağcılık mağazalarında o kadar işlevsel ve güzel ürünler var ki! en kötü gidip decatlon'dan alın arkadaş! 3 defa alırsınız columbia parasına, en fazla ondan 1 sene az dayanır.

ha mesala ben ne yaptım, tarzını çok beğendiğim için 500 liraya bir killtec awokei structure aldım, hatta zamanında bir kız arkadaşım hediye etti benim çok düşünmeme izin vermeden. belki beklesem 400 liraya da düşerdi ama xl boy bitiyordu vs. derken alındı gitti. ince elyaf dolgulu kayak montu ama dizaynı, renkleri ve dış malzemesi çok hoşuma gittiği için güvenerek aldım.

yani beğenirseniz elbette alın ama ne aldığınızı bilin. ben bu montu sadece şehir için aldım mesala çünkü zaten 4-5 ayrı setim var kayak için. 10 senedir bu işin içinde olunca elinizde oluyor bol bol.

son olarak tarz değil işlev arıyorsanız lütfen önce yazdığım mağazalara bakın. istanbul'daki mazağalardı bunlar, çoğu kadıköy ve karaköy'de.

tarz değil işlev arıyorsanız ve paranız kısıtlı ya da uğraşmak istemiyorsanız tschibo, decathlon ve ıntersport'u asla es geçmeyin. tschibo'da sadece hafta tutturmanız gerekli, diğer ikisi sezon boyu aynı ürünleri getiriyor.

100 liraya kaz tüyü mont aldım 3 sene önce tschibo'dan mesala. hatta mont değil, parka yani. ya da 40 liraya polar alırsınız decathlon'dan. ıntersport'taki mckinley de çok iyi ürünlere sahiptir. 200 liraya su geçirmez nefes alabilir parka almıştım gene geçen sene mesala.

bu fiyat/performans yakalanamaz anlayacağınız.

benim param yoksa ve acilse;
decathlon, tschibo, intersport

param yoksa ve acil değilse;
dağcılık mağazaları ve marka bulamazsam gene decathlon, tschibo, ıntersport

param varsa ve acilse;
dağcılık mağazaları ve avm mağazaları. gerçek gore-tex, polartec, vibram ürünler

param varsa ve acil değilse;
yurtdışı mağazaları (mammut için outdoorworks.de mesala) ve tüm dağcılık mağazaları + sezon sonu indirimi bekleme. gerçek gore-tex, polartec, vibram ürünler
O
8 yıl
Yayın için upgrade
Selamlar,

Yaklaşık 2 senedir 8350'yi 4.6 ghz civarlarında kullanarak, 780 amp! ekran kartı ile yayın yapıyorum.

Yayınlarda encoding olarak veryfast / düşük render kullanabiliyorum ve yoğun olarak single cpu clock dependent olan World of Tanks'in yayınını yapıyorum. Artık kesinlikle intele geçmem lazım ama bir iki sorum var.

Görünüşe göre Skylake yerine 2011 chipset'e geçmek daha mantıklı.

Yani z170 + 6700k yerine x99 + 5820 almam lazım. Zaten 2 sistem arasında yaklaşık 500-750 lira fark oluşuyor ve anakart + işlemci + ram üçlüsü totalde 2800 - 3500 lira aralığına geliyor. PC'de başka hiçbir şey değişmeyecek zaten. İmzamda neler olduğu yazıyor + ekran kartı zorlayan oyun oynamıyorum pek fazla.


Sorum şu, ben genel olarak Asus sabertooth serisinden çok memnunum ve direkt gidip x99 sabertooth + 5820 + 8x2 ya da 4x4 ram alsam, h110i su soğutmamı taksam, düzgün seviyelerde overclock yapsam, ne kadar iyi ya da kötü olur bilmiyorum. Çıkabilecek 2011 chipsete özgü ya da 4x4 kullanırsam quad channel'a özgü sorunlar var mıdır. Bu arada 2 x 8 kullanmak istiyorum, quad'ın dual'a göre artısı yok çünkü.


5930'un 5820'ye göre pci channel sayısı ve 200 ghz dışında bir artısı olmadığı için ve ben değil quad sli, normal sli bile yapmayacağım için gerekli görmedim. Bilmediğim birşey var mıdır? 700 lira fiyat farkı var çünkü.

Şimdiden teşekkürler. Ram + Anakart için model tavsiyelerine açığım ama sabertootha göre fiyat dışında da artı ve eksilerini yazabilirseniz sevinirim.
O
10 yıl
Fantastik Driver/Sürücü Çakışma Sorunum ( AMD-Nvidia )
Selamlar,

Geçen gün bir halt ettim ve X6 Phenom'u 8350 ile değiştirmek istedim bilgisayarımda.

Tüm anakartı söküp, 8350 yi taktım, bilgisayarı çalıştırdım ve bundan sonra sorunlar başladı. Bilgisayar artık masaüstünde birşeyler yaparken çökmeye başladı - hatasız-mavi ekransız restartlar yapmaya başladı.

Birçok deneme sonrası başaramayınca çözmeyi format attım ve sonra yaşadıklarım;

1)Nvidia sürücüsünü kurulduğu anda masaüstünde stabilite bozuluyor.
2)Nvidia sürücüsü kurulu iken özellikle windows install/uninstall, yeni program yükleme, video izleme ya da herhangi birşeye çift tıklama çökmeyi tetikliyor.
3)Herhangi ÖNCEDEN kurulu bir oyun HİÇBİR sıkıntı olmadan çalışıyor. World of Tanks'da %60 performans artışı ve 2 saat stabil oyun oynadım. Grid 2 gibi daha yüksek ve zorlayıcı grafiksel oyunlar da denedim. WoT CPU, Grid 2 GPU zorlamak için denedim.
4)Ram zamanlamaları, cpu çekirdeklerini açıp-kapama, voltaj aralıklarıyla oynama, overclock-stock ve underclock ayrı ayrı çalıştırmayı denedim, masaüstü çökmeler devam etti.
4.1)Hem Cpu ratio hem de bus speed ile ayrı ayrı oynadım fark etmedi. ( underclock-overclock)
5)Eski sürücü kurdum, çökmeler devam etti.
6)Nvidia sürücüsünü KALDIRDIĞIM an tüm çökmeler kalkıyor. İstediğim programı yükleyip, silebilir hale geliyorum.
7)Pci-e slotu değiştirmedim
8)Bios Sabertooth 990 için 8350 destekleyen son Bios, geri almadım.
9)PSU ağır oyunlarda sıkıntı çıkarmadan çalıştı. Masaüstü çökmelerinde ani voltaj değişikliği sorun yaratır mı ?
10)Çok nadir de olsa 1-2 defa IRQL NOT LESS OR EQUAL hatası aldım.
11) Henüz memory slotlarını değiştirmedim ya da single channel denemedim. DDR3 1600 ve DDR3 1866 2şer ram var. Şu an 2 tane 1866'lık takılı.
12)Sistemi yüksek performans güç ayarlarında çalıştırıyorum.
13)Win 7 64bit kurulu, önceden de aynısı kurulu idi.
14) Nvidia driverlar kuruluyken hiç mavi ekran almadım, direkt siyah ekran ve restart. Reset tuşuna basmışım gibi tekrar başlıyor bilgisayar.
15) Sıcaklıklar normal seviyede kalıyor. Zaten oyunlarda HİÇ çökme yaşamadım.
16) Oyunları alt+tab yapıp masaüstüne döndüğümde GENE çökme yaşadım.
17)4 defa format attım, değişiklik olmadı.
18)Genellikle kurulum daha fazla hata verdiriyor. Nvidia driver kurulu değilken kullandığım programlar daha AZ çöküyor.
19)SSD kullanıyorum, win 7 için hem optimizasyonlu hem optimizasyonsuz kullandım. Çökmeler devam etti.


Özet olarak şimdilik bunlar aklıma geliyor, 10 saat uğraştım dün çözemedim sorunu.


-Bir şekilde bilgisayar sakin sessizken kurulmaya veya yapılmaya çalışan bir şey/bir çakışma bilgisayarı çökertiyor. Ancak ağır yük altında bilgisayar çökmüyor.
-Değişen tek şey X6 Phenomu çıkartıp 8350 takmak oldu. Formatsız devam ettiğimde çökmeler devam etti. Format sonrası da



Merak ettiklerim.
-Bios'u geri yüklemek ( 8350 desteği olan en eski sürüme çekmek- ki bu mümkün olmayabilir )
-Pci-e slotunu değiştirmek
-Cpu'da fiziksel bir sorun olması ( ağır yükte çalışabilirken, masaüstünde çökme sorunu ? )
-PSU'da anlık voltaj değişikliği ? ( oyunlar başlarken daha büyük voltaj değişimleri yaratmıyor mu ? 4.4 ghz 8350 ve 780 ile çökmeden oynadım oyunları ? )



Bunlardan neler yapılabilir ? Bana ne kazandırır ?

Kafayı yemeden daha ne yapabilirim ne unuttum ?


Yardımcı olacak kadar cengaver arkadaşlar için şimdiden teşekkürler !
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.