P

Yarbay
06 Şubat 2012
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
19 üye
Görüntülenme (?)
198 (Bu ay: 11)
Gönderiler Hakkında
P
2 ay
Otomobil Önerisi - 450k
Herkese selamlar,

Aktif olarak araç kullanmaktayim ancak benim ilk arabam olacak. En fazla ayirabileceğim bütçe 440bin tl. Haftada en fazla 150km kadar kullanacağım, çok masraf çıkarmayacak bir araç olmasini tercih ederim. Sedan veya HB çok önemli değil ancak 2011'den aşağı model almak istemiyorum. Tavsiyelerinizi belirtebilirseniz çok sevinirim,

Citroen Elysee 1.2 Vti - Attraction - 2013
Ford Fiesta 1.4 - Trend - 2012
Chevrolet Aveo 1.4 - 2012
P
3 yıl
N11.com/markaclup SAHTEKARLIĞI \u003e\u003e NEDEN N11 DEN ALIŞVERIŞ YAPMAMALIYIZ
Herkese merhaba kısaca bir dolandırılma hikayemi anlatacağım, içeriği N11.com ve şu sıralar hepsiburada sitesinde de satış yapmakta olan Markaclup / Markaclub adlı işyeri hakkındadır.

2019'un 7. ayında N11.com üzerinden acil ve ucuz telefon ihtiyacım dolayısıyla Markaclub adlı işyerinden sıfır ve Samsung garantili olarak satılan Galaxy S6 marka/model cihazı satın aldım. Aldığımda kapalı kutu ve bandrollü bir şekilde tarafıma iletildi. Cihazda kozmetik olarak bir sorun olmaması sebebiyle kullanmaya başladım. Son 4-5 aydır kullanmıyordum, kenara kaldırmıştım ancak yine bu cihazı kullanma ihtiyacı doğdu ve cihazın bataryası %100'den %20'ye hiç kullanılmasa dahi 2 saatte indiğini gördüm ve Samsung Destek Yetkili Servisi'ne (Kadıköy) gittim.

Gitmemle birlikte cihazın 2015 yılında Sim Kart takılarak aktif edildiğini, 2017 yılında ise garantisinin bittiğini öğrendim. Tarafıma söylenen tek şey, tüketici hakem heyetine başvurmam yönünde oldu. Bu sürecin çok uzun sürdüğünü bildiğim için satıcı ile direkt anlaşma yönüne gitmek istedim, ilk olarak N11.com'u aradım ve satıcı ile görüşmem gerektiği, eğer çözüme kavuşmazsa N11'i arayabileceğim tarafıma söylendi. Satıcıya soru sor kısmı üzerinden satıcı bana numarasını verdi, mesaj attım ve akşam saatlerinde beni aradı. Konuşmanın özeti şu şekilde;

Ben: Tarafıma Samsung Garantili olarak satılan cihazın garantisinin olmadığını öğrendim.
Markaclub: KVK'ya gösterdiniz mi ?
Ben: Hayır yetkili servise gösterdim.

(Bu noktada KVK ya göstermem konusunda baskı yapıyor. Sürekli kendisi uzun uzun konuşuyor. Ben sadece dinliyorum. En nihayetinde KVK'ya göstersem ne değişecek, bizzat Samsung'un ekranından 2017'de cihazın garantisinin bitmiş olduğunu gördüm, KVK'da bir şey değişmeyecek diyip bu konuyu kapatıyorum.)

Markaclub: Cihaz size kapalı kutu bandrollü geldi değil mi ?
Ben: Evet, hatırladığım kadarı ile öyle geldi.
Markaclup: Kapalı kutu ve bandrollü gelen telefon kullanılmış OLAMAZ.
Ben: Bir kutunun çevresine sahte bandrol ve jelatin çekmek çok zor değil.

(Burada da yine anlaşamıyoruz, kendisi kabul etmiyor. Ancak şikayetvar sitesinde de yine kendisi hakkında bu şekilde telefon sattığına dair şikayetler mevcut. İşyerinin adı çıkmış. Ben alırken yoktu.)

Markaclup: O zaman siz bana telefonu yollayın, ben tamir edip size geri göndereyim.
Ben: Bu telefonu size yollamam. Bana garantili diyerek garantisiz telefon sattınız. Her halde haklıyım. Anlaşamıyorsak THH'ye başvuracağım.
Markaclub: Genellikle öyle yapıyorlar. Ancak hiçbir sorun çıkmıyor. Siz de deneyebilirsiniz.

Çok fazla özet geçtim ancak 15-20 dakikalık konuşmanın neticesi budur. Telefonu kapatıp N11.com ile görüştüm, talep oluşturduk dediler ve yanılmıyorsam 2 gün sonra geri dönüş yaptılar. Satıcı size bir çözüm sunmuş siz kabul etmemişsiniz dendi. Bende sunduklarının bir çözüm olmadığını söyledim. Herhangi bir tamircide telefon yaptıracak olsam zaten garantisiz telefon alır kendim uğraşır yapardım.Ancak en büyük sorun şu ki N11.com sadece kendi işyerini koruyor, hem canlı destek hem de telefon ile görüştüm ancak papağan gibi aynı şeyleri tekrarlayıp duruyorlar. Müşteriye değer vermedikleri gibi, satıcı tarafından sunulan çözümlere (ki çözüm olmadığını onlar da biliyor.) o kadar kaptırmışlar ki kendilerini, bana sürekli telefonu yollayın deniyor. Belki de ben yolladıktan sonra geri alamayacağım, kendileri müdahele edip kırıp dökecek. Malına sahip çıkmayan bir işyerine al bu telefonu tamir et demek intihar olacaktır. En sonunda Markaclub ile birlikte sizi de dava ediyorum dedim ve yaklaşık 10-15 gün önce THH'den davamı açtım. Telefonu kullanmam gerektiği için de Samsung'a götürüp parası ile bataryayı değiştirttim. Bu faturayı da dava dosyasına ekleyeceğim.

Diyeceğim odur ki; elinizden geldiğince N11.Com'a bulaşmamak veya satıcıları iyice araştırıp ürünlerini almak yapacağınız en isabetli karar olur. Bu kadar sorundan sonra hala Markaclub/Markaclup adlı işyeri hem Hepsiburada sitesinde hem de N11.com'da gönül rahatlığı ile satış yapabiliyor. N11 buna izin veriyor. Haklarında benim gibi birsürü şikayet olmuşken hemde...
P
3 yıl
iFrogz Airtime Pro Bluetooth Kulaklık Incelemesi ve Xiaomi AirDots Kıyaslaması
Hepsiburada üzerinden 149.90TL'ye aldığım ve yurtdışında 60 Dolar fiyat bandında satılan kulaklığın incelemesini yapacağım ve aynı zamanda kullanmış olduğum Xiaomi Airdots ile de kıyaslamış olacağım.

Öncelikle kulaklık güzel bir kabın içerisinde geliyor. İlk bakış izlenimim gayet güzel oldu.

< Resime gitmek için tıklayın >

< Resime gitmek için tıklayın >

< Resime gitmek için tıklayın >

< Resime gitmek için tıklayın >

Kutu içeriğinde oldukça kısa bir boya sahip Type-C kablo, 3 çift silikon kulaklık ucu, kulaklıklar ve taşıma/şarj kabı mevcut.

< Resime gitmek için tıklayın >

Gelelim kulaklığın performansına ve en yakın rakibi olan Xiaomi ile olan incelemesine. Öncelikle belirteyim test sırasında kullandığım 2 cihaz var, biri HTC 10 diğeri ise Xiaomi Mi 9SE. iFrogz her iki cihaza da bluetooth ile hızlıca bağlanıyor, bir gecikme vs. yaşanmıyor. Bağlanma sırasında üst tarafında beyaz ışık yanıp sönüyor ve bağlandığında bu ışık sönüyor. Aynı zamanda şarj olurken kırmızı yanıyor. Bu bildirim ışıkları kulaklıkları koyduğumuz kabında da mevcut. O bildirim ışığı ise 4 kademeden oluşuyor ve ne kadar şarj olduğunu gösteriyor.

< Resime gitmek için tıklayın >

< Resime gitmek için tıklayın >

İlk olarak bahsetmeliyim ki iFrogz'nin ses seviyesi bır tık düşük. Ancak bu düşüklük hem cihazdan cihaza, hem de kullanılan müzik uygulamasına kadar değişiklik gösterebiliyor. Örneğin HTC 10'da free spotify üzerinden dinlediğim şarkı ile aynı şarkıyı YouTube üzerinden ve Premium Spotify üzerinden dinlemem arasında çok büyük farklar ortaya çıkıyor. Aynı şekilde Xiaomi Mi9 SE cihazımdan açtığımda da (Premium Spotify) çok net, nispeten yüksek ses elde edebiliyorum.

Bas-Tiz dengeli gibi geldi bana. Çok fazla bu konu hakkında bilgi sahibi değilim ancak çok müzik dinlerim. Kulağıma herhangi bir çığırma gelmedi. Özellikle ç,ş gibi seslere dikkat ettim, bir patlama yaşamadım. Ancak bahsettiğim gibi bangır bangır ses gelmiyor. İnternette yaptığım ön araştırmalarda genellikle sesinin çok az geldiğinden bahsedilmişti, özellikle Amazon.tr yorumlarında. Ancak 150TL lik bir kulaklık için gayet iyi bir ses veriyor. Özellikle Spotify Premium ile dış dünyadan tam anlamıyla koparmasada güzel bir müzik deneyimi yaşatıyor.

Bu noktada Xiaomi Airdots çok daha yüksek ses seviyesi sunuyor. Ses kalitesi de neredeyse birbirine çok yakın.

Aşağıdaki fotoğrafta Xiaomi ve iFrogz yan yana duruyor. iFrogz bariz bir şekilde daha büyük, bu büyüklüğün sebebi ise kulaklığın Earpods gibi uzunlamasına olması.

< Resime gitmek için tıklayın >

< Resime gitmek için tıklayın >

Ancak taşınabilir seviyede.

Cihazda en beğendiğim şey ise ortam seslerini karşı tarafa hiç aktarmaması. Airdots bu konuda oldukça kötü, yanınızdan geçen bir motorun sesini komple karşıya aktarıyor. iFrogz ise neredeyse tüm sesi kesiyor. Eğer en çok konuşma için alacaksanız bu kulaklığı tercih etmeniz çok dogru olacaktır.

Sonuç olarak 150TL'lik bir ürüne göre oldukça kaliteli, fiyat/performans ürünü diyebileceğimiz bir kulaklık. Cihaz henüz elime geçtiği için şarjı ne kadar gider, uzun bağlantılar sonucu kopukluk yapar mı emin değilim. Şu an ilk izlenimlerim alınabilecek bir kulaklık olduğu yönünde. Kısaca bir puanlama yapacak olursam ki bu puanlamayı aynı fiyat bandındaki rakiplerine göre yapacağım. Uzun kullanımlarım sonucu pil ve batarya puanlamalarımı da yapacak ve sayfayı elimden geldiğince güncel tutmaya çalışacağım.

Müzik: 7/10
Mikrofon: 9/10
Malzeme Kalitesi: 8/10
Kutu İçeriği: 7/10



Bonus Fotoğraflar ile konuyu sonlandırıyorum,

< Resime gitmek için tıklayın >

< Resime gitmek için tıklayın >
P
4 yıl
32 Bit Sistemi 64 Bit e Geciremiyorum COZULDU
Herkese selamlar, elimde bir Grundig pc mevcut. i5 x64 tabanli islemci, 4 GB ram ve 256 GB SSD ye sahip kabaca. Bir is icin formatlanacagi sirada 32 Bit Windows 10 yuklenmis, ne yaptimsa 64b bit yapamiyorum. Denedigim yontem ise,

Rufus ile 64Bit Win10 Usb ile Bios uzerinden kurdum, ancak sistem acildiginda yine 32Bit oluyor. İsin icinden cikamiyorum.

Edit; Nasil oldu bilmiyorum ancak disk bolme kisminda 4GB lik bir yer ayarladim. Su an 64Bit e gecebildim.
P
8 yıl
Prize takılı doluyor ancak dolmuyor
Merhabalar.

Cihazı alalı yaklaşık 2 ay oluyor. Bataryay gayet düzenli kullanıyorum ancak prize takılı olmasına rağmen şarj olmuyor. Kapatıp açmayı denedim. Aygıt Yöneticisinden donanım kaldırıp tekrar ekledim, kapalıyken şarj etmeyi denedim ancak internetteki bilgilerin hiçbiri işe yaramadı. Yardımınızı bekliyorum.


< Resime gitmek için tıklayın >
P
8 yıl
Silinebilir
Silinebilir
P
8 yıl
iPhone 5S almak ne derece mantikli, ne kadar goturur?
Merhaba,

Halihazirda One M7 kullanmaktayim ancak klavyede dahi donmasi ve bataryanin artik omrunu tamamlamasi uzerine yeni cihaz arayislarina girdim.

1500TL ye 16GB versiyonunu almak istiyorum. Telefonda tek istedigim 2 sene beni kasmadan goturmesi. Tek yaptigim fotograf cekmek ,internet ve muzik dinlemek zaten. Ancak bildigim kadariyla 2 seneye yaklasiyor cikis tarihi sizce 1500 e alinabilecek bir cihaz mi? Daha once 3S, 4 ve 5 kullanmistim.
P
9 yıl
Hucre Beklemede Cok Sarj Yiyor
Bunu nasil engelleyebilirim? Saej dayanmiyor.


< Resime gitmek için tıklayın >
P
9 yıl
Telefonun Ekranında Bir Şey Belirdi
Telefonun ekranını biraz fazla hırpalamaktan oldu sanırım. Her geçen gün birkaç milim daha büyüyor. Bir fikri olan var mı?

< Resime gitmek için tıklayın >

< Resime gitmek için tıklayın >
P
10 yıl
iPhone 3GS Dönen Çarkta Kaldı
Herkese merhaba

Dun saglam bir restore çekeyim dedim ancak PC nin bozuk oldugunu unuttum ve iPhone i sil e bastim. Cihaz su anda dönen çarkta kaldi. Yaklasik 14 saattir bu sekilde donuyor. Ne yapmam lazim power tusum islevsiz.
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.