H

Yüzbaşı
04 Şubat 2012
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
0 üye
Görüntülenme (?)
41 (Bu ay: 1)
Gönderiler Hakkında
H
4 yıl
İlginç Siyah Ekran Sorunu
Merhaba arkadaşlar. Bilgisayarımda bir türlü çözemediğim bir sorun var. Sorunun nereden kaynaklandığını dahi tespit edemiyorum. Yardımcı olursanız sevinirim. Donanım özelliklerini imzamda bulabilirsiniz.

Bir hafta öncesine kadar gayet iyi çalışan bilgisayarım oyun oynarken birden bire gri bir ekrana geçti ve öylece takılı kaldı. Ekranda hiçbir hata yazısı vs yoktu, dümdüz gri ekran. Reset butonundan reset attım ve bu sefer hiç açılmadı. Daha doğrusu windows logosuna kadar geliyor fakat bu logodan sonra siyah bir ekranda kalıyor. Birkaç kez daha butondan reset atınca şu resimdeki mavi ekran geldi:

< Resime gitmek için tıklayın >

Bu ekrandaki seçeneklerden Başlangıç Onarma'yı (Startup Repair) denedim işe yaramadı. Sonra sistem geri yüklemeyi denedim bu kez bilgisayar açıldı. Fakat bir süre sonra oyun oynarken yine aynı sorun oldu. Bu kez bilgisayara format attım. Bir gün kadar normal çalıştı sonra yine aynı sorun oldu. 3. kez formattan sonra tüm driverları kurup windows ve gpu'nun tüm güncellemelerini yaptım fakat yine aynı sorun oluştu. Ben de bu sefer format atmak yerine biosu resetledim ve mavi ekrandaki gelişmiş seçeneklerden cmd'yi açıp mdsched.exe yaptım. Bu sefer bilgisayar açıldı. Fakat şimdi de örneğin Fortnite'ı açınca bembeyaz bir ekranda takılı kalıyor ve reset düğmesi dışında hiçbir şey işe yaramıyor.

Sizce bu sorun neden oluyor olabilir? Eğer yazılımsal bir sorunsa formattan sonra bir süre nasıl düzgün çalışıyor? Eğer donanımsal bir sorunsa formattan sonra nasıl düzeliyor. Çok ilginç.

Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.

NOT: Windows 10 64 bit kullanıyorum.
H
4 yıl
Ram ve Disk Anlamsız Yere Aşırı Dolu
Merhaba arkadaşlar,

öncelikle sistemim şu şekilde;

Kasa: Cooler Master Haf 912 Advance Midt
Anakart: Msi Z87-Gd65 Gaming
İşlemci: Intel Core i7 4770K
Ekran Kartı: Asus GTX760 DirectCU II O.C. GDDR5 2GB 256Bit
RAM: GSKILL 8GB (2x4GB) RipjawsX DDR3 1866MHz CL9 1.5V Dual Kit
HDD: WD 1TB
PSU: Gx 80Plus 750W
İşlemci Soğutucu: COOL MASTER HYPER 212EVO

sistemim format atıp windows'un ve ekran kartının son güncellemelerini yapana kadar son derece stabil çalışıyordu. Fakat bu işlemlerden sonra bilgisayar saçma sapan davranmaya başladı. İlk başta oyunlarda donup kalma, kimi zaman da durup dururken oyundayken reset atma sorunu oldu, format attım düzelmedi, tekrar format attım ne fark etti bilmiyorum ama bu sefer düzeldi, oyunlarda sorun yaşamıyorum. Fakat bu sefer de kimi garip sorunlar devam ediyor. Ram ve Disk kullanımı aşırı dolu görünüyor ve bilgisayar bazen hiç bir program açık olmasa da aşırı derecede kasıyor (screenshotları aşağıda paylaşıyorum). Normalde kasmayacağı oyunlarda en düşük ayarlarda kasıyor vs vs hiç güven vermiyor. Ayrıca bilgisayar açıldığında kendine gelmesi çok zaman alıyor. Bu arada 1.5 Gbps hızında internetim var, bişeyler indirmeye çalıştığımda gayet hızlı indiriyor ama bilgisayar kasıyor, hatta bazen bir süre sonra donup siyah ekranda kalıyor.

Arkadaşlar bilgisayarı yeni formatladım, en güncel driverlar kurulu, tüm Windows güncellemeleri yapılı, gayet yeterli bir sistemim var ama hala bu sorunlarla karşılaşıyorum ve neden olduğunu çözemiyorum. Yardımcı olursanız çok sevinirim. Her türlü görüşe açığım. Şimdiden teşekkürler.

< Resime gitmek için tıklayın >
< Resime gitmek için tıklayın >
< Resime gitmek için tıklayın >
< Resime gitmek için tıklayın >
< Resime gitmek için tıklayın >
H
6 yıl
Win10 Bluetooth Cihaza Bağlanmama Sorunu
Merhaba arkadaşlar,

Semicon marka Çin malı bir bluetooth hoparlörüm var. Bu cihaz telefona sorunsuz şekilde bağlanıyor ama windows 10'da bilgisayar cihazı görmesine rağmen bağlanmaya çalıştığımda "Cihazınızdan hiç bir yanıt alamadık. Lütfen tekrar bağlanmayı deneyin." diye bir hata veriyor.

Bu arada bilgisayarda "bluetooth cihazlarının bu bilgisayarı görmesine izin ver" seçeneğini aktif hale getirdim, kapatıp açtım tekrar denedim yine olmuyor.

Sizce ne yapmalıyım? Cevaplar için şimdiden teşekkürler.
H
7 yıl
Galaxy A7 2016 için alternatif önerisi
Merhaba arkadaşlar. 1500-2000 arası bütçeyle alınabilecek en iyi telefon sizce nedir? Hız, kamera, dayanıklılık ve pil ömrü önemli. A7 2016 düşünüyoruz ama performansı düşük diyenler var. Siz ne dersiniz?
H
8 yıl
2500-3500 tl arası bütçe için cihaz tavsiyesi?
Merhaba arkadaşlar. Konuyu yanlış başlığa açtığım için burada yeniliyorum. Belirttiğim gibi bütçe aralığım 2500-3500 tl arası. Yani bütçe açısından fazla problemim yok diyebilirim. Fakat aralığı geniş tutma sebebim marka takıntısıyla illa ki samsung veya iphone almak gibi bir zorunluluk hissetmiyor olmam. Bu zamana kadar hep android kullandım ama iphone almaya da tamamen karşı değilim. Son dönemlerde akıllı telefon piyasasını pek fazla takip edemedim. Bir cihaz alıp birkaç ay sonra daha avantajlı yeni bir modelin çıkmasından endişe duyuyorum. Siz olsanız ne alırdınız ve en uyguna nereden taksitlendirirdiniz?
H
8 yıl
2500-3500 tl arası bütçe için cihaz tavsiyesi?
Merhaba arkadaşlar. Başlıkta belirttiğim gibi bütçe aralığım 2500-3500 tl arası. Yani pek bir bütçe problemim yok diyebilirim fakat aralığı geniş tutma sebebim marka takintisiyla samsung ya da iphone almak gibi bir zorunluluk hissetmiyor olmam. Bu zamana kadar hep android kullandim. Iphone almayi da dusunmuyor değilim. Son dönemlerde akilli telefon piyasasini pek takip edemedim. Bir cihaz alıp birkaç ay sonra daha avantajli yeni bir modelin cikmasindan endişe duyuyorum. Siz olsanız ne alirdiniz ve nereden taksitlendirerek alirdiniz arkadaslar?
H
9 yıl
Tasarım Sitesi Script Tavsiyesi
Merhaba arkadaşlar. Bir şirket adına ürün tanıtım sitesi hazırlayacağım. Haliyle scriptin tamamen yasal olması ve hukuki açıdan problem yaratmaması gerekiyor. Aslında basit bir site hazırlanacak. Wordpress vb. ücretsiz hazır scriptler ticari amaçlı kullanımda sorun çıkartıyor mu? Kullanacağım script google ile optimize çalışması, 1. sırada çıkması için vb. en verimli hangi script olabilir? host alırken linux, win, trafik vb. hızlı biçimde çalışması için nelere dikkat etmeliyim?
H
9 yıl
Ekranı kırık s4\u0027ü kies\u0027e bağlamak?
Arkadaşlar cihaz düşünce ekranı çatladı ve görüntü gelmiyor. Cihaz açılıyor ama ekran çalışmıyor. Verileri kurtarıp garantiye yollayacağım fakat Kies'e cihazı bağladığımda görseldeki gibi hata veriyor. Telefondan yapmam gereken bu ayarı kırık bir ekranla nasıl yapabilirim?

< Resime gitmek için tıklayın >
H
9 yıl
Galaxy S3 Ekran Kırıldı
Arkadaşlar s3 kullanıyorum. Ön cam kırıldı fakat dokunmatikte hiç bir sıkıntı yok. Tahmin edeceğiniz gibi garanti süresi doldu :) Kendim takabilirim fakat alırken;

1- Nereden almalıyım? Ankarada elden alabileceğim bir yer biliyor musunuz?

2- Bir videoda çerçeve şeklinde ekranın içine yapıştırılan bir bant gördüm onu nereden bulabilirim?

3- Şu linkteki set halindeki ekranlardan alsam bana düz bant mı gönderirler? Bu linkteki ekran orijinali değildir tabi ama görsel olarak herhangi bir farklılık var mıdır? Camın kalitesi görüntümü etkiler mi?
Link:http://urun.gittigidiyor.com/cep-telefonu-ve-aksesuar/samsung-galaxy-s3-on-cam-i9300-ekran-cami-seti-151098987

4- Bazı videolarda UV jel sıkıyorlar. Bu sette sanırım yok. UV jel gerekli midir?

Cevaplarınızı merakla bekliyorum. Teşekkürler arkadaşlar...
H
9 yıl
Max. 1000 TL Bütçeli Notebook Tavsiyesi
Merhaba arkadaşlar, başlıkta da belirttiğim gibi bütçem maksimum 1000 lira. Bilgisayar oyun amaçlı olmayacak, ekranının büyük olması, kaliteli olması ve ısınma sorununun olmaması, işlemci ve ramin iyi olması, gündelik işleri sorunsuzca takılmadan yapması benim için önemli. Sorunsuzca video izlenebilsin. İnternetten almayı düşünmüyorum, mağazadan alacağım, mümkümse vatandan haftasonu indirimi ile 1000 liraya düşecek bir model olursa çok iyi olur.

Cihazı yarın alacağım, o yüzden tavsiyeleriniz çok önemli. Şimdiden teşekkür ederim.
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.