S

Teğmen
18 Kasım 2011
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
1 üye
Görüntülenme (?)
57 (Bu ay: 1)
Gönderiler Hakkında
S
7 yıl
Tanıdığınız Bir Seri Katille Aynı Yerdeyim(2.gun editi)
Bu sabah cezaevinde salon başkanı olarak Lys görevim vardı. Daha Öncede sınav görevi için cezaevine çok gitmiştim. Burada 1 nolu dan 9 noluya kadar pek çok bölüm bulunmakta. Bildiğim kadarıyla bazı bölümler sadece o sucu işleyenlere ayrılmış, bazıları ise karışık olarak dağıtılmıştı.
Bir sınavımda Cem Gariboğlu yan sınıfımda sınava girmiş ancak görememiştim.
Her neyse bugüne gelelim. Sabah aracıma bindim cezaevine gittim. Her zamanki gibi göz taraması falan yapıldı içeri girdik. Toplam 7 kişi sınava girecekmiş. 2 sınıfa ayırmışlar.
Bir sınıfta 6 kişi diğer sınıfta 1 kişi sınava girecekmiş.
( Sonradan öğrendiğim kadarıyla o bir kişi her gittiği yerde hır gür çıkaran, Gardiyanları dahi rehin almaya kadar ileri giden psikopatın tekiymiş. MEmlekette gezmediği hapishane kalmamış.En son buraya gelmiş işte. )
Bizden 2 kişiyi bir sınıfa 2 kişiyi diğer sınıfa 2 kişiyi de koridora gözetmen olarak vereceklerdi .Ula dedim kendi kendime bende şans yok, kesin 6 mahkum olan sınıfı yazarlar bana. Kİ öylede oldu. 6 mahkumun olduğu sınıfa düştük.
NEyse evrakları aldık sınıfa geçtik. 9.45 civarı mahkumları getireceklerdi. 9:30 da kamerayı kurduk. Sınav poşetini açtım.
Sınava girecekler listesi ve yanlarında fotoğrafları olan sayfayı açtım. Bi fotoğraf bana çok tanıdık geldi. " Ben bu tipi nerden tanıyorum" diye düşünürken gözüm hemen altındaki isme kaydı. Atalay Filiz... (surdan ufak bi goz atabilriisniz)

http://m.ahaber.com.tr/galeri/yasam/seri-katil-atalay-filiz-sorusturmada-bilinmeyen-detaylari-tek-tek-anlatti

İçime garip bir ürperme geldi. Önce hafif tırstım sonra şaka yollu arkadaştan helallik isteyip ortamı yumuşatıp kendimi rahatlatmaya çalıştım.
NEdense içimde garip bir korku vardı. Daha öncede hep suçlularla muhabbet eder neden içeri girdikleri, kaç yıl yedikleri hakkında sohbet ederdim ama bu adamla konuşacak cesareti kendımde bulamayacaktım.
Aradan 10 dakika geçmeden mahkumlar içeri girdi. Hemen gözüm onu aradı. Havuç gibi hafif kızıl, Saçı sakalı uzamış bi tip. Tanımasanız heralde yanlışlıkla içeri girmiş diyebileceğiniz mülayimlikte sınav evrakını bekliyor.
Evrakları dağıtana kadar kimse birbiriyle konuşmadı. Mahkumlardan biri bana "onu tanıdın mı" diye sordu. Tanıdığımı söyledim ama sınav başlayana kadar Atalay'la karşılıklı konuşmadım. Dİğer Mahkumlardan biri Atalayla sohbet etmeye başladı.(Tv lere falan çıktığı için onlarda merak ediyor.) "Yalnızlık çekiyorum" gibisinden bir şeyler söylediğini duydum. 1 yıldır sürekli sınavlara çalışıyormuş falan filan.
Bu arada başka bir mahkum atalayın göremeyeceği yerden ona doğru hareketler, bir şeyler yaptı. Sınav sonrası dalacak heralde diye düşündüm ama sınav sorunsuz bitti.
Yarın ve haftaya yine aynı bölümde sınavım var ve aynı adamlarla sınava gireceğim. Muhtemelen Atalayın olduğu sınıfa düşebilirim.
Sınavdan dÖnüşte gardiyan arkadaşlardan birisi araç varsa gelmek istedini söyledi.Yolda sohbet ettik biraz.Kavga dövüş çıkar mı mahkumlar arasında diye sordum. NAdiren de olsa bAzı mahkumların şöhret edinmek için popüler olan mahkumlara saldırabileceğini söyledi.Umarım yarın ya da haftaya öyle bir durumla karşılaşmam. Zİra ösym nin verdiği kalemlerin ucu bir insanı öldürebilecek sivrilikte.Boyuna doğru Tek darbeyle birisinin canını rahatlıkla alabilirsiniz.
Bu arada Kalemi bana saplamayacağı ihtimali dahilinde sorular olursa yarın sorabilirim kendisine.

2.SINAV EDIT:

mahkunlar neden univ. sinavina giriyor?
gorevliden ogrendigim kadariyla bazi universitelere tutuklular bakan ve savci gibi yuksek mercilerin onayiyla( cok zormus bu)yanlarinda jandarma ile sinava( yol masrafkarini kendileri odemek sartiyla) girebiliyorlarmis.
Buna da gerek yokmus aslinda. Eskisehir Anadolu yada Erzurum Ataturk univ. gibi yerlerde bazi bolumleri aciktan okuyabiliyorlarmis. devam zorunlulugu yoktur. Sinavlarda gozetmen esliginde yine cezaevinde yapiliyormus. Umarim aciklayici olmustur.

Bugun yine ayni siniftaydik. Kameralari kurduk. Mahkumlar geldi. O el kol yapan mahkum yoktu bu sefer baska biri vardi. Baya sohbet muhabbet ettiler. Her sey normaldi. Ben atalaya sen uni. mezunu degilmiydin diye sordum " hayir" dedi. hangi bolumu dusunuyorsun dedim "puan bi gelsin bakariz" dedi.
Cevaplari hep kisa ve netti. Boyle mahkumlarin genelde psikolojisi bozuk ve urkek olurlar.Ama bunda Heidi'nin dedesinin yanindaki rahatlik vardi. Sanki hep olmak istedigi yerdeydi. Son olarak "tek basina sıkılmiyormusun" diye sordum." Boyle daha rahatim kafa dinliyorum" dedi. Ondan sonra baska mahkumlarla sohbet edip zaman gecirdim. Sinav basladi sıkıntisiz bitti.
Haftaya 2 oturum daha sinavim var. Editlermiyim bilmiyorum. Simdilik hoscakalin. (Bu arada csb diyenlere cezaevine giderken ve iceriye girerken video cektim ama suan icin gerek duymadim yuklemeye)
S
9 yıl
Trendyol un Yaptığı Şeytanlık SS li
Daha önce trendyol sitesinden kampanyadan derimod ayakkabı almıştım. bir teki 42 diğer teki 43 gelince değişim istedim. Ellerinde olmayınca da "hay böyle şansın içine" diyerek mecburen iade etmek zorunda kalmıştım.

Gelelim şimdiki konuya:

Bundan 23 gün önce yine derimoddan 42 numara ayakkabı siparişi verdim. 120 tl olan ayakkabı %20 genç + visa + pesi kodu ile 63 tl ye geldi. bu ayın 18 i teslimatın son günüydü ancak ayakkabı yeni elime geçti. kutuyu açtım ayakkabı gözüme büyük göründü. kutuda ve faturada 42 numara yazıyor.Ayakkabının numarasına baktım numarayı bilerek silmişler.Ancak numaranın 43 olduğu 3. resimde kabak gibi belli oluyor. Faturanın arkasında ürün değişimi yapılmamaktadır yazıyor.
Sen benim paramı alacaksın 25 gün sonra iade edeyim diye bilerek büyük numaralı ayakkabı yollayacaksın. Paramın 1kuruşunu bile bu insan kılıklılara helal etmiyorum. Bu durumda ne yapmam gerekiyor sizce?
Buda ayakkabının resimleri.

http://img499.yukle.tc/image.php?id=571a1.jpg

http://img499.yukle.tc/image.php?id=450a2.jpg

http://img499.yukle.tc/image.php?id=3159a3.jpg
S
10 yıl
BF3 Originden giriş sorunu SS li :)
Battlelog yüklü olduğu halde yüklü değilmiş gibi her seferinde yüklememi istiyor ve oyuna giremiyorum. Dün battlelogu silip tekrar yükledim girebilmiştim ama bugün aynısını yaptım yine olmadı. Sürekli su ekran geliyor. varsa çözümünü bilen çok sevinirim.

http://i.hizliresim.com/nY3W2l.png
S
11 yıl
Şu sisteme ekran kartı önerir misiniz?
Canlar. Günde yarım saat 1 saat stres atmak için oyun oynarım. sistemim biraz eskidi sanırsam.Bazı oyunları oynarken pek tat vermiyor. Bilgisayarın özelliklerini yazıyorum.

hp pro 3010
win 7 home basic 32 bit (orjinal kullanıyorum aldığımda vermişlerdi )
İntel core 2 quad cpu Q8300 @ 2.5 ghz
4gb kingston ddr3 1333mhz ram
Ati radeon Hd4650 ( 3.5 yıllık dostluğumuz buraya kadarmış. )


Ekran kartını yenilemem yeterli galiba. Bu sistemle uyumlu çalışacak, sorun çıkarmayacak 250 tl lye kadar ekran kartı önerir misiniz? [b/]

Birde 4 gb ram atsam iyi olur mu?
S
11 yıl
İnternetimde sorun var Yardımcı olur musunuz?
İnternet bağlantım kendiliğinden sürekli kopuyor ve 1 2 dk bekleyince tekrar geliyor. masaüstü kullanıyorum(kablolu). evde laptop da var. kopma sorunu her iki bilgisayarda da yaşanıyor. şimdi cep telefonundan nete bağlandım oda koptu.
kopma yaşanırken modemim bazı ışıkları sönüyor sonra tekrar yanınca bağlanabiliyorum.

ttneti 2 kere aradım bağlantıda sorun yok dediler.

airties modem merkezini aradım. modem arızalı yollayın dediler. modemi yolladım 1 haftaya geldi. modemimde de arıza yokmuş. ki o arada farklı modem taktım aynı kopma sorunu devam ediyor.

modemle birlikte gelen kağıtta bilgisayar ya da hat arızası olabileceğinden bahsediyor.

Sorun bağlantıda değil. modemde de değil. nasıl halledeceğim bu sorunu. çözüm yolları sunarsanız çok memnun olurum.
S
11 yıl
Lumia 720 mi Sony Xperia İON mu LG 4xHD mi??
Telefonum bozulduğu için yenisini almak durumundayım. bu 3 model arasında kaldım. Distribitör garantili fiyatları şöyle:

Lumia 720 - 820 tl
Lg 4xHd - 900 tl
Sony Xperia İon - 950 tl

1000 tl nin üzerine çıkmak istemiyorum. Bu telefonların kasalarını beğendiğim için bu modelleri seçtim. nexus 4 ya da s3 gibi oval telefonlar sevmiyorum. hız olarak çok fark olduğunu düşünmüyorum olsada benim için okadar fark etmez. telefonda oyun meraklısı değilim. sadece iphone deki "bil bakalım" ve internetten başkalarıyla oynanabilen "batak hd" yi seviyorum, ki onlarda sadece iphone marka telefonlarda var. 4s çok pahalı olduğu için alamıyorum. 4 almakta olmaz heralde. geriye bu modeller kaldı. Kullanan arkadaşlar yardımcı olurlarsa sevinirim? birde hangi telefon daha sağlamdır?
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.