I

Yüzbaşı
23 Eylül 2011
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
0 üye
Görüntülenme (?)
86 (Bu ay: 0)
Gönderiler Hakkında
I
5 yıl
Kit olarak almak ile tek almak arasındaki fark ?
5930k ilemci ve X99 Deluxe asus anakartım var. 16gb ram artık yetmiyor 3 boyutlu modelleme için. Bu yüzden 8x8gb yapmayı planlıyorum belkide 8x16gb yaparım bütçem el verirse. Fakak şuanda bütçem tek seferde 128gb yada 64gb ye elvermiyor.

Bundan dolayı Şuanlık 4x8gb alıp daha sonra tekrar 4x8gb alırsam sorun yaşar mıyım ? Şuanki ramlerimin aynısını aradım ama buramadım 4x4gb 2666mhz olarak kullanıyorum mevcut durumda. Yeni ramlerde 3000mhz ye kadar anakartım destekliyor. Stoklara baktıgımda 4x8gb var mesela bundan 2 tane almayı planlıyorum farklı tarihlerde ?


Not: X99 Deluxe anakart bios güncellendiğinde 128gb artık destekliyor.
I
5 yıl
HX426C13PB2K4/16 yanına en uygun seçim ?
HX426C13PB2K4/16 serisi ramim var. 16 artık yetmiyor. Bunları çöpe atmak yerine pc yi 32gb ya çıkartmak için aynısından baktım durdum bir kaç gündür fakat piyasda yok. Photoshop için ram yetmiyor onun için yükseltiyorum.

5930k işlemci ve x99-deluxe anakartım var. Bulamazsam 4x8 set alıp dha sonra 8x8 sete yükseltmek daha mı mantıklı ?
I
6 yıl
Arıza kodu olmayan araç için enjeksiyon kontrolü nerede yapılır ?
Ben arabalardan anlamam. Sadece sanayi gezmekten sıkıldım. Bmw 1.18d 75bin km de hiç bir arızası olmadığı halde düşük devirde acayip bir titreme ve isteksizlik yapıyor. Kimisi turbo, kimisi enjeksiyon, kimisi beyin,kimisi Subap sıkan sıkana sanayide. Araçsa arıza kodu yok, yakıt değerleri işin garibi normal fakat düşük devirde resmen takır takır ses geliyor. Benim tahminim enjektörden yana. Servisi saymıyorum aracı içeri aldılar 30 dk sonra beni arayıp beyin diğeşecek 9bin tl dediler :D

Bostancı da bir bmw yapan yere girdim enjeksiyon sök tak,kontrol,temizlik 1400 tl dedi. Dedim arızalı ise tamiri ? Tanesi minımum 500 tl den başlarmış.


Kısaca Anadolu yakasında enjektörleri kontrol ettirmek için iyi yer tavsiye edin bana. Gerekirse enjektörü kendim söküp götürücem. Beyin arıza verirse yazılım yapan yere götürür hallederim.
I
6 yıl
5930k dan 6950x geçmeye değer mi ?
Arkadaşlar hali hazırda 5930k işlemcim var. Render işleri ile uğraşıyorum. Artık yetmemeye başladığını hissettim. Fakat öle bir abart durumda yok. Hali hazır LGA 2011-v3 anakartım var Asus x99 Deluxe. İş yerinde daha üstün birşey kullanmalıyım yoksa bekleyip yeni nesil amd işlemciye geçip daha üstün performanslı sistem mi kurmalıyım ?

Neden yeni nesil de amd kuracağıma gelirsek Reddit de yapılan testler sonucunda kullandığım mimari programlar daha fazla performans veriyor amd ile.
I
7 yıl
Son günlerde bağlantısı kopup gelmeyenler burada mı ?
Geçen ayın 29'undan beridir 2-3 gün arayla dsl ışığım sönüyor. Arıza kaydı oluşturup 1 gün sonra hattımı bağladığını söyleyen biri tarafından aranıyorum. 2 gün sonra bu döngü tekrar oluşuyor. Sanırım bu 6. kez oluyor. Müşteri hizmetleri kesinlikle bilgi vermiyor neler olup bittiğine dahil ama her aradığımda modem yapılandırmamı söyleyip aynı şeyleri tekrar ettirip sonrasında arıza kaydı oluşturuyorlar. 32 daireli sitede sadece benim başıma geliyor bu. Benden başka bu şekilde sorun yaşayan var mı ?
I
7 yıl
Orginal Batarya serviste yok ne yapacaz ?
acer as10d81 model bataryanın orginal olanı serviste yok. Gelme imkanıda yokmuş. Şehir dışında ki servisleri de aradım. Gittigidiyor veya n11 gibi sitelerde 50-60 tl ye bataryalar mevcut fakat güvenmiyorum. Servisten başka orginal satan firma bulmak mümkün müdür ?
I
7 yıl
3440x1440 çizim için tavsiye
1 seneye yakındır 34uc98 kullanıyorum. Gayet memnundum fakat çalındı. Sahibinden de 2. elini gördüm ama benden önce başkası aldı kaçırdım. Şimdi maksimum 3500 tl ye monitör bakıyorum. 30 inc ve üzeri kullananlardan tavsiye bekliyorum. Sadece 3d modellemede kullanılacak bir mönitör.
I
7 yıl
Uyku problemi yaşayanlar toplanın hele (doktora gittim)
2015 trafik kazası geçirdim. O günden sonra uyku problemi başladı bende. Tabi 8 ay boyunca hiç kıpırmadan evin içinde bilgisayar oyna oyna uyku problemi başladı. Geçen haftaya kadar uyku hapı ile uyuyordum(6 aydır). Karaciğerimin etrafında yanmalar başlayınca ilacı bıraktım ve geçen hafta işimden kovuldum.

Pazartesi(17.04) doktora gittim. Validebağ ek binasında psikoloğa. Beni ilaçla uyutup beyindeki dalgalanmalara baktılar. Yorgunluk harici ekstra birşey bulamadılar. Kan tahlilleri sonucunda gene bir şey bulamadılar. Göz doktoruna yönlendirdiler. Çok fazla beyaz ışığa bakmadan adını hatırlamadığım bir tehşiş koydular. En sonunda beni erenköy ruh ve sinir hastalıkları hastanesine sevk ettiler. Çarşamba(19.04) orada Esra adında bölümün prof u olan doktor ile görüştüm.

Doktor ilk teşhişte bana travmaya bağlı psikolojik bozukluk dedi. Benden beyin mr ı istedi 2 adet. Bir tanesine gece uyumadan gidicem. Diğerini ise özel de çektiricem çünkü sıra bulunamıyor uyuyup gitmem gerekiyor. Kadının genel teşhişi yeni genç neselin bağımlığı olan oyun oynama alışkanlığı tembellik ve uyku düzensiliği yaratıyormuş. Eğer uyku düzeninizi bir kere bozarsanız bir daha toparlamak güç oluyor. Bu saatte hala uyuyamadım ve sabah 7 de kalkmıştım. Çoğu zaman 29-32 saat uyumadan günü tamamlıyorum. Bu konuyu da yazmadan önce 3 saat yatağın içinde bekledim. Uyuyamadım. Gelişmeleri cuma cektireceğim mr dan sonra aktarmaya devam ederim.
I
7 yıl
Oyunu hatırlayan var mı (93\u0027ler bilemez)
Arkadaşlar çok iyi hatırlamıyorum ama bir dedektiflik oyunu vardı. İstanbul da geçiyordu böle gerçek video cekimleri ile birlikte dönüyordu. Yere batan sarnıcı filan vardı. Baya baya istanbulda geçiyordu yanlış hatırlamıyorsam mısıra filan gidiliyordu araştırma için. Tahmini 2000 senelerinde oynamıştım oyunu. Hatırlayan var mıdır ?

hikayesinde birini arıyorduk galiba. Daha sonra bu kişinin suçu bizim üzerimize kalıyordu. Dedektifken katil damgası yiyorduk. bizi yakalamaya calısan polise durumu anlatıp daha sonra kendimiz haklı çıkarıyorduk falan filan.
I
7 yıl
Tanklı yazıclar ne kadar iyi ?
Şirkette canon mf 512 var. Bir kere bozuldu ve nereden baksanız 2 haftadır parça bekliyolar. Bizde yeni makina alıcaz yedek olsun diye. 2bin sayfaya kadar ayda çıktı alacak. Arkalı önlü tarama ve yazdırma önemli.


Burada benim merak ettiğim konu tanklı yazıcılar lazerin verdiği performansı verebiliyorlar mı ? Yani hp pro 200 kullanmıştım önceki çalıştığım firmada dehşet bir makina idi ama tonerlerı pahalı idi. Tanklılara yönelmek mantıklı mı ?
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.