S

Binbaşı
25 Mayıs 2011
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
18 üye
Görüntülenme (?)
210 (Bu ay: 0)
Gönderiler Hakkında
S
7 ay
İncehesap / Oksid Bilgisayar BOZUK ÜRÜN SATIYOR
Merhabalar,

Bu firmaya bir scooter siparişi geçme bedbahtlığında bulundum.

- İlânlarında '' Stoktan Hızlı Teslimat - 24 Saatte kargoluyoruz '' ibaresi geçerken kargoyu 2 gün sonra yaptılar.
- Ürün bozuk çıktı, yani kutundan çıkardığımda bozuktu.
- İade için işlemlere başladım, fakat boyu yaklaşık 140 CM, ağırlığı da 28 KG olan kutuyu kargo firmasına benim teslim etmem gerektiği söylediler.
- Scooter yer yüzü görmedi, üzerinde toz bile yok. Kutusu, içeriği, her şeyini olması gerektiği gibi paketledim gönderdim. Kendi teknisyenleri de ürünün bozuk olduğunu onayladı fakat ürünü doğrudan distribütör Cepport'a gönderdiler. Oradan gelecek olan rapora göre iade kabul edebilirlermiş..

20 seneden fazladır bu sektörün içindeyim, onlarca farklı firmayla çalıştım, ürün aldım, ürün müdürlerini, patronlarını tanıdım fakat İncehesap gibi saygısız bir şirket görmemiştim.
Param yaklaşık 15 gündür bu firmanın hesabında, kendileri de bozuk ürün sattıklarını kabul etmekteler fakat para iadesi için distribütörden alacakları onay için beni bekletmekteler. Tabii, distribütör ürünü tamir yoluna giderse bu İncehesap da '' alın, ürününüz tamir edildi '' deyip bana göndermeye çalışacak.

Patronları Garip Erzen Bey ile tanışmış, sektöre ve detaylara ne kadar hakim bir yönetici olduğunu gördüğümde pek etkilenmiştim. Fakat gelin görünki böylesine başarılı bir şirket baş yöneticisinin böylesine konularda çalışanlarının müşteriyi sonuna kadar mağdur eden '' Yeni Ürün İade ve Değişim Koşulları '' bir yönetmelik işletmesinden nasıl bîhaber olabiliyor açıkcası tuhaf bir durum.
Problemin çözülmesine yönelik bir irade yok ortada. Bu tür şeyler müşteriye yansıtılmaz, arkada gider distribütör ile halledersiniz.
Ürünün bozuk olduğunu kabul edip onu distribütörden gelecek onay için bekletmek, oyalamak, parasını bir nevi kilitlemek en hafif tabiriyle ticari ahlâktan yoksun olmaktır ve ayıptır.


< Resime gitmek için tıklayın >
S
3 yıl
Viranşehir Cumhuriyet Savcısından Aşılar Hakkında Bomba İddialar!
Merhaba arkadaşlar,

Mesele çok sıcak. Viranşehir cumhuriyet savcısı Eyüp Akbulut salgının başından beri genelgeler üzerinden zorunlu kılınan maske ve sokağa çıkma yasakları yanında bakanlıkca hiçbir sorumluluk kabûl edilmemek kaydıyla milyonlarca insana vurulan aşılar hakkında bomba gibi iddialarda bulunduğu bir videoyu YouTube'a yükledi.

Videodaki genel başlıklar:

  • Maske ve sokağa çıkma yasaklarının hukukî dayanağı yok
  • İçişleri Bakanlığı, maskelerin zararları konusunda bir vatandaşın açtığı davada maskelerin zararlı olmadığına dâir bilimsel bir veri sunamadı
  • Yüksek mahkemelerce ( yukarıdaki dava ) süreç yavaşlatılıyor
  • Aşılar konusunda büyük şüpheler var ve karşıt görüşlü bilim adamlarının hiçbirine medyada yer verilmiyor

Savcı Akbulut, dile getirdiği hususlar yüzünden sürgün, işten atılma ve benzeri her türlü şeyi göze aldığını ve tek istediğinin âdil bir soruşturma olduğunu belirtti. Video şöyle:



Videoyu izlemek için tıklayınız
S
4 yıl
MSI B450 Mortar MAX - İlk İzlenimlerim
Merhabalar arkadaşlar,

İki gündür kullanmakta olduğum MSI B450 Mortar MAX model anakartım hakkında ufak bir inceleme yapmak istedim.

< Resime gitmek için tıklayın >

Takriben 2 gündür kullanmaktayım. Çok tatlı bir anakart. Rengi olsun, tasarımı olsun, hepsi pek hoş. Oldum olası mATX'leri hep sevdim. Bir evveli anakartım da yine mATX idi.

Mortar MAX'de beğendiğim yönler:

* Ryzen 3000 serisine hazır geliyor, yâni ayrıyetten bios güncellemeye gerek kalmıyor.
* Port'ları bol.
* 4 adet Ram yuvası var. ( bazı mATX'lerde bu sayı 3 oluyor )
* Soğutması iyi.
* Dâhili ethernet kartı Realtek marka fakat daha evvel kullandığım Asus Z170 Gene'deki Intel'den daha stabil geldi. Yâni iyi.
* Bios kullanımı rahat.


Eksiler:

* Tam eksi diyemeyeceğim fakat benim ekran kartım Powercolor Vega 56 Red Dragon modeli ve neredeyse 2.5'' - 3'' kadar yer kaplıyor. Şu hâliyle anakartın üzerindeki küçük PCIe slotları kapattı bile. Hâlbuki ben o slotları kullanacaktım. Bu durum pek hoş gelmedi bana.

* 2 adet M.2 yuvası var ki bu çok iyi. Fakat 2. M.2'yi kullandığınızda PCIe 4x slotu iptal oluyor, buna dikkât!

Bunun hâricinde genel itibariyle anakarttan şu âna kadar memnunum.

Sorularınızı cevaplayabilirim.

İyi forumlar
S
5 yıl
RX 580\u0027den Vega 56\u0027ya Geçtim
Merhaba arkadaşlar,

Çıktığı henüz ilk günden beri takip ettiğim ve yaklaşık yarım senedir de uygun fiyatlı bir tane gözlediğim AMD RX Vega 56'yı sonunda kapmış bulunmaktayım. Öncelikle itiraf edeyim, birkaç güne kadar kullandığım Sapphire RX580 Nitro+ Special Edition 8GB kartımdan gâyet memnun ( Coil Whine hâriç tabii ) idim. Genelde BF1 ve TotalWar Warhammer II, bâzen de Witcher 3 oynarım. Her iki oyunda da beni rahat götürüyordu bu kart. Fakat bir Vega merakıdır işte, forumda uygun fiyatlı bir tane buldum, @Captain America bey sağolsun vesilesi ile alıverdim. Yeni kartım elime dün ulaştı. Powercolor Red Dragon Vega 56 model. Birkaç test yaptım ve performansı, internetteki incelemeler ile hemen hemen aynı.


< Resime gitmek için tıklayın >


Esasında oynadığım oyunlar ( BF1 hâriç ) malûmunuz üzere Nvidia seven oyunlar. Peki neden Nvidia al/a/madım ? FreeSync'ten vazgeçemediğimden Nvidia almadım. Monitörüm Samsung marka 144hz 1ms FS destekli bir model. FreeSync'e alıştıktan sonra ( bu, Nvidia eğer sertifika işini abartmasaydı pekâlâ G-Sync de olabilirdi ) artık onsuz oyun oynayamaz hâle geldim desem mübalâğa etmiş olmam. Çünkü hem 120Hz ve altı hem de Free/G-Sych desteği olmayan monitörlerde oyun oynamak gözleri çok yoruyormuş, onu farkettim.

Merak ettiğiniz hususlar olursa elimden geldiğince cevaplamaya çalışırım.

İyi forumlar
S
6 yıl
Sapphire RX 580 Aldım. Coil Buzz var, İade Edeyim mi ?
Merhaba arkadaşlar,

Freesync merakına ( değdi de ) Sapphire RX 580 Nitro 8GB Special Edition bir kart aldım. Kartın görünümü olsun performansı olsun gâyet memnunum. Fakat gelin görün ki karttan Coil Buzz dedikleri sesin yükseldiğini farkettim. Malumunuz havalar şu vakitler soğuk olduğundan bilgisayarı ilk açışımda fanlar birkaç dakika çalışmaya gerek duymuyorlar ve ekran kartının Coil Buzz sesi, yan kapağı açık kasamdan çıkıyor ve akşam vakti iyice sessiz olan odama dağılıyor. Fakat, ilerleyen dakikalarda fanlar ( CPU, PSU ) hızlı dönmeye başlayınca o Coil Buzz sesini duyamaz oluyorum. Zaten kulaklık filan taktığımda hiç duymuyorum. Ama derler ya büyükler; sinek küçüktür fakat mide bulandırır, diye. Kartı henüz aldığım için 2 hafta içerisinde mazeretsiz iade etme hakkım var.

Sizce ne yapmalıyım arkadaşlar, kartı, ileride elimden çıkarırken bana sıkıntı çıkarır endişesi ile şimdiden iadeye göndereyim mi ( tabii karttan 1 - 2 hafta uzak kalma durumu ve gelecek olanın da yine anı problem ile gelmesi durumu da var ) yoksa çok da duymadığım bu sesi görmezden mi geleyim ?
S
7 yıl
Android Telefon Üzerinde Amazon AudioBook Dinlenebilir mi ?
Merhaba arkadaşlar,

Konuyu umarım yanlış yere açmamışımdır.

Amazon'un AudioBook servisi olan Audible'a üye olmayı düşünüyorum. Fakat, merak ettiğim husus bu sistemin nasıl kullanıldığı ve en mühimi de, satın alacağım kitapları Android tabanlı bir telefonda dinleyip dinleyemeyeceğim hususu.

Amazon'dan sesli bir kitap aldım diyelim. Bunu MP3 dosyası gibi indirebiliyor muyuz yoksa ( varsayıyorum ) sadece Amazon'un belli bir uygulaması ile mi dinleyebiliyoruz? Eğer ikinci ihtimâldeki gibiyse, her ayrı bir dinlemede her seferinde internete mi bağlanmam gerekiyor ?

Zahmet veriyorum, saygılarımla,
Ömer
S
7 yıl
Oyunlarda FPS Ortalamasını Hesaplayacak Yazılım
Merhaba arkadaşlar

Elimde bir oyun var. Bunu 10 dakika kadar oynayacağım ve oyun esnasında FPS değerlerini ölçmek istiyorum. FRAPS gibi uygulamaların düz PFS gösterdiğini biliyorum. Fakat bana lâzım olan şey o an hem ölçüm yapacak hem de oyunu kapattığımda bana oynadığım o 10 dakika boyunca eriştiğim en düşük, ortala ve en yüksek FPS değerlerini kayıt edip gösterecek.

Böyle bir program var mı acaba ?

Saygılarımla,
Ömer
S
9 yıl
Apple, iPhone 6 Plus 128GB\u0027lik Modeli Geri Çağırabilir ?
Merhabâ arkadaşlar,

iPhone 6 Plus 128GB sâhibi olup aynı sıkıntılardan muzdarib olan var mıdır aranızda ?
S
10 yıl
Samsung 850 Pro Serîsi Ortaya Çıktı !
Merhabâ arkadaşlar,

Samsung'un merakla beklenen yeni serî katı hâl diskleri ortaya çıktı, heyecan verici bir SSD'ye benziyor
Haberin detayları şöyle:

''
Pazar payını büyüterek geçtiğimiz iki seneyi başarıyla kapatan Samsung’un beklenen 850 Pro serîsi yeni katı hâl diskleri göründü. Yine firmanın kendi kontrolcü, NAND Flash bellek ve firmware desteğinden müteşekkil serînin en dikkât çeken yanı ise Samsung’un birkaç senedir üzerinde sıkı sıkıya çalıştığı V-NAND, yâni 3D NAND teknolojisiyle vücûda getirilmesi

< Resime gitmek için tıklayın >

Tüketici sahası katı hâl diskleri arasında da bir ilk teşkîl eden 850 Pro serîsi 3D NAND ile gelen ilk SSD olmayı başarmakta. Samsung’un 40nm üretim tekniğyle hazırladığı ikinci nesil 86Gbit MLC tipi V-NAND’larıyla donatılan serî 128GB, 256GB, 512GB ve 1TB olmak üzere toplamda dört farklı kapasite seçeniyle sunulmakta. Sıralı okuma ve yazma hızları modeline göre âzamî 550MBs ve 520MBs olan serînin sağlayabildiği IOPS sayısı da 100K / 90K şeklinde

AES-256, TCG Opal 2.0 ve IEEE-1667 gibi üç farklı şifreleme motoruna da destek veren Samsung 850 Pro serîsinin rekâbetçi fiyatlar ile geleceği belirtilmekte. Temmuz ayının ortalarında raflardaki yerini alması beklenen serî 10 sene garanti ile tüketicilere arz edilecek.

''
Kaynak
S
10 yıl
SSD Fiyatları Yükselebilir !
Gelen haberlere göre NAND Flash bellek fiyatlarında bir miktar artış olabilir arkadaşlar, bunun tezâhürü de SSD'lerde kendini gösterebilir.

Yazının detayları şöyledir:

http://www.ssdlabs.net/haberler/nand-uretimindeki-kifayetsizlikten-oturu-ssd-fiyatlari-yukselebilir/
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.