D

Binbaşı
04 Mart 2011
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
22 üye
Görüntülenme (?)
334 (Bu ay: 2)
Gönderiler Hakkında
D
12 ay
Netspeed DNS Değiştirilemiyor!
Merhaba,
Türknet ve İnternet Kutusu gibi internet servis sağlayıcılarında sorunsuz bir şekilde Adguard DNS kullanarak reklam engelleyebiliyorken, Netspeed'e geçtiğimden beri bu DNS kullanılamıyor, NextDNS'de aynı şekilde çalışmıyor.
DNS ile ilgili bir kısıtlama veya hata var sanırım, lütfen bu sorunu giderin! Telefonumda, bilgisayarımda reklam görmekten bıktım.
D
2 yıl
Segment Everest SM-G07 Metafor Mouse Makro Çalışmıyor Yazılım Hatalı
Everest SM-G07 Metafor RGB Gaming Mouse, Makro desteklediği belirtilmesine ve Makro yazılımı olmasına rağmen yazılımdaki bir hatadan dolayı Makro çalışmıyor. Bu konuyu defalarca Segment Bilişim'e bildirmeme rağmen çözüm üretilmedi. Makro bölümünden ayarlar yapılıyor fakat Makro çalıştırma ve durdurma tuş ataması özelliği yok. Ekran görüntüsünde de görüleceği üzere "Kullanıcı tanımlı" sekmesi bile tam olarak ekrana sığmıyor. Bu seçeneğin altında Makro tuş ataması özelliği oluyor diğer modellerde. Bu basit bir çözünürlük/ölçeklendirme sorunu. Farklı çözünürlüklerde denesem de sorun devam ediyor, sırf sığmadığı için seçemiyorum.
Bu üründen 160 adet satın aldık fakat mağduruz.

< Resime gitmek için tıklayın >
D
2 yıl
HP OMEN 15 OYUN OYNARKEN ŞARJ BOŞALMA SORUNU
Merhaba arkadaşlar.

24 Eylül 2021 Tarihinde MT Teknoloji firmasından HP Omen 15 (434M2A) Notebook satın aldım.

Ryzen 9 5900HX ve RTX 3070 Özelliklerine sahip bir laptop, satın aldığım tarihten itibaren Cyberpunk 2077, Red Dead Redemption 2, Battlefield V gibi oyunları oynarken 1-2 saatlik zaman diliminde adaptör takılı olduğu hâlde şarjım %8-10 kadar azalıyor.

Resmi HP Global Forum ve Reddit gibi bir çok sitede RTX 2000 serisi ekran kartına sahip nispeten daha eski HP notebooklarda aynı sorunu yaşayan kullanıcılar olduğunu öğrendim, kullanıcılar 200W adaptör'ün yeterli enerjiyi sağlayamadığını ve adaptörün fazlasıyla ısındığını iletmişler.

Bende adaptörümü incelediğimde aynı 200W adaptör ile bilgisayarı kullandığımı öğrendim, oyun oynarken adaptörümü ellediğimde hava sıcaklığının 6C, ortam sıcaklığının 21C olmasına rağmen epey sıcak olduğunu hatta 10 saniyeden fazla dokunamayacağımı deneyimledim.

Akabinde sorunu çözmek adına Windows 11'in bütün güncellemelerini yükledim, Nvidia Experience ve AMD Radeon sürücüleri içinden dahili ve harici grafik sürücülerini ve ek yonga seti sürücülerini güncelledim fakat sorun düzelmedi.
Bunun akabinde Driver Booster gibi 3. parti sürücü yükseltme araçları ile denetlediğimde sürücülerin tamamı güncel mesajı ile sürücülerin güncel olduğundan emin oldum.

Güç ayarlarını Performans, Dengeli, Enerji Verimliliği olarak denedim, notebook'un ekranını kapatıp harici 32" 2K 165Hz monitör bağladım, notebook'un arka aydınlatması dahil enerji tüketimine sebep olan her şeyi kapattım ve aynı testleri tekrar gerçekleştirdiğimde 1 saat içerisinde %8 yerine bataryam %5 azalmıştı bu da adaptör'ün yeterli enerjiyi sağlamadığı anlamına geliyor.

HP Global Forum'da bir kullanıcı RTX 2070 ekran kartlı bilgisayarı ile verilen 200W adaptör'de aynı sorunu yaşadığını ve 230W Orjinal HP adaptör ile sorunun düzeldiğini belirtmiş, bu konu ile ilgili ürünü satın aldığım tarihten itibaren defalarca HP Türkiye'ye sorunu bildirmeme rağmen herhangi bir şekilde tarafıma yardımcı olmuyorlar.

Her defasında topu yazılıma atıyorlar fakat HP tarafından Windows Güncelleme Aracı ile gönderilen Firmware, HP INC Software yazılımları sorunu gidermedi.
Yaklaşık 5 aydır defalarca HP Omen Kontrol yazılımı, Firmware yazılımı ve HP yazılım güncelleştirmeleri geldi hatta Windows 10'dan Windows 11'e yükseltme yaptık fakat sorun düzelmedi, kontrol ettiğimde Bios için herhangi bir güncelleme yapılmamış.

Acaba cihazım ısınıyor, bataryam yada anakartım ısınıyor ondan mı şajım azalıyor diye düşünerek fan hızlarını maksimuma alıp denediğimde ısılar 15-20C'ye kadar düşmesine rağmen ısı kaynaklı olmadığını anladım, kesinlikle ürünün adaptörü cihaza yeterli gücü sağlamıyor ve HP'de ürünün arkasında durmuyor malesef, 230W adaptör ile değiştirmek bu kadar zor olmamalı.
< Resime gitmek için tıklayın >
< Resime gitmek için tıklayın >
D
2 yıl
Millenicom Gece 1 Yıldır Sürekli Gece 2-3 Gibi İnternetim Kesiliyor Modem İp Almıyor
1 Yıldır ayda 2 defa gece 2-3~ civarı saatlerde "Bölgesel arıza" sebebiyle internet erişimim kesiliyor.

Sabah kontrol ettiğimde arıza sistemden kaldırılsa da modem IP almıyor, bunun akabinde arıza kaydı oluşturduğumda "Modem kurulumu yapılması gerekmekte" cevabı veriliyor.

Bunun üzerine modemi kapatıp açtığımda modem IP alıyor, bu süreci daha önce 8 defa yaşadığım için akabinde Keenetic Hero ve Asus AC51 modem ile deneme yaptım fakat bu modemlerde sorunum çözülmedi. Bunun üzerine müşteri hizmetlerini arayıp hızımı yükseltip düşürün ya da yapabiliyorsanız güncelleyin dediğimde sorunumun çözüldüğünü gördüm.

Ben bu internet hizmetini sadece uzaktan ıot cihazlarını kontrol etmek için kullanıyorum, sürekli modemin başında durmam imkansız zaten İnternet dediğiniz şey öyle bir şey değil. Sürekli modemin başında duracaksam akıllı ofis-ev cihazlarının anlamı ne?

Bugün yine aynı sorunu yaşadım, müşteri temsilcisi arkadaşınız yine modem kurulumu yapmanız gerekiyor diye diretti.

Arıza kaydı açtım otomatik bot tarafından modem kurulumu yapılması gerekmekte diye mesaj gönderdiniz, Allah aşkına ben her ay 2-3 defa Ankara'dan kalkıp İstanbul'a gelip sırf interneti düzeltmek için modemi kapatıp açacak mıyım?

Modem arızalı herhalde diye modeme 800 lira para verdim ama görünen o ki durum benlik değil sizlik.

Belki çare olur düşüncesiyle indirme hızımı 35MBPS'den 26MBPS'ye düşürdük, hat değerleri daha iyi fakat sorun tekrarlamaya devam ediyor artık çözüm istiyorum.
< Resime gitmek için tıklayın >

@millenicom @Millenicom Destek 1 @Millenicom Destek 2 @Millenicom Destek 3 @Millenicom Destek 4
D
4 yıl
N11 Cayma Hakkı Kullandırtmıyor ve Satıcıyı Koruyor
Merhaba arkadaşlar.

N11.COM aracılığı ile 17.07.2020 Tarihinde BOSS BİLİŞİM isimli firmadan direksiyon seti satın aldım.

Satın aldığım ürün 20.07.2020 Tarihinde akşam saat 18:52'de tarafıma teslim edildi.

Günün yorgunluğu ve akşam saati olması sebebi ile ürünü 21.07.2020 Tarihinde test ettim ve ürünün malzeme kalitesi ve hassasiyetinden memnun kalmadım.

21.07.2020 Tarihi ile 23.07.2020 Tarihleri arasında Boss Bilişim müşteri hizmetlerini günlerin farklı saatlerinde aramama rağmen ulaşamadım ve bunun üzerine 24.07.2020 Tarihinde N11.COM üzerinden CAYMA HAKKI gerekçesi ile iade talebi oluşturdum.

Aynı gün ürünü ambalajladım ve ambalajlama esnasında her aşamayı fotoğrafladım, ürün 25.07.2020 Tarihinde BOSS BİLİŞİM firmasına teslim edilip inceleme sürecine başlandı.

28.07.2020 Tarihinde ürünün ambalajının açıldığı ve ürünün kullanıldığı gerekçe gösterilerek iade talebim reddedildi.

N11.COM aracılığı ile ürünün ambalajında herhangi bi' problem olmadığı, 6502 Sayılı Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun, Mesafeli Satış Yönetmeliği ve Satıcı BOSS BİLİŞİM isimli firmanın resmi web sayfasında yer alan Mesafeli Satış Sözleşmesinde belirtilen CAYMA HAKKI'nı kullanmak istediğimi, ambalajlama esnasında her aşamayı fotoğrafladığımı ve ambalajın kusursuz olduğunu kendilerine ilettim.

N11 Tarafımdan fotoğrafları e-posta aracılığı ile kendilerine iletmem gerektiğini belirtti, buna müteakip kendilerine kanıtları gönderdim.

29.07.2020 Tarihinde N11 itirazıma satıcının cevabını kopyala-yapıştır usulü ile herhangi bir katkı sağlamadan cevap verdi.

Aşağıda fotoğrafları sizlerle paylaşıyorum, ürünün ambalajına kesinlikle zarar vermedim ve yasal haklarımı talep ediyorum.

Normalde firma kendi sitesinde ürünü 116 lira daha uygun fiyattan satmasına rağmen N11.COM aracılığı ile aldım, en azından sorun yaşarsam aracı firma olduğu için daha rahat çözüm sağlanır diye düşündüm fakat yanılmışım, satıcının kendi sitesinden ürünü almakla n11 aracılığı ile almak arasında fark yokmuş.

Üstelik ürünün ambalajının zarar gördüğünü iddia etmelerine rağmen ellerinde belge ve kanıt yok.

Daha fazla vakit kaybetmeden Tüketici Hakem Heyetine başvurup yasal haklarımı savunacağım.

N11 Hem kanıtları inceleyeceğini söylüyor hemde kanıtları incelemeden satıcının iddiasını yineleyerek şikayete sürecinin çözümü ile ilgili hiç katkıda bulunmayarak süreci sonlandırıyor.

E-Ticaret sitelerinden ürün alırken defalarca düşünün arkadaşlar, iade etmek istememdeki sebep de direksiyonu sola çevirirken hiç sorun olmamasına karşın sağa çevirirken oyun içi direksiyonun titremesi, kamera takibini açtığım zaman kameranın da sallanması.

Sonuç olarak ürün aldığınızda tatmin olmayabilirsiniz, yukarıda belirttiğim ilgili kanunlar, yönetmelikler ve satış sözleşmesi var fakat bunlar uygulanmıyor malesef.

< Resime gitmek için tıklayın >< Resime gitmek için tıklayın >< Resime gitmek için tıklayın >< Resime gitmek için tıklayın >< Resime gitmek için tıklayın >< Resime gitmek için tıklayın >< Resime gitmek için tıklayın >
D
4 yıl
Boss Bilgisayar Cayma Hakkımı Kullandırtmıyor, Tüketici Kanununu Yok Sayıyor!
Selam arkadaşlar, Boss Bilişim isimli firma ile ilgili yaşadığım şikayeti aşağıda sizlerle paylaşıyorum.


206386624578 Sipariş Numaralı "Thrustmaster T80 Ferrari 488 GTB Edition Direksiyon Seti" isimli ürünü 17/07/2020 Tarihinde N11.com E-Ticaret sitesi aracılığı ile BOSS BİLİŞİM isimli firmadan satın aldım.

Ürün 20/07/2020 Saat 19:28 Tarihinde tarafıma kargo firması tarafından teslim edildi, akşam saati olduğu ve işten gelmem sebebiyle yorgun olduğum için ürünü 21.07.2020 Tarihinde bilgisayarıma kurdum ve 24.07.2020 Tarihinde ürünün performansından memnun kalmadığımı gerekçe göstererek, Tüketici Hakları Kanunu ve Mesafeli Satış Sözleşmesinin tüketici olarak tarafıma sağlamış olduğu ürünün teslim tarihinden itibaren 14 gün geçerli olan Cayma Hakkı / Bedel İadesini İçeren Sözleşmeden Dönme Hakkı kullanarak ürünü iade etmek istedim.
Yine aynı gün hiç vakit kaybetmeden ürün, kutu ve içeriğine zarar vermeden eksiksiz olarak anlaşmalı oldukları kargo firmasına ürünü iade için teslim ettim.

Ürün tarafıma teslim edildiği tarihten itibaren 4 gün bile geçmeden iade etmek istediğim ürünü, ambalajının zarar gördüğünü ve ürünün kullanıldığını iddia ederek iade almayacaklarını belirtip ürünü tarafıma geri göndermişler.

Ben bu sorunun başıma gelebileceğini düşündüğüm için ürünü tekrar ambalajlarken bolca fotoğraf çektim ve kanıt olarak burada paylaşıyorum.

Fotoğraflarda açıkça görüleceği üzere ürünün kutu ve içeriği eksiksiz olup ambalajında deforme söz konusu değildir.

Ürünün ambalajında ve kutu içeriğinde sorun olması durumunda biz tüketiciler gibi satıcı firmalarında kargo firmasına hasar/tespit tutanağı tutturması gerekmektedir, ürünü bugün kargoya vermeleri sebebiyle henüz tarafıma teslimat için getirilmedi ve bu sebeple ambalajın zarar görüp görmediğini bilemiyorum fakat zarar görmüş olması durumunda tutanak tutturacağım ve ürünü kabül etmeyeceğim.

Mağduriyet ile ilgili çözüm sağlanmaması durumunda Tüketici Hakem Heyeti, Ticaret Bakanlığı Tüketici Şikayetleri İletişim Merkezi, CİMER ve Tüketici Mahkemesi aracılığı ile yasal haklarımı savunacağımı Boss Bilişim isimli firmaya ilan ederim.

*Toplam 7 Adet Kanıt Niteliğinde Fotoğraf Ektedir.

< Resime gitmek için tıklayın >< Resime gitmek için tıklayın >< Resime gitmek için tıklayın >< Resime gitmek için tıklayın >< Resime gitmek için tıklayın >< Resime gitmek için tıklayın >< Resime gitmek için tıklayın >
D
4 yıl
Millenicom Youtube ve Twitch\u0027i Yavaşlatıyor!
Merhaba arkadaşlar,

Sentetik testlere bakarak abonelik alırsanız benim gibi Millenicom tarafından mağdur edilirsiniz. Testlerde görüldüğü gibi 110-120MBPS indirme- 10-15MBPS yükleme hızlarını görmeme rağmen YouTube ve Twitch'de hızım 6MBPS geçmiyor ve 4K'yı geçtim, FULL HD 1080P video bile izleyemiyorsunuz, sürekli takılıyor donuyor.

Steam, Origin, Uplay, Epic gibi servislerde 300MBPS bile gördüğüm oluyor anlık olarak, ortalama 110MBPS çok sık gördüğüm değerler fakat buna rağmen sonuç ortada, Youtube ve Twitch'in bant genişliğini daraltmışlar, Türk Telekom altyapısı üzerinden FTTH (Daireye kadar fiber) Millenicom 100/5MBPS paketi kullanıyorum.

< Resime gitmek için tıklayın >< Resime gitmek için tıklayın >< Resime gitmek için tıklayın >< Resime gitmek için tıklayın >
D
4 yıl
Vrm Soğutucu Hakkında
Selam arkadaşlar, anakartımın vrm soğutucusu yok.
Yük altında 95-100C değerlerini görüyorum, N11'den bakır heatsink aldım fakat altında ki yapışkan tutmuyor, ısı iletkenliği yüksek aynı zamanda elektrik iletkenliği olmayan yapıştırıcı veya bant ihtiyacım var arkadaşlar.
Tavsiyelere açığım, Aliexpress'de GD9980 ve Star 922 isimli iki ürüne rastladım, bunları kullanan var mı? o kadar araştırdım fakat VRM gibi devrelerin üzerinde kullanan kimseye rastlamadım, herkes yonga gibi kapalı devre ürünlere uyguluyor.
D
4 yıl
2 Abonelik ve Çözülemeyen 4 Sorun Eşittir Millenicom
Millenicom Telekomünikasyon Hizmetleri A.Ş firmasından 2 İnternet/Telefon hizmeti aboneliğimde 4 farklı sorun yaşıyorum ve defalarca kayıt oluşturulmasına rağmen herhangi bir çözüm sağlanmıyor.

9786546 Hizmet numaralı aboneliğim ile ilgili yaşadığım 4 defa tekrarlayan 8MBPS ADSL'dan 35 MBPS VDSL pakete geçiş sürecinde boş port olduğu ve altyapımın 75MBPS desteklediği tarafıma iletildiği hâlde eski pakete geri çevriliyor ve çözüm sağlanmıyor. Ayrıca 27 Yıldır adıma tahsis edilmiş olan telefon numarasını aradığımda "Türk Telekom'a kayıtlı böyle bir abonelik bulunmamaktadır" band kaydı dinletiliyor ve 5 defa açılan arıza kaydını sonuçlandırmadan kapattılar.

99910797 Hizmet numaralı aboneliğim için 89.90TL İnternet ve 9.90 Sabit Telefon olarak anlaştık ve 120TL kurulum ücreti alındı fakat kurulum yapıldıktan sonra sinyal gelmemesi sebebiyle internet'in çalışmadığı ve farklı ekiplerin sonuçlandıracağı tarafıma iletildi ve konu ile ilgili kayıt oluşturuldu. Ayrıca tarafıma sabit telefon numarası tahsis edilmediği ve paketin içerisine telefon eklenmediği iletildikten sonra abonelik evraklarını imzalamam istendi. Kendilerine İnternet ve telefon hizmeti için başvuru yaptığımı ve teyit ettiğimi, üstelik telefon ve internet hizmetinin çalışmadığını kendilerine bildirdim ve evrakları imzalamayı reddettim. Bu konu ile ilgili müdürlük takip başlatsa da defalarca kendilerine yazılı ve sözlü şikayetimi iletsem de çözüm sağlanmamış ve mağduriyetim giderilmemiştir.
D
4 yıl
Havalandırma Fanını Dimmer İle Kısınca zZzZz Diye Vızıltı Geliyor Yardım Lütfen
Merhaba arkadaşlar,
25CM Bahçivan BDRAX 250 4K fan kullanıyorum ve Dimmer ile bu fanı 56W'dan başlayarak aşağıya doğru indirdikçe fandan zZzZzZz diye rahatsız edici ses çıkmaya başlıyor.
Fan yaklaşık 100W enerji çekiyor tam yükte, elektrikçiyim diye geçinen 2-3 kişiye sorduğumda daha küçük motorlu fan alırsan daha iyi olur dediler, bende yaklaşık 56W enerji çeken 25CM Bahçivan BK 250 fan satın aldım. Ses durumu epey azaldı fakat yine de kıstığımda komşularım rahatsız olduklarını ve evlerine kadar zZzZzZ sesi geldiğini söylüyorlar. Fan tam yükte çalışırken sadece hava akım sesi var, bu ses sanıyorum motor sargılarından falan geliyor.
Kısaca fanların hızını Dimmer ile kıstıkça trafolardan çıkan zZzZzZzZz sesine benzer bi ses gelmeye başlıyor, bu sorunu nasıl çözebilirim?
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.