G

Binbaşı
03 Mart 2011
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
11 üye
Görüntülenme (?)
116 (Bu ay: 0)
Gönderiler Hakkında
G
2 yıl
Çekirdekler 4, mantıksal işlemler yine 4 görünüyor.
Selamlar,çok sıkıntı çekttiğim bi sorun için sizlerin yardımına ihtiyacım var yardım etmeye çalışacak herkese minnettar kalıcam..
Msi b250m bazooka ve intel i5 7400 cpu işlemciye sahibim,daha önce mantıksal işlemler kısmı 8 görünüyordu şimdi 4 e 4 görünüyor bios tan hyper threading ayarı blocke edilmiş durumda ve N/A ibaresi yer almakta cpu speactions sekmesinde.
Sizlerden bu mantıksal işlemcileri nasıl 8e çıkarabilirim o açıdan bu dileğimi sizlere sunuyorum.
Biosda smt vesaire başka seçeneklere baktım onlarda görünmüyor bana yardımcı olabileceğiniz umuduyla hayırlı sabahlar diliyorum şu saatte bu konuyu açtım umarım bana yardımcı olabilirsiniz.
Ek olarak rx470 ekran kartı kullanıyorum pubg valorant vs işlemci darboğazı sorunu yaşıyorum işlemci %90 100 gibi sınırları aşıyor ve ekran kartını sadece %50 60 kullanıyor fps idare eder fakat droplar beni çok üzüyor..
< Resime gitmek için tıklayın >
G
2 yıl
Pubg ekran kartını full kullanmıyor,[AMD RX470]detayları ekledim yardımlarınıza ihtiyacım var!!
Hepinize selamlar arkadaşlar,bilgisayarda değişik bir sıkıntı var,size fikir vermek adına hertürlü detayı anlatıcam yardımcı olabilmeniz için.
Pubg oynuyorum bütün ayarlar çok düşük kenar yumuşatma doku dahil,oyunda ekran kartını %50-60, işlemci kullanımını sürekli %80-90 arasında oyun ilerledikçe son alanlarda ekran kartı kullanımı %30 lara düşüyor,8 gb 2400mhz kingston fury kullanıyorum memtest86 ile 2 saat süren ram testi yaptım sorun çıkmadı biliyorum 8 gb yetersiz de diyebilirsiniz doğrudur ama 16 kullandığım zamanlardada yine aynı sorun vardı.
Ekran kartı olarak amd rx470 kullanıyorum bu forumdan ikinci el aldım sorunlu da olabilir çok öncesinde almıştım,herneyse işlemcim ise intel i5 7400 kaby lake diye geçiyor sanırsam anakart msi b250m bazooka, güçkaynağı 750 watt diye biliyorum,240 gb sandisk ssd ve 500 gb hdd var sistemde.windows ssd ye kurulu oyunu hdd alınca oyun biraz rahatlıyor gibi hissettim ama parçaların kullanımı bu şekilde,bios güncellemesi yapıldı son sürümde, ek olarak biosda sorun olabilir mi onuda sorucam size yada bios sürümünde..
Oyunda ekran kartı cpu sıcaklığı 50 derece 60 dereceyi geçmiyor ,üstelik işlemci kullanımı %100 lere dayanmasına rağmen yine 50 dereceyi geçmiyor.
Oyunda bütün ayarları fulllesem dahi işlemci kullanımı azalmıyor yine aynı, çözünürlülük vsr ile 2k aldığımda işlemci kullanımı yine azalmıyor fps düşüyor ve ekran kartı kullanımı %80-90a vs anca çıkıyor nadiren %100 oluyor.Monitör 144 hertz 24ınc 1920.1080p özelliğinde.
Oyunu oynarken takip ediyorum işlemci ve ekran kartı kullanımı sürekli dengesiz hareket ediyor.Lobideyken %100 ekran kartı kullanımı %35 40 işlemci kullanımı oluyor ancak oyuna girince durum değişiyor.
Oyundaki silah sesleri fpsi sürekli etkiliyor oyun sonlara gelince artık oynanmaz bir fps akışkanlığı oluyor.
Benim bildiğim bu sistemde ekran kartını ne olursa olsun bu işlemci ile %100 ve işlemci kullanımı %50 60 olmalı pubgde.
Oyundaki ayarların hepsini biliyorum neyin neye yaradığını ek olarak bütün optimizasyon ayarları yapılmış durumda,5,6 kere format atılmış durumda ve windows 7 bile denedim artık çözüm bulamacağımı düşünmeye başladım donanımsal olarak parça takma çıkarma uyum gibi bilgilere sahip değilim.
Ek olarak yüksek duyarlılık ölçeği,hpet ayarınıda sonradan kapattım çok az bir fps artışı oldu ama benim sorunum 90-100-120 fps arasında başladığım 40 50 fps düşmesi ve sürekli drop içerisinde olma 40-50fps alırkende.Oyun ilerledikçe işlemci kullanımı artıyor ve ekran kartı kullanımı tamamen azalıyor zaten %50%60 dan başlıyorum.
Dörtyol hatay veya antakya gibi bulunduğum şehirden bana yardımcı olabilecek yardımsever bir dost arıyorum,yada bana fikir vermenizi istiyorum kesin sorun şu diyipte hiçbi işe kalkışamıyorum..
G
3 yıl
Ekran kartı kullanımı oyun ilerledikçe zayıflıyor..
Selam kardeşlerim,genel manada oyun olarak pubg oynuyorum.Oyunda ekran kartı kullanımı zayıflıyor.Bazen %100 bazen 30,40 bazen ise kullanım miktarının sıfıra düştüğüde oluyor.
Oyunda ranked modunda son alanlarda 30 40 fps e düşüyor ve sabit kalıyor normalde bu sorun varken bile oyun başlarında 110-130 fps aldığım oluyor.Oyun eskiden ssd deydi daha sonra hdd diske aldım oyuna giriş süresi geç olmasına rağmen oyun biraz daha rahatladı nasıl bi mantık var bilmiyorum ama böyle bi durumla karşı karşıyayım.Tek kelimeleyle özetlemek istersem oyunda ilerleyen zamanda fps git gide zayıflıyor ve ekran kartı fazla dokulu ve kargaşa olan yerlere bakdığımda ekran kartı kullanımı artacağına tam tersi zayıflıyor..Eskiden bu sorun yoktu artık güncellemelerle gelen bi sorun mu yada benim tahmin ettiğim güç kaynağı sorunu mudur bundan emin değilim.Benim ekleyemediğim başka sıkıntı yapabilecek sorunlar varsa onlarıda sorun anlatabilirim.
Forumdaki bu konuda bilge arkadaşlardan yada fikri olanlardan tavsiyeler almak istiyorum..

Bilgisayarımdaki özellikler şu şekilde..
İntel i5 7400 3.00ghz işlemci
Amd rx470 4 gb 256bit
16 gb ram, farklı marka model 8*8
Asus b250m bazooka anakart
Güç kaynağı ise TX Series ZM700-TX 80 PLUS 230V EU yazıyor güç kaynağının üzerinde..

Herkese teşekkür ediyorum.
G
4 yıl
Amd RX470 Grafik Ayarlarının Oyundaki Görüntüye Etki Etmemesi Sorunu
Selam arkadaşlar,kullanmakta olduğum ekran kartı ile yaptığım ayarlar oyun içerisindeki görüntüye yansımıyor, + olarak hiçbir şekilde fps artması veya azalma gibi durum da olmuyor.
Artık driver silmekten yüklemekten ayar yapmaktan yoruldum.Monitör değişikliği bile yaptım daha temiz görüntü elde etmek için..Oyundaki görüntüye etki eden tek ayar morfolojik filtreleme oluyor oda bir çeşit kenar yumuşmatma sanırım.Oynadığım oyun steam üzerindeki pubg.Oyundaki işleme ölçeği vs 100.
Oyun içi ayarların hepsini çok iyi biliyorum artık kurdu oldum gece gündüz ayarlarla uğraşmakdan, fakat sadece ekran kartının oyun görüntüsüne yansımama sorunu beni çok yordu canımı sıkıyor.

Bilgisayarımın parçaları;
İşlemci i5 7400 3.00ghz
Amd rx470
240gb sandisk ssd ve 500 gb normal harddisk
8 gb ram
Monitör AOC 21.5" G2260VWQ6 75 hertz
Güç kaynağının adını gücünü tam hatırlamıyorum ama güçlü besliyor sanırım bu sistemle oyundan aldığım fps kenar yumuşatma ultra, çözünürlülük 1920*1080 , işleme ölçeği 100, keskinleştirme açık bu durumda aldığım fps ortalama 70,80 ve 150 fps e kadar çıkıyor tabi bootcamp vs atlandığında fazlaca drop yediğim oluyor bu drop sebebinide belirten olursa onada sevinicem.
Daha önce işlemci konularından okuduğum kadarıyla i5 7400 işlemcinin ekran kartımı çok rahat besleyeceği yazılıyordu fakat işlemci drobu yediğimi düşünüyorum işlemci genel olarak %100 kullanıyor ve droplar uzun süreli değil anlık oluyor,fps çok yavaş yükseliyor, kullanılan ram yüzdesi %75,ekran kartı %100 kullanıyor bu durum normal sanıyorum çünkü ekran kartları pubg için %100 kullanır diye düşünüyorum.Daha önceki kullandığım işletim sistemi windows 10 idi , bikaç gün önce windows 7 geçtim sırf bu ekran kartı ayarlarının oyun içi görüntüye yansımaması durumundan dolayı yine olmadı.Burada belki kısacık yazıyoruz çok basit bi durummuş gibi hissettirebilir ama çözümünü bulamıyorum.
G
5 yıl
Black desert oyun içi yaratıkların isimlerini nasıl görünmesini sağlıyoruz?
Öyle bi seçenek bulamadım büyük ihtimal vardır nasıl ayarlamam gerektiğini anlatır mısınız..
G
5 yıl
Trust GXT 383 Dion Kulaklık Windows üzerindeki ses sorunu
Merhaba arkadaşlar, yeni aldığım kulaklıkla alakalı değişik bi sorun yaşıyorum.Kulaklığın kumandası vs var 7.1 ses hissiyatı çok iyi ancak kulaklığın kumandası üzerinden ses açıp kısabiliyorum fakat windows üzerinki ses simgesinden ses açıp kıstığımda hiçbi tepki vermiyor ses seviyesi.
Kulaklığı varsayılan aygıt olarak ayarladım ama olmuyor,yardımlarıızı bekliyorum.
G
5 yıl
Arkadaşlar acil hastalık yardım babam yatağında sancıdan bağırıyor.!!
Kardeşlerim babamın dün akşam 6 da karın ağrısı başladı ishal filan olmuyor karın bölgesinden belinede vuran bi ağrısı var.Acil doktorları tomografi kan idrar testi vs herşey yapıldı hiçbişey çıkmıyor 3 tane ağrı kesicili serum vurdular oda sarhoş gibi yaptı fakat ağrısını dindirmedi midede taş vs hiçbişe görünmüyor dörtyol hatayda yaşıyoruz ağrıdan yatağında bağırıyor babam, daha önce böyle bi hastalık geçirmiş olan varsa veya yakınlarından bize ne yapabileceğimizi söyleyebilir mi? hiçbişe yapamıyoruz..herkes çaresiz kaldı.eğer telefonla ulaşmak isterseniz 0542 361 93 54 yusuf,muhammed.
G
5 yıl
Göreve dayalı olmayan mmorpg istek !!
Arkadaşlar kalmadı mı böyle oyunlar, lütfen bana yardımcı olun oyunları yüklüyorum beni ordan oraya görev yaptırıyor son lvl e kadar gelmeden sıkılıp bırakıyorum, üstelik dilide ingilizce olunca tam işin içinden çıkılmaz bi hal alıyor.Başta bahsetmedim metin2 knight rappelz silkroad gibi oyunlardan bahsedince onlarda oyun mu diyenler oluyor anlamıyorum insanları, benim canım sabahtan akşama geceye kadar istediğim slotu sohbet ederek kesmekden hoşlanıyor item düşürmek hoşuma gidiyor ,e tabi görevlerinde lvl almama destek olması gerekiyor, evet arkadaşlar bu bahsettiğim tarz oyunlar varsa tavsiyede bulunabilirsiniz, grafikler önemli ancak artık bunuda önemsemez oldum yeterki aradağım tarz bi oyun olsun.
G
5 yıl
Pubg gt1030 düşük fps
Merhabalar, bu oyunu oynamaya çalıştığım sistemin özellikleri; 8 gb ram 2400mhz,intel i5 7400 3.00ghz cpu, gt1030 ekran kartı,msi b250m bazooka anakart,500 watt güç kaynağı..

Oyundaki ayarların hepsi çok düşük sadece kenar yumuşatma orta da oynuyorum, kenar ölçeği 100 , çözünürlülük 1920-1080 olarak oynuyorum.

Oyun için fps değerlerim lobide 64 ü geçmiyor oyun içerisinde açık alanda gezerken 40 ve evlerin içerisinde 50 ila 60 değerlerini geçmiyor.

Windows10 kullanıyorum windows 7 dede aynıydı bilgisayar için bütün performans ayarlarını yapdım 64 bit işletim sistemi kullanıyorum,ekran kartı ayarlarını ister yüksek kaliteye alayım ister

yüksek performans fps yine değişmiyor , fps sabitleyici kullanmıyorum vsync kapalı.
İşlemci kullanımı oyun içerisinde %40 geçmiyor ekran kartı %100 kullanıyor, ram kullanımım ise %75i geçmiyor.Oyunda takılma yok sadece fps zayıf.

Ve son olarak bazen oyuna girdiğimde fps 40 gösteriyor sonra pc resetliyorum tekrar giriyorum fps düzeliyor ben anlamadım bu işi.

Yardım etmek isteyen arkadaşlar hertürlü tavsiyede bulunabilirsiniz olur yada olmaz..teşekkür ediyorum herkese.
G
5 yıl
Aoc G2260VWQ6 Monitör Sorunum
Herkese merhabalar,beyler bu monitörü yeni aldım, chrome ile gezinirken örneğin google da birşey arıyorum siteleri aşağı kaydırırken veya yukarı çıkartırken bu farketmiyor görüntüde bi gecikme bulanıklık vs oluşuyor milisaniye olarak geri deki görüntü tekrarlanıyor.Bu video izlerkende aynı adam hareket ederken başını vs salladığında görüntü birbirine giriyor gibi oluyo ne demek istediğimi az buçuk anlayanlar olmuştur.Oyunlardada aynı sorun var önceki görüntü hızlı birşekilde kaybolup yeni görüntüyü rahat sunamıyor bu sorunu nasıl aşarım?
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.