M

Çavuş
02 Ocak 2011
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
1 üye
Görüntülenme (?)
99 (Bu ay: 0)
Gönderiler Hakkında
M
2 yıl
HDD Veri Kurtarma / Kafa Değişimi
Merhaba arkadaşlar. Taşınabilir diskimi çantadan çıkartırken yere düştü. Düşme sonucunda bilgisayara taktığımda ince tiz bir ses geliyordu diskten. Verileri okumuyordu haliyle. İnternetten araştırdım, okuma kafasının yuvasından çıktığında bu sorunun yaptığı vs yazıyordu. Diski açtım, okuma kafası durağında duruyordu fakat kafa uçlarındaki okuma bölümleri hasar görmüştü. Kafayı yerinden çıkarttım ve diski kapattım. Kafa değişimi yapabilecek bir yer önerir misiniz? Çok çok önemli bilgiler yok içinde ama kurtulursa tabiki benim için iyi olacak. Seagate 2 TB slim disk.
M
3 yıl
Bu tornavida başlığının ismi nedir?
Merhaba arkadaslar. Resimdeki vidayi sokebilmek için hangi uç kullanılıyor acaba? İlk defa bu sekilde bir vida tipiyle karşılaşıyorum. Evde 40 parçadan oluşan tornavida setinde bu başlık yok.
< Resime gitmek için tıklayın >
< Resime gitmek için tıklayın >
M
3 yıl
Uyumlu Kondansator nereden alabilirim?
Merhabalar. Elimdeki bir psu da bobin sesi gelmesi ve dengesiz çalışması sebebiyle ariza tespiti yaptim. Giriş bölgesinde bulunan iki adet yuksek değerli kondansatorlerin değerlerinin çok düştüğünü farkettim. Ancak aynı değerli kondansatoru bulamadım. Üzerindeki kondansatorler 250v 1200uf değerinde. 25mm çapta. Çapın 25 mm olmasi önemli çünkü yan yana konumlandirilmis ve board da tam o sekilde sığacak. 1200uf değerli 250v ve üzeri 25mm çapta bir kondansator bulsam onu takacagim ama bulamadım. Aliexpresste 220v 1200uf 25mm var ama şebeke voltajı 220v oldugundan sorun çıkaracağını dusunuyorum.

Bu konu hakkında fikir verir misiniz?
< Resime gitmek için tıklayın >
M
4 yıl
Fiber optik kabloyu nereden alabilirim
M
4 yıl
Asus ROG Strix Ekran Kartı Led Şerit Slikonu Değişimi (Yardım)
Merhaba arkadaşlar. GTX 1060 ekran kartimin fan çevresindeki led şeritin bir kısmı yanmıyor. Araştırmalarım sonucu, fan üzerinde yer alan kapakları iki adet led slikonun degismesi gerektiğini öğrendim. Aşağıdaki videodaki gibi kapağı sokup slikonlari çıkarttım fakat bu slikonlarin nerede satıldığını bulamadim. Amazon.com da vb mevcut ama corona virusten dolayi ülke içinden bir yerden temin etmek istiyorum. Nereden alınacağı konusunda yardımcı olur musunuz.

Video;
https://www.google.com/url?sa=t&source=web&rct=j&url=https://m.youtube.com/watch%3Fv%3D-VwwqeQgOZE&ved=2ahUKEwjDjqCvjLnpAhXSNcAKHZh_ACMQwqsBMAB6BAgJEAQ&usg=AOvVaw1A7ucq2EWNjF1D38reflXv
M
5 yıl
Bilgisayarın kapanmama sorunu / Windows\u0027u kapat seçeneği veya güç tuşuna basılı tutunca kapanmama
Merhabalar,
Anakart: Biostar N68S3+
İşlemci: AMD Sempron 140 işlemci
Ram: DDR3 2 GB

bahsettiğim özelliklerde kurulu sistemde, windows açıkken bilgisayarı kapat dediğimde bilgisayar kapatılıyor yazısından sonra monitör kapanıyor klavye ve mouse ışıkları sönüyor ancak işlemci ve ve psu çalışmaya devam ediyor. Ancak psu fişini çekince ya da psu güç düğmesini kapatınca kapanıyor.

Sistemi kasa dışına alarak farklı bir psu ile deneme yaptım. Farklı ram taktım, anakart üzerindeki bütün kabloları, hdd, dvd vb.. hepsini çıkartıp denedim sonuç yine aynı. Sadece anakart ve işlemciyi değiştirmedim benzer bir sistem elimde yoktu.

Sıfırdan windows kurdum hiçbir şey yüklemeden ilk kurulumdan sonra kapat dediğimde sorun yine aynı. HDD yi tamamen söküp sistemi çalıştırıp kasa üzerindeki powe butonuyla veya buton bozuk olabilir düşüncesiyle kasa üzerindeki power pinlerini birleştirip kapatmaya çalıştım yine monitör gidiyor, klavye ve mouse gidiyor ama işlemci fanı ve psu çalışmaya devam ediyor.

Anakart üzerinde güncel bios yüklüydü yeniden aynı biosu sitesinden indirip güncelledim sorun hala aynı. Pili söktüm denedim, cmos pini ile sıfırlama yaptım sorun hala aynı. işlemciyi söktüm termal macununu yeniledim, işlemci pinlerinin arasında termal macun kalmıştır diye araları titizlikle temizledim taktım yine aynı.

biosda bütün ayarları teker teker değiştirip denedim değişen bir şey yok.

sisteme normal windows kurulduğunda çalışmayan hiçcir aksamı yok, ses kartı, usb girişleri, vga çıkışı, pci express çıkışı, sata çıkışları vb.. herşey olması gerektiği gibi çalışıyor.

sorunun neden kaynaklanabilir? elimde başka işlemci ve anakart yok onları deneyemiyorum. onların dışındaki bütün parçaları denedim sonuç olumsuzdu. Nette bu sorunu farklı anakartlarda hatta laptoplarda yaşayanlar var ama geçerli bir çözümden kimse bahsetmemiş. Bahsedilenlerin hepsini denedim. Bilen birileri yardımcı olabilir mi?
M
6 yıl
Seagate 500 GB HDD / 320 GB Olarak Görünmesi Sorunu
Merhabalar, uzun zamandır kullanmadığım bir kenarda duran Seagate "ST3500413AS" model HDD anlamsız bir şekilde gerek bios' ta gerek HDTune programında, gerekse windows disk yönetiminde 320 GB olarak görünüyor. HDD nin üzerinde 500 GB yazıyor ve üzerindeki HDD modeli ile bios' ta ve HDTune programındaki model aynı. Bu model internette de 500 GB olarak geçiyor ve zaten model üzerindeki numaralarda ST3"500" olması 500 GB olduğunu gösteriyor. HDDTune programında hiçbir şekilde sağlık durumu hakkında ve bad sector olarak hiçbir hata bulunmamakta. Bu sorun neden kaynaklanıyor olabilir?

< Resime gitmek için tıklayın >

< Resime gitmek için tıklayın >
M
6 yıl
Samsung Note 3 Orijinal Ekran Tavsiyesi
Elimizde samsung note 3 beyaz telefon bulunmakta ve ekranı kırıldı. Orijinal ekran alacağız fakat internette gg ve n11 de farkli farkli fiyatlar mevcut. Hepsi de orijinal ekran demekte. Aradığım orijinal samsung servis ekranı. Internette degisim videolarinda cikan kutusunda samsung service yazan ve note 3 alindiginda ekraninda yapiskanli gelen urunden ariyorum. Tavsiye edeceginiz guvenilir bir yer mevcut mu?
M
6 yıl
İki haftalık S9+ Telefonumda Klonlanan IMEI Mesajı (Vatan Bilgisayardan Alınma)
İki hafta önce Aydın vatan bilgisayardan aldığım S9 Plus telefonuma sabah imei klonlandi 20.05.2018 tarihinde kapanacak meaaji geldi ve şok oldum. Turkcell i aradim, onlar BTK ya yonlendirdi. BTK yi aradim samsung Türkiyeye yonlendirdi. Samsung telefonu bize gonderin faturasi vb ile biz kayit yapalim geri gonderelim diye cevap verdiler. Telefonu size gonderince bir hafta on gun artik ne kadar surerse telefon sizde kalinca ben telefon olmadan magdur olacağım ve telefonumdaki kisisel bilgilerimle size neden gondereyim dedim. Vatan bilgisayara yonlendirdi. Aydin nazilli vatan bilgisayara gittim ve durumu anlattim. Musteri hizmetlerinin bugun kapali oldugunu yarin gelmemi soylediler. Onlara dilekce ve fatura ile basvurunca imei numarasina kayit oluyormus fakat sorun surada ortaya cikiyor; benim hattimdan baska bir hatla kullanamayacagimi kullanmak istersem ayni islemleri tekrar yapmam gerektigini soylediler. Saçma sapan işler. Aklimin almadigi telefonumun imei numarasini nasil ele gecirip bu sekilde islem yapildi?

Yapacagim seyler, savciliga vatan bilgisayar aydin subesi, samsung turkiye ve imei numarami kodlayanlar hakkinda suc duyurusunda bulunacagim. Daha sonra tuketici mahkeme heyetinden telefonun yenisinin verilmesi seklinde vatan bilgisayar ya da samsung turkiye tarafindan talep edecegim. Cunku bu telefonu bu sekilde kullanmak istemiyorum. Bu durumun akibeti ne olur?
M
6 yıl
Laptop Optik Sürücü Yerine SSD Aparatı Önerisi
Merhabalar, Toshiba bilgisayarımdaki optik sürücüyü çıkartıp yerine Samsung 850 EVO 250GB 540MB-520MB/s Sata3 2.5" SSD takmak istiyorum. Dvd sürücüsü sökünce ssd aparatı olarak hangi marka ve modeli önerirsiniz? SSD de hız kaybı yaşanmasını sitemiyorum.
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.