U

Yarbay
16 Aralık 2010
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
29 üye
Görüntülenme (?)
147 (Bu ay: 0)
Gönderiler Hakkında
U
5 yıl
Bu takas mantıklı mı? Egzoz fansız kullanılan pc ikinci elde alınır mı?
Soru basit aslında arkadaşlar. Böyle bi bilgisayarı lama gibi bir durumum var ama fotoğraflardan gördüğüm kadarıyla kasada egzoz fanı yok. Hatta üstteki egzoz fanı kısmı da plastikle kapalı.

Böyle bir bilgisayar alınır mı? Bileşenlerini zarar görme ihtimali nedir? Gördüyse nasıl anlarımda. Teşekkürler.

Artı olarak bilgisayarın sistem bileşenleri

-i5 7400 işlemci
-aorus rx 580 8gb ekran kartı
-asus rog strix z270e anakart
-8x2 ddr4 2666 mhz
-xigmatek tauro 80 plus 600w power
-2x1 tb hdd
-256 gb m2 ssd

Ve bunların yanında 27" hp es27 monitör bulunuyor.

Benin bilgisayarımda ise linkteki üzerine 240 gb m2 ssd eklenmiş hali ve sadece 10 günlük.

https://www.vatanbilgisayar.com/msi-gl63-core-i5-8300h-2-3ghz-8gb-1tb-hdd-15-6-gtx1050-2gb-w10.html#urun-ozellikleri

Sizce takas etmeli miyim?
U
5 yıl
Kasa modelini bilen var mı?
Merhaba arkadaşlar. Bu kasa nedir, bileniniz var mı? Düzgün müdür? Kullanılır mı?
< Resime gitmek için tıklayın >
U
7 yıl
Euroncap\u0027in Değişen Derecelendirme Sistemi Hakkında
"Ahahaha benim arabam 2007'de 5 yıldız aldı, bu 2016'da alamadı ehu ehu" şeklinde mesajların çokluğu, buna riayet edenleri de çokluğu sebebiyle bunu kimsenin bildiğini düşünmüyorum. O yüzden iyice okuyun.

Euroncap'in en çok üzerinde durduğu konulardan biri, eski ve yeni tarihli testlerin değerlendirilmesi noktasında, her sene güncel koşullar Euroncap'in değerlendirme sistemine eklendiği için karşılaştıramayacağı yönündedir. Mesela 2001'de çocuk güvenliği yoktu, 2007'de güvenlik ekipmanı diye bi alan yoktu. 2012'de otonom kazadan kaçınma sistemlerinin derecelendirme üzerinde bu kadar etkisi yoktu.

Aslında eskiyle yeni arasında en büyük farkı yaratan güvenlik ekipmanları üzerinden bir değerlendirme yapmak lazım. Bunu da 2016 Nisan'ından sonra uygulanmaya başlayan en güncel koşullarda yapalım.

Güvenlik alanı ekipmanı altında emniyet kemeri hatırlatıcı, şehirdışı otonom fren, hız yardımcısı, şerit takip asistanı puanlanıyor. Bunlardan her birinden maksimum 3, toplamda 12 puan toplanabiliyor. 12 puan toplayan araba %100 alır. Puan azaldıkça bu yüzde de azalır. Mesela burada yazılı ekipmanlardan sizin aracınızda sadece emniyet kemeri hatırlatıcı varsa, o da sadece ön koltuklar içinse bu kriter için toplayacağı puan 2. Yani aracınız 2016 standartlarına göre Güvenlik ekipmanı değerlendirmesi üzerinden 12 puan üzerinden sadece 2 puan toplayabildi. Son aşamada güvenlik ekipmanı yüzdeniz %17

İşte şimdi geliyoruz esas noktaya. Euroncap'in her yıldız seviyesi için her kriterde belirlediği bir alt limit vardır.2016 ve 2017'de uygulanacak yıldızlandırma tekniğinde güvenlik ekipmanı alt limitleri

5 yıldız: %50

4 yıldız: %40

3 yıldız: %25

2 yıldız: %15

1 yıldız: %10

Hatırlayalım şimdi; yukarıda sayılanlardan sadece ön yolcular için emniyet kemeri ikazı olan arabamız sonucu neydi? %17. Hani arabamızı 5 yıldız aldı diye överken, 3-4 yıldız alan arabaları eziyoruz ya; bunu yapabilmeniz için arabanızı 2016 koşullarında değerlendirmeniz gerekmekte. Yoksa bir karşılaştırma yapamazsınız. Yani bizim arabamız 2016 değerlendirme koşullarına göre 3 yıldız için gereken alt limit olan %25'i toplayamadı ve bu nedenle diğer kıstaslarda aldığı puan hepsi için isterse %90 olsun, arabamızın sonuç olarak ödüllendirileceği yıldız 2. yani senin 2007'de 5 yıldız aldı diye övdüğün aracın Aslında 2 yıldız.

Bu yeni arabalar için de uygulanabilir bi kriterdir. Benim satın aldığım arabada bu güvenlik donanımlarının hepsi üst donanımda ya da opsiyonel olarak satın alınabiliyor olabilir ve arabam da bu donanımlarla euroncap'e girip 5 yıldız almış olabilir. Ama benim aldığım araba baz donanım ve benim arabamda yine sadece emniyet kemeri hatırlatıcısı var. Yeni araba bunda arkada da vardır. Bu nedenle 3 puan toplayabildik ve sonuç yüzdemiz %25. Yani yine diğer alanların puanı ne olursa olsun Bizim kullandığımız araba 3 yıldız.

Euroncap'te aslında bu nedenle 2'li değerlendirmeye geçerek bu yanılgıyı ortadan kaldırıyor. 2 araba teste girecek, bunlardan biri her Avrupa'da bu modelin her versiyonunda bulunan standart güvenlik donanımıyla, ikincisi ise alınabilecek bütün güvenlik donanımlarıyla değerlendirilecek.

Umarım artık benim arabam şu yılda bunu aldı, bu 2016'da şunu almış değerlendirmeleri biter.

Diğer bölümlerde de tonla değişiklik var, kısaca özet geçeyim;

-şehir içi otonom fren yoksa arabanızın yetişkin koruma yüzdesinden %9 düşün. Çünkü bu donanımın yetişkin koruması puanlamasında oranı %9 olan 3 puan.

-aracınızda yaya algılama sistemi yoksa yaya koruma yüzdesini %14 düşürün. Çünkü bu da artık hesaplanıyor ve puanı toplamda %14. Düşürün diyorum çünkü aracınızda yoksa bu kıstastan 0 puan alacak arabanız.

-Çocuk korumada da puan düşeceğiniz çok şey var ama bu çok uzun ve madde madde yazılması lazım o yüzden uğraşamayacağım. Ama eski arabanızın puanı düşecek. Bundan emin olun. Çünkü eklenen baya şey var bu alana.

vs.. Konu çok kapsamlı, özet geçmeye çalıştım. Euroncap'in şartları sertleşti ve daha da sertleşiyor. Şunu söyleyim; 2018'de çarpışmadan kaçınma sistemlerinden 1 tanesi bile eksik olsa, araç en fazla 4 yıldızla ödüllendirilecek.

Euroncap sizin için çalışıyor valla. Hadi iyisiniz.


Ha bu yazıya inanmam ben diyen varsa da açsın euroncap'in sitesinden teknik ayrıntıların paylaşıldığı pdf'yi, kendi gözüyle görsün ne diyeyim.
U
8 yıl
1.4 TSI B7 Passat Hakkındaki Görüşlerim (olumsuz)
3 Kasım 2015 tarihinde aldığım, bir takım opsiyonlar eklenmiş comfortline donanımlı, 1.4 TSI motorlu ve manual vitesli Passat'ımı 29 Ağustos itibari ile sattım. Aldığımda 70 bin km civarı, hatasız-boyasız bir araba olarak aldım. Gerçekten de çok çok temiz ve özenli kullanılmış, iyi bakılmış, hiç yıpranmamış bir araçtı.

Neden sattım?

Başta kısaca özet geçecek olursam bu araba hiç ama hiç iyi değil. Tercih etme sebebim ise satma durumum olabileceği ve bu nedenle 2. eli nispeten iyi bir araba olduğu için bu arabayı tercih ettim. Bu araba internet ortamında en övülen, en sevilen arabalardan biri. Hatta segmentinde rakipsiz olarak görülüyor çoğu kişi tarafından.Bu arabayla ilgili bu görüşlere sahip olanlar için söyleyebilirim ki; bu adamlar hayatlarında iyi arabaya falan binmemişler.

Neden sevmediğimin cevaplarını da vereyim.

-Yol sesi yalıtımı yeterince iyi değil. Bazen rahatsız edici oluyor. Laguna 2'nin yol sesi yalıtımı bu arabadan bariz daha iyi.

-Arka süspansiyonlardan lak luk, tak tuk saçma sapan sesler geliyor.

-Koltukları kötü. Ne döşemesinin kalitesi D segmenti kıvamında, ne dolgusu, ne genişliği, ne şekli ne yanal destekleri. Yerleşemiyosun koltuğa, bi garip. Arka koltuklar da aynı şekilde.

-Süspansiyonlar sağ ve sol arasında ani ağırlık değişimlerinde adeta saçmalıyor ve güvensizlik yaratıyor. Önden fazlasıyla kaymaya meyilli. Yani yol tutuşu kötü.

-1.4 TSI motorda ilk kalkışta 2000 devire kadar bi zırıltı sesi geliyor. Bu ses sorun değilmiş ama saçma ve rahatsız edici bir ses.

-İnternette bu motor ile şehir içi 6-7 litre yakanlarla dolu fakat külliyen yalan. Bu araba Ankara şehir içinde 9 litreden daha az yakamaz, yakmıyor. Tasarrufu falan hikaye.

-Her arabada var ama vw'de yokmuş gibi davranıldığı için yazıyorum. Çeşitli yerlerinden trim sesi geliyor.


İyi yanları da var tabi.

-İçi baya geniş, bagajı büyük.

-İç mekanda detaylara verilen önemle kalite hissi yüksek.

-Gece iç aydınlatmaları müthiş elit, müthiş premium gözüküyor.

-Ses sistemi standart bir ses sistemine göre oldukça iyi.


Özetle bu arabaya katlanamama sebeplerim bunlar. Satılırken daha iyi bir araba alacağım için çok sevinçliydim.

Bir kaç da fotoğrafını atayım.

Fotoğraflardaki Laguna da benim bu arada.



< Resime gitmek için tıklayın >
< Resime gitmek için tıklayın >
< Resime gitmek için tıklayın >
< Resime gitmek için tıklayın >
< Resime gitmek için tıklayın >
U
10 yıl
Ankara Batıkent\u0027te İyi Berber Var mı?
Vardır kesin oralarda yaşayan. Var mı arkadaşlar "şu berber gerçekten İyi" diyen? Bu berber sorununa bir çözüm istiyorum artık.
U
10 yıl
Lumia 925\u0027ten Xperia SP\u0027ye Geçmek ?
Böyle bir takas beni ne yönlerden pişman edebilir? Bu telefonu kullananlardan eksi yönlerini gerçekçi biçimde açıklamasını rica ediyorum.
U
10 yıl
Lumia 925\u0027ten Xperia SP\u0027ye Geçmek
Nasıldır bu SP, kullananınız var mı?
U
10 yıl
Bir dizi vardı arkadaşlar. neydi o?
Eski bir Amerikan komedi dizisi. Bir baba ve kızlarını konu alan bir diziydi. Kızlardan büyük olanın adı vj. Anneleri yok. Bir de yakışıklı bir dayıları vardı. Devamlı gelip dururdu.

Eskiden TV'de yayınlarlardı. Eskiden dediğim de baya var. 90'lar başı. Baya araştırdım aça bulamadım.
U
10 yıl
Nokia Lumia 925 vs LG G2 Fotoğraf Karşılaştırması
U
10 yıl
Windows Phone 8.1 ve Eduroam
Güncellemeyle birlikte eap-ttls desteği geldi fakat halen bağlanamıyorum eduroama. Deneyip bağlanabilen var mı?
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.