W

Teğmen
28 Mart 2004
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
1 üye
Görüntülenme (?)
28 (Bu ay: 0)
Gönderiler Hakkında
W
6 yıl
bmw m50 otomatik şanzıman sorunu
merhaba,

aracım 93 model 5.20 e34/m50. şanzıman ZF 5HP18. araç 600 binde. şanzıman daha önce 2 defa elden geçmiş.
Sorun şanzıman yağının soğutma hortumu yırtılıyor ve yağı yavaş yavaş boşaltmaya başlıyor.
ben durumu vites geçişlerindeki bazı anormallikler ile farkettim ancak iş işden geçmişti. en son sürekli arıza moduna geçiyor arabayı kapatıp açınca arıza modu düzeliyor sonra tekrar ediyordu.
tamirciye götürdüm. içinde hiç yağ kalmamıştı. ama araba gidiyordu. yağını eklediler. hortumu tamir ettiler.
ancak araba bir kaç gün sorna bir anda tekrar arıza moduna geçti ve hiç gitmez oldu. durduğu yerde viteslere geçiyor ancak gaza basınca çok ama çok hafif ileler gibi oluyor ancak olduğu yerde duruyor. bu durum geri vitesdede aynıydı.
arada yaklaşık 12 saat geçtikten sonra düzeldi. yürümeye başladı. tamirciye götürdüm tekrar yağ ekledi ancak bir süre sonra gene aynısı oldu ve artık hiç gitmez oldu.
tamirciler çözüm için 2500 tl isteyince sorunu kendim çözmeye karar verdim. şanzumanı indirdim. içini açtım.
balatalar sağlam görünüyor. ilk 3 balata pistonu sağlam (hava tutarak pistonların hareketini kontrol ettim.)
Yağ pompasını kontrol edicem ama sanırım ondada bir sorun çıkmayacak.

Tork knvertörü arızalı olabilir. bunu net olarak nasıl anlarım bilemiyorum.
Sizce sorun nerede olabilir ?

Teşekkürler.
W
7 yıl
lcd tv smps arızası
yaklaşık 10 yıldır kullandığım lcd tv nin smps arızası konusunda bana yol gösterirseniz gerçekten çok minnettar kalır duacınız olurum.
12 ve 5dcv çıkış veren ps arızalandı. daha öncede arızalanmış şişen kondansatörleri değiştirerek gidermiştim. şimdi gene arızalandı. 2 tane kondansatör şişmişdi değiştirdim fakat sonuç yok. PS şemasını yolluyorum. bir çok parçasını değiştirdim/kontrol ettim. ancak bir türlü çalışmadı.
elektronikten temel seviyede anlayan birisiyim ancak elim yatkındır bu tip şeylere. gözlemlerimi sizinle paylaşayım.
enerji verdiğiniz zaman birinci doğrultma katından 350 küsür dc volt çıkışı var.
saniyede bir kes tıklama sesi geliyor enerjide olduğu sürece. anlık olarak çıkışta voltaj görülüyor. tam kaç volt olduğu belli değil çünkü çok anlık pulse şeklinde.
12 volt çıkış transistör 278R12 yi çıkartıp denedim (belki kısa devre yapıyordur diye) sonuç değişmedi.
optocoupler 'ın çıkış kısmını kısa devre ettim (belki geri besleme trasistörü arızalıdır diye) sadece tıklama sıklığı arttı o kadar gene sonuç yok.
Size kartın şemasının üzerinde not aldığım resmi aşağıda yolluyorum. şemanın orjinal halinin linkini ekte görebilirsiniz.

orjinal şema linki:https://yadi.sk/i/YvfwV1eT3L6eJS

< Resime gitmek için tıklayın >
W
13 yıl
Arızalı selenoid bobinini tespit edecek devre.
Arkadaşlar herkese merhaba.

Ürettiğimiz cihazlarda yaklaşık olarak 20 adet selenoid valf kullanıyoruz. Bu valfler 24DCV ile çalışıyor.
Sıkıntımız bu valflerden birisi arızalandığı zaman bunu tespit edememek. Cihaz sorun çıkarıyor ve arızanın bobinden olduğunu bulana kadar zaman ve emek kaybımız oluyor.
Benim istediğim ise araçların lambası arızalandığında bunu tespit edip uyarması gibi bizim kullandığımız bu bobinlerden birisi arızalandığı zaman alarm vermesini sağlayacak devre.
Çok araştırdım ama elektronik altyapım çok az ve tıkandım kaldım.
Devre hangi bobinin yandığını ayrı ayrı tespit etmek zorunda değil. Bir yada daha fazlası arızalandığı zaman sadece alarm verse biz arızalı bobini buluruz.

Bu konuda nasıl yardımcı olabilirsiniz ? Ben araçlarda kullanılan sistemi araştırdım bu konu ile ilgili kullanılan bir iki entegre var ama hiç birisini satan yer bulamadım ne tr de ne yurtdışında..

Şimdiden teşekkür eder en ufak bi bilginin bile yardımcı olabileceğini bilmenizi isterim.
W
17 yıl
xp açılışda sadece duvar kağıdı görünüyor başka hiç bi şey yok !!
arkadaşlar bilgisayarı açıyorum kullanıcı şifresini giriyorum normal olarak gelmesi gereken masa üstü gelmiyor.. sadece duvar kağıdı var başka hiç bi şey yok !!

bom boş duvar kağıtlı ekran.. ctrl-alt + del tuşuna basarak görev yöneticsini açıyorum.. programları ancak burdan açabiliyorum.. virüs testi yaptırdım bi iki şey buldu ama genede işe yaramadı.. işin kötüsü flash diski taktığım 2 bilgisayarada aynı şey oldu.. bi virüs bulaştı sanırım.. format atamam demek bi tyon program yüklü çok zor..

bu problemi nasıl çözerim bilen var mı ???
W
17 yıl
çıldırıcam yardııımm !! download lar %99 a gelince kesilio devam etmio !!
arkadaşlar çıldırıcam valla .. o kadar büyük boyutlu dosyaları download ediorum %99 a gelince takılıp kalıo öylece devam etmio..
hiç bi şey indiremiorum.. yardımcı download programlarıda fayda etmedii..
virüs,spam felan filan bütün programlarla tarattım olmuyor..
yardım edin lütfen :(
W
18 yıl
outlook express hakkında yardım
arkadaşalr herkese selam..
outlook express 2000 kullanıyorum.. bilgisayara format atıcam. ancak bana gelen mailleri yedeklemek istiyorum ben bi türlü bulamadım.. yedeklemenin bir yolu var mı ? nasıl?
teşekkürler...
W
18 yıl
siemens s7 200 rs232 ve pc bağlantı kablosu
arkadaşlar şimdi ben ebaydan s7 200 226xm model plc aldım.. çok fazla bilgim yok plc ler hakkında.. şimdi ben bunu bilgisayardan proglamlamam için rs 232 potundan bağlamam lazım.. ancak nasıl bir kablo kullannacağımı bilmiyorum.. nerden bulabilirim direk bağlasam olur mu? arasında bi aksam olan kablo kullanıyolardı ama ben bu aksamın ne olduğunu dahi bilmiyorum.. ben bu kabloyu nerden bulurum yardımcı olursanız sevinirim..
W
18 yıl
PLC HAKKINDA BİR SORU
ARKADAŞLAR ŞİMDİ BANA 32 DIGITAL INPUTLU BIR PLC LAZIM ? NE MARKA HANGI MODEL OLSUN?? BU KONUDA NEREDEYSE HIC BILGIM YOK.. AMA ILERDE YAPACAGIM IS IICIN GEREKLI BU 32 INPUTLU PLC.. YARDIMLARINIZI BEKLIORUM
W
18 yıl
telefon gelince adsl kopuo !!
arkadaşlar 2 yıldır adsl kullanıorum.. bağlantıları çok iyi biliyorum.. ancak babamın ofisine adsl bağlantısı yaptık.. splinter ı doğru bi şekilde bağlamama rağmen tel gelince adsl gidio. splinter ı değiştirdim olmadı.. modemi değiştirdim olmadı bu nedendir yau kafayı yiycem.. aynı marka modemi kendi evimde kullanıorum daha hiç böyle bi sorun yaşamadım... nedendir bu ?
W
19 yıl
Bİ ACAİB DURUM
ARKADAŞLAR ŞİMDİ BENİM BİLGİSAYARDA COPY - PASTE KOMUTU ÇALIŞMIOR. AYNI ŞEKİLDE CUT DA ÇALIŞMIYOR. Bİ DOSYANIN ÜZERİNE SAĞ TUŞA BASINCA COPY YADA CUT DİYORUM FAKAT KOPYALIYACAĞIM YERE GİDİNCE TEKRAR SAĞ TUŞA BASTIĞIMDA BU KOMUTLARIN SÖNÜK KALDIĞINI GÖRÜYORUM YANİ ÇALIŞMIOR.. BU NEDEN OLUR NE YAPMAM LAZIM.. WIN XP KULLANIYORUM SP2 DE VAR...
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.