B

Binbaşı
14 Kasım 2010
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
1 üye
358732 Gün Cezalı
356397 gün 1 s. 32 dk.
Gönderiler Hakkında
B
6 yıl
ülkemizin en büyük sorunlarından birisi sahte ürünlerin piyasada olması
Son zamanlarda dikkatimi çeken bir durum giyim gıda elektronik eşya her alanda piyasada sahte FASON ürünler dolaşıyor sözde ilgili diye bildiğimiz kurumlara şikayetler yapılıyor ve bu kurumların ilgili şartnamesinde 15 gün içinde incelemenin yapıldığına ve sonucunun olumlu ya da olumsuz sonuçlanacağı beyan edilmektedir fakat kesinlikle sonuçlanmamaktadır.

Antalya ŞARAMPOL caddesinde Et satan bir firma var ama firma bilgileri araştırıldığında tabelasında ifade edilen firma ile hiç bir şekilde ilgi ve alakası yok lakin firmanın vergi levhasında bahsi geçen firma yerine başka bir firmanın ünvanını kullanarak tabela asmış. Gıda bakanlığına ilgili firmanın bozuk et satması ve ayrıca bahsettiğim durumdan bahsettim ne inceleme yapıldı ne de kontrol firma hakkında.

Hadi orası cesaret edemedi ıdısının vıdısı var arada bari sahte ticari unvan kullanımı nedeni ile işlem yapılsın o da yok ne biçim iştir anlamıyorum sonra deniyor ki x firma bozuk ürün sattı ama gerçekte alakası yok maalesef.

Aynı benzer durumda elektronik ürünlerde de benzer durumla karşılaştım Fason merdiven altı üretim Asus firmasına sözde ait olan ama kesinlikle ait olmayan ürün satan firmaya denk geldim firmayla benim bağım yok komşunun aldığı bilgisayarda işletim sistemi kurarken fark ettim kutuda asus yazıyor gt730 ama Windows ortamında kart 620 olarak çalışıyor ve sürekli olur olmaz mavi ekran geliyor kartın üzerinde 1 tane asus logo ve sembolü yok sadece made' in prc ibaresi var seri bile yok. Asrock firmasına ait ana kartların sahte olanları var piyasada. Büyük ihtimalle yakın zamanda N11 firması ile ilgili yakında dava açılması da söz konusu olabilir.

Aynı benzer durumların N11 Hepsi burada ve diğer kurumlarda da olduğunu tespit ettim Firmalar ilgili şikayetleri kesinlikle dinlemiyorlar sahte satılan lisans anahtarları var ve MİCROSOFT buna hiç ses çıkartmıyor inanılır gibi değil ama BSA ile görüştüm yapabileceğimiz bir şey yok diyor. N11 üzerinden bu sahte lisans satanların yaptıkları vurgunu düşünün ve birde vergi ödemedikleri için verdikleri zararları.

Şimdi bu belirttiklerimden sonra ülkemizin zarar ettiği ve itibarının zedelendiği söylenmekte bunda bizler mi suçluyuz yoksa ilgili kurum ve devlet organları mı ? Vergi kaçırma bizde dolandırıcılık bizde ama hiç kimse devletten çözüm odaklı iş yapmıyor.

Ülkemiz çürümüş gitmiş leş kokuyor artık ve bu leş kokusunun kaynağı olanlar ise halen pişkin pişkin ticaret yapmaktadır. Konuyu özellikle buraya açtım çünkü ÜLKEMİZ ile ilgili bir durum bu tip basit görünen ama önemsiz diye geçiştirdiklerimiz ile kaybettiklerimiz önemli diye abandıklarımızdan çok daha fazla götürüsü var bu demek değildir ki diğerleri es geçilsin ama önemli olanlara ne kadar ehemmiyet veriliyor ise bunlara da ehemmiyet verilerek yaşanan VERGİ kaçırmanın önüne geçilip dur denmesi lazım.
B
7 yıl
Lenovo firmasının teknik personelinin olmaması rezaleti
Lenovo İdeapad 110 serisi cihaz aldım alan aklıma tüküreyim başka marka yok sanki hiç beğenmeyip burun kıvırdığım GRUNDİG firması bile böyle kazık atmıyor müşterisini ortada bırakarak.

Üründe İ3 6006u işlemci 1 tb diskli bir cihaz kullanılan mekanik disk malumunuz hoşaf olmuş vaziyette ssd takmak istiyorum bu durum nedeni ile türkiye destek ofisini aradım durumu anlattım seri numarasını istediler verdim gelen cevap şoke etti bağırıp hakaret etmemek için zor tuttum kendimi neymiş servis kapağı yokmuş ürünün o yüzden bu tip işler ile ilgilenen servisleri olmadığı için yapılamazmış ve takarsan garanti dışı diyor uyanıklar aynı dertten başı yanan çok fazla insan var forumları araştırdım şikayetvar sitesinde yapılan hırsızlıkların hak gasplarının haddi hesabı yok. yav Grundig gibi beğenmediğimiz firma bile telefon ile arayınca ürünü yollayın istediğiniz parçayı takalım deyip 3 iş günü içinde yolluyor ACER aynı ASUS zaten söylemeye gerek yok bazen kargo ellerine ulaştıktan 2 saat sonra bile ürün hazırlanıp yollanabiliyor aynı gün içinde Toshiba sorun yok Exper sorun yok servise yollayın diyor Ne rezil Ne şerefsiz adi bir firmaymış bu LENOVO firması Hp firmasında cihaza zarar vermemek şartı ile disk ve ram upgrade yapıyorum yeni kapalı kasalarında dahi garantiye gidip geliyor hiç sorun yok bu çulsuzun önde gideni teyyare firmada neyin nesiymiş yetkilisini elime verseler zaten Fredinin kabusu hikayesi bile yalan olur yanında.
B
7 yıl
1 Türkiye ve AKP klasiği TECAVÜZ
http://www.mynet.com/haber/yasam/ayip-oyun-davasinda-beraat-karari-anneyi-cildirtti-2751074-1

haber bu hakim belli savcı belli inceleyen bunları ifşa etmeyen tüm hukukçular suçludur ayrıca eğer büyük lider dediğiniz kişi emir verip müebbet hapse tıktırmaz ise oda adamım diye gezinmesin ortalıkta AKP fanatikleri.
B
7 yıl
Tecavüz sevicilerine örnek olacak davranış
http://www.hurriyet.com.tr/14-yasindaki-kizini-kacirmak-isteyen-genci-oldurdu-40284078

İşte olması gereken Adalet bu bulundukları yerde infaz edilmeliler böyle yasa çıkartırsalar alacakları cevapta bu olur. az bile yapmış gene adam üstüne benzin döküp yaksaydı daha iyi olacakmış. O tecavüz yasasını çıkartan destekleyenler bence iyi düşünsün bir çoşarsa bu halk asla durduramazsınız.
B
7 yıl
TP-LİNK 8960N Adsl modem router kullananları bekleyen büyük tehdit
İyi günler herkese başlıkta da belirttiğim gibi TP-LİNK marka 8960N model modem routers cihazlarda tespit ettiğim büyük bir güvenlik zafiyeti mevcuttur.

Son zamanlarda yapılan Kripto atakları herkesin malumudur. Bir müşterimde de aynı cihazdan mevcuttur 3 ay önce kurduğum Kaspersky 2017 Small Office security aracılığı ile yapılan tüm saldırıları tespit edip durumun analizini yaptım. saldırgan çok rahat bir şekilde Modem Ara yüzünü ele geçiriyor şifreyi ne kadar karmaşıkta yapsam da nafile 2 saate yine sahneye çıkıyor. kişi 445, 3389,21385 portlarını kullanarak saldırıyor sisteme Nat kısmında herhangi bir port yönlendirmesi olmamasına karşın bu portlar açık görünüyor. modemin içinde firewall ile ilgili ne bir ayar nede kısım bulunmamaktadır. şimdiden bu cihazı kullanan herkese geçmiş olsun modemlerinizi değiştirin.
B
7 yıl
Millet Vekillerine meclisten Ballı ekmek kadayıfı
http://finans.mynet.com/haber/detay/ekonomi/emekliyken-calisan-milletvekiline-266-bin-lira-maas/123601/

Konun içeriği yukarıda ki linkte zaten kanla besleniyorlar bilinen bir şeydi artık haramla beslenmeyi de kendilerine görev edindi meclistekiler. 26 bin tl' cik aylık maaş yani her vekil 20 kişinin hakkını gasp edip çalıyor. ondan sonra ekonomide imkan yok derler alın mal meydanda verin başkanlığı da meclisi de az bile bu yapılanlar zaten. Alternatif yok diye diye başımıza çıkarttınız adamları. Alternatif yok ise siz yaratacaksınız alternatifi oy verilmeyecek hepsi defolup gitmek zorunda kalacak oy alabildikleri sürece mezara girene kadar gitmezler.
B
8 yıl
İBB çalışanının en düşük maaşı 4 bin 97 TL oldu
http://finans.mynet.com/haber/detay/ekonomi/ibb-calisaninin-en-dusuk-maasi-4-bin-97-tl-oldu/123572/

kaynak yukarıda resmen birisi kafama vurmuş gibi hissettim bu rakam nedir yahu birde neti bu kadar bürütü 6000 tl üstü yuh diyorum başkada bir şey demiyorum. Normalde çalışanlar ve küçük esnaf 1300 tl bulabilmek için dilenci hayatı yaşarken bir şey diyemiyorum bu işin açıklamasını yapabilecek biri varsa buyursun açıklasın.
B
8 yıl
Atatürk Orman Çiftliğinin özelleştirilmesi ne kadar doğru bir karar
Atatürk yani bu devleti Cumhuriyeti yaşadığımız toprakları bizlere bırakan Ulu önderimizin tek bir şart ile emanet ettiği Tapulu arazisi olan Atatürk Orman çiftliğinin özelleştirilemez olmasına ve inşaata izin verilmemesi şartı olmasına rağmen inşaat yapıldı ve şimdide satılıyor kim bilir hangi yabancıya gidecek bu miras yabancılar akla hayale gelmeyecek rakamlar ile bu ihaleye girip almak için yarışacak. direk değil ama dolaylı yoldan bir ülkenin bütünlüğünün satılması kabullenilebilecek bir şey değildir. evet diyenler bir zahmet açıklamasını da yapsın yapabiliyorsa. bu noktada tek anlayabildiğim Atatürkte bir baş komutandı ve mareşaldi şu anda ordunun adına ait olan ve adı geçen ne var ise yok etmek amacı ile hareket edilmektedir.
B
8 yıl
Fetocuların yeni limanı İSVeç
Evet arkadaşlar dünyanın en huzurlu en çağdaş yeri olarak gösterilen ve bilinen yerlerinden olan İSVEÇ Fetocuları evlat edinmiştir. Hayırlara vesile olacağını hiç sanmıyorum AB NATO fıss Yine büyük Haçlı ordusu varşığını hissettirmeye başladı Almanya ardından İsveç mursi ve daha niceleri çıkacaktır.

Konu alıntıdır Hürriyetten.

http://www.hurriyet.com.tr/isvec-darbecileri-iade-etmeyecegini-acikladi-40180054
B
8 yıl
Son günlerde Rdp portu üzerinden gerçeleşen hack ve şifreleme işlemleri hakkında
Herkese iyi forumlar. Yaklaşık 4 gündür Rdp üzerinden yapılan bir saldırı sonrasında bütün bilgilerin kaybolduğu bir sistem ile uğraşmaktayım. sistem yapısından az bahsetmek isterim öncelikle.

Statik ip yok değişken ip var sistemde. Güvenlik kameraları var ve bunlara ait açık portlar. Anti virüs olarak Kaspersky enterprise yüklü. sunucuyu kuran arkadaş remote desktop kullanıcı listesine administrator' u eklemiş ayrıca ne akla hizmet ise 3389 portunu da açmış sorduğumda eskiden statik ip varken ayarlamıştık sonra kaldırmayı unutmuşuz diyor.

İncelediğim sistem kayıtları ve antivirüs raporlarında tam 3 saatlik bir uğraş sonrasında sisteme girmeyi başardığını gördüm. kullandığı yöntem " brute force " Fethiye bölgesinde bazı büyük işletmeleri 1 yıl içinde tam 3 kez bu yöntem ile hacklemiş firewall olmasına rağmen lisanslı. kişiye para ödemesi yapıldığında açmıyor canım isterse açarım istemezse açmam diyerek takılıyor hayatına.

bütün dosyalar şifrelenmiş vaziyetteydi haber geldiğinde sistemdeki. her ne kadar ödeme yapmayın dememe karşın firma 2000 tl ödemeyi yaptı ve hiç bir sonuç alamadı. Rdp portunu standart olarak kullanmayın sadece port numarası kullanmanın hiç bir anlamı yok. VPN üzerinden iletişim sağlayın sistemlere ayrıca mümkünse içerideki cihaza erişim yapılmak istendiğinde dışarından farklı bir port numarası atayın.

şahsın mail adresi : databanktr1@gmail.com bu ve ayrıca dikkatli olun teamviewer ile yada başka türlü asla bağlanayım bir konuşalım laflarına kanmayın konuşma esnasından bilgi topluyor network yapısı hakkında internet ortamında kullanılan şifreler ide alıyor bu işlemi yapması sadece 45 sn' sini alıyor.


Kaspersky raporlamasın bir kısmı

RAPOR

28/06/2016 00:02:15 Að saldýrýlarý tespit edildi Að Saldýrýsý Engelleyici
Bilinmeyen Engellendi: Bruteforce.Generic.RDP TCP gönderen:
164.132.241.238 baðlantý noktasý: 3389
28/06/2016 00:08:41 Að saldýrýlarý tespit edildi Að Saldýrýsý Engelleyici
Bilinmeyen Engellendi: Bruteforce.Generic.RDP TCP gönderen:
164.132.241.238 baðlantý noktasý: 3389
28/06/2016 01:22:25 Að saldýrýlarý tespit edildi Að Saldýrýsý Engelleyici
Bilinmeyen Engellendi: Bruteforce.Generic.RDP TCP gönderen:
164.132.241.238 baðlantý noktasý: 3389
28/06/2016 01:28:07 Að saldýrýlarý tespit edildi Að Saldýrýsý Engelleyici
Bilinmeyen Engellendi: Bruteforce.Generic.RDP TCP gönderen:
164.132.241.238 baðlantý noktasý: 3389
28/06/2016 01:40:54 Að saldýrýlarý tespit edildi Að Saldýrýsý Engelleyici
Bilinmeyen Engellendi: Bruteforce.Generic.RDP TCP gönderen:
164.132.241.238 baðlantý noktasý: 3389
28/06/2016 01:46:34 Að saldýrýlarý tespit edildi Að Saldýrýsý Engelleyici
Bilinmeyen Engellendi: Bruteforce.Generic.RDP TCP gönderen:
164.132.241.238 baðlantý noktasý: 3389
28/06/2016 01:59:31 Að saldýrýlarý tespit edildi Að Saldýrýsý Engelleyici
Bilinmeyen Engellendi: Bruteforce.Generic.RDP TCP gönderen:
164.132.241.238 baðlantý noktasý: 3389
28/06/2016 02:02:30 Að saldýrýlarý tespit edildi Að Saldýrýsý Engelleyici
Bilinmeyen Engellendi: Bruteforce.Generic.RDP TCP gönderen:
164.132.241.238 baðlantý noktasý: 3389
28/06/2016 02:52:22 Að saldýrýlarý tespit edildi Að Saldýrýsý Engelleyici
Bilinmeyen Engellendi: Bruteforce.Generic.RDP TCP gönderen:
164.132.241.238 baðlantý noktasý: 3389
28/06/2016 03:35:49 Nesne iþlenmedi Dosya Korumasý Program Compatibility
Data Updater Ýþlenmedi C:\windows\installer\476ff4f.msi Boyuta göre
28/06/2016 03:35:51 Nesne iþlenmedi Dosya Korumasý Program Compatibility
Data Updater Ýþlenmedi C:\windows\installer\3ff5f9.msi Boyuta göre
28/06/2016 03:35:52 Nesne iþlenmedi Dosya Korumasý Program Compatibility
Data Updater Ýþlenmedi C:\windows\installer\82eb1.msi Boyuta göre

statik ip olmadığını sistemde yinelemek isterim.
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.