P

Er
01 Kasım 2010
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
2 üye
Görüntülenme (?)
143 (Bu ay: 3)
Gönderiler Hakkında
P
8 yıl
Ses Kartı Tavsiyesi İstiyorum: Sound Blaster Z mi Asus Strix Soar mı ?
Merhabalar arkadaşlar,

Yeni bir ses kartı alıp almamak konusunda kararsızım. Müzikten çok oyun ile ilgilenen bir kullanıcıyım. O yüzden ses kartı tercihimi oyunlara yönelik bir kart için yapmak istiyorum. Sistem özelliklerimi aşağıda belirteceğim.

Anakart : ASUS ROG MAXIMUS VII FORMULA

Ses Çipi : Cirrus Logic CS4398 DAC provides brilliant 120dB signal-to-noise ratio (SNR)
Yükseltici : High-fidelity Texas Instruments® LM4562

Kulaklık : Sennheiser PC 350SE

Empedans : 150 Ohm
Frekans : 10 Hz – 26.000 Hz

Öncelikle anakartımın ses kartı yeterli gibi gözüküyor. Sonuçta 600 ohm'a kadar desteği ve de 120 db'e kadar yükseltebilme özelliği var.

Başlıkta belirtmiş olduğum ses kartları ise en fazla 116 db'e kadar destek veriyor. Kağıt üzerinde onboard ses kartı daha nitelikli gibi gözükse de tamamen işini odaklı bir ses kartı kadar performans verebileceğine inanmıyorum. Ama eğer anakartımın ses kartının yeterli olduğunu ya da alacağım ses kartının çok da bir fark yaratmayacağını düşünüyorsanız, lütfen fikrinizi belirtiniz.

Onun haricinde sorum başlıkta belirttiğim gibidir. Creative Sound Blaster Z mi, Asus Strix Soar mı almalı ? ( Bütçem 100$ civarıdır. )

Asus Strix Soar ' un Windows 10 için sürücülerinin berbat olduğunu söylüyorlar. Özellikle de arkaplanda gelen tikleme klikleme seslerinden dert yandıklarını belirtmişler kullanıcılar. Şu an Windows 7 kullanıyorum ama ileride elbette ki Windows 10'a geçeceğim. Daha önce Xonar U7 kullanmış birisi olarak Asus'tan memnun kalmıştım ama şimdi nette okuduklarım beni endişelendirdi açıkçası. Bu kartı almak istememdeki sebeplerden birisi kendi 6x1 pin güç girişi olmasıdır. Anakarttan güç geçerken yaşanabilecek muhtemel voltaj değişikliklerinden etkilenip ses parazitlenmesi yaşayacağını sanmıyorum.

Öte yandan daha eski bir kart olan Creative Sound Blaster Z hakkında ise oldukça fazla sayıda olumlu revize okudum. Gelin görün ki eski kullandığım Creative Sound Blaster X-Fi Go Pro USB ses kartının bir sürü driver problemi olmuştu. Fiyatına göre oldukça etkili bir üründü ama şimdi yiğidi öldürüp hakkını yememek lazım.

Uzun lafın kısası bu iki kart hakkında herhangi bir bilgisi ve tecrübesi olan arkadaşlar beni aydınlatabilirse sevinirim. ( Ya da Sennheiser PC350SE'den daha fazla verim alabileceğim başka bir kombinasyon ( DAC vs. ) öneriyorsanız ona da açığımdır. )

Şimdiden ilginiz ve alakanız için hepinize teşekkür ederim.
P
9 yıl
Yeni Ek Gümrük Vergisi - Elektronik Ürünlere Özel
Evet arkadaşlar. Hepimize hayırlı uğurlu olsun. Yeni bir ek vergi daha geliyor. Elektronik eşyalar artık hayallerimizi süsleyecek. Kredi kartlarına daha çok abanılıp daha çok köleleşmenin vakti geldi de geçiyordu bile.

http://www.hurriyet.com.tr/ekonomi/29439646.asp
P
12 yıl
USB Ses Kartı Mono Ses Problemi
Merhaba arkadaşlar,

Yeni aldığım Creative X-Fi Go Pro! usb ses kartını sistemime kurdum ve de sorunsuz bir şekilde ses alıyordum. Ama garip bir şekilde Mumble ya da skype gibi programlarda bir süre sonra kilitlenmelere sebep oluyordu.

Örneğin mumble bir 5-10 dakika boyunca çalışıyordu ama ardından push-to-talk tuşunu algılamamaya ve de sesimi iletmemeye başlıyordu. Üstelik Settings'e bastığımda kilitleniyordu program. Aynı şey skype'da da oldu. 5 dakikalık bir görüşmenin ortasında sesimi almamaya başlıyordu birdenbire.

Şu an Creative X-Fi Go Pro! yu Sennheiser PC350 ile beraber kullanmaktayım ve dediğim gibi oyunlarda herhangi bir sıkıntı yokken bu şekilde bir problem yarattı. Şimdi durumu daha da karmaşıklaştıracak bazı gelişmeler oldu.

1 - Bir arkadaşım onboard ses kartımı iptal etmemi önerdi. Ben de BIOS'tan Integrated Peripherals'tan onboard ses kartımı iptal ettim. Ardından da Realtek'e ait Audio dosyalarını güvenle kaldırdım.

2 - Daha sonra da usb'yi bir kere olsun tak çıkar yaptım ama sonrasında sesler birdenbire mono gelmeye başladı. Mono derken şöyle : Sound test yap diyorum örneğin, sol kulaklıktan sol sesi geliyor ama sağ kulaklıktan ses gelmediği gibi tekrar sol kulaklıktan kısık bir şekilde "sağ" sesi geliyor. Yani her iki sesi de sola veriyor.

3 - Onboard'u tekrar aktive edip tak çıkar yapınca bu problem düzeldi. Ardından gene iptal edip temiz bir driver kurulumu yaptım X-fi go pro! driver için.

Ama gelin görün ki aynı problem gene geldi ve de şu an o kadar darlandım ki yapabilecek başka bir şeyim olmadığını düşündüğümden dolayı burada bu soruyu sizlere sormak istedim.

İşletim sistemi : Windows XP ( SP3 )
Anakart : Gigabyte Intel Socket 1156 GA-P55-UD3R
Usb Ses Kartı : Creative X-fi Go Pro! Usb Sound Card
Kulaklık : Sennheiser PC350
PSU : OCZ ya da Silent-X 700 w idi sanırsam.

Her türlü yardım ve önerileriniz için şimdiden çok teşekkür ederim.

Not : Windows Ses Ayarlarında herşey düzgün gözüküyor. Yani ses dengesinde sola kayması ya da gelişmiş ayarlarda kulaklıkların ses dengesinde bir dengesizlik söz konusu değil.
P
12 yıl
Ses Kartından Gelen Çıtırtı Sesi
Merhaba arkadaşlar,

Kullanmakta olduğum pc'ye dün Creative Sound Blaster X-Fi Go Pro USB Ses Kartı aldım. Şu an Sennheiser PC350 kulaklık kullanmaktayım. Kulaklığı daha önce anakartta bulunan RealTek onboard ses kartıyla kullanıyordum. Creative SB X-Fi Go Pro'nun ses kalitesinden oldukça memnunum.

Ancak enteresan şekilde bazen bazı videolarda ve müziklerde çok nadiren de olsa ufak çıtır çıtır ( çıt çıt =P ) sesler geliyor. Bu kadar kaliteli sesi alırken bu çıtırtı sesi bana çorbanın içinden çıkan sinek etkisi yarattı diyebilirim. Yardımcı olabilecek arkadaşlara şimdiden çok teşekkürler.

( Not : Anakarttan onboard ses kartını iptal etmeme rağmen geliyor bu sesler. Ama dediğim gibi anormal derece gelen ya da hep olan bir ses değil. Klasik EQ ayarlarında bile arada sırada geliyor )

İşlemci : Intel(R) Core(TM) i5 CPU 750 @ 2.67GHz
Ram : 4 GB
700W PSU Silent - X
DirectX 9.0c (Aug2009)
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.