K

Yüzbaşı
21 Mart 2010
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
0 üye
Görüntülenme (?)
78 (Bu ay: 1)
Gönderiler Hakkında
K
3 yıl
1.5 Dci triger değişim zamanı
Merhaba Arkadaşlar,

Renault Latitude 2012 model 1.5 Dci aracım var. Triger kayışını en son Şubat 2019'da değiştirmiştim. Ama o günden bu yana 60 000 km yaptım. Acaba triger değişim zamanı geldi mi diye merak ediyorum. İnternette çok çelişkili bilgiler var. Fikrini paylaşacak olanlara şimdiden teşekkürler.
K
3 yıl
2000 devirde gelen zırıltı sesi (Güncelleme son mesajlarda)
Merhaba arkadaşlar. Aracım Renault Latitude 1.5 Dci Manuel. Son günlerde bozuk köy yollarından dolayı bir kaç yerde çukurda araç alttan darbe aldı. Dün ilk defa devir 2000'e gelince sanki dönen bir şeyin başka bir şeye değmesi gibi zrrr sesi geldiğini farkettim. Bu sesi sadece 2000 devirde yapıyor. Üstünde ve altında yapmıyor. Hangi viteste olursa olsun farketmiyor bu durum. Devir saati inerken de çıkarken de 2000'e geldiğinde o zrrr sesi geliyor. 2000'den aşağıya veya yukarıya gittiğinde ses kesiliyor.

Haftasonu olduğu için bir yere baktıramayacağım. Bu konuda fikri olan arkadaşlar varsa bana bilgi verebilirse çok sevinirim. Şimdiden teşekkürler. Herkese iyi haftasonları.
K
3 yıl
Uyarmama rağmen pompa attıktan sonra mazot koymaya devam eden pompacılar
Arkadaşlar bu durum çok başıma geldiği için daha yakıt deposu kapağını açar açmaz adama pompa attıktan sonra daha fazla koymayın, zaten kartla ödeyeceğim diye tane tane açıklayıp uyarıyorum. Tamam diyor hepsi. Buna rağmen bazıları fiyat tam sayıya gelsin diye depo dolduktan ve pompa attıktan sonra doldurmaya devam ediyor.

Bugün bunu bana ikinci defa yapan dayıya dalıyordum ama adam babam yaşında. Daha önce bunu yaptığında hem kendisine kızıp bunun zararlarını açıklamış hem de içeride kasadaki herife şikayet etmiştim.

Bir ay sonra bugün yine aynı adama denk geldim ve yine uyarmama ve kartla ödeyeceğemi söylememe rağmen ("Tamam" deyip anladığını teyit etmişti) yine depo dolduktan sonra biraz daha bastı.

Lafı uzatmayayım adama bağırdım bu sefer. 99'da kalmasın diyor. Arkadaşım ben seni özellikle uyarmışım, isterse 99'un ebesinde kalsın.

Bunu bana kadın erkek çeşit çeşit pompacılar yaptığı için buraya yazmak istedim arkadaşlar. Aranızda pompacı varsa selamlarımı gönderiyorum.
K
4 yıl
6. Ayda tekrar bakım yapılır mı?
Merhaba Arkadaşlar. Renault Latitude 1.5 dci manuel aracım var. En son bakımını Nisan 2020'de yetkili servisinde yaptırdım. Ancak şehir dışına çok çıktığım için daha 6 ay olmadan 20 bin km'lik bakım periyodu dolmak üzere. Acaba bakımını yaptırayım mı yoksa 1 yıl dolmasını mı bekleyeyim?

Not: Yakıtı sürekli Shell'den alıyorum ve aracı sakin kullanıyorum.

Şimdiden cevap vereceklere teşekkürler.
K
4 yıl
T7 V21.2 aldım, deneyimlerimi anlatıyorum
Arkadaşlar merhaba,

Kendi çapımda yaptığım araştırmalar neticesinde satıştaki monsterler arasında hem uzun yıllar oyunlara kafa tutacak hem de fiyat performans olarak en iyiler arasında olduğunu düşündüğüm T7 V21.2'yi aldım.

-10750H
-Rtx 2070 Refresh
-2*8 Gb ram
-512 Gb ssd

Çanta dışında ekstra donanım eklemedim. Bugün sabah sipariş verdim. Mesai bitimine yakın kargoya verdiklerine dair mesaj attılar. Şu an kargoyu bekliyorum.

Geçmiş ve gelecek bütün süreçleri ve ilerdeki deneyimlerimi merak eden arkadaşlara buradan elimden geldiğince yardımcı olmaya hazırım.
K
4 yıl
Otomobil Genel forumuna teşekkür
Arkadaşlar merhaba,

20 yıllık aktif sürücüyüm. Bu deneyim bana şimdiye kadar sadece ekonomik sürüş teknikleri ve ani manevra kabiliyeti gibi konularda kazanımlar verdi.

Son 2-3 yıldır burada Otomobil Genel forumundaki konular ve onlara gelen cevaplardan otomobil konusunda o kadar çok şey öğrendim ki burada katkısı olan herkese teşekkür etmek istedim.

Bilgilerini ve deneyimlerini paylaşarak hiç tanımadığı insana bile yardım eden forumdaşlara çok teşekkürler.
K
4 yıl
Motorun 2000 km\u0027de yaklaşık 250 ml yağ eksiltmesi
Merhaba arkadaşlar,

Geçen yıl 1.5 Dci motor su eksilttiği için bir ustada motor üst kapak contasını değiştirdik. Motorda başka bir sorun olmadığını, bu yüzden sadece contayı değiştirdiğini söyledi.

O günden beri aracın hem yağ hem de su seviyesini sık sık kontrol ediyorum. Suyu da yağı da çok yavaş da olsa yine eksiliyor. Yağı yaklaşık 2000 km'de 250 ml civarı eksiliyor. Suyu da aynı şekilde. Motorda duman, yağda köpük olayı yok. Sizce bu normal mi? Yoksa adam yapamamış mı? Şimdiden teşekkürler.
K
4 yıl
Düzensiz motor sesi
Merhaba arkadaşlar. 1.5 Dci motor araçta hem rolantide hem de sabit hızla giderken motor sesi sabit bir "Ğıııııııııı..." şeklinde değil de daha çok "ğın ğın ğın ğın" diye gidiyor. Devir saatinde dalgalanma YOK.

Yakın zamanda iki adet enjektör değişti. Enjektörler rolantide dalgalanma var diye değişmişti. Şimdi rolantide dalgalanma yok ama seste dalgalanma var.

Herhangi bir fikri olan var mıdır? Teşekkürler.
K
4 yıl
Belediye yol kenarı park ücretini ödemedim
Merhaba arkadaşlar. Bugün cadde yol kenarında bir saat civarı park ettikten sonra aracı çıkarırken belediye görevlisi elinde fişle gelip "ücreti ödediniz mi?" diye sordu. Ben de "yol kenarından park ücreti alamazsınız" dedim. Herif sinirlendi, "bunu bana niye söylüyorsun, git belediyeye söyle" dedi. Ben lafı uzatmadan ücreti ödemeyeceğimi söyleyip çekip gittim. Yine de içim %100 rahat olmadı, %92 civarında bir rahatlık var sadece. Herhangi bir sorun çıkar mı? Cevap vereceklere şimdiden teşekkürler.
K
4 yıl
Bu fotoda geçiş hakkı kime aittir?
< Resime gitmek için tıklayın >


Şekildeki fotoda geçiş hakkı kime aittir?
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.