H

Yüzbaşı
26 Ocak 2010
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
0 üye
Görüntülenme (?)
48 (Bu ay: 1)
Gönderiler Hakkında
H
9 yıl
Cevap: LG 49UF8507 4K Nasıldır?
quote:

Orijinalden alıntı: guven1905
hocam 04.00.30 sürümünü nereden bulabilirim dosyayı indirsem yüklerim de bulamadım.

Bu sürüm bizim TV'ler için uygun değil hocam. Senin TV farklı mı?
Yeni bir sürüm yükleyeceksen bir önceki resmi sürüm olan 03.20.05'i yükle derim. (Yönerge dosyasında ufak bir ekleme yaptım. İndirdiysen, tekrar indir.)
_________________

Arkadaşlar az evvel üşenmedim tüm sürümleri tek tek yükleyip testufo.com uyguladım. Her test'ten önce fabrika ayarlarına aldım. Sizde yapacaksanız fabrika ayarından sonra yapın.

03.30.02 40-50 Hz arası oynuyor.
03.30.04 60 Hz
03.30.05 60 Hz
03.20.05 60 Hz (2. Resmi sürüm) 2.kez fabrika ayarı yapınca, çok ilginç 50hz verdi. 3.fabrika ayarında yine 60hz!
04.00.40 50 Hz (3. Resmi sürüm)

< Resime gitmek için tıklayın >
< Resime gitmek için tıklayın >

quote:

Orijinalden alıntı: necoe66
hocam benimki şuan 3.20.5te ama 50 hertz veriyor bazen 47ye düşüyor ama 60 olmuyor neden olurki




(mesaj 2. resmin yüklenmemesi sebebiyle değiştirildi)
H
9 yıl
Cevap: LG 49UF8507 4K Nasıldır?
quote:

Orijinalden alıntı: ringsidee
Arkadaslar az once teslim aldim horoz lojistic 55uf8507 eve kadar cikardi çocuk 20tl bahşişi kapti. Canakci bekliyorum takilacak . tek canak mi çift canak mi taktirsam? Cift lnb ne işe yariyor?


Ben de öğle üstü teslim aldım. GG Mediamarkt 2-3 gün içinde kargo sözünü tuttu :)
Horoz Lojistik de iyiymiş, diğer kargoların aksine kata kadar çıkarabileceklerini söylüyorlar. Ama 49" olanı zaten gofret gibi birşey, hafif. Yormayayım dedim.

Kargonun Cumartesi'ye gelmesi, servis-montaj işini ta Pazartesi'ye bıraktı...
Herkese hayırlı olsun.
H
10 yıl
KIRIK EKRAN CAMI TAMİRİ [tavsiyeler]
Kırık, çatlak, çizik vs. sebeblerle ekran camınızı değiştirmek istiyorsanız, üç seçeneğiniz vardır:

1- Yetkili Servise vermek:
Yetkili servisler sadece üst cam değişimi yapmazlar ve üst grubu(cam+dokunmatk+lcd) değiştirirler ve garantiniz varsa, garantiniz olduğu yerden devam eder. Ancak kullanıcı hatası olması sebebiyle değişim ücreti alınır. Yaklaşık 300-500 TL arasındadır.

2- Telefon Tamircilerine vermek:
Telefon tamircileri Orjinal adı altında size parça değişimlerini daha uygun fiyata yapabilirler ancak, ürünler genellikle yan sanayi ürünlerdir. Orjinal yedek parçaları piyasada(tahtakale, ebay, gittigidiyor vs. dahil) bulmanız neredeyse imkansızdır. Satıcılar dahi orjinal sattıklarını zannederler ancak aşağıda belirtilen sorunlar çıktığında, onlar da işin içinden çıkamaz. Cihazınız bu tamirle garantiden çıkar ve yaklaşık 150-200 TL'ye sadece cam değişimi yapılır. Üst grubu değiştirmek isterseniz fiyat Servis Fiyatına yakın olur ve 300-400 TL civarındadır. Aşağıda bahsedilen ayırt edici testleri tamir sonrası yapmanızı tavsiye ederim.

3- Kendi Kendinize tamir etmek:
Hemen hemen tüm marka ve modeller için demeontaj-montaj videoları internette bulunabilir. Yedek parça temin edip kendiniz de bu iş biraz hassas çalışabileceğinize inanıyorsanız yapabilirsiniz. Bunlar için bazı araç gereçlere ihtiyacınız olacak, bunlar internette satılıyor. Özellikle telefonlar için çift taraflı bant da edinmeniz gerekiyor, çünkü ekran camını söktüğünüzde buna ihtiyacınız olacak. Eğer üst grubu(cam+dokunmatik+lcd) değiştirecekseniz bu banda ihtiyacınız olmayacak.

Yukarıda bahsedilen Orijinal Parça bulamama sorunu burada da geçerlidir. Muhtmelen orijinal adı altında yan sanayi bir ürün alacaksınız. Bu ürünler genel olarak düzgün çalışmaktadırlar ancak orijinaline göre en ayrıt edici farkları aşağıdaki gibidir:

Orjinal Cam - Yan Sanayi Cam
IPS vs. gerçek cam malzeme - Plastik malzeme
Daha rijit yapısı vardır - Esnek bir yapısı vardır
Kolay çizilmez - Kolay çizilebilir
Yüksek algılama çözünürlüğü - Düşük algılama çözünürlüğü (Bunu elektronik devreye bakarak öngörebilirsiniz, ekteki resime bakınız!!)
10 nokta multitouch - 5 ve altı multitouch

Böyle bir ürün aldığınızda, satıcılar etiketler/jelatinler sökülmediği sürece geri iade alabileceklerini söylerler. Bu yüzden montaj öncesi ürünü test etmeniz çok önemlidir. Tavsiyem özellikle cihazınızı sökmeden önce bir Multitouch Test uygulaması yüklemeniz ve yeni ekran soketini takıp, yarıştırmadan önce ve jelatinleri sökmeden Multitouch Test yapmanız. Diğer algılama çözünürlüğünü de test edebilmeniz için belki birkaç çizim uygulaması kullanabilirsiniz. Ne kadar kontrollü ve kısa çizgiler çizebilirseniz ekranınız o kadar algılama çözünürlüğüne sahiptir diyebiliriz. Eğer telefonunuzda swipe klavye kullanmıyor ve çizim ve benzeri hassasiyetler gerektiren oyunlar oynamıyorsanız yukarıda bahsedilen sorunları muhtemelen fark etmeyeceksiniz. Ancak hassasiyete alışık iseniz, canınız sıkılabilir. Bol şans.

İşinizi şansa bırakmak ve stres yaşamak istemiyorsanız, maddi durumunuz da müsaitse en kestirme çözümü Yetkili Servise başvurmak. Çünkü cam bir kere kırıldı mı, telefonun yarısı gitti demek. Yetkili servis üst grubu(cam+dokunmatik+lcd) değiştirerek, telefonu ameliyat etmek yerine, sıfırdan yenilemiş oluyor.

Camınız her daim sağlam olsun! :)

< Resime gitmek için tıklayın >
H
10 yıl
Pirelli DRG 125AG vs TP LINK TD-W8961ND
Arkadaşlar,
her iki modemde hız testi yaptığımda garip bir fark çıkıyor.

ADSL: TTNET (16 mbit'e kadar ultranet)
Pirelli DRG 125AG: 125 Mbps bir modem olmasına rağmen hız : Download 7,3 mbps/Upload 0,6 mbps
TP LINK TD-W8961ND: 300 Mbps ve Pirelli'den daha yeni olmasına rağmen hız: Download 5,8 mbps/Upload 0,3 mbps

Bunu defalarca denedim, aylardır böyle...
Ayar farklılığı mı var acaba, sizce neden böyle bir fark çıkıyor. Eski modem yeniden hızlı, bu ne iş!
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.