A

Binbaşı
18 Temmuz 2005
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
2 üye
Görüntülenme (?)
104 (Bu ay: 4)
Gönderiler Hakkında
A
4 yıl
TRENDYOL PARAMI GASP ETTİ
öncelikle buradan alışveriş yapan aklımı seveyim. 26 temmuz tarihinden beri param onlarda ve kendi param için her gün müşteri hizmetlerini arayıp yalvarıyorum. kendi paramın dilencisi oldum.26 temmuz tarihinde kendilerinden xiaomi mi band 5 bileklik aldım. (belki okuyorlarsa teslim no: 608541487)üzerinden 3 gün geçmesine rağmen bilekliği kargoya vermediler. daha fazla beklemek istemediğimi, başka yerden alsam 1 gün sonra elimde olacağını, kendilerinin 3 günde daha zahmet edip kargoya gitmediklerini belirttim. iptal edemiyorum iptal seçeneği yok. iade seçeneği var ancak o da kargo için iade kodu veriyor. ortada ürün yok ki iade edelim? ürün daha ellerinde.müşteri temsilcilerine 29 temmuz'da bu durumu yazdım. iade için kargo kodu veriyorsunuz ama ortada ürün yok dedim. "gelen ürünü almayın paranız iade olur" dediler.ürün 4 ağustos'ta geldi. aliexpressten sipariş verdiğimde çin'den de hemen hemen aynı sürede geliyor. kargoyu hiç teslim almadan iade ettim. sonra kendilerini aradım.rezalet bundan sonra başlıyor. 4 ağustos'tan beri kendilerini neredeyse her gün arıyorum. bana dedikleri tek şey "beklemem gerektiği" ne kadar diyorum, çok az diyorlar. ne kadar az diyorum cevap yok. bana gün verin diyorum, deyin ki 15 agustos'ta paranızı yatıracagız, söz bir daha aramayacagım. ona da hayır diyorlar.yetkili birilerine baglanmak istediğimi söylüyorum, bağlamıyorlar. arıza çıkardıgımda "bir yetkili sizi bugün arayacak, söz veriyorum" deyip kapıyorlar arayan soran yok. (müşteri temsilcisi melike hanımın sözleri) ertesi gün arıyorum hani birisi arayacaktı diyorum diğer telefonu açan şahıs, yetkili ile görüşme talebim oldugu ancak acil olmadıgı bilgisi girilmiş, size bugün denmemiş diyerek beni yalancı çıkartıyor. üstüne bir de yalancı oluyorum.dün isyan noktasına getirip tam 1 saat müşteri hizmetlerine kendi param için yalvardıktan sonra temsilci bana" söz veriyorum, yarın sabah ilk işim siz olacaksınız, 12 ye kadar bir yetkilime sizi bizzat arattıracagım" dedikten sonra saat 15.00a gelirken hala arayan soran yok.her aradığımda aynı cevap: iade talebiniz inceleniyor. ulan neyi inceliyorsunuz? ürüne elimi bile sürmemişim. teslim bile almamışım. mesafeli satış söz. göre benim zaten 14 günde koşulsuz şartsız cayma hakkım var. normalde ürünü kendim iade etsem hasar var mı eksik var mı diye incelersiniz anlarım, ben ürünü teslim bile almamışım neyin incelemesi bu?trendyol ne paramı veriyor ne de beni bir yetkiliye baglıyor. bekleyin inşallah bir ara yatar deyip kapatıyorlar. 26 temmuz'dan beri param onlarda. bunun adı gasptır artık.
A
6 yıl
110.000 tl civarı dolu astra mı boş a3 mü?
merhaba,

max 2-3 yaşında dizel otm araç bakıyorum. Seçenekleri 2 ye indirmiş durumdayım.

audi'nin kalitesi belli, ancak donanım olarak arka park sensörü ve otomatik far+silecekler dışında bir olayı yok.

opel astra ise ön+park sensörü, geri görüş kamerası, çarpışma önleme, anahtarsız giriş, şerit takip, kendi kendine park etme, tabela okuma, koltuk+direksiyon ısıtma ne ararsan var. ek olarak motor 136bg ve alanında en iyisi.

kısacası audi prestij, opel donanım. bunun yanında opelde trim sesleri vs gibi şeyler olabilmekteyken audi taş gibi.

siz olsanız hangisini seçerdiniz?
A
7 yıl
En ucuz sınırsız internet tarifesi hangisi
Tek yaşayan ve sabah 8 de evden çıkıp akşam 7 de gelen bir adamım. En büyük kriterim ucuz olması çünkü genelde başında değilim. Zaten günümüzdeki her tarife online filmi takılmadan izletecek seviyede, bu benim için yeterli. Aşırı hızlı olmasına gerek yok, genelde ps4 e oyun indiririm onun da acelesi yok tüm gün çalışıyorum evde ben yokken indiredursun.

Hangi tarifeyi önerirsiniz arkadaşlar?
A
8 yıl
Audi araç calistirmadan once yanan sarı ikaz ışığı
Arkadaşlar merhaba,

Aracım audi a1, aracımı calistirmadan once sol tarafta yandığını gördüğüm ikaz ışığı bugün dikkatimi çekti, belki hep yanıyordu ancak dikkat etmemişim. Bu ışık tam olarak nedir?

http://i.hizliresim.com/1Nop4j.jpg

Çalıştırdığım zaman ise sönüyor. Bir arıza var mı yok mu anlamadım. Servise götürmek gerekir mi?

http://i.hizliresim.com/znDGl4.jpg
A
8 yıl
a3, a180, 116d kronik sorunu en az olan?
merhaba,

severek kullandıgım a1 aracımı biraz daha büyük bir araçla değiştirmek istiyorum. 3 araçta hemen hemen aynı beygir gücüne sahip olan 1.6 litre araçlar oldugu için performans konusuna cok takılmıyorum. sorunsuz, sessiz, servise ne kadar az ugrarsam o kadar iyidir mantıgında bir araç seçmek istiyorum. tabiiki bunların mekanik/elektronik bir alet oldugu ve şans faktorünün oldugu gerçeğini ayrı tutuyorum.
kullandıgım araç 4.5 yılda 1 kez arıza yaptı (1200tl tuttu, devirdaim pompası değişti. 4.5 yılda iyi bir sicil diyebiliriz.) onun dışında audinin en giriş seviyesi oldugu için çok bir beklentim olmamasına rağmen rüzgar/trim sesi olmaması, kaliteli malzemesi ve sorunsuzlugu ile mutlu ayrılacağız kendisinden.

3 arabanın da forumlarını gece gündüz araştırıyorum. başlıca sorunlar gözlemlediğim kadarıyla şöyle:

bmw 116d: gönlüm bu araçtan yana. ancak iç mekanda kapı gıcırtısı ve trim sesi oldugu söyleniyor. direksiyonu titreme yapan, ses gelen araç sayısıda az değil. onun dışında bir arızasını görmedim. ancak genel kanı biraz ses yapan bir araç oldugu yönünde. 120k bütçe ayırdıgım bir aracın böyle basit sesler yapması huzursuz eder mi bilemedim.

mercedes a180: ses alma konusunda bmw den daha sabıkalı. özellikle 100km den sonra cok ciddi rüzgar sesi alıyor. sunroof ve kemer tokalarından ses aldıgı da çokça belirtilmiş. kafayı kırıp kapılara silikon çekenler bile var. mercedes gibi bir firma yalıtımı nasıl bu denli kalitesiz yapmıs anlamadım. bir de pre-safe arızası veriyor ancak ses problemi kadar kronik değil. yinede başa geldimi yolda bırakan bir arıza.

audi a3: ses/yalıtım/malzeme kalitesi/işçilik olarak en kalitelisi. ancak bir problemi var ki her audi sahibinin korkulu rüyası: s-tronic/dsg şanzımanın arıza yapması. çok sık bir durum ve 5-6 bin tl ye mal oluyor. titreme, vuruntu ile başlıyor ve mekatronik arızası ile son buluyor. şahsen kendi aracımda 4.5 senede olmadı ancak her an acaba mı? korkusu yaşadım. özellikle soğuk havalarda araç biraz fazla sarsarken acaba dsg mi gidiyor diye düşündürmesi hoş değildi.

evet her aracın sorunu var, evet bunlar giriş seviyesi, bir s-class, 7.30, a8 kalitesi beklemek sacma. ben sadece alınca başımıza gelmesi en olası arızaları yazmak istedim.

siz olsanız hangisini tercih ederdiniz?
A
9 yıl
Banggood siparisim ptt de gozukmuyor
15 gun once banggooddan 3 tane cheerson cx10 siparis etmistim. Toplam 45usd tuttu, odemeyi paypalla yaptim.
Elimde track kodu var, 17 track sitesinden baktigimda garip bi sekilde isvicre falan cikiyor.Su an sadece shipped yaziyor baska hicbir detay yok. Normalde 3-4 gune ptt de gorunur demislerdi ancak 15 gun gecti halen gorunmuyor. Sorun ne olabilir?

< Resime gitmek için tıklayın >< Resime gitmek için tıklayın >
A
9 yıl
NOTE 4 LERDEKİ 64 BİT İŞLEMCİ HK.
Merhaba,

XDA'da böyle bir konu vardı, yanlış hatırlamıyorsam Erdi Özüağ'da bir kere bu konuya değinmişti. Exynos'lardaki 64 bit işlemcin hiçbir zaman aktif edilmeyeceği. Çok detaylı acıklaması vardı xda'da, gerek exynosun bir önceki 32 bit versiyonu ile aynı mimaride olugu, gerek snapdragon 805li versiyonlarla arada haksızlık olmamasını istediği gibi etmenler yüzünden samsungun 32 bit android l verecegi konusuluyordu. Samsungun bu işlemciye kilit koydugu ve developrlar tarafından modlanamadıgı da yazılmıştı.

Konu hakkında bilgisi olan var mı?
A
11 yıl
64 bit telefonlar beklenmeli mi?
şu an telefon alma arifesindeyim, muhtemelende bu telefon G2 olacak, plase nexus 5

ancak kafamı karıstıran bir soru var, aynı dönemi ilk laptopu mu alırkende yasamıstım, herkes o dönem amd nn 64 bit işlemcileri piyasadaydı (yıl 2005) ve kime sorsam bunu tavsiye ediyordu, amd de logosunda 64bit'e yer veriyordu. tüm uygulamalar 64 bit içinde çıkacak, hatta windows vista / 7 64 bitte fark yaratacak uçacak, 64 bit al gelecege yatırım olsun dendi gittim ondan aldım.

son kullanıcı olarak bir faydasını gördümmü bilemicem acıkcası, ama program indirirken 64 bit sürümünü indirmek ayrı bi hava katıyordu, nitekim yıllar sonra win 7 cıktıgında bile o 2005 yılının işlemcisiyle 64 bitlik sürümü indirmiş, vay vbe ne işlemciymiş triplerine girmiştim (dem ya 32 bitten belki son kullanıcı nezdinde bi farkı yoktu bile)

Neyse konu pc değil..

şimdiki telefonlar nedense 32 bit işlemcilerin son örnekleri gibi geliyor, apple her zaman piyasanın belirleyicisi oldu, şu an sanki bir geçiş dönemindeyiz, tıpkı ilk iphone cıktıgında 1 sene sonra piyasadaki her telefonun dokunmatik ekran olması gibi 1 sene sonra 32 bit tel üretilmeyecek gibime geliyor.

g2, s4, htc one, z1 bu jenerasyonun son telefonları sanki, ocak ayında tanıtılması muhtemel s5in 64bit ile gelecegini hepimiz tahmin eidyoruzdur heralde, keza s5, z2, htc one'ın yeni modelide 64 bit olacaktır.


bu 64 bit dönemine geçildiği zaman şimdiki telefonlar demode mi kalacak sizce? apsstore 64 bite tam destek verecegini acıklamıstı, facebook instagram vs gibi populer uygulamaların en kısa sürede 64 bit sürümleri cıkacaktır, zamanla da tüm uygulamalarda özelliklede oyunlarda cıkacaktır, peki sizce bunu performansa etkisi nasıl olur, bu konuda görüşleriniz nelerdir?
A
12 yıl
aylardır karar veremiyorum bütçe 350 tl.
ainol crystal 7 ile çıktık yola, hersey iyi güzel ekranda kaliteli derken 7 inc kücük olur dedik vazgeçtik

r8020 idealdi, boyut 8 inc, quadcore gpu rockchip cpu falan hersey güzel gel gelelim ekran normal lcd. hadi bunada ok dedik 8 inc taletlerde ratio 4:3 oluyor oyunlar uygulamalar hep 16:9 için, yarın oyun indiricez kıcı bası ekrana sıgmayacak sorun olacak dedik bundanda vazgeçtik.

hi level'ın 9.7 inclik bi aleti var fiyatıda 400 tl seviyelerinde, bütçeyi zorlayalım bunu alalım dedikte her alan bi sıkıntıyla karsılasmıs anlasılan, neyliym ben sarja takınca sapıtan tableti dedik bundanda vazgeçtik.

şimdi kaldık tabletsiz.. siz olsaydınız napardınız görüşlerinizi merak ediyorum, bana bi fikir verin:)
A
12 yıl
max 1800tl tv tavsiyesi (lg, samsung, philips yada panasonic)
arkadaşlar merhaba,

3d kalitesi güzel, browserı hızlı ve kullanıslı bir tv arıyorum. smart özelliğini baya kullanmayı düşünüyorum. ve en önemli faktör tv ye XBOX bağlanacak. yani oyun performansı önemli. Bunun dısında usb den bol bol film izlencek :)

modem hemen tv nin altında ethernetle baglayabilirim yani dahili wifi olmayabilir fiyatı burdan düşebilirm
harici uydu alıcımda var dahiliye ihtiyacım yok

kısacası bunlar çokta şart değil yani dahili wifi ve uydu alıcılı modeli 2000 liraysa eger aynı görüntü kalitesinden bu özellikler yoksa düşük modelini alabilirm daha uygun fiyata.

mağazalara gittiğimde hep samsunglar ilgimi çekiyor, renkler daha canlı ve daha parlak, diğer tv ler yanında mat kalıyor.

lg ler fiyat/performans olarak öne cıkıyor. ama görüntü biraz mat gibi.

philipslerin ambilight'ı cok hosuma gidiyor ancak kanal geçişleri yavas diye şikayetler var. eger böyleyse hakkaten tv keyfi düşüyor.

panasonic ise benim için kaliteyi ifade ediyor, bugune kadar evdeki hiç bir panasonic alet bozulmadı yani bi sempatim var bu markaya:)


siz neler tavsiye edersiniz?
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.