S

Yarbay
29 Temmuz 2007
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
6 üye
Görüntülenme (?)
333 (Bu ay: 2)
Gönderiler Hakkında
S
geçen yıl
iPad 6. Nesil şarj sorunu
Merhaba arkadaşlar, 2 yıldır kullandığım 6. Nesil iPad'im artık şarj olmuyor. Cihazı yetkili servise götürdüm (Zentech). Bana şarj soket tamiri yapılmadığını, 5800 tl ve cihazı verirsem aynı model sıfır cihaz ile değiştirilebileceğini söylediler. 7000 küsür TL'ye 9. nesil alınabilen ortamda doğal olarak kabul etmedim . Bu cihazların şarj soket tamiri gerçekten sıkıntı mı? Açıkçası merdiven altı yerlere bırakmak da istemiyorum.
S
2 yıl
Masaüstü Pc için Wireless önerisi?
Arkadaşlar merhaba. Yeni eve taşındım. Şu an modemim salonda, bilgisayarım ise evin diğer ucundaki odada duruyor. Normalde Pc için TP-Link TL-WN823N Adaptör kullanıyordum. Eski evimde fiber ve wifi 6 olmadığından olan bağlantı ile idare ediyordum.
Fakat şu an 100 mbit bağlantım var. Aynı odada telefon ile hız testi yaptığımda 96 mbps bağlantı alırken, bilgisayarın aldığı internet 8 mbps ve bu wireless adaptör modemin 5G ağını hiç görmüyor
Bu konuda ne yapmalı? Huawei AX3 gibi router alsam, direk bilgisayarın yanına koyup ethernet ile bağlasam sağlıklı bir yöntem olur mu? Böyle bir durumda Modem gene evin diğer ucunda olacak ve router ile arasında kablosuz bağlantı kurulacak. İyi performans alır mıyım emin olamadım.
S
3 yıl
Canon PowerShot SX720 vs Canon EOS 4000d
Arkadaşlar merhaba. Sık sık yurt içi ve dışı gezilere gidiyorum. Artık telefon kamerası yetmemeye başladı. Ufak ekranda güzel görünen çekimler PC başında oldukça kalitesiz, kumlu veya flu duruyor. Bunun için bir kamera almak istiyorum.
DSLR mı yoksa kompakt mı kararsız kaldım. DSLRa aslında ilgi duyuyorum ama acaba kompakt olarak benzer kalitede ve daha taşınabilir bir cihaz daha mı iyi olur diye de bir taraftan düşünüyorum.
Bütçem 3500 civarı ve ikinci el ürün almayı düşünmüyorum.
Aslında Canon PowerShot SX720 ile Canon EOS 4000d arasında kaldım kendi araştırmalarımla.
1. Farklı türden makineler ama çekim kalitesi yönünden bayağı fark var mı aralarında? Yoksa taşınabilirlik yönünden kompakt makine avantajlı gibi.
2. Canon PowerShot SX720 alt modelinin yanı SX620 ile fiyat farkı yarı yarıya. Aralarında ne kadar fark var? Acaba o bile bana yeterli olur mu?
Sizin bu aralıkta başka önerileriniz varsa onları da paylaşırsanız memnun olurum
S
4 yıl
Geri görüş kamerası siyah ekran?
Arkadaşlar merhaba, Opel Astra sedan aracımda Tesla ekran ve geri görüş kamera mevcut. Normalde sorun yokken dün kullanmak istediğimde geri vitesteyken kamera ekranı açılıyor ama simsiyah bir ekran oluyor. Yeşil sarı kırmızı mesafe çizgileri görünüyor halen. Bunun sebebi ne olabilir, yaşadığım yer ufak olduğundan yakınlarda götürebileceğim güvenilir bir yer yok o yüzden sizin fikrinizi alayım dedim.
Dışta kamera yerinde, içinde objektif mi kaydı da karanlıktan dolayı siyah gösteriyor acaba? Ama o içindeki objektifi nasıl açabileceğimi de bilmiyorum açıkçası
S
4 yıl
PSU patladı sanırım?
Arkadaşlar merhaba. 2 ay olmamıştır internetten PC toplamıştım. Şu ana kadar bir sorun yoktu fakat az önce PC oyun download etme için açıkken kasanın oradan pat diye bir ses geldi ve kasanın komple elektrik gitti. Duman veya koku yok. Kasa akım koruyuculu prize bağlı ve aynı prize bağlı monitör konsol vs çalışıyor. Anladığım kadarı ile PSU gümledi.

Kasa markası frisby venom fc-9270g, içinde kendine ait 650w PSU vardı.

Bu gibi durumlarda kontrol etmemi önereceğiniz birşey var mı? Yoksa tek çare yeni PSU almak mı?

Garantiye de göndermek istemiyorum bir PSU için koca pcyi kargoculara emanet etmek içimden gelmiyor. Açıkçası tamirini de istemiyorum, adamakıllı birşey alayım. Umarım almam gereken tek şey psu olur.

Ryzen 5 3600, Gigabyte B450M S2H Anakart, RX 5700 XT, 16 gb ram sistemimin özellikleri. Buna kaç w PSU alsam yeterli olur bir de önerebileceğiniz güvenilir marka model var mı?
S
4 yıl
10000 TL\u0027ye oyun için PC
Arkadaşlar merhaba. Oyun için pc toplayacağım ama bir süredir bu işlerden uzakta olduğumdan pek karar veremedim.

Bütçem 10.000 TL, kasa ve monitör olacak. Bütçeyi fazla olmamak kaydıyla biraz daha artırabilirim (1000 tl civarı).

Şimdi benim için monitör önemli. 4K olması lazım, çünkü pc dışında konsolları da bağlayacağım. Yeni nesil konsollar çıktığında da kullanabileceğim bir monitör olsun istiyorum. PC için 1080p'de kullanırım zaten.
https://www.hepsiburada.com/viewsonic-27-vx2776-4k-mhd-ultrahd-ips-panel-4ms-hdmi-dp-vga-cercevesiz-tasarim-monitoru-p-HBV00000NTR4C?magaza=Gamers_Arena
https://www.hepsiburada.com/lg-27ul550-w-apd-27-5ms-hdmi-display-freesync-uhd-ips-monitor-p-HBV00000NG5XW?magaza=Weblegelsin

Bu iki monitörü düşündüm ama fikriniz benim için önemli monitörlerden pek anladığım söylenemez.

Sistem olarak da aslında şunu düşünmüştüm, hem hazır sistem olması hem de kasasının çok ufak olması cazip gelmişti ama 1000 tl civarı zam yemiş.
https://www.gittigidiyor.com/bilgisayar-tablet/msi-trident-3-9si-489eu-intel-core-i5-9400f-16gb-512gb-ssd-6gb-win10-home-masaustu-gaming-bilgisayar_pdp_509425680
S
4 yıl
Kredi kartı limit sorunu?
Arkadaşlar merhaba. İşbankası ve Halkbank'ta düşük limitli kredi kartlarım vardı onları kapatayım dedim. Tüm ekstreleri ödenmiş durumda ama garip bir şekilde İşbankası kartı 2000 tl limitli iken 1200 küsür tl kullanılabilir limit, Halkbank ise 1000 tl limitli iken 980 tl kullanılabilir limit görünüyor. Bu kartlarda yapılan herhangi bir işlem, provizyonda bir harcama vs yok. Halkbanka ulaşamadım ama İşbankasında görüştüğüm müşteri temsilcisi de duruma anlam veremedi. Ayın 15'i hesap kesim tarihi, o günü bekleyin yansıyan birşey olacak mı bir görelim dedi.
Böyle bir durumu daha önce yaşayan oldu mu?
S
4 yıl
Yeni Clio? i20?
Arkadaşlar merhaba, yeni bir araç almak istiyorum. Bütçem 130.000 civarı. Aslında önce büyük bir araç almak istiyordum, çünkü eşimde Polo var zaten ama ikinci el piyasası o kadar uçmuş ki açıkçası üst segment diye millete bu kadar para vereceğime gidip daha alt segment ve sıfır alayım dedim
Şimdi son aşamada Yeni Clio ve 2020 İ20 kaldı geriye. İkisinin de orta paketi. Sizce hangisini almalıyım? Aslında sıfır Astra da göz kırpıyor, sedanları 139.000 ama çoğu kişi aracın konforsuz ve donanımsız olduğunu söylüyor. Opele uğramadım ama aradığımda ellerinde araç olmadığını söylediler.
Ben biraz daha i20den yanayım gibi motor hacmi daha iyi ama halen emin olamadım.
S
4 yıl
PS4 için hangi tornavida?
Uzun zamandır cihazdan çok ses geliyor, muhtemelen içi toz dolmuş. Temizlemek istiyorum ama internette okudum T9 tornavida aldım uymadı. Aldığım tornavida bu:
https://www.trendyol.com/izeltas/elektronikci-tip-klemens-torx-uclu-tornavida-t9-p-32653131?boutiqueId=316782&merchantId=117464

Yabancı forumlarda normal değil security torx t9 diyor da ben bunu yerli sitelerden nasıl bulacağım? Yardımcı olabilecek var mı?
S
5 yıl
Mobilde avatar görünmüyor
Masaüstü görünümde sorun yok ama mobilde bir konuya mesaj attığımda avatarım görünmüyor, aynı durum android uygulamasında da geçerli
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.