F

Binbaşı
07 Haziran 2001
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
0 üye
Görüntülenme (?)
54 (Bu ay: 0)
Gönderiler Hakkında
F
5 yıl
Huawei RCS Sohbet Servisini İptal Etmek
F
8 yıl
TEKNOSA\u0027dan TV almayı düşünenler
Teknosa'nın GittiGidiyor mağazasından Samsung TV aldım. (http://www.gittigidiyor.com/cadde/TEKNOSA)
Servis gelip kurulumu yaptı.
Birkaç gün sonra ekranda tespit ettiğim problemler nedeniyle Teknosa'yı aradım.
Teknosa ürünü GittiGidiyor üzerinden aldığım için o kanaldan iletişime geçmem gerektiğini söyledi (üvey evlat muamelesi)
GittiGidiyor üzerinden Teknosa'ya değişim talebimi ilettim (cevap verilmedi)
Bunun üzerine servisi çağırdım ve değişim kararı çıktı.
Servis faturayı isteyince elimdekinin sadece irsaliye olduğunu, faturasız işlem yapılamayacağını öğrendim.
Hemen Teknosa'yı telefonla arayıp faturayı sordum. Gelecek, hazırlanıyor, kayıt alındı birkaç saate gelir dedi (gelmedi)
Servis değişim tutanağını bıraktı. TV'yi teslim almadı ve gitti.
Ertesi günü Teknosa'yı tekrar aradım. GittiGidiyor üzerinden talep geçin diye topu yine taca attılar.
GittiGidiyor üzerinden tekrar mesaj attım yine cevap yok.
Teknosa'yı telefon üzerinden sıkıştırmaya devam ediyorum. Talebiniz alındı diyerek konuyu kapatıyorlar.
Bugün TV'yi teslim alışımın 10. günü ama hala fatura nerede bilen yok.
Teknosa'yı GittiGidiyor'a şikayet ettim biz karışmayız dediler (al,ver,cukka güzel iş)
Teknosa'yı faturasız mal sattığı için maliye bakanlığına şikayet ettim.

Şimdi hala Teknosa'dan alışveriş yapmak isteyen varsa güle güle kullansın, inşallah bozulmaz ve faturaya ihtiyacı olmaz.
F
9 yıl
2014 SAMSUNG H Serisi PVR Kayıt işlemleri
Televizyonun kayıt özelliği hakkında deneyimlerimi paylaşayım. 32H5570 ile denedim. Tüm H serisinde kayıt işlerinin aynı olduğunu düşünüyorum.

Hazırlık:
TV'nin tarih ve saatinin doğru olduğundan emin olun.
Menü->Sistem->Zaman->Saat->Saat Modu : Otomatik (Manuel de yapabilirsiniz fakat elektrik kesilirse TV saati uçar)
Menü->Sistem->Zaman->Saat->Saat Dilimi : Manuel
Menü->Sistem->Zaman->Saat->DST: Kapalı (Yaz saatine geçince Açık seçilmeli)
Menü->Sistem->Zaman->Saat->GMT: 2

Kayıt ortamı:

Denemelerimi önce SanDisk Ultra 16 GB flash ile yaptım. Kayıpsız, atlamasız zıplamasız kaydedebildi. HD dizilerin 9-14 GB arası boyutları nedeniyle flash yetersiz geldiğinden Samsung M3 1TB disk aldım. Bilgisayara bağlayıp 750 gb -250 gb olarak ikiye böldüm. HDD'yi TV'nin HDD için ayrılmış USB portuna takmalısınız.

Formatlama:

TV ilk kaydetme işlemi için takılı flash, hdd vs'den birini seçmenizi istiyor. Flash veya HDD'yi TV'ye takmadan önce bölümlere ayırırsanız TV o cihazı ayrı parçalar halinde görüyor. Flash ile deneme yaprken flashın bütününü kayıt bölümü olarak göstermiştim. HDD'yi ise iki parçaya bölmüş olduğundan HDD'nin ilk bölümünü TV'ye kayıt bölümü olarak gösterdim. TV seçilen ortamı formatlayıp bir süre test ettikten sonra işlem tamamdır.

Kayıt:

Bir programı izlerken anında kayıt tuşu ile kayıta başlayabilirsiniz. İsterseniz kayıt anında kaç dakika kaydedeceğini seçebilirsiniz, süre dolunca kayıt otomatik biter. Kayıt aşamasında aynı TP üzerindeki kanallar arasında geçiş yapabilirsiniz. Mesela TRT1'i kaydederken TRT HD, TRT Haber izleyebilirsiniz.
Farklı TP üzerindeki bir kanala geçecekseniz ekrana uyarı çıkıyor. Kayıt işlemini durdurmak istiyor musunuz gibi.. Evet derseniz kayıt bitiyor kanal değişiyor.

Zamanlama:

GUIDE üzerinden veya tv'nin yayın->program menüsünden kayıt zamanlaması yapabilirsiniz. Zamanlama yaptığınız saatlerde TV'nin açık olmasına gerek yok. TV kapalıyken de arka planda yayını kaydedip işini bitiriyor (ekran kapalı halde). Evde yokken diziyi kaydetmesi süper

GUIDE üzerinden zamanlama:

GUIDE tuşuna basınca açılan ekrandan bir programın üzerine gelip enter'e (yön tuşlarının ortasındaki) basılı tutunca kaydet-izle seçimi çıkar. Kaydet'i seçin. Kayıt, GUIDE'da görünen saatte başlar ve biter.

Manuel zamanlama:

İstediğiniz kanalı, istediğiniz saatte, günlük, haftalık, haftanın belli günlerinde kaydetmek için zamanlayabilirsiniz. Birden fazla programı kaydetmek için zamanlayabilirsiniz.

Kayıt formatı ve kalitesi:

Birebir kaydediyor, sıkıştırma yapmıyor. Kaydedilen içerik şifrelenmiş halde tutuluyor. Diski bilgisayara bağlayıp kaydedilmiş videoları izleyemezsiniz. Diski başka bir samsung TV'ye bağlayıp izleyemezsiniz. Hatta TV'nin kitapçığında belirtildiği üzere TV'nin anakartı değişirse de kayıtlı videoları izleyemezsiniz.

Kaydedilenleri izlemek:

SOURCE butonuna basıp kayıt cihazını seçerseniz (smart menüsünden de geçilebilir) kayıtlı videolar görünecektir. Kayıt videolarda ileri geri sarmak çok hızlıca yapılıyor. Kanal butonlarıyla saat girerseniz o saate anında atlayabiliyor. Kayıtlı programları silebilir, tarihe göre sıralayabilir, yeniden adlandırabilirsiniz (kayıtlı video ismini kayıt başladığı anda GUIDE üzerinden alır).

Diğer:

HDD TV'nin arkasından sarkmasın diye alttaki masaya kadar uzanacak 1 metre USB 3.0 kablo aldım (hb'den 15 liralık) sorunsuz çalışıyor.
F
12 yıl
kombi ustaları bir el atsın lütfen
baymak luna modeli bir kombimiz var. petekleri ısıtmakta bir problem yok. yalnız musluğu açınca en kısık ayarda bile olsa kombi çok fazla alevle yanıp hemen sönüyor, sonra tekrar yanıp sönüyor. 15 saniye içinde 3-4 sefer ateşliyor.böyle peşpeşe ateşlemek suretiyle yanıp sönüp devam ediyor. musluk açıkken peteklere su kaçırma problemi de yok. sizce problem nerededir?

not:1 yıl önce sıcak su ayar düğmesinin karta girdiği parçanın lehimi kopmuştu sıcak su alamıyorduk. onu lehimlemiştim düzelmişti. tekrar orada bir problem var mı diye baktım ama kopmamış.
F
13 yıl
SUNNY AT-14200 HD
http://www.sunny.com.tr/FTA-AT-14200-UYDU-ALICI.html

200 TL civarındaki bu ürünü kullananlardan bilgi ve yorum alabilir miyiz?

1 - sd yayınları hdmi aracılığıyla güzel gösteriyor mu?
2 - ntvspor'u çözüyor mu? (çözdüğünü gören birini arıyorum)
3 - trt-hd performansı nasıl?
4 - kayıt kalitesi nasıl?

hedef kitle: sharing, modul vs gibi şeylerde gözü olmayan standart izleyici kitlesi
F
16 yıl
Zyxel P-660HW-T1 v2 sorunsal
bu modeme kablo ile 1 makine bağlıyken kablosuzdan da 1 makine daha bağlanmaya çalıştığı zaman modem kendini resetliyor. sürekli yapmıyor ama bir resetlemeye başladığı zaman peş peşe 2-3 kere yapıyor sonra kendine geliyor. ayrıca hiç kablosuzla işim yokken bile durduk yerde resetleme yapıyor. voltaj problemimiz yok, hiç olmadı. sanırım servise vereceğim ama bişeyi yok diyerek geri verecekler. firmware update yapılamıyor kilit var sanırım. bu kadar dengesiz bir modem daha görmedim. modemi tek makineyle kullanan arkadaşlar muhtemelen hiç problem yaşamıyor. var mı bir fikri olan?
F
17 yıl
PC GOLD\u0027da PHILIPS LCD macerası
Arkadaşlar bir zamanlar bu forumun sürekli yazarlarından biri olarak seneler sonra tekrar gelip bir mesaj bırakmak, forum kullanıcılarını uyarmak istiyorum.

Aşağıdaki olay 28.05.2007 tarihinde yaşanmıştır:

Mecidiyeköy PC Gold mağazasından aldığımız 17" philips lcd ekran fişe taktığımızda 1 ölü pixel hemen parladığı için geri götürdük. Firmanın oradaki müdürü olduğunu tahmin ettiğimiz kişinin dediği şu : "bu monitörlerde ölü pixel garantisi yok, bu seferlik değiştirelim. "biz yeni verilecek olanı da denemeden almak istemedik. bir türlü razı gelmediler.. "yeni monitörü veririz bozuk çıkarsa bir daha geri almayız" dedi. ticarete bakın hele.. parayı veriyoruz, ayıplı malı kucağımıza verip gönderecek..

tamam dedik deneyelim, ölü pixel yoksa alıp götürelim, sonradan bozulursa bakarız başımızın çaresine.. ona da razı olmadılar..

satıştan umduğumuzu bulamayınca teknik servisteki arkadaşlara ısrar etmemiz sonucu aynı monitörden 3 tane daha denedik ve hepsinde ölü pixel çıktı.. sonunda philipsi bırakıp LG'yi kucaklayıp geldik.

ölü pixel biraz şans işidir gözüyle bakıyordum, 1 tane bile sağlam çıkmayınca varın gerisini siz düşünün.

lcd almadan önce : ölü pixel garantisi var mı? sıfır monitörü ölü pixelli olarak almışsak geri verebilir miyiz?
lcd aldıktan sonra : paint açılır ekran siyaha boyanır, tam ekran da resme bakılır. ampül gibi parlayan ölü pixeller tespit edilir.
F
20 yıl
Alcatel 510 tek port
gençler çok beğendiğim apache modemim 10 günde iflas edince geri verip onun yerine alcatel 510 tek port modem aldım.apachede çalışan ayarlar bu modemde çalışmıyor.kurulumda sadece bridged seçiliyken bağlantı sağlayabiliyorum."routed pppoe dhcp napt" seçeneğinde nağlanamamıyor.
bu modemi kullanarak tüm networkünü internete çıkarabilen biri varsa bi el atsın lütfen.hangi aşamada hangi ayarları kullandığınızı yazarsanız sevinirim.

apache modemim varken modem sürekli internete bağlıydı ve client makinalara hiçbir ayar yapmaya gerek yoktu.bütün makinalar modemdeki dhcp den ip alıyordur.bağantı için de bi ayar gerekmiyordu.
F
21 yıl
Sony LCD lerde fiyat kırdı
SDM-s81 modeli 610 euro dan 515 euro ya düştü.bugün 1 adet s81 bir adet te s51 = 230 euro aldım.15" ucuz olmasına karşın baya küçük geldi gözüme. LCD alacaklara 18" s81 i öneririm.hatta s81 in siyahı var 10-15 dolar daha pahalı.şu an stokta kalmadığından alamadım.

X82 ve S81 arasındaki farklar
dahili speaker
çift giriş(1 monitöre 2 ayrı makina)
DVI girişi
x82 daha şık.
F
21 yıl
RAM piyasasına süper bir ürün giriyor
Toshiba DRAM fiyatına SRAM performansı sunan FCRAM i geliştirdi.anladığım kadarıyla ddr ram le aynı platformu kullanıyor.bilgisayar dünyasında hala en gelişmeyen teknolojilerden olan ram piyasasına yeni soluk getirecek gibi görünüyor.daha fazla bilgi için

http://eu.computers.toshiba-europe.com/cgi-bin/ToshibaCSG/news_article.jsp?z=28&service=EU&ID=00000013c8
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.