J

Binbaşı
19 Ağustos 2010
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
18 üye
Görüntülenme (?)
2531 (Bu ay: 14)
Gönderiler Hakkında
J
3 yıl
RTX 3080 GameRock OC BIOS + Overclock ve Anakartla RGB Eşleştirme
Overclocktan anlayan biri değilim ama @StreamRolleR hocamdan heveslenince amatörce bir şeyler denedim :) Arkadaşımda RTX 3080 gamerock sahibi yaptığımız basit her kullanıcının yapabileceği overclock denemesinde ikimizin de kartı yakın değerler verdi. Bu ürünler eksaya gelen son parti ürünler mesela eski partide kutudan anakartla eşleştirmek için RGB kablosu çıkmıyordu bunlardan çıkıyor. Kartların OC potansiyelinde farklılık var mıdır bilmiyorum.

Bilmeyenler için not olarak ekliyorum Gamerock anakartların RGB siyle eşleşiyor kabloyu anakarta bağlayıp Thunder Master programından ARGB modunu seçiyorsunuz. STRIX düşünmemin başlıca sebeplerinden biri bu RGB idi fakat gerek yokmuş bu ekran kartından her şeyiyle çok memnunum.

Öncelikle düz RTX 3080 GameRock olan ekran kartımıza GameRock 3080 OC versiyonunun BIOS'unu indirerek NVIDIA NVFlash ile BIOS güncellemesi yaptık. Sorunsuz bir şekilde düz kartlarımızı OC versiyonu haline getirdik. Bunun üstüne Palit'in çok başarılı bulduğum Thunder Master yazılıyma OC SCAN seçeneğine tıkladık. Thunder Master ortalama 30 dakika kartımızın stabil ayarlarda çalışacağı overclock denemelerini yaptı. Benim kartıma +83 MHz GPC OC ve MEM OC +200 MHz önerdi. Yanlış hatırlamıyorsam arkadaşıma da 150 MHz GPC OC ve 150 MHz MEM OC önerdi. Ayarları kaydettik ve çıktık tüm yaptıklarımız bu kadar.

Bu overclock durumundan sonra %5 civarında bir fan hızı ve 2 derece fark etti. Çektiğim resimlerin amatörce olduğunu biliyorum kendi halimde denediğim bir şeyi paylaşmak istedim az da olsa anlaşılır diye umuyorum. 3900X ekran kartına overclocktan sonra özellikle GTA 5'te yer yer %80 kullanımlara kadar düştü 2x MSAA açınca %95 lere çıkıyor 4k'da MSAA açmayı zorunlu hale getirdi diyebilirim. Uyguna Amd 5900x işlemci alabilirsem bu bazı oyunlardaki GPU kullanım durumları toparlayacağını düşünüyorum. Oyunlarda ufak kımıldamalar kamera açısı FPS değiştiriyor elimden geldiğince aynı yerlerde resim çektim ama hata payı olabilir.

Not : Format attım PubG de aynı yerde şuan 4K Ultra da 140-150 FPS veriyor neden olduğu hakkında bir fikrim yok.

ASUS Armoury Create RGB Durumu;
< Resime gitmek için tıklayın >


GPU-Z Durumu;
< Resime gitmek için tıklayın >



Thunder Master yazılımı ve önerdiği overclock değeri;
< Resime gitmek için tıklayın >


GTA 5 4K Ultra ayarlarsa MSAA OFF şekilde FPS değerleri.

< Resime gitmek için tıklayın >


Resident Evil 3 4K En yüksek ayarlarda DX11 Modunda
< Resime gitmek için tıklayın >


PUBG 4K Ultra Ayarlarda her şey Ultra'da.
< Resime gitmek için tıklayın >
J
4 yıl
Rtx 3070\u0027in 2080 Ti\u0027den performanslı olduğu bilgisi nerede verildi ?
Bir tane bile performans testi yokken forumda herkes performans olarak rtx 3070 rtx 2080 ti yi ezdi falan diyor. Bakın Fp durumundan bahsetmiyorum performanstan bahsediyorum. Bu bilgi nereden geliyor 2 tane hayatındaki tek sohbeti 2080 ti olan trolden mi yoksa bi aslı varda biz mi kaçırdık ? Grafikte 2080 ti ve rtx 3070 yan yana gözüküyor. Rtx 3070 gerçekten geçse nvidia bunu defalarca vurgulamaz mıydı ?

Ayrıca ben 2080 Ti kullanırken bazı oyunlarda 10 GB civarı Vram kullanımına ulaştım bu kart 8 GB. Eğer 2080 Ti'den daha iyise veya nvidianın koyduğu gibi 2080 Ti ile denk ise 8 GB ram'ın benim gibi oyunculara yetme ihtimali yok.

Not : İmzamda Rtx 2080 ti hala gözüküyorsa sattım rtx 3080 bekliyorum. Soruyu sorma amacım 2080 ti yi övmek veya satmaya çalışmak değil. Rtx 3070 in 2080 ti yi geçme gibi bir durumu varsa herkesten çok sevinirim.

< Resime gitmek için tıklayın >
J
4 yıl
4k, 144 Hz G sync monitör de G sync gözükmemesi
Merhaba arkadaşlar,

Acer Predator XB273KGP monitörünü kullanıyorum üründe G sync var fakat nvidia denetim masasında gözükmüyor. Daha önce arkadaşımda bağladığımda aktif olmuştu. Kutu ve monitör üzerinde de g-sync yazıyor zaten.

DDU ile 2 kere silip güncel driver yükledim ve eski driver denedim fakat olmadı.

Monitör 2x Display porttan bağlı tekten bağlarsam 4k da 120 hz veriyor 2 kabloyu da takınca 144 hz. 1 veya 2 kablo farketmiyor ikisinde de g-sycn gelmedi.

Monitör ayarlarında G sync ile ilgili bir ayar yok ama gene de ayarları kurcaladım.

Ayarlarda displayport 1.4 seçili.

2080 ti, Amd 3900x, ve x570 strix-e mevcut. Sorunu nasıl çözebilirim acaba ?

< Resime gitmek için tıklayın >
J
5 yıl
Kernel Power 41 63 Sistem Hatası
Merhaba arkadaşlar bir süredir bu hatayı alıyorum. Bu hatayı aldığım sürede anakart, işlemci ve ekran kartı değişti yani bu parçalardan olmadığına eminim kalan sistem bilgilerim imzama ekli.

Geçen tomb raider oyununu açar açmaz kitleniyordu farklı bir power ile denedim onda da kitlendi bende kendi powerımla kasanın montajını tekrar yaptım kitlenme günde 1 e falan indi. Fakat oyuna girmeme gerek yok google chrome de gezerken kitleniyor genelde. Sleave kablolarım var aynı sorunu arkadaşım sleave kabloları çıkarak çözmüştü vga ya giden kablo yanmıştı arkadaşımda fakat bende oda çözüm olmadı kablolar sağlam gözüküyor. Windows ile alakalı değil 2 versiyonla denedim şuan 1903 var artık aklıma bir şey gelmiyor. Bu BugCheck kodları hakkında bilgili arkadaşlar vardı sorunun neyden olduğunu anlamam konusunda yardımcı olabilir mi bu kodlar ?

< Resime gitmek için tıklayın >
J
5 yıl
Gigabyte Z390 Auros Ultra / RGBFusion 2.0 Remleri görmeme sorunu
Merhaba arkadaşlar,

Gigabyte Z390 Auros Ultra anakartım var G skill trident z rgb ramlarım var. RGBFusion 2.0 uygulamasında kasa, fanlar, ekran kartı her şeyin rgb si senkronluyken remleri görmüyor. Sadece windows 10 türkçeyken remler gözükmüyor ingilizceyken remler de geliyor. Bu saçma şeyi nasıl çözerim bende tesadüfen ingilizce yapmıştım.

Windowsu ingilizce yapınca;

< Resime gitmek için tıklayın >

Windowsu türkçe yapınca;
< Resime gitmek için tıklayın >
J
5 yıl
Cooler Master Vertical Vga Reset atma, Kitlenme sorunu, DistributedCOM hatası
Merhaba arkadaşlar,

Bir kaç gündür bilgisayar kendi kendine reset atıyor bazende tamamen kitleniyor reset atmak gerekiyor. Vertical vgayı yeni almıştım ondan kaynaklanıyormuş bugün değiştirmeye gideceğim fakat yeni aldığımda da gene bu sorun olur mu diye düşünüyorum. Çünkü kasa cosmos c700p olmasına rağmen o kısmı çok dar pcı ile ekran kartı arasındaki yer baya katlanıyor resim ekliyorum. Bide ekran kartı girdiğindeki halini düşünün;

< Resime gitmek için tıklayın >
< Resime gitmek için tıklayın >
< Resime gitmek için tıklayın >
< Resime gitmek için tıklayın >
J
6 yıl
Cooler Master Cosmos C700P Led Problemi
Kasanın rgb ve fan girişi takılan aparat yanmış o yüzden ledler değişmiyormuş. Sonra bir kasa daha aldım onunda kontrolcüsüne güç gelmedi bende son olarak 3. kasayı aldım. 3 kasa da nihayet çalışan kontrolcüye denk geldim. Kronik sıkıntılı bir parça.
J
6 yıl
Windows 10 Hard disk kapanmaya çalışıyor ama kapanmıyor (Video eklendi)
Merhaba arkadaşlar,

Sorunu en kısa şekilde yazacağım. Windows 10 da disk kendini kapatmaya çalışıyor bazen kapanıyor geri açılıyor yada bazen bu tarz kapatmaya çalışıyor fakat disk kapanmıyor. 3 farklı diskle 2 farklı bilgisayarda denendi windows 10'un 1511,1607,1703,1709,1803 tüm versiyonları ile denendi bu lanet hard diski kapatamıyorum kasa da sesi duyulan tek şey ve ciddi anlamda rahatsız ediyor.

Seagate 8TB Barracuda Pro 256MB 7200rpm (ST8000DM004)

Videonun 4,9 ve 14. dakikasında gelen ses.

Videoyu izlemek için tıklayınız
J
6 yıl
Seagate Barracuda Pro 8 Tb ses sorunu
Edit : 4 ve 8 tb tarzı okuma yazma hızı yüksek diskler sesli çalışıyormuş.
J
7 yıl
Smart IPTV uygulamasını satın alamama
Merhaba arkadaşlar,

Televizyonda ıptv kullanmak için bildiğiniz gibi bu lanet programa ihtiyaç var çok fazla rakipleri de yok diye biliyorum mecbur kalıyoruz. Bende 1 hafta deneme sürümünden sonra bu programı satın almak istedim tv uygulaması üzerinden kart bilgilerimi girdim fakat yurt içi yurt dışı her yerden alışveriş yaptığım kartımla satın alamadım. Gerçi aldım hesabımdan parası çekildi dekont elimde fakat karşı taraf biz göremiyoruz türkiyeden alınınca bu sorun çok oluyor falan diyor. Onun üstüne web sitesinden satın almayı denedim hata verdi tekrar denedim gene hata verdi hata başına da 4 tl civarı para almışlar. Telefonla falan sormuyor sadece para kesiliyor ve bilgi geliyor o derece güvensiz bir alışveriş.

Ben bu uygulamayı kesinlikle satın almak istemiyorum varsa alternatifi bildirin onu indireyim ve sizde almayın. Karşınızdaki muhattaplarda öyle olgun kişiler falan değil destek alamıyorsunuz.
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.