Z

Yarbay
11 Temmuz 2010
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
5 üye
Görüntülenme (?)
104 (Bu ay: 0)
Gönderiler Hakkında
Z
2 yıl
Evangelion ile başlamış birine Anime tavsiyeniz nelerdir?
Hayatım boyunca onlarca belki yüzlerce yabancı dizi binin üzerinde film izlemiş biriyim ama anime dünyasına bir türlü giriş yapamamıştım. Popüler One Piece, Bleach, Naruto gibi onlarca sezon binlerce bölümlük animeler hep gözümü korkutmuştu. Youtube'ta ara ara Can Sungur yayınlarını izlerim Evangelion muhabbetine denk geldim bir kaç sefer baktım 26 bölümlük bir anime hemen başladım, açıkçası çok beğendim özellikle son iki bölüm tokat gibi vurdu, altmetni çok kuvvetli izlemeyen varsa kesinlikle tavsiyemdir.

Kendime bir kaç anime listesi yaptım Cowboy Bebop, Death Note, Steins;Gate, Serial Experiments Lain bunları izlemeyi düşünüyorum bunların dışında eski yeni farketmez 2 sezonu geçmeyen max 40 bölümlük anime tavsiyeleriniz varsa önerilere açığım.
Z
2 yıl
Leverage: Redemption (2021 - )
< Resime gitmek için tıklayın >
Leverage: Redemption


quote:

Zengin ve güçlüler her şeyi alır. Leverage ekibi ise onları alaşağı etmek için geri dönüyor. Sophie Devereaux, Parker, Eliot Spencer ve Alec Hardison, son 8 yıldır dünyanın değişimini gözlemliyor. Zenginlerin daha fazla zengin olması, güçlülerin de yoluna çıkan her şeyi ezmesi için zamanla işler kolaylaşıyor ve hatta bazen yasal hale geliyordur. Leverage ekibi aralarına Harry Wilson'ı katar. Harry, tüm kariyeri boyunca yanlış yerde olduğunu farkeden ve kefaretin peşine düşen bir avukattır. Breanna Casey ise Hardison'ın üvey kız kardeşidir. Breanna, bilgisayarlar, robotlar ve başını belaya sokma konusunda uzmandır. Bu kez ekip güçlerini yeni bir tür kötüye karşı birleştirecektir.


Baktım konusu göremedim ben açıyım dedim yıllar sonra Leverage sessiz sedasız tekrar başlamış hemde kısmen aynı kadro ile sadece Timothy Hutton (Nathan Ford) yok. imdb 8.7 şuan öncekinden bile yüksek bana biraz abartılı geldi puan ancak 16k oy var ve Rottentomatoes'ta %93. Henüz 1 bölüm izleme fırsatım oldu o yüzden yorum yapmak için daha erken izledikçe yazarım, eski versiyonunu severek izliyordum aynı tadı verir umarım.

İlk sezonu 16 bölüm ile tamamlanmış imdb üzerinde 2. sezon görünüyor sanıyorum 2. sezon için onaylanmış.
Z
3 yıl
Denizbank kredi kartı yapılan işlemin hemen yansımaması?
Maaş hesabım denizbankta olduğu için 3 kez kapatmama rağmen Denizbank 4. kez kredi kartı yolladı bende kapattırmaktan bıktığım ve kart aidatı olmadığı için dursun bir kenarda dedim. Geçen gün ufak bir harcama yaptım ancak ne deniz mobil nede deniz kartım uygulamasında işlem görünmüyor 1 gün geçtikten sonra onay bekleyen işlemlere düşüyor.

Şimdiye kadar ilk defa böyle bir şey yaşıyorum farklı bankaların kredi kartlarını kullandım ve işlem yapıldığı anda mobil uygulamada limit güncelleniyor ve bekleyen işlemler kısmında yaptığım ödeme görünüyor. Denizbankta ne limit güncelleniyor nede yapılan ödeme gözüküyor belki hesabımdan yanlış tutar çekildi nasıl bileceğim ancak 1 gün sonra görebiliyorum. Ben mi yanlış yerden bakıyorum yoksa böyle mi eğer böyle ise direkt kapattıracağım.
Z
4 yıl
Acer SA230Abi mi ViewSonic VA2419-sh mı Tercih Etmeliyim?
Başlıktada yazdığım gibi 2 model arasında kaldım Acer SA230Abi modeli 75hz oluşu freesync desteği ve 4ms tepki süresi ile daha ağır basıyor ama ViewSonic'te marka algısı olarak daha çok güvendiğim bir marka olduğundan o da aklımı çeliyor

Kullanım amacım ağırlıklı olarak gündelik işler (office uygulamaları ve internette gezinme) ayrıca dizi/film izlemek. Oyunda oynuyorum fakat profesyonel oyuncu değilim dolayısıyla monitörün tepki süresinden ziyade renklerin canlılığı ve görüş açıları birincil önceliğim bu yüzden ips panel bakıyorum. Bütçem 700 lira farklı önerilere açığım.

Va panel renk ve görüş açısı konusunda nasıldır bilmiyorum daha önce deneyimleme fırsatım olmadı ancak Va panelli BenQ GW2470HL modelide fena durmuyor. Özellikle bu modelleri kullananlar varsa tavsiyelerini bekliyorum.
Z
6 yıl
Isaac Asimov Kitapları Okuma Sırası
Vakıf Serisi okuma sırasını soranları yada Vakıf sersini okudum ama anlamadım, hiç zevk almadım diyenleri görüyorum o yüzden bu konuyu açma gereği duydum.

1. Sonsuzluğun Sonu
2. Ben Robot
3. The Complete Robot**

~ Robot Serisi ~
4. Çelik Mağralar
5. Güneşin Tanrıları
6. Şafağın Robotları
7. Kurtarıcı

~ Galaktik İmparatorluk Serisi ~
8. Toz Gibi Yıldızlar
9. Tanrılar ve İmparatorlar
10. Zamandan Kaçış

~ Vakıf Serisi ~
11. Vakıf
12. Vakıf ve İmparatorluk
13. İkinci Vakıf
14. Vakıfın Sınırı
15. Vakıf ve Dünya
16. Vakıf Kurulurken
17. Vakıf ve İleri

Not: **The Complete Robot kitabının Türkçe basımı yokmuş. Ben Robot'tan sonra direk Robot serisine geçilebilir.

Robot Serisi, Galaktik İmparatorluk Serisi ve Vakıf Serisinin bazı kitaplarının yeni basımı yok. Eski basımları da sadece sahaflarda yada internetten epub olarak bulabilmek mümkün. İthaki umarım yeni basımlarını çıkarır.

Okuma sırası Turgut Uç’tan alıntıdır. Kendisi Youtube’ta Game of Thrones videoları ile tanınsada, fantastik ve bilimkurgu romanları okuyan, şimdilerde twitch yayıncılığı yapan biridir.
Z
6 yıl
Bilim Kurgu Klasiklerinden Önerileriniz?
Merhaba dostlar, eskiden çok fazla kişisel gelişim kitabı okuyordum, daha sonra boş olduklarını anladım ama anlaya kadar bayağı okumuştum zaten. Tamamen boş demek doğru olmaz belki ama hepsi hemen hemen aynı şeyleri kendi perspektifinden anlatıyor sadece. Sonra tarih kitaplarına geçtim. (hala okuyorum) Pek roman okuyan bir insan değildim açıkçası, tavsiye üzerine Aldous Huxley - Cesur Yeni Dünya'ya başladım ve oldukça hoşuma gitti bende bunun üzerine bilim kurgu klasiklerinden devam etmeye karar verdim. Kendime bir liste yapıyorum, şuan kafamda Arthur C. Clarke - Çocukluğun sonu ve H. G. Wells - Zaman Makinesi var. Elbette çok fazla bilim kurgu klasiği var ama çok beğenilen, tavsiye edilen, akıcı mutlaka oku dediğiniz kitaplar varsa onlara öncelik vermek istiyorum. Önerileriniz varsa tavsiyelere açığım.
Z
10 yıl
LG 42LB580N Philips 42PFK5209 Hangisi Kararsızım ?
Başlıkta iki model arasında kaldım fiyatları aynı biri daha ucuz olsa direk ona yönelicem özellik olarakta birbirine çok yakın cihazlar olduğu için seçim yapamadım

İkiside 42" 1080p 100hz aralarındaki fark Philips'te ambilight özelliği var hoşuma giden de bir özellik LG'de ise smart özelliği ve fazladan 1 hdmi girişi var.

Benim için önemli olan tabiki görüntü kalitesi ve sd yayınları upscale etme kalitesi alacağımız ürün evin 2. tvsi olucak şuan 47" LG cinema tv kullanmaktayız yenisini kendi odama alıcam tv ve pc olarak kullanıcam pc derken mönitör anlamında (oyun oynamak için değil pc bağlayıp film/dizi izlemek için) film izlemeyi seven biriyim renkler bu açıdan önemli LGyi bu konuda başarılı bulsamda bizdeki cinema tv siyah renklerde karanlık sahnelerde arka led aydınlatma göze batıyor açıkçası özellikle köşelerde bi ışık sızması oluyor ancak eski 2 senelik model yeni serilerde bu sorun varmı bilmiyorum Philips hakkında zaten çok bir bilgim yok kullanamadığım için ancak teknomarketlerde gördüğüm kadarıyla renkler ve özellikle siyah başarısı iyi

Birde şu varki hdmi çıkış sayısı çok önemli gibi gözükmesede tvden sonra hemen olmasa bile konsolda almayı düşünüyorum bu açıdan 3 hdmi olması daha iyi biri sabit teledünya alıcı diğeri konsol boşta kalanı ise pc için kullınırım sürekli hdmi tak çıkar yapmam bu durumda 3 hdmi ile LG daha avantajlı oluyor

Kısacası kararsızım başta philips düşünsemde şuan kafam LGye takılmış durumda bu hafta içerisinde almayı düşünüyorum yukarıda yazdığım kriterlere göre sizce hangisini tercih etmeliyim yada siz olsanız hangisini alırsınız.
Z
13 yıl
Machine Gun Preacher (2011) | Gerard Butler - Michelle Monaghan


Tür:Aksiyon, Biyografi
Yönetmen:Marc Forster
Oyuncular:Gerard Butler, Michelle Monaghan, Madeline Carroll, Michael Shannon, Kathy Baker, Barbara Coven, Brett Wagner, Corey Large, Daryl M. Simpson, Eric Tuchelske, Inga R. Wilson, Joseph Smith, Joshua Drew, Judy Stepanian, Justin Michael Brandt,
Kristen Jarzembowski, Mandalynn Carlson, Misty Mills, Morris Lee Sullivan, Paul Lang, Peter Carey, Richard Goteri, Souleymane Sy Savane, Tim Holmes
Senaryo:Jason Keller
Yapımcı:Gerard Butler, Marc Forster, Deborah Giarratana, Robbie Brenner, Jillian Kugler, Alan Siegel, Douglas Saylor Jr., Kyle Dean Jackson, Michael Corso, Myles Nestel, Adi Shankar, Bradford Simpson, Gary Safady, Louise Rosner, Spencer Silna, Craig Chapman
Görüntü Yönetmeni:Roberto Schaefer




Eski bir suçluyken, Sudan’daki yetimlerin koruyucusu haline gelen hayırsever Sam Childers’ın hayatını konu alan Machine Gun Preacher‘da Childers’ı Gerard Butler canlandıracak.

< Resime gitmek için tıklayın >
Z
13 yıl
In Time (2011) | Olivia Wilde, Amanda Seyfried, Justin Timberlake

Yapım:2011 ~ ABD
Tür:Bilim Kurgu, Gerilim
Yönetmen:Andrew Niccol
Oyuncular:Justin Timberlake, Amanda Seyfried, Alex Pettyfer, Cillian Murphy, Olivia Wilde, Johnny Galecki, Matthew Bomer, Rachel Roberts, Toby Hemingway, Melissa Ordway, Christoph Sanders, Ethan Peck, Vincent Kartheiser, Collins Pennie, Jessica Parker Kennedy, Natalina Maggio, DeVaughn Nixon, Elena Satine, Adam Jamal Craig, Emma Fitzpatrick, Ray Santiago, Sterling Sulieman, Trever O\'brien
Senaryo:Andrew Niccol
Yapımcı:Andrew Niccol, Eric Newman, Debra James, Kristel Laiblin, Amy Israel, Marc Abraham
Görüntü Yönetmeni:Roger Deakins, Priscilla Elliott, Chris Farmer
Gösterim Tarihi:28 Ekim 2011 (Türkiye)



İnsanların yaşlanmayı durdurduğu yakın bir gelecekte geçecek olan filmde insanlar 25 yaşından sonra artık daha fazla yaşlanmayacağını ve ölümsüzlüğün sırrına erişildikten sonra yaşananları anlatan bir yapım " parası olanın sonsuza kadar yaşayabileceği bir dünyanın”. Filmde, zamanın altın değerinde olduğu bu yeni dünyada insanlar, ölümsüzlüğün peşinde koşarak hayatta kalma mücadelesine girerler. Bu nedenle, nüfus artışının son haddeye varmasıyla, yeni düzenlemelere girişen insanoğlunun hikâyesi filmde anlatılıyor.
Z
13 yıl
Super (2010) | Liv Tyler, Ellen Page, Kevin Bacon

Yapım:2010 ~ ABD
Tür:Aksiyon, Dram, Komedi
Yönetmen:James Gunn
Oyuncular:Liv Tyler, Ellen Page, Kevin Bacon, Rainn Wilson, Laurel Whitsett, Andre Royo, Preston Strother, Cameron Ten Napel, Douglas M. Griffin, Edrick Browne, Heather Bloom, Krystal Mayo, Lindsay Soileau, Rick Lacour, Sean Gunn, Stephen Blackehart
Senaryo:James Gunn
Yapımcı:Rainn Wilson, Ted Hope, Miranda Bailey, Amanda Marshall, Iddo Lampton Enochs Jr., Matthew Leutwyler
Görüntü Yönetmeni:Steve Gainer
Müzik:Tyler Bates

Karısı tarafından bir uyuşturucu satıcısına tercih edilen kahramanımız Crimson Bolt , sıradan bir insan meziyetlerine sahip olsa da hırs yaparak kendini iyi niyetli bir süper kahramana dönüştürecektir...

< Resime gitmek için tıklayın >


Bluray çıktı
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.