S

Binbaşı
11 Haziran 2010
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
6 üye
Görüntülenme (?)
156 (Bu ay: 0)
Gönderiler Hakkında
S
2 yıl
İlk araç tavsiye 100-120bin arası
Merhabalar,

İlk defa araç alacağım. Son 1 senedir şirket aracı kullanıyordum. Fakat daha iyi ve sakin bir şirkete iş değişikliği yaptım. Arabaya çok alıştım ve artık şirket aracım olmayacağı için kendime araba almaya karar verdim. 6 ay 2018 Clio 4 1.5dci edc ve son 6 aydır da sıfır km 2021 Clio 5 1.0tce tahsis edilmişti onu kullanıyordum. İstanbul şehir içi ve şehir dışı çok yoğun kullandım. İkame araç olarak da 2 hafta 2018 Corolla 1.4d yarı otomatik kullandım. Yaklaşık 70bin km tecrübem var. Birkaç Japon arabasına daha bindim izolasyon konusunda hiç memnun olmadım. Şirket Clio'ları bana Corolla'dan daha iyi geldi.)

Artık haftada 1-2 defa kullanacağım. 26 yaşındayım ve evli değilim. Önceliğim otomatik vites olması. Yokuş kalkış destekli manuel araç da olur ama bu fiyatlara ben bulamadım. O yüzden otomatik düşünüyorum. Klima olmazsa olmaz. Sunroofu çok beğeniyorum ama olmasa da olur. Sanayide büyüdüğüm için elim yatkındır ufak tefek şeyleri kendim halledebilirim. Kendim IT sektöründe mühendisim.

Bakındığım araçları listeledim. Bunlardan hangisi daha mantıklı olur çözemedim.

Peugeot 206-307 (307ler biraz daha geniş görüntüsü de daha hoş. Ama biraz sorunlu olduklarından bahsedilmiş),
Opel Astra G - Vectra B makyajlı kasa ve C - Omega B,
Volkswagen Golf 4 - Passat B5 (Bunlar da tam otomatik sanırım, sağlam diyorlar.),
Skoda Octavia,
1999-2000 model Audi A3

Farklı ve mantıklı önerilere açığım. Şimdiden teşekkürler.
S
3 yıl
Z390 anakart varken işlemci kararsızlığı
Merhaba, imzamdaki sistemi kullanıyorum. İşlemci artık ekran kartımı kaldırmıyor. Yaptığım işlerde de tıkanmaya başladı. Anakartım fena olmadığı için ikinci el i7 8700k alsam mı diye düşündüm. Pek uygun fiyatlara bulamadım. Ekran kartını kardeşimden aldığım için işten kalan vakitlerde artık oyun oynamak istiyorum ben de. i3 8100 yetmiyor. Bütçe 1500 lira dolayları. Elimdeki anakart: Gigabyte Z390 UD


Yaptığım işler,

Sistem admin olduğum için Remote Desktop ile birden fazla çok bağlantı yapıyorum. Hem RDP hem Manage Engine çok fazla kullanıyorum.
MS Visio ile sunucu kabinleri tasarımı ve çizimi.
Bazen HyperV ile sanal makine çalıştırmak zorunda kalıyorum.
12 Threadlik bir işlemciye geçersem arada bir ESXi kurup denemeler yapabilirim.

Düşündüğüm ihtimaller;

İkinci el i7 8700 veya i7 8700k alıp anakartımla beraber ufak oc ile kullanmak,
Zor ama satıp B450 anakart ile beraber ikinci el Ryzen 5 3600 almak,
Yine aynı şekilde eldekini satıp b560 anakart ve i5 10400f almak.

Her şekilde elimdekini satarsam bu kadar dolu anakartım olmayacak.

Oynayacağım oyunlar RX5500XT kaldıracağı kadar 3A oyunlar. Ac Serisi, Rdr2, Gta gibi.

Fikirlerinizi bekliyorum, teşekkürler.
S
4 yıl
Turknet takmamazlığı (11 günde düzeltildi.)
3 yıldır neredeyse sorunsuz kullandığım internetim, 19 ekim pazartesi günü birden internet bağlantısının gitmesiyle sorunlu bir hal almaya başladı. Önce internet gitti. Geri geldiğinde hızım düşmüştü. Neyse, sorun vardır düzelir birkaç saate dedim. Ne olur ne olmaz diye arıza kaydı oluşturdum. Sonra kesilmeler sıklaşmaya başladı. 75/8 olan internetim 3/5, 4/2 gibi hızlara düşüyordu. Bağlantı da arada bir kopuyor ve ping değerleri yükseliyordu. İşim devamlı internet üzerinden. Online işlem merkezi ve twitterdan devamlı yazmama rağmen düzgün cevap verilmiyor. Hatta oim üzerinden bambaşka bir isimle hitap edilince çok sinirlendim. Oim üzerinden evdeki tesisatı elektrikçiye kontrol ettirdiğimi bir sorun bulamadığını söyledim. Sonra da 21 ekim günü, 22 ekim tarihinde eve kendi ekiplerinin geleceğini, arıza varsa kablo ücreti haricinde hiçbir ücret talep etmeyeceğini söyledi. Ben de tamamdır gelsin halletsin dedim. Evi ve evdekileri ona göre ayarladım. Bir daha arayan soran olmadı. Verilen randevuya önceden sebep belirtilmeden riayet edilmesi çok büyük terbiyesizlik. Ben işimi o gün siz geleceksiniz diye ayarlayıp bir çoğunu erteledim. Sonra bu sitedeki çalışana yazdım belki cevap verir diye. Buradaki çalışan da cevap verme tenezzülünde bulunmadı. Ne oim'den, ne twitterdan ne de bu sitedeki çalışanların hiçbirinden cevap alamıyorum. Telefonları da düşmüyor. Terbiyesizlikten başka bir şey değil. Fatura ücretini her ay kredi kartımdan otomatik çekmesini biliyorlar. Sorun olduğunda cevap bile yok. Pazartesi'ye kadar düzeltilmezse bir hafta olmuş oluyor ve iptal işlemlerini başlatacağım. Kaç gündür bütün düzenim bozuldu ve iş yapamaz oldum. Sorunun ne olduğu, ne zaman çözüleceği, 'verilen randevuya neden riayet edilmediği' hakkında hala bir bilgi yok.

Bölge İstanbul/Avcılar/Cihangir Mahallesi.

Burada çalışan görevli özel mesajda arıza kodunu görebilir.

29.10.2020 edit: Sonunda düzeltildi.
"Çok şükür sonunda birini gönderebildiler. Samet Bey diye bir arkadaş geldi. Ankastre kutusundaki ufak problemi çözdü. Ankastre kutusunda birkaç işlem yapınca hemen çözüldü. Şu an için olması gerektiği hızlara geri döndü. Kendisine teşekkür ediyorum.

Sorun şuymuş; Bizim üst kat komşumuz bu ayın başında taşındı. Bu ay içerisinde internet bağlatmış. Şu aralar evde olmadıkları için soramıyorum. Telekom çalışanları bunların internetini bağlarken bizim portu karıştırmışlar. Gelen arkadaş portu düzeltti. O sırada 4mb download-1 mb upload varken 75 mbit download-8 mbit upload hızına çıktı. Çok şükür düzeltildi."
S
4 yıl
Bios sifirlamadan boot yapamıyorum.
Merhaba. Çok garip bir sorun yaşıyorum. Imzamdaki sistemi kullanıyorum. Format attıktan sonra bazen biosta Windows boot manager gözükmüyor ve boot etmiyor. Bios default ayarları yükleyince o zaman gözüküyor ve oradan başlatınca sistem açılıyor. Sistemi yeniden başlat diyince de tekrar başa dönüyor her şey. Sorunu bir türlü çözemedim. Başka pcden yeni USB hazırlıyorum. Elimde Manjaro isosu vardı. Onunla da denedim bütün sorunlar onda da aynı. Bazen başlarken siyah ekranda kalıyor ve sağ alt köşede A2 yazıyor ve tepkisiz kalıyor. Kapatıp, diskleri sökük şekilde açıp kapatıp, diskleri takınca bu ekrandan kurtuluyor. Biraz araştırdım fakat pek bir şey de bulamadım. Herhangi önerisi olan var mı? Anakartım daha bir buçuk senelik.
S
5 yıl
Distro karmaşası
Arkadaşlar sizlerin distro önerisine ihtiyacım var. Laptop kullandığım için ve dual graphics olayına önem verdiğim için Manjaro deneyeyim dedim. Fakat devamlı gpularla ilgili sorun yaşadım bilgisayarla. Dün tekrar Ubuntu 19.04 yükledim.

Çocukken Ubuntu 12.04-14.04 gibi sürümlerine bakmıştım çıktıklarında. O zamanlar oyun işini çözemeyince hep bıraktım. İçimde hep uktedir tam olarak kullanmak. 16.04'ü yaklaşık 1 ay, 18.04'ü de çıktığında yaklaşık 1 buçuk ay kullandım. Sonra hep Windows'a geri döndüm. Fakat kişisel olarak laptop kullandığım için bu ekran kartı olayı canımı sıkıyor. Dahili ve harici gpu'lar arasında dağlar kadar fark var benim pcde. Tabi ki güç tüketiminde de Kendime göre bir Linux sürümü hala bulamadım. Çünkü inanın her uygulamaya tekrar tekrar giriş yapmak çok can sıkıcı bir hal alıyor.

Bu çift gpu olayını tam olarak düzgün bir şekilde kullanabileceğim bir Linux Distro'su var mı? Pcde yaptığım şeyleri de sıralayayım;

Gündelik işler, web browsing,
Python ile ufak tefek şeyler yazıyorum.(Matematik okuyorum, kariyer planlamam veri bilimi ve yapay zeka üzerine)
Çok nadir pcden oyun oynuyorum. Arada bir Civilization 5 açar oynarım. Geri kalan oyunlar için Xbox'ımı kullanıyorum.
RuneLite adlı program Intel GPU ile açılırken büyük sorunlar yaşıyor. Nvidia ile sorunsuz. Bunu bir türlü çözemedim.

Kullandığım cihaz; Dell 7566: i5 6300hq-8gb ram-120 gb ssd+ 1tb harddisk-gtx960m ekran kartına sahip.

Teşekkürler,
S
6 yıl
İşin içinden çıkılamayan sistem tavsiyesi
Merhaba arkadaşlar. Kardeşimin kullandığı imzamda yer alan masaüstü bilgisayarı güncelleme zamanı geldi. İmzamda yer alan pcdeki güç kaynağı, ekran kartı ve sabit diski yeni toplayacağım pcde de kullanmaya devam edeceğim. Geri kalan sistemi annemlere vereceğim. Bu yüzden q6600 ve basit bir ekran kartını kaldıracak güç kaynağı önerisi ayrıca lazım.

Elimde olan ve kullanacağım parçalar: Asus Gtx 750Ti - WD Blue 1TB Sata 3 disk - Corsair VS450 güç kaynağı
Bütçe en fazla 3 bin lira arkadaşlar. Anakart - ram - işlemci - ssd ve kasa alınacak. (SSD bütçenin dışında, James Donkey 240gb bayağı uygun fiyatlı olması sebebiyle kesin olarak bunu almayı düşünüyoruz.) İleriye dönük olması için Ryzen 2600'lü sistem düşündük. Ama ekran kartı yanında çok tuhaf kalacak bayağı bir süre Kardeşim genelde oyun oynar. Arada bir Office'de ödevlerini yapıp ders çalışır. İktisat öğrencisi. Ben nadiren otururum masaüstüne. Python ile uğraşırım. Deneysel olarak Tensorflow çok lazım olursa kendi laptopım var zaten GTX960M'e sahip. Yeterli geliyor bana. Matematik öğrencisiyim.

Birkaç alternatif var kafamızda.

İlki; https://www.teknobiyotik.com/donanim/avantajli-paketler/amd-ryzen-tm-5-2600-3-4ghz-islemci-asrock-ab350m-hdv-anakart.html https://www.teknobiyotik.com/donanim/ram-bellek/adata-ddr4-16gb-8gbx2-3000mhz-xpg-gammix-d10-dual-red-heatsink-ram-ax4u300038g16-drg.html

İkincisi;
İnventus'da Ryzen 3 1200 580 liraya satılıyor. Üzerine Asrock B350M anakart alabiliriz. Eğer böyle bir sistem kurarsak hem bütçeyi çok zorlamamış olur, hem de cebimizde para kalmış olur. Her halükarda şuan Q6600 kullanan kardeşim çağ atlamış olacak. Aradaki farka değecekse 2200G yapabiliriz. Hali hazırda ekran kartımız olmasaydı 2400G alıp içindeki vegayı kullanacaktık.

Üçüncüsü;
Elimde G41 anakart ile çalışmayan 4GB Kingston 1333mhz ddr3 ram var. 825 liraya Intel i7 4770, 500 liraya i5 4460, 1100 liraya i7 4790K işlemci alıp, 280 liraya MSI H81M-P33 sıfır anakart ve ikinci el uyguna 8 gb daha ram ekleyip 12 gb yapıp kalan paraya indirimde olan AMD ekran kartlarından mı taksam? Sanırım en yüksek performansı bu seçenek ile alacağım. Hangi seçeneği alırsak alalım daha yıllarca güncellenmeyebilir bu sistem. 4. nesil istememizin sebebi görece güncel olması. En azından az da olsa USB 3 ve Sata 3 girişlerinin doğal olarak olması.
Bahsettiğim ekran kartları;https://www.hepsiburada.com/sapphire-nitro-amd-radeon-rx-570-4gb-256bit-gddr5-dx12-pci-e-3-0-ekran-karti-11266-14-20g-p-HBV000004VT0Z
https://www.hepsiburada.com/sapphire-amd-radeon-rx-570-8-gb-ddr5-dx12-pci-e-3-0-ekran-karti-11266-36-20g-p-HBV00000AJB1D?magaza=Hepsiburada
https://www.hepsiburada.com/sapphire-pulse-amd-radeon-rx-580-4g-oc-256-bit-gddr5-dx12-pci-e-3-0-ekran-karti-11265-09-20g-p-HBV000004VT1B


Genel sistem ve oyun performansı için en iyi seçenek 3. seçenek gibi geliyor çünkü ekran kartı almış oluyoruz ve şuan kullandığımız GTX750Ti ile performans farkı çok fazla. Her halükarda kardeşim çağ atlamış olacak zaten. İçindeki psuyu annemlere verip Corsair VS450'yi kullanacağımız için, güzel görünümlü 300 liraya kadar 400watt civarı herhangi bir kasa alacağız.

Sizin de fikirlerinizi bekliyorum. Şimdiden çok teşekkürler.
S
6 yıl
Yeni evimde alabileceğim hız karmaşası
Merhaba arkadaşlar, bu hafta içinde yeni eve taşınıyorum. Şuan oturduğum evde (İstanbul-Küçükçekmece) Turknet'ten 75mbit aknsiz vdsl hizmetini kullanıyorum. Gayet memnunum. Bu hafta içerisinde başka bir eve taşınıyorum. (İstanbul-Avcılar) Diğer abonelikler açılınca taşınacağım. Taşındığım muhit şuankinden çok daha iyi bir yer. Yerleşim yerinin daha fazla olduğu bir yer. Bütün şirketler birbirinden farklı şeyler söylüyor ne yapacağımı şaşırdım açıkçası. İnternet de benim için çok önemli.

Turknet - adres sorgulama yaptığımda en fazla 14 mbit ADSL gözüküyor. (Yeni evin arka sokağı aktif altyapı fakat 7 mb gösteriyor, bunu anlamlandıramadım.)
Turk Telekom - Adresinizde hipernet servisi bulunmaktadır diyor (sanırım bu VDSL oluyor)
Extranet - Benim dairem 7 numara. 6 numarayı sorguladığımda 19mbit'e kadar ADSL var diyor, Numara 7 olarak bakınca herhangi bir hız göstermiyor
Millenicom - 71 mbit'e kadar hız
Netspeed - Facebook'tan bu arkadaşlara yazınca da 50mbit vdsl olduğunu fakat attıkları görüntüde kırmızı bir biçimde "VDSL VAR AMA PORT YOK PORT TALEP ET" diyor
Superonline ve Vodafone fiber altyapısı da bulunmamakta. Vodafone VDSL için herhangi bir sorgulama ekranı bulamadım. Şubeler yapabiliyorsa gidip sorabilirim.

Şuan kullandığım Turknet'in çağrı merkezini aradım fakat bir türlü müşteri hizmetlerine ulaşamadım. Açıkçası rahatsız etti bu durum. Online işlem merkezinden kayıt oluşturdum fakat cevap veren kimse olmadı henüz. Yakında "arkadaşını getir'den" bir ay ücretsiz hakkım olacaktı... @TurkNetDestek bu konuda ne yapabilir acaba?

Bu portun açılması için dilekçe mi vermem gerekiyor? Muhtemelen müşterileri olmadığım için bir ilgilenme durumu olmayacak. Ne yapmalıyım sizce? Çok teşekkürler şimdiden
S
6 yıl
SSD\u0027yi harddiske kopyalayıp SSD\u0027ye Ubuntu kurma
Merhabalar. İmzamdaki laptopı kullanıyorum. Windows 10 işletim sistemi SSD üzerinde. Ben bu SSD üzerindeki Windows'u harddiske kopyalayıp, SSD'yi temizleyip Ubuntu kurmak istiyorum. Dual boot şeklinde kullanacağım. Yani SSD'de Ubuntu, harddiskte Windows kullanmak istiyorum. İkisini de SSD'ye kurmak isterdim fakat SSD'nin boyutu yetmiyor, bayağı küçük (120 GB). Harddiskimi de başka SSD ile değiştirip masrafa da girmek istemiyorum. (Piyasa ve ülke ekonomisinin durumu) Windows'u sadece birkaç oyun için kullanacağım. Xbox konsolum var zaten. SSD'yi aldığımda harddiskteki Windowsu direkt olarak Samsung Data Migration ile çok kolay şekilde halledip sonra harddiski biçimlendirmiştim. Bootta falan hiç sorun olmadı. Fakat şimdi tersini yapmak istiyorum. İzlemem gereken yol nedir? Netten biraz baktım daha da kafam karıştı açıkcası. Bir sürü program önerilmiş. Fakat deneyemedim. Çünkü herhangi bir aksaklık da bayağı sıkıntı yaşamaya başlarım.

Umarım yapmak istediğimi anlatabilmişimdir. Çok teşekkürler.
S
6 yıl
İlk defa araç kiralama, bilgi ve tavsiye isteği (Edit geldi, araç hakkında yorumlar)
Merhabalar, ilk defa araç kiralayacağım. 24 saat yeterli bir süre. İstanbul-Küçükçekmece'den Edirne Kapıkule Sınır Kapısı'na kadar gidip hemen geri döneceğim. Neredeyse 500 km yapılacak. 22 yaşına az kaldı. Ehliyetim de Haziran 2016'da alındı. Teminat + Kiralama bedelini karşılayacak kendi adıma kredi kartım var. Çok aktif olmasa bile arada bir trafiğe çıkıyorum. Kurumsal şirketlerden yapacağım bir sıkıntı olmasın diye. Birazcık araştırma yaptım. Budget-Garenta-Avis aklıma geldi. Kötü yorumları da var iyi yorumları da. Buradaki tecrübeli kullanıcıların yorumları almak daha iyi olur diye konu açıyorum.

Bulduğum araçlar; Garenta - 24 saatlik- 135 liraya i20 1.4 otomatik-style+
145 liraya clio touch 1.5dci edc

Avis - 24 saatlik 135 liraya clio benzinli otomatik
145 liraya egea dizel otomatik

Budget (Vodafone Red üyesiyim ama sitelerinde sanırım sıkıntı var şuan sonuç bulamıyor)

Uzun kilometre yapacağım için otomatik olması bayağı rahatlatır. Annemle gidip geleceğim. Trafik kurallarına çok dikkat etmeye çalışırım. Araç ile hangi sigorta paketlerini almamı tavsiye edersiniz? Navigasyon kiralamaya gerek var mı? Aynı işi telefonumdan halledebilir miyim? Aracı kiralarken nelere dikkat etmeliyim? Gideceğim güzergah belli. Dizel ve benzin arasında yakıt sarfiyatı çok olur mu? Olursa önceliğim dizel olacak çünkü.

Şimdiden çok teşekkürler.
S
6 yıl
IntelPTTEKRecertification Yüksek Cpu kullanımı
Merhaba arkadaşlar, imzamda yer alan laptopı kullanmaktayım. i5 6300HQ işlemciye sahip. Bugün eve gelip sessiz ortamda laptopı kullanmaya başlayınca fanın normalinden daha fazla sesli çalıştığını fark ettim. Biraz kurcalarken görev yöneticisinde IntelPTTEKRecertification isimli bir uygulamanın devamlı olarak yaklaşık %30-35 civarında işlemciye yük bindirdiğini gördüm. Biraz internetten bakındım ama pek tatmin edici bir şeyler bulamadım. Normalde laptopım boşta iken çok sessiz çalışır. Ders çalışırken fark ettim. Bu meltdown ve spectre yamaları malumunuz. Sistem de kendi kendine yaptı. Bunlar benim ilk aklıma gelenler. Intel'den beklerim bu tür ofsayt hareketler şahsen.

Bunun bir çözümü var mı? Neden kaynaklandığını bilen var mı? Bazıları temiz kurulum falan önermişler internette. Fakat bu dönem aşırı yoğunum o yüzden deneyemedim. 2-3 hafta içerisinde de bununla uğraşacak zamanı zor bulurum.

Çok teşekkürler.
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.