C

Teğmen
11 Eylül 2005
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
1 üye
Görüntülenme (?)
89 (Bu ay: 0)
Gönderiler Hakkında
C
3 yıl
7000 TL\u0027yi geçmeyecek notebook
Merhaba, arkadaşım için 7000 tl'yi geçmeyecek bir notebook arıyoruz. Ekran boyutu 14"-15" olmalı, işlemci/ram/ssd yoğunluklu olmalı, ekran kartının çok bir önemi yok.
Oyundan ziyade günlük kullanım ve iş için kullanılacak.
C
4 yıl
10000TL geçmeyecek oyun bilgisayarı önerisi
Merhaba, uzun zamandır bilgisayar toplamıyorum. O yüzden donanım piyasasından çok uzak kaldım.

Genellikle oyun ağırlıklı kullanacağım bir kasa toparlamak istiyorum.

10000 tl'yi aşmayacak bir sistem önerebilirseniz sevinirim. Kasa da dahil olacak.
C
10 yıl
1500-1600tl ye kadar laptop tavsiyesi
Merhaba 1500 liraya kadar bilgisayar arıyorum. 1600 ü zorlayabilir. Ama çok da üstüne çıkmaması gerekli. Ekranı 14-15 inç olabilir. En azından bir disk sürücüsü olmalı, o yüzden çoğu ultrabook olmaz. Ekran kartının gerçekten bir önemi yok. Babama düşünüyoruz ve kendisine en çok grafik gerektiren işlem autocad den birkaç proje açmak. Bu da çizim için değil, sadece projeye bakmak ve kontrol etmek için. Dolayısıyla herhangi bir render, oyun vs. olmayacak. Eğer bu fiyat aralığında sadece ssd ye sahip bir bilgisayar olursa (tek 64-120 gb ssd bile yeterli) özellikle tavsiyelerinizi duymak isterim :)

Bunların dışında sağlam bir bilgisayar olmasını tercih ederim. Özellikle alüminyum kasa olsa çok güzel olabilir.

Şimdi baştan isteklerimi yazayım;
* SSD
* Düşük ekran kartı
* Sağlam kasa - tercihen alüminyum
* Disk sürücü - dvd-rw yeterli
* 6-8gb ddr3 ram
* i5 3. ya da 4. nesil işlemci (2 ya da 4 çekirdekli olabilir)
* Ekranda 15 inç veya altı
* Kolay taşınabilirlik, çok kalın ve çok ağır olmasın
* Hp, Exper veya Casper olmasın mümkünse :D

Şimdiden tavsiyeleriniz için teşekkürler.
C
12 yıl
Doğalgaz ocağın tüplüye dönmesi
Doğalgaza göre olan ocağı lpg kullanacak şekilde dönüştürebilir miyiz? Dönüştürebilirsek ne kadara mal olur acaba?

Eğer çok pahalı tutacaksa, yüz liraya 4 lü tüplü ocak tavsiyesi alabilir miyim :)
C
12 yıl
İslemci fanı yönü
Merhaba, yeni hava soğutmalı sistem topluyorum. Hava soğutma ile ilgili pek bilgi olmadığı için bazı sorularım olacak. Öncelikle kullandığım kasa Silverstone tj07, iki tane arkada 92mm lik egzos fan, iki tane üstte 120mm lik egzos fan var. Hava girişini sağlayacak ise sadece önde ayrıca aldığım yine Silverstone un hard disk kutusunun önündeki tek 120mm lik fan var. Kasa içindeki hava akımının ön taraftan ve alt taraftan gelip arka ve üste doğru gitmesi gerektiğini biliyorum ( sıcak hava yükselir hesabı :)) ama kasanın dizaynından ötürü işlemci dışındaki şeylerin soğutulmasi pek mümkün değil gibi. Neyse bunlar dışında sisteme takılı olmayan 120mm olarak 3 tane Silverstone fm123 fan, işlemci Soğutucusunun yanında gelen güzel gözüken, ama pek guvenemedigim thermaltake fan var. 92mm olarak da Arctic cooling marka bi fan. Şimdi sorularıma geleyim.
Bugün gittim işlemci için thermaltake contact 30 işlemci soğutucusu aldım. Üzerine iki tane fm123 takmayı düşünüyorum, fakat havayı sağdan alıp sola mı versin, yoksa alttan alıp yukarı mı versin karar veremedim. Çok bir fark olur mu onu da bilemedim gerçi. Ama taktıktan sonra bir daha değiştirmeye usenicegimi bildiğim için sormam gerekliydi. Eğer havayı yukarı verecek şekilde takarsam, hafifçe bir ripjawsx in sogutucusuna dokunuyor. Ve havayı ekran kartının üstünden alıyor. Ama 2 tane 120 liğe ufluyor. Diğer türlü hiçbir şeye dokunmuyor, ama 2 tane 92 liğe ufluyor. Bunun yanında birde kasaya aşağıdan hava gelmesini sağlamak için bir fm123 ü de tj07 nin ortasındaki deliginin hemen altına monte etmeyi düşünüyorum. Ama delmeden etmeden nasıl yapılır bu?
C
12 yıl
Vatandan dolarla alışveriş
Merhaba, tam olarak nereye yazmam gerektiğini bilemedim. En uygunu burasi gözüktü için buraya yazıyorum .

Bir hafta içinde 2000tl ye yakın değerde donanımı vatan bilgisayardan alıcam. Fakat elimdeki para dolar kurunda. Vatan Bilgisayar da dolar kuruna göre sattığı için, elimdeki parayi bozmadan direk dolarla yazan fiyattan alabilir miyim? Böyle yapmamın sebebi hem vatanın dolar kurunu birazcık yüksek tutması, hem de doları bozdururken yine değer kaybedecek olmasi. Tabi toplam fark 40-50 lirayı geçmez. Ama öğrenciyim sonuçta, o parayla bir hafta geçinirim
C
12 yıl
Toplayacağım sistem hakkındaki fikirlerinizin ve tavsiyeleriniz
9 aylık bilgisayarsızlık sonucunda sonunda telefondan parçaları araştıra araştıra şu sistemde karar kıldım. Tüm ihtiyacım olan parçalar seçtiğim parçalardır. Fazladan kasaya, hdd ye falan ihtiyacım yok yani. Bütçem 2200-2300tl civarında. Seçtiğim parçaların bu limiti aştığının farkındayım. Ama direk toptancı fiyatına alabileceğim kaynaklarım var, buna göre tavsiye verebilirseniz güzel olur :)

Seçtiğim parçalar şunlar;

Intel i5 3570k
Gigabyte GA-Z77X-UD3H
Gskill 8GB Ares Blue DDR3 1600mhz
OCZ Vertex 4 128gb ssd
Asus GTX670 DirectCU II Top
Corsair TX650
Samsung S24A350H

Artık fazla overclock yapmayı düşünmüyorum, hatta zorunda kalmadığım sürece hiç yapmayı düşünmüyorum. Tek istediğim, olabildiğince sessiz, ve fiyat performans bakımından olabilecek en iyi performansta bir bilgisayar toplamak.

Tüm parçaları telefondan araştırarak bulduğumdan dolayı, cok ayrıntılı inceleyemedim. Eğer bildiğiniz sorunlu bir parçaysa seçtiğim, lütfen söyleyin. Simdiden teşekkürler.
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.