O

Yarbay
11 Aralık 2009
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
0 üye
Görüntülenme (?)
69 (Bu ay: 0)
Gönderiler Hakkında
O
9 yıl
25 bin TL e kadar otomatik arac
Otomatik olmasi sart ve de motor hacmi 2 litre ve uzeri olacak. BMW dusunmuyorum kesinlikle. Her turlu onerilerinize acigim. Fiyati cok yukseltemem yani 28 bin liraya cikamam. 25 bin tlye kadar arac bakiyorum. Benim aklimda eski Mercedes ler var (A,C ve S kasa haric) tek kapi olursa daha guzel olur. Simdilik baktigim arac Mercedes SEC. Ilk defa kendi paramla alacagim arac olacak. Onerileriniz nelerdir?

Ek olarakta Konyadan, Gaziantepten ve Kayseriden arac almayi dusunmuyorum.

Yine ek olarakta SUV'a karsi cok sicak degilim bu fiyata da istedigim gibi bulamadim ama yine de onerilere acigim.
O
10 yıl
Dota 2 Custom maps/ ozel oyunlar
Oncelikle herkese iyi gunler. Custom maps oynayacak kisileri ariyorum, sizde green td, legion, x hero ve benzeri FUN haritalarini oynamak istiyorsaniz Warcraft III deki gibi bu baslik altinda toplanalim haberleselim. Kendi FUN takimimizi olusturmanin vakti geldi Hepinize iyi forumlar, konuyu aktif tutalim. Dota 2 oynarken ne kadar agresif olabildigimizi biliyorsunuzdur, eger biz bize oynarsak hemde huzurlu gecer oyunlar.
O
10 yıl
2014 polo 1.5 tdi
Bu yeni motor 1.6 nin yerine gececek anlasilan 90 hp 235 nm torka sahip. Hindistan icin satisa sunulmus( en azindan test videosu var). Siz ne dusunuyorsunuz bize de gelir mi? Gelirse kactan baslar.


http://www.youtube.com/watch?v=GTpeDSGFqVo bu da test videosu Hindistan' dan.
O
10 yıl
QOROS yeni konsept
2014 Cinde gosterime sunulcak ayrintili bilgi icin

http://www.carbodydesign.com/2014/01/qoros-previews-second-production-model/
O
11 yıl
Porsche Macan
http://www.youtube.com/watch?v=sTfJXNwLc1E verildiyse silinebilir. Bence cok guzel bir arac olmus. Evoque 183 bin tl den basliyorsa bu aracin da 190 binden baslayacak gibi geliyor (2 litre)
O
11 yıl
Siz olsanız neyi seçerdiniz
İlk olarak iyi forumlar. Abim ile araç arayışına girdik ama gerçek anlamda kararsızız. B segmenti alırsak eğer hb model, C sınıfı alırsak sedan olcak. Benzinli ve otomatik bakıyoruz. Lpg büyük ihtimal taktırmayacağız ama bunu söylemek içinde daha erken. B sınıfı alırsak bütçemizi zorlamamış olacağız ama gönlümüz C segmentinden yana.
İlk olarak C segmenti ile başlıyorum. Malesef kararsızım dediğimde seçeneklerden de anlayacaksınız bir çok seçenek var aklımızda (Bir tek i30 hb olarak düşündüğümüz ki ona abim çokta sıcak bakmıyor)

Hyundai 1.6 GDi Benzinli 6 İleri Otomatik (128ps) STYLE 50.700 TL tasarım olarak çok güzel bir araç ama malesef bir önyargı var.

Honda Civic 1.6 5 ileri Otomatik (125hp) Preminium 53.900 TL su anda da 2009 model Civic kullanıyoruz araç düşük devirde ölü gibi gidiyor (otomatik) 4 binden sonra canlanmaya başlıyor lpg yok araçtan memnunuz ancak yol sesini biraz fazla içeri alıyor ve de süspansiyonlarından da çok memnunuz diyemem daha iyi olabilirdi forumda da araştırırsanız ne demek istediğimi daha iyi anlarsınız.

Mazda 3 Sedan Otomatik (105ps) Impressive 56,500 TL açıkçası ben Mazda hayranı birisiyim ki daha önce 98 model Mazda 626 vardı (manuel). Hala hoşuma giden sapasağlam bir arabadır. Hayranlığım da burdan gelmektedir ama yeni kasa gelecek ve de motoru diğer örneklere göre güçsüz kalıyor. Fiyatı da bizi engelleyen etmenlerden biri.

Toyota Corolla 1.6 (132ps) Advance Multidrive S 57,400 TL Bu araçta CVT şanzıman var ruhsuz şanzıman olarakta geçer. Fiyatını hakediyor mu bilmiyorum ve de fiyatı da caydırıcı etkenlerden biri.

Ford Focus 1.6 (125ps) Style PowerShift Otomatik sedan 49.935 TL. Bence parasını en hakeden model bu. Arkadaşımda 2001 Focus vardı yol tutuşu çok güzel bir araçtı. Yaklaşık 40bin kmde idi 1 yıl oldu satılalı ama sürüşü de keyifliydi. Yeni Focus' ları abim çok beğeniyor ama iç hacmi olsun bagajı olsun diğer modellerin gerisinde. Alacağımız araç bu olacak gibi görünüyor ama hala kararsızız.

Volkswagen Jetta 1.4 Tsi (122ps) Comfortline 58.200 TL. Bu şu an sadece bir seçenek olarak bakıyoruz açıkça söylemek gerekirse sıcak bakmıyoruz. DSG arızalarını zaten bilmeyen yok ama DSG li araba da sürmüştüm ve de vites geçişleri olsun komforu olsun gerçekten güzeldi. Jetta için malzeme kalitesi diğer modellerine göre düşük deniliyor forumda. Bir başka arkadaşımda 1.6 tdi dsg Jetta vardı. Paketini tam hatırlamıyorum ama 1 yıl önce almıştı galiba 60 bin küsür liraya. İçi ferah bir otomobildi. Malesef öncedende dediğim gibi bu araca bu parayı bende fazla buluyorum bu yüzden sıcak bakmıyoruz.

Renault Yeni Fluence 1.6 (115hp) Touch Otomatik CVT 51.000 TL. Kullanılan malzeme kalitesi bakımından diğer modellerin yanında bence daha düşük kalıyor. Arkadaşımda 2010 symbol 65 hp olan modeli var. Araç 80binde. Araçta güvenlik anlamında bir şey yok ama motor gerçekten çok başarılı bir motor. Yakıtı kokluyor dediğimiz cinsten. Araç hafifliğinden mi dersiniz şanzıman yapısından mı dersiniz bilmiyorum ama seri bir araçtı. Bir de Renault' un tercihlerimizde olmasının bir nedeni de parçaları daha ucuz.

Biraz uzun oldu ama dediğim gibi gerçekten kararsızız. Siz eklemeden ben diyeyim Cruze almayı düşünmüyoruz.

B segmenti olarak ise

Honda Jazz 1.4 (100ps) Joy+ Otomatik CVT 43.560 TL. Bu araç ile ilgili hiçbir fikrim yok daha önce içine bile binmedim ama forumda hakkında tek bir kötü lafta duymadım.

Toyota Yaris 1.33 (99ps) Style Multidrive S Otomatik CVT 43.000 TL. Bu araçın bir önceki kasası arkadaşımda vardı. Motorunun güçsüzlüğünden yakınıyordu sürekli.

Ford Yeni Fiesta 1.6 (105ps) Titanium Otomatik Powershift 41.425 TL. Arkadaşımda makyajsız kasası vardı (1.4 tdi) En dolu modeliydi araç kaliteli bir araçtı ancak ön konsolunu beğenmiyodum bu yeni modeliyle ön konsol sorunu da kalktı.

Seat İbiza Sc 1.2 tsi (105ps) FR Otomatik DSG 39.400 TL. Fiyatı diğer modellere göre daha uygun ve bu aracı alırsak tek kapı olan modeli yani Sc modelini alacağız. Yine DSG sıkıntı olur mu diye düşünmeden edemiyoruz ama kullanım şekline göre de değişir. Su havalandırmalar yuvarlak olması araçta bir Dacia hissi bir küçük otobüs hissi uyandırıyor ve bu bile bizi soğutmaya yetiyor. Daha önce 1.2 Tsi (thp diye mi geçiyor tam bilmiyorum) sürmüştüm daha dogrusu kiralamıştım. Araç çok güzel kaçıyor ama bir benzinli araçtaki sessizlik olmuyor ve de önceden de bir konuda yazmıştım şehir içi ortalamam 9 litreye yakın bir değerdeydi (istanbul şehir içi birazda hızlı kullanmıştım) Gaza basınca performansı yeterli oluyor hatta yeterliden ziyade güzel oluyor ama o motor sesi yakışmamıştı o araca öyle söyleyeyim.

Renault Yeni Clio 1.2 Turbo (120ps) Touch Otomatik EDC 43.600 TL. Öncedende yazdığım gibi Symbool 64 pslik motoruna rağmen ataksa bu araç gerçek anlamda iyi gider. Fiyatı diğer baktığımız modellerden daha yukarda ama motoru yeter diye düşünüyoruz. Bir de bu araçta da iç tasarımı sanki ne bileyim kalitesizmiş gibi (o yuvarlak havalandırma kanallarından da öyle geliyor olabilir) bir his var.

Abim bekar yani aile aracı olcak diye bir kaide yok. Bu yüzden de B segmenti bakıyoruz hem de daha uygun olacak kenarda da parası olacak. Dizel düşünmüyoruz hem motor sesi olsun hemde o aradaki anlamsız para farkı olsun. LPG olabilir ama bunun için daha erken ki büyük ihtimal taktırmayacak çünkü aracı kapalı garaja koyuyoruz sıkıntı çıkarabilirler. Bu fiyatlar hep internet sitesinden alıntıdır. Daha tam olarak yolumuzu çizemediğimiz için fiyat sorgulamaya gitmedik. 2. elde düşünmüyoruz bundan önceki aracımızı 2. el almıştık (1.3 linea yarı otomatik dizel) Active plus olarak geçiyodu galiba tam hatırlamıyorum. Araçt Symbolden daha oturaklı bir araç ama yol tutuşu iyi değil çok savruluyor. Accent era sürmüştüm (kiralamıştım) 1.4 benzinli idi. Symbol gerçekten daha iyi bir araç onun yanında. Çok fazla Symbol örneği verdim bu arada yanlış anlaşılmasın aklıma direk o geldi diye yazdım.

Umarım okumaktan yorulmazsınız ve yardımcı olursunuz. Tekrardan iyi forumlar.
O
12 yıl
1.4 accent era manuel 97 hp
Kemerden daha bu gün döndüm ve bu konuyu açma ihtiyacı duydum. 1 günlüğüne bu aracı kiraladım kmsi 80.000 yazıyordu (%90 yalan) bu kadar sorunlu bir araç daha önce görmedim. Frenleri çok zayıf yol tutuş çok kötü hatta aracı kaldırırken yanlışlıkla patinaja düştüm ve sol ön lastikten ses gelmeye başladı aradan 10 sn geçtikten sonra. Aracın tekeri patladı sandım şanslıymışım patlamamış. 110 ile hafif bir viraja girdim az kalsın aracı savuracaktı son anda önledim (gerçekten çok hafif bir virajdı). Aracı sürekli uzun yolda sürdüm 170 km gittim 85-90 lira yaktı (110 ile yaşadığım olaydan sonra 90' ı geçmedim ve bu olay öncesinde de geçmedim 2-3 bin devir aralığında sürdüm. Araç bazen gaz yemiyordu 60' ı geçmiyordu (bu an gerçekten çok korkmuştum ama bu sadece 2 kez başıma geldi onun haricinde araç gayet atak) ve de bunun da sebebi büyük ihtimal filtreler tıkalıdır diye düşünüyorum. (Yakıtı PO' dan aldım kalitesiz bir yakıt değil yani) Arka amortisör denen şey patlak mıydı zarar mı görmüştü bilmiyorum ama aşırı yumuşaktı. Konfor diye bir şey zaten yoktu. Tekrardan belirteyim aracı hiçbir şekilde hor kullanmadım aksine çok uysal, çok yumuşak kullandım ve de gazı hiçbir zaman köklemedim.

Bunları yazma sebebim direk bu aracı kötülemek değildir. Bu forumda da bu araca sahip üyeler illaki vardır. Sizin aracınız da böyle mi bunu gerçekten merak ettim.
(Aracı geri vereceğim gün adama bu sorunlardan bahsettim adamda küstah bir şekilde cevap vermesinden sonra km 80.000 olduğunun yalan olduğunu başının belaya girebileceğinden bahsettim ve adam yine küstah bir şekilde cevap vermişti ve bayağı tartıştık.)

Bir de bu araca sahip olmayanlara tavsiyem de sakın ama sakın düzgün namı olmayan merdiven altı denilebilecek bir kiralama yerinden araç almayın boşuna sinirlerinizi yıpratmayın.
O
12 yıl
Aracı güncelleştirmek
Öncedende bununla ilgili bir konu açmıştım. 85 doğan alıp motorunu güncel 1.6 motorla değiştirme niyetim vardı. Bu işi de para biriktirip yapacaktım. Bir miktar biriktirdim abimde destek çıkabileceğini söyledi bende böylece fikir değiştirdim onun yerine eski 323 hb almaya karar verdim. Ama sormak istediklerim var umarım yardımcı olursunuz.(Yaşım 20 ehliyetim var hazırlık öğrencisiyim)

1.si Bu araca sıralı sistem LPG takılabiliyor mu yoksa eski sistem LPG kullanmak zorunda mıyım?

2.si Disk fren taktırmayı düşünüyorum ve yapabilirsem ABS beyni taktırmayı düşünüyorum (en önemlisi bu)

3.sü Arabanın beyni var mıdır? Eğer yoksa ben beyin taktırabilir miyim?

4.sü Arabada bildiğim kadarıyla klima yok klima taktırabilir miyim?

5.si Son olarak bu araçlar hidrolik direksiyon mudur ve değilse hidrolik direksiyon taktırabilir miyim?

Yaklaşık 1.5 ay kadar sonra arabayı alacabileceğim. Bosch'un sitesinden baktım ama olup olamayacağını alnamadım. Bu konu hakkında bilgilendirirseniz çok makbule geçer. İyi forumlar.
O
12 yıl
Araç sorgulama için çok acil
41 PB 634 internette bu arabayı gördüm de ama aracı nasıl internetten vs sorgulatacağım hiçbir fikrim yok acaba benim yerime sorgulayabilecek var mı çok önemli de ilandaki araç 87 şahin
O
12 yıl
Neden 0 araba?
0 arabalar artık malum aşırı pahalı. 2. el eski araçlara güvenemediğimiz için çoğumuz 0 a yöneliyoruz, ama motor değişimi ile ilgili araştırmalarım sonucu vardığım kanı aynı hacimli ve yakıt türüne sahip motorları değiştirebiliyoruz. Burdan şu sonuca vardım mesela elimizde 1.4 2001 model polo var. 0 polo almaktansa neden 1.4 tsi motoru poloya koymayalım yasal olarak da bir engel yok.
Şu an biriktirebildiğim para 1.500 lira bu parayla 83 doğan almayı planlıyorum (1.6 motor) ve bu araca güncel 1.6 motor ve şanzıman koymayı planlıyorum. Araştırmalarıma göre çokta pahalı değil komple motor ve şanzıman.
Siz ne düşünüyorsunuz 82 şasesi sağlam bir doğana (zamanla tabi) 1.6 güncel bir motor ve şanzıman ve elbette gereken parçaları entegre etmeyi planlıyorum şöyle örnek linkler vereyim:

1.600 cc motor:http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-yedek-parca-otomobil-arazi-araci-ford-focus-2002-2006-arasi-1600-motor-komple-60564112/detay (Ford' dan çıkma)


şanzıman:http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-yedek-parca-otomobil-arazi-araci-ford-focus-benzinli-sanziman-70262798/detay (Ford' dan çıkma)

yorumlarınızı bekliyorum
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.