B

Yüzbaşı
06 Ekim 2009
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
4 üye
Görüntülenme (?)
114 (Bu ay: 1)
Gönderiler Hakkında
B
4 yıl
Macbook Pro 2020 NVME M.2 Harici Disk Windows Kuramama ve Başlatma Diski Olarak Görmemesi
Başlıkta aslında sorunun tümünü yazdım sayılır. Malum fiyatlardan dolayı 256 GB'lik versiyondan alabildim. Aklımdaki fikir de, boot camp ile yapmayıp (hem diskte yerden kazanmak hem de problemsiz bağımsız olarak kullanmak) bir nvme m.2 disk, bir disk kutusu alıp, kurup rahat rahat devam etmekti. Ancak iki gündür YouTube o bu şu vs bir şekilde windows 10'u sana makine falan filan o bu şu derken kurdum.

Ancak, işletim sistemi açıkken ve başlangıç ayarlarında disk izlencesinde ya da Mac OS açıkken diski her şekilde görüp formatlayıp veri alıp veri yüklemede sorun yok, gel gelelim option ile başlangıç diski seç dediğim de maalesef açılmıyor. Güvenlik ayarlarını başka diskten açılmaya olanak sağlayacak şekilde yapmama rağmen hiç bir türlü gösteremedim. Delirmek üzereyim demeyeyim ama, bir iki püf noktasını atladığımı düşünüyorum. Windows kurmak için de USB Disk ürettim denemek için, onu taktığım zaman boot diski olarak görüyor. 500 GB'lik olanı asla ve asla şu zamana kadar ne yaptıysam gösteremedim. Yardımlarınızı ve bilgilerinizi rica eder, herkese iyi forumlar diler, şimdiden teşekkür ederim.

ÖZET BİLGİ: MacBook Pro diski üzerinde Mac OS X çalışsın; Windows ihtiyacım olunca harici dikten başlatıp Windows işimi göreyim. 500 GB neden derseniz. 250 GB windows 250 GB karma yedek vs dosyalar için iki partitiona bölük kullanmak istiyorum.

Set şu şekilde

WD 500 GB NVME M.2 Disk
Codegen NVME M.2 Disk Kutusu
Dell DA 300 USB C Hub
Targus 4 Port USB Çoklayıcı
B
7 yıl
Aynı iOS uygulamasının farklı uygulama ebadı sorunu (SS\u0027li)
Yıllardır iPhone kullanıyorum, ilk defa bir şey fark ettim ya da zaten ilk defa böyle oluyor. Uygulama güncellemelerini iki telefonumda da yapayım dedim (iPhone 6S Plus ve iPhone 7 Plus) ayni uygulamaların yükleme boyutları arasında neredeyse 2 kata yakın boyut farkı var. Hiç bir anlam veremedim. İki telefondan da SS leri ekliyorum. Bir fikri olupta paylaşabilen olursa sevinirim. İyi forumlar...
< Resime gitmek için tıklayın >
< Resime gitmek için tıklayın >
B
7 yıl
10.3 ile Türk Telekom\u0027da VoLTEye kavuştu 🤔
İPhone serisi için mevcut durum artık netleşti. 6 ve daha yeni modellerde kullanılabilen VoLTE en son Türk Telekom'a da geldi. Mevcut durum şöyle.

Turkcell : VoLTE & VoWİFİ
Vodafone: VoLTE
Türk Telekom : VoLTE

Nasıl açılacağına dair sorula gelecektir. Turkcell menüleri ile aynı adımları forumda araştırarak bulabilirsiniz. LTE olarak adlandırdığı için telefon menüdeki adımlar ve ayarlar ayni olacaktır.

Sürüme gelirse. Evdeki herşeyi OTA yükselttim şimdilik zamanım yok indir göndere ancak vakit bulunca bakacağım. Herkese iyi forumlar.
B
8 yıl
iPhone 5 9.3.1 Vodafone 4.5G Geçememe Sorunu
Tüm ayarlar ve güncellemeler yapılmasına rağmen bir türlü geçiş işlemini tamamlayadık. DFU modda restore ettim en son. Önceki ağ ayarlarını sıfırladım. Tekrar tekrar kapatıp açtım vs. ama bir türlü sonuca ulaşamadım. Operatör 24.1 . Bir fikri ya da çözümü olan var mı? Cihaz İngiltereden alınma. Ne zaman 4G'yi seçmeye çalışsam, her zaman operatör listesinde yok, etkinleştir diyor başka bir şey demiyor. Yardımcı olan arkadaşlara şimdiden teşekkürler.
B
9 yıl
6S ve 6S Plus Titreşim Hissizliği Orunu
Merhaba. Öncelikle 3D Touch dolayısı ile ya da taptic engine farkı diyebilirsiniz. Ancak geçmiş yıllarda da olduğu gibi (4 ten 4S) farkı gibi titreşimi problemli gibi geliyor. 6 Plus'tan 6S Plus'a geçince sanki telefon titremiyormuş gibi geldi. Zil sesi kullanma ihtiyacı duymadan ben, bırakın masada titreşirken sesini duymayı, otururken ceptekini bile az duyar oldum. Servise sorduk herşey mantıklı, ekipman farkı dendi. 6S ile denedim, 6S Plus'a göre biraz daha hissedilebilir geldi. Ancak gene eski serilerdeki gibi makul ve mantıklı gibi değil. Elle titreşim yarattım, restore o bu şu denedim ama nafile, pekte sonuca ulaşamadım diyebilirim.

Hala şüphelerim mevcut aslında, fikirlerinizi ya da çözüm önerilerinizi yazabilirseniz sevinirim.
B
9 yıl
iPhone Upgrade Program
Etkinliği forumdaki çoğunluk seyretmiş iyi hoş güzel de, baktım baktım etkinlikte en ilgi çekici (benim için) iPhone Upgrade program hakkında kimse bir şey paylaşmamış. Özellikle ilk olarak ABDde başlayacağını ve $32 aylık ödeme ile her yeni çıkan iPhone'u programda kaldıkça elde edileceği ve bu program dahilindeki tüm iphoneların Apple care kapsamında olacağını söylediler. Detaylı bilgi, fikir ya da benim gibi makul mantıklı bulan yok mu diyeceğim. Hele hele enpara galan gibi bir şekilde destek alınırsa yıllık olarak vereceğiniz tutar teknik olarak operatörlerden bağımsız bir hal alacak ve istediğiniz tarifeyi kullanma özgürlüğü ile, aylık telefon taksidi ve tarife Arasında bol bol özgürlüğünüz olacağını düşünüyorum. Ben konuyu başlatayım bakalım arkası iyi sonuçlarla gelir diye umuyorum.
B
10 yıl
Vodafone iPad Air\u0027da Kişisel Erişim Noktasını Aktif Etti!
Dün akşam tüm cihazların yükseltmelerini yapıyordum ki, en son iPad Air kaldı, bitirdik, operatör güncellemesi var demesi ile birlikte, yıllardır bizlerin beklediği iPad'lerde Jailbreak yapmadan internet paylaşımını açtı. Handoff yüzünden muhtemelen mecburen yapmışta olabilir, bir fikrim yok ama geçipte Ayarlar - Genel - Hakkında içerisine girildiğinde güncellemeye ile yapabilirler. Diğer iPad modelleri ve operatörler için bir fikrim yok, deneme şansım olursa sizlerde paylaşırım. Konu daha önce açıldı ise, şimdiden kirlilik için özür diler. Yöneticilerden konunun silinmesini rica ederim.
B
10 yıl
Apple TV 3 Türkçe altyazı sorumu
Az evvel satın aldığım filmin alt yazı resmini atıyorum. Biraz araştırdım ama gel gelelim bir çözüm bulamadım. Karakter sorununu nasıl ortadan kaldırabiliyoruz bilen varsa lütfen yardımcı olsun. Bir diğer isyan konusu da artım herhalde yaşlandım ama online help chate bir türlü bağlanıp isyanımı haykıramadım. Hadi dedim arama isteyeyim 1 hafta sonrasi. Ciddi akşam akşam sinirimi kaldırdılar. Durum aşağıdaki resimdeki gibidir. Ilgilenen arkadaşlara şimdiden teşekkürler.
< Resime gitmek için tıklayın >
B
10 yıl
Apple TV 3 Türkçe altyazı sorumu
Az evvel satın aldığım filmin alt yazı resmini atıyorum. Biraz araştırdım ama gel gelelim bir çözüm bulamadım. Karakter sorununu nasıl ortadan kaldırabiliyoruz bilen varsa lütfen yardımcı olsun. Bir diğer isyan konusu da artım herhalde yaşlandım ama online help chate bir türlü bağlanıp isyanımı haykıramadım. Hadi dedim arama isteyeyim 1 hafta sonrasına randevu bulunur hale. Ciddi akşam akşam sinirimi kaldırdılar. Durum aşağıdaki resimdeki gibidir. Ilgilenen arkadaşlara şimdiden teşekkürler.
< Resime gitmek için tıklayın >
B
11 yıl
Çalınan MacBook Pro MD101TU/A ve sonrasında alınacak yeni MacBook Pro Tavsiyeleri
Ekim ayında Bayram seyran kampanyaları esnasında o zamanın şartlarına göre iyi fiyata aldığım MacBook Pro maalesef ev giren iki dengesiz tarafından çalındı. Aldığım zamanlarda 13" retina olmadığı için normal ekranla alıp bir 4GB Ram takviyesi ile keyifle kullanıyordum. Macin yedeğini aldığım ve çalındı sırada bağlı olan diski çalmadıkları için seviniyorum. Time machine ile sanırsam geri dönebileceğim (mac acemisi olarak öyle diyorum). Sorun şu ki şu ki haswell işlemcili MacBook Pro ların 10 Eylül'de tanıtılmaması ve yakın zamanda piyasaya çıkmaması (ki en fazla 2 ay falan bekleyebilirim gibi geliyor) durumunda hangi modrli tavsiye edersiniz? Ivy bridge 16 GB ram ki olan sanırsam 665TU/A 15" retina olan model şu an 6000 civarında nette buldum ama beklemek mi ne yapmak konusunda biraz fikir istiyorum. Beni bildilendiren arkadaşlara şimdiden teşekkür ederim.
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.