W

Yüzbaşı
15 Ağustos 2009
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
3 üye
Görüntülenme (?)
50 (Bu ay: 0)
Gönderiler Hakkında
W
12 yıl
Laptop Önerisi-max 14\u0027\u0027-
Taşınabilirliği yüksek hafif ve ekranı en fazla 14'' civarı olan bir laptop arıyorum ultrabook olması şart değil çok ağır olmasın çünkü haftada bi iki gün yanımda hem işe hem okula taşımam gerekicek.


Laptopla yapmak istediğim şeyler: office dosyaları açmak düzenlemek,bi kaç müh. programı kullanmak mathlab,autocad vs. (çok yoğun olarak değil şuan için),internet,film ve şuanki oyunları çok üst düzeyde olmasa bile oynatabilmesi..

Fiyat için 1800 liraya kadar olabilir.




Öneride bulunan arkadaşlara şimdiden teşekkürler.
W
12 yıl
[ Sony Xperia Sola ilk inceleme ]
Arkadaşlar ilk inceleme yazım olucak ve eksikler bol olur kanımca ama kullanan diğer arkadaşlarda el atarsa almayı düşünenler için güzel bi yazı olur diye düşünüyorum...

Telefonu bi kaç ana başlık altında değerlendirmek istiyorum aslında,

Kutusu ve içeriği--> Kutudan telefon,şarj cihazı,usb kablo,rengine göre siyah ve ya beyaz kulak içi olmayan standart bi kulaklık,iki adet smart tag,kitapçıklar ve birde micro sim kartları kullanmanız için tasarlanmış ufak bi aparat çıkıyo..

Tasarım--> Cihazın tasarımı kişiden kişiye değişir fakat köşeli ve standart kalıplarda olmayan bi tarz seviyosanız beğeniceğinizi düşünüyorum, çoğu kişi ekranın ayrık durmasından haz etmemiş ama ben özellikle o bölümünü beğendim ki ekran çerçevesi daha kısa kalıyor daha hoş bi görüntü sağlıyor...

Telefonun üst kısmında sadece 3,5 mm kulaklık girişi bulunuyo, sağ tarafta mini usb,ses açma kapama ve kamera tuşu var,uykuya alma tuşu ise sol bölümde yer alıyo, cihazın arka tarafında kamera flaş ve ikinci mikrofon var.He bide yıllardır kullanmadığım ama nerdeyse her telefonda olan ip bağlayarak boyna asmaya,bileğe sarmaya yarayan bölüm var cihazın alt kısmında :)

Ekran--> Ekran 3.7'' 480*854 çözünürlüğe sahip bi ekran ama Neo da da aynı çözünürlük ve boyut olmasına rağmen bu ekran daha canlı ve net duruyo...Dediğim gibi ayrık gibi durmasının sağladığı bi hoşluk var bence :)
Sezgisel dokuma çok da kullanılabilir gelmedi bana ama seven kullanmak isteyenler olabilir farklı bi seçenek :)

Müzik--> Öncelikle çok fazla deneyemediğimi belirtiyim arkadaşlar,evde deneyebildim sadece kalabalık sesli bi ortamda tekrar bi denemek lazım.. Bu haliyle yeterli gibi ama basslar da biraz zorlanıyo fakat ekolayzer ile daha iyi hala getirilebilir... Kendi kulaklığı dışarı ses verme konusunda süngersiz bi kulaklık olduğu için pek iyi değil ama ses konusunda yeterli.
Ben şahsen telefona sony mdr-pq2 veya pq3 bi kulaklıkla kullanmayı düşünüyorum tabi önce deneyerek :)

Bu arada telefona Neo'nun kulakiçi kulaklığı uymuyo... İnş standart kulaklıklarda da çıkarmaz bu sorunu...

Pil--> Tam manasıyla kullanım yapamadığım için sadece ilk deneyimlerimden bahsediyim,hızlı bi şekilde doluyo olmasını beğendim ve bi günü tamamlar gibi görünüyo yoğun kullanımda ki şuan da tam oturmuş değil bi iki hafta içinde tam performans çalışır diye düşünüyorum..

Kamera--> Kamerası bilindiği gibi 5mp ve şunu söyleyebilirim gündüz veya çok ışıklı alanlarda çekilen resimler yeterli gece çekimini unutun :) Ama telefonu kamera için alıyosanız sizin için iyi bi seçenek olmaz ;)

Web İnternet--> Standart bi kullanıcı için fazlasıyla yeterli ve ekranın güzelliğiyle keyifli hale geliyo,yeterince hızlı (en iyisi değil tabiki)... Google playden ek bi browserla daha iyi bi deneyim elde ediliyo.

Sosyal Ağlar--> Arkadaşlar telefonun arayüzü sayesinde fb twiter gibi ağlarla çok kolay entegre oluyo şahsen çok fazla kullanmasam da benim hoşuma gitti senkronize olması ve widgetları..

İşletim Sistemi--> Bilindiği gibi telefon Android kullanıyo ama ics ile çıkmadı üzerinde gb 2.3.7 sürümü var. Ben şahsen Neo da ics deneyen biri olarak 2.3.7 yi daha çok benimsedim :)
ics'in görsel öğeleri kolaylıkları ile gb in stabilitesi birleşmiş gibi :) Kilit ekranında saat var ama yan sayfaya geçerek müzik çalara erişilebiliyo ki ics bu kadar güzel değildi :)
Ayrıca kilit ekran resmi artık değiştirilebiliyo ve gelen çağrı mesaj bildirimlere kilit ekranından kaydırarak(tuş kilidi açar gibi) direk ulaşılabiliyo..

Telefonun müzik çaları geliştirilmiş ve çok daha kullanılabilir ve stabil olmuş albüm kapağı ekleme seçeneği gelmiş resimleri kaydırarak şarkılar geçilebiliyo...
Hava durumu widgetı da çok hoş olmuş bu arada :)

Bu arada telefon artık klavyesinde Türkçe karakterleri destekliyor,klavye de harfler çok olduğundan daha küçükler ama dokunmatik hassasiyeti üst düzeyde olduğu için çok rahat yazıyor ve çok güzel olmuş..

+ ları---> Ekranı oldukça yeterli ve hoş.
Tasarım olarak mükemmel.
Diğer özellikleri standart olarak fiyatına göre oldukça iyi bi F/p ürünü diyebiliriz..

- leri---> Kamera performansı yeterli değil ama 5 mp sonuçta :)
Kulaklığı desteklememesi can sıkıcı bi durum
Beyaz renk çabuk kirlenir gibi bi his verdi kılıf alma ihtiyacı oluşturuyo :)

Performans olarak şimdilik net şeyler söyleyemiyorum tabi. Ama alanlar kullandıkça yazarsa daha da iyi olur...

Elimden geldiğince aklıma gelen yönlerini yazdım arkadaşlar almak isteyen ve merak ettiği başka şeyler olan arkadaşlara da yardımcı olmaya çalışırım..


< Resime gitmek için tıklayın >
< Resime gitmek için tıklayın >
< Resime gitmek için tıklayın >
< Resime gitmek için tıklayın >
W
12 yıl
-En iyi Android Telefon-
Arkadaşlar başlıkta yazan en iyi android telefon ama bu neye göre kime göre... Yani şuan makul fiyat seviyesinde yeteri kadar güçlü ve üzerinde root işlemleri yapılarak en iyi şekilde optimize edilen model sizce hangisi ?

Örnek olarak 500-700 arası bi fiyatla ikinci eli alınıp kendimiz rom yükleyerek bi iki sene donanımı bıktırmadan hangi tel kullanılabilir ?

Ben de şuan telefonumu değiştirmek istiyorum ve işten anlayan arkadaşların da bu konu da yardımlarını bekliyorum.
W
12 yıl
Sony Next serisi Telefonları Tanıtıyo
Şuan xperia p ve xperia u tanıtılıyo.

Xperia P:8 mp ve full hd çekim yapabiliyo ve alimünyim kasa , bordo, siyah,gri renkler.
Xperia U: siyah beyaz sarı ve pembe renkler.


İngilizcem çok iyi değil anladığım kadarıyla aktarıyorum :)
W
12 yıl
Yeni Toplanacak Sistem için E.Kartı Tavsiyesi
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.