D

Binbaşı
26 Temmuz 2005
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
7 üye
Görüntülenme (?)
469 (Bu ay: 8)
Gönderiler Hakkında
D
9 ay
Kapı otomatiğini akıllı wifi anahtar ile açmak?
Merhaba, sonoff r2 veya mini gibi akıllı wifi anahtar ile kapı otomatiğini tetiklemeyi düşünüyorum. Çocuk okuldan eve gelince annem bazen duymadığı oluyor bizi ararsa uzaktan açayım istiyorum. Bu tarz bir uygulama yapanınız var mı acaba?

Kısaca ne yapmak istediğimi bahsedeyim. Belki farklı bir tavsiyesi olan olur.

Şu an evimde sonoff r2 wifi anahtarın bir tanesinde kart üzerindeki röleyi söktüm. Bu röleye kombinin termostat girişini bağladım. Böylece ayarladığım saatler kombinin evi ısıtmasını ya da durmasını sağlayabiliyorum. Röle dışarıda olduğundan kombiye 220v vermiyorum. Sadece termostat köprüsünü açıp kapatmış oluyorum.
Yine aynı mantıkla yeni bir cihazda röleyi dışarı alıp, kapı otomatiğinin anahtarında da paralel çekerek röleye bağlamak istiyorum. Sonoff cihazların tetik modu var. Ayarladığınız süre için açık kalarak kapanıyor. Diyelim ki 0,5 saniye ayarladınız. Sonoff cihazını telefondan açtığınız zaman 0,5 açık kalarak tekrar kendini yani röleyi kapatıyor. Böylece kapı otomatiğine giden ve paralel çektiğim hattı 0,5 saniye tetiklemiş olucam. Sadece elektrik gidip gelirse bir sorun olur mu diye düşünüyorum ama elektrik sonrası açılış modunu da kapatırsam muhtemelen sorun yaşamam diye düşünüyorum.

Acaba farklı bir sistem tavsiyeniz var mıdır ya da kullanmayı düşündüğüm sistemde farklı bir yol tavsiye eder misiniz?
D
11 ay
Netflix, Amazon Prime Kasıtlı Yavaşlatma
Merhaba, uzun süredir netspeed kullanıyorum. Yakın zamanda yeni TV aldım ve netspeed, amazon prime kullanmaya başladım. Geçen hafta netflixden bir film izlerken 4k göstermediği fark ettim. Ortak hesaptı dedim herhalde abonelik değişti. Sordum değiştirmedim denilince sonraki gün baktım sabahtan 4k gözüküyor. Geçen akşam da amazondan bir dizi açtım. Normalde 4k olması gerekirken bazen çamur gibi görüntü oluyordu. TV'ye uygulama kurup hızı test ettim. 50mbit üstü bağlantı gösteriyor. Sadece bahsettiğim uygulamalarda yavaşlama var. Bu da akşam 7 ve sonrası zamanlar için. Sizde de böyle bir sorun var mı? Netspeedten çok memnundum. Bilgisayar ve telefonda kullanırken akşam yavaşlaması pek hissetmiyordum ancak TV aldıktan sonra böyle bir sorun yaşamaya başladım. Günlerdir kopmayan bağlantım vardı. Modemde 20-30 gündür bağlı yazısı görmek de güzel ama yavaşlama uygulanıyorsa hiçbir manası kalmıyor.
Sizde durum nasıl? Siz de akşamları bu uygulamalarda izlediğini filmlerde falan sorun yaşıyor musunuz?
D
geçen yıl
Netflix ve TCL65c935 Dolby Atmos, 5.1 ses sorunu.
Merhaba arkadaşlar, TCL65c935 televizyonda Amazon Prime ve Disney Plus'ta hiç sorunsuz dolby atmos ses ile filmler diziler izleyebiliyorum. Yakın zamanda Netflix aboneliği alıp uygulamaya giriş yaptım. Seslendirmelerde 5.1 ve Atmos yazanların hiçbirinden ses alamıyorum. BU sorun sadece Netflixte var. Tv'ye harici ses sistemi veya smart box bağlı değil. Ayarlardan bir şey değiştirmedim. Dediğim gibi diğer uygulamalarda seste sorun yok. Ses 5.1 olmayan bir dublaj seçilince geliyor bu arada. Sadece 5.1 ve Dolby Atmos'da sorun var. Görüntüde de Dolby Vision logosu çıkıyor.
Bir de test videosu açamıyorum. Test olarak arattığımda çıkmıyor. Bilgisi olan var mı acaba?
D
2 yıl
Hala Ticarethane/Şantiye elektrik aboneliği olanlar Mesken aboneliği alabilirsiniz.
Tam tarihini hatırlamıyorum ancak 7-8 sene olabilir abonelik aldığımızda ticarethane/şantiye aboneliği vermişlerdi. Evde oturum izni olmadığından mesken alamıyorduk. Son dönemlerde elektrik faturaları katlamalı gelince şantiye elektriği kullananlar meskene çevirsin fatura ucuzlasın diye kanun çıkardılar. Torba yasa dediğimiz birkaç yasa ile birlikte çıktı. Bugün itibari ile bir dilekçeyle mesken aboneliği aldım. Alt kat ile yarı yarı az kullanmamıza rağmen aynı fatura geliyordu.
Benzer şekilde şantiye aboneliği olanlar dağıtıcı firmaya bir dilekçe ile başvurup mesken aboneliği alabilirler.
Haber linki de bu:
https://www.dunya.com/ekonomi/torba-yasa-yayimlandi-haberi-662896
D
3 yıl
i20 Zengin Karışım Sorunu
Merhaba arkadaşlar. 2010 1.4 benzin otomatik i20 aracım var. LPG zavoli takılı. Aracımda zengin karışım hatası alıyorum. Hatayı sadece rölantide veriyor ancak genel bir çekişte düşme ve titreyerek çalışma problemi var. Buji ve bobinler orj değiştirdim. Bazı ustalar hemen subaplar değişecek dedi. Bazıları LPG dedi ki 300 km benzinde kullandım lpg sigortası sökük şekilde durum düzelmedi. Sorunu benzinde de yapıyor zaten.
Torque ile okuma yaptığımda o2 bank 1 sensör dalgalı voltajdan düze geçince arıza yanmaya başlıyor. Normali 0.1-0.9 arası dalgalı olmasıymış zaten. Voltaj 0.9 gibi sabitlenince işte arıza ışığı başlıyor yanıp sönmeye. Devir artırınca düzeliyor bırakınca rölantide yine arıza ışığı yanmaya başlıyor.
Hava akış metre bozuksa ondan olur falan dediler ama tam yerini de tespit edemedim açıkçası. Belki bi söker temizlerim diyordum.
Neyse tavsiyeniz nedir arkadaşlar? Ustalar işe pek teknik yaklaşmıyorlar. O yüzden güvenemiyorum. Bazen Candan mühendisliği izliyorum bilgisayara bakıp sensör verilerine göre yorum yapıyorlar bizim ustalar sadece ses dinliyor :D belki ben abartıyorum ama ne bileyim güvenemiyorum işte :)
Tavsiyelerinizi bekliyorum. Herkese iyi günler.
D
4 yıl
Tepe fren yanarken arka frenler lambaları yanmıyor.
Merhaba, bir süredir fren müşürü bozuktu. Frene basınca fren lambaları parlak olacak şekilde yanmıyordu. Far açınca normal yanıyor. Ampül sağlam ama frene basınca yanmıyordu. Fren müşürü değişti. Şimdi sadece bagaj kapağının üstündeki tepe fren lambası yanıyor ama yanlar yanmıyor.
Yanmıyordan kastım frene basınca iyice parlak şekilde yanmasından bahsediyorum. Normal yanmasında sorun yok. Sağ sol fren lambasındaki ampüllere ışıkla baktım. Patlama kararma yok.
Aracım 2010 i20. Sorun neyden kaynaklanıyor olabilir. Tek lamba yanmasa patlamıştır dicem de ikisinin birden yanmamasının sebebi sigorta falan mıdır? tepeden ayrı sigortası mı var acaba? Sigorta ise kutu şemasında ismi ne olabilir? Kısaltma falan kullanıyorlar anlaması zor oluyor.
D
5 yıl
Dolandırılma Hikayelerim (Hyundai, Apple[Sitede garantilidir yazmasına aldanmayın]) ve İade Rehberi
İki oldu çekirge zıplıyor 3. de fena faka basıcam herhalde. Birinde araba aldım pert çıktı, birinde ip 7 aldım o da pert çıktı. Durun hemen önyargılı giriş yapmayın. Olayları anlatayım ona göre karar verirsiniz. Aslında amacım olayı öğrenin değil sonrasında ne yapmanız gerektiğidir.
ÖZET: ARABA ALDINIZ PERT ÇIKTI, GARANTİLİ TELEFON ALDINIZ GARANTİSİZ ÇIKTI HATTA APPLE SİTESİNDE BİLE GARANTİLİ YAZIYORDU AMA SERVİSE BİR GİTTİNİZ. AAA GARANTİ DIŞI. BU TARZ OLAYLARDA AYIBI ÖĞRENİR ÖĞRENMEZ İHTAR ÇEKİYORSUNUZ. EN KISA SÜREDE İHTAR ÇEKMEZSENİZ İADE HAKKINIZI KAYBEDEBİLİRSİNİZ.

APPLE TELEFON ALACAKLAR 2. KONUYU OKUYUN. APPLE SİTESİNDE SERİ NUMARASI İLE YAPTIĞINIZ GARANTİ SORGULAMASI SİZİ MAĞDUR EDEBİLİR ÇÜNKÜ SERVİSE GİRİP TAMİR EDİLMEMİŞ İADE OLMUŞ CİHAZ (GENPA SERVİSİ İÇİN EN AZINDAN, DİĞERLERİNİ BİLMİYORUM) GARANTİSİ DEVAM EDİYOR GÖZÜKÜYOR.!!!

OLAYLARI PAS GEÇİP İKİNCİ EL BİR ŞEY ALIRKEN NELERE DİKKAT ETMENİZ LAZIM, İADESİ İÇİN NELER YAPILIR ANLATTIM İSTEYEN ORAYA GEÇEBİLİR.

Detaylara gelirsek. İki olay anlatıcam. Ders olsun sizlere de . Burada bir çok olay okuyoruz en azından benimkiler mutlu sonla bitti :)

1. Olayım : Malum site üzerinden bir araç için anlaştık. Araç sol önden kazalı, resimlerini attı, çamurluk ile kaput arası bir karış açılmış, en fazla 10 15 içeri girmiş, kesinlikle büyük bir kaza değil. Motora müdehale edilmediğini, airbag açmadığını söylediler. Kocaelinde araç, 100tl gönderdim atladı geldiler Bursa'ya 1.5 saat sürmedi. (Evet bu da bir hata ama gözden çıkardım ben gidemezdim işimden dolayı). Araçta hasar kaydı yoktu, servis harici tamir edilmişti. Ekspertize soktuk klima soğutmuyor dediler. Harici %95 gibiydi motor. Bu arada araç 1.2 hyundai 2015 i20, 18bin kmde. Neyse klimaya da baktırdık, fiyatta anlaştık aldım. Hasar sorgulaması falan da yaptırmıştım, ekspertiz yapan ustaya durumu anlattım, bişey yok dedi. Ödedim parasını aldım. Bir ay kadar kullandım, araç 1.500 2000 devir arasında zaman zaman güçte kesilmeler yapıyordu, sanki anlık ateşlemeyi kesiyor gibiydi. Şentürklere götürdüm, randevu alıcam, araç ağır hasarlı dediler. Şaştım kaldım, dedim kazalı ama tramerde bir şey yok. Servise sokmuşlar aracı, yaptırmadan çıkarmışlar. İnanlar servise sor dedi. Ertesi gün oraya gittim öğrendim ki airbagler patlamış motor su bitirmiş yatak sarmış falan filan.. Tam dönüyorken bende de su bitmiş hararet 110u geçmiş Allahtan erken fark ettim, çektim kenara, çekici geldi servise götürdüm. Bu arada araç sahibini aradım, dediği şu arabayı diğer arkadaşıma vermiştim, Bursa'da kaza yapmış sana da söyledi ama aracın bu hale geldiğini bilmiyordum, onunla bir konuşsana, diğer elemanı aradım sen airbagler değişti demi dedin ben de evet dedim diyor, whatsapp ta değişmedi demi dedim ben, kıvırdı yani, motoru sormadın ki dedi falan neyse komple kıvırdı, tekrar araç sahibini aradım, sofu bi elemandı, onun samimiyetine güvendim açıkçası, hallederiz dedi, neyse ben adliyede çalıştığımdan hemen hakimle konuştum, ihtar çek zaman kaybetmeden dedi, noterden durumu açıklar bir ihtar çektim iade almasını istedim, ihtar evine gidince iş ciddiye bindi. neyse kısa tutayım başkasına sattılar, ben alan adama tüm arızaları söyledim, şatış kağıdına yazdırdım, sattım paramı aldım, kurtuldum yani.

2. olaya gelirsek ben de en önemli olanı bu çünkü Apple sitesinde garantili yazan cihaz garantisiz çıktı.
Anlatayım hemen: Letgo üzerinden bir eleman ile konuştum telefon orijinal, temmuza kadar garantili, değişim cihazı, temiz falan anlaştık. Aynı gün görüştük yanına telefonun asıl sahibi geldi. Telefon temizdi, sordum bir sorunu sıkıntısı var mı? her şey bakmayla anlaşılmaz, bak benim için büyük para varsa bir şey söyle, yok abi temiz abi garantili abi. Neyse telefonu alırken sözleşme yaptık. Sözleşmesiz almam garantisini geçtim hırsızlık malı çıkar, fatura üstüne değil. Aldım 2 hafta olmadı, arka camında toz vardı, ben önceden kullanmadığım için toz girmesi açılmasına dalalet olduğunu bilmiyordum, gerçi internette baktım yeni aldım kamerada toz var falan yazmışlar önemsemedim. Apple sitesinden garanti kontrolü yaptım, garantili, fatura kutu cihaz imeiler tutuyor sorun yok. Bir süre kullandıktan sonra wifi az çekiyormuş gibi geldi, evde internetim yok ama modem açıktı, tek diş çekiyordu tam emin olamadım, neyse götüreyim servise tozu temizlensin, wifiye bir baksınlar yoksa evham mı yaptım dedim. Bursa Genpa servise girdim telefonu verdim, bayan dedi ki önceden cihaz gelmiş, ekran orijinal değil, anakart batarya sökülmüş, tamir denenmiş, ses filtreleri delik garanti dışı diye cihazı iade etmişiz dedi, Hyundaki servisteki gibi kaldım :D formu istedim, telefonu bana satan eleman 3 hafta evvel servis vermiş, wifi az çekiyor vb. sorunları yazdırmış sonra iade almış. Durumu öğrenince Letgo üzerinden yazdım, o eleman beni ilgilendirmez, bir orijinal demedik, garantisi devam ediyor diye saçmalamaya başladı, asıl sahibinin telefonu kapalı ama whatsapptan yazdım neyse o da sonra döndü o da başladı kıvırmaya, dedim uğraşamam seninle, alacak davası açıcam ayrıca ayıplı malın ayıbını gizleyerek sattığından dolandırıcılık suçundan hakkında suç duyurusunda bulunucam dedim. sallamamazlıktan geldi. Yine bizim hakimle görüştüm, kanıtları gösterdim, haklısın kazanırsın aç davanı dedi. İhtar çektim aynı gün. 5 gün sürmedi satan eleman geri döndü sen ne yapıyorsun falan filan, telefon dedim ses kaydı yapıyor kabul etmiyorsan kapat, tabi kuyruğunu kıstırdı bacaklarının arasına 30 gün süre verdim bir hafta dolmadan geldi aldı telefonunu geri. 2. kez paramı kurtardım. Bir de telefonu alışamadım diye satışa çıkarmıştım allahtan kimse almadan olay çözüldü. Üzerime kalacaktı...

Yukarıda olayları detaylıca anlattım, şimdi ikinci el bir ürün alırken nelere dikkat etmeniz gerekir ondan bahsedeyim.

1. Telefonda görüşmeden evvel biraz whatsapp ya da letgo üzerinden konuşun, detayları öğrenmeye çalışın elinizde bir nevi yazılı kanıtınız olur. (telefonu veya hesabı satıcının kullandığının kanıtlanması gerektiğinde işlemler uzar ama kesin kanıt elde ettiğinizde size yararı var.
2. Alacağınız ürün hakkında sözleşme yapın, özellikle telefon vb. elektronik eşyalar için. Çalıntı bir mal ise elinizde fatura falan da olsa başınız ağrır, kendinizi aklamanız uzun sürer.
Yapacağınız sözleşmede:
-Ürünün sözleşme tarihi itibari ile ne kadar garantisi olduğunu
-telefonun kozmetik durumu (iade edecek olursanız satan kişi ben verdiğimde burada ezik çizik yok deyip işi yokuşa sürmesin)
-herhangi bir arızası yoktur, tüm özellikleri çalışmaktadır diye yazın.
-eğer arıza çıkarsa ve satıcının gizlediği bir durumsa tüm yasal yaptırımları kabul edilmesi gerektiğini belirtin.
son olarak işin en garanti kısmı servisten rapor almaktır ama sürekli telefon değiştiren kişiler bunlarla uğraşmaz. Servise verip kimse telefonunu açtırmaz ancak aldığınız tarih itibari ile telefonun durumunu başka ispat imkanınız yoktur.
- telefonun imei numarasını sözleşmeye yazın.
- kaç tl karşılığı satın aldığınızı yazın.
- tarihe dikkat edin, yanlış yazmayın.
- 15 gün gibi bir sürede arıza çıkması durumunda sorumluluğun satıcıda olduğunu iade edileceğini belirtin.
He bu kadar detaya hangi satıcı razı gelir bilmem ama en azından satış tarihi itibari ile bir arızası ve sorunu olmadığını, ....tl karşılığı satıldığını, sözleşmeye aykırı bir durumda telefonun iade edileceğini varsa telefon üzerindeki ezik çizikleri yazın.

son olarak benim her iki olayımda da şansım benden evvel aracın ve telefonun servise girmiş olmasıydı. Bu şekilde bana satılmadan aracının ve telefonun bir ayıbı olduğu, satılırken gizlenildiğini kanıtlayabildim.

Telefonun garantisi olmadığını anladıktan sonra Apple ile görüştüm. Genpa'dan iade edildiğini sistemlerinde garantili geçmesine güvenip aldığım cihazın garantisiz çıktığını belirttim. Bana bizim yapacağımız bir şey yok, servisten iade edildiği için bizim sistemlerimizde gözükmez dediler. Hyundai öyle yapmadı ama servis pert giren aracı yapılmasa dahi hemen kendi sistemlerine pert diye girişini yaptı.

İkinci el olarak aldığınız bir eşya veya araç hakkında alacak davasını, eğer vatandaşın birinden aldıysanız, ASLİYE HUKUK MAHKEMESİNE açarsınız.
Aynı şekilde bu sefer bir esnaftan, ticari bir işletmeden aldıysanız TÜKETİCİ MAHKEMESİNE dava açarsınız.
Ve unutmayın ayıbı öğrendiğiniz en kısa sürede noterden ihtar çekmeniz gerekir. Ayıbı ne zaman ve nasıl öğrendiğinizi belirtiniz. İade edebilmenizdeki kritik noktalar bunlar. Ayıbı gizlendi ve size satıldı, siz de en kısa sürede iade talebinizi ilettiniz. Dava zaman alır o ayrı ama dolandırıcılıktan da dava edileceğini öğrenen zaten onu iade alır merak etmeyin.


Sormak istediğiniz bir şey varsa sorabilirsiniz. Uzman değilim tabi hukukçu da değilim. Bildiğim kadarı ile yardımcı olurum.
D
5 yıl
Apple\u0027ın sitesindeki garanti bilgisinde hata var. Servise sormadan ikinci el telefon almayın!
KONUYU YANLIŞ YERE AÇMIŞIM BURAYA TAŞIDIM.

Şimdi size başımdan geçen küçük bir olayı anlatayım, ileride olay sonlanınca detayları ile süreci anlatıcam. İkinci el telefon almak isteyenlerin satın alma ve kandırılma ve mahkemeye verme sürecinin detaylarından sonra bahsedicem olay uzun.

Özet olarak ikinci el olarak 07/02/2019 tarihinde bir iphone 7 cep telefonu aldım. Telefonun 30 Haziran'a kadar garantisi var. Faturası mevcut. Cihaz genel olarak temiz, herhangi bir şekilde şüphe çeken durumu yok. Kamera lensinde toz vardı onu da yine bu site üzerinde ve başka sitelerde sıfır alınan telefonda toz olduğuna dair konular görünce önemsemedim. LETGO ilanında garantili ve orijinal olduğu belirtilmiş. Görüşmelerimizde telefonun değişim telefonu olduğu, garantisinin devam ettiği, satış anı itibari ile herhangi bir sorunu olmadığı söylendi, sözleşmemizi yaptık, telefonu aldım. Apple sitesinde garantisi devam ediyor gözüküyordu.

18/02/2019 geçtiğimiz Pazartesi Bursa GENPA servisine götürdüğüm telefonun "wifi, dokunmatik,ekranda kararma" sorunları ile servise verildiği, servis tarafından "ekran orj değil, anakart batarya yerinden sökülmüş, tamir denenmiş, ses filtreleri delik, servise uygun değil" diye 16/01/2019 tarihinde iade edildiğini öğrendim. Telefonu servise verip bu durumu öğrenen ve bana garantili orj diye satan kişi aynı kişi. Zaten ona ihtar çektim. Alacak davası açıcam, açmadan evvel konuştum sallamıyor, bir şey olmaz sanıyor, neyse detaylara boğmadan sadede geliyorum.

Ben bu durumu öğrendiğimde hemen Apple müşteri hizmetlerini aradım, durumu anlattım, telefon garantili gözüküyor ancak servisten iade edilmiş bu cihaz, bunun garantisi yok, sitenizde hala garantili gözüküyor dedim. Üst yetkilisi ile görüştü, telefon onarıma girmeden iade edildiği için kayıt gözükmüyormuş, kendilerinde bu bilgi yokmuş o yüzden hala garantili gözüküyormuş... bilindik kıvırmalar. Bu durum Amerika'da, Avrupa'da olsa sizi hoplatırlar dedim kapattım.

ÖZETİN ÖZETİ: APPLE İNTERNET SİTESİ ÜZERİNDEN YAPTIĞINIZ SORGULAMAYA GÜVENMEYİN, TELEFON YAPILMAYIP İADE EDİLİRSE HALA GARANTİLİ GÖZÜKÜYOR ANCAK SİZ SERVİSE GÖTÜRDÜĞÜNÜZDE BU CİHAZ GARANTİSİZ DENEREK İADE EDİLİYOR,

Durum o kadar karışık ve vahim ki telefonu güvenerek alıyorsunuz ama gizli bir ayıbı kusuru varsa servise vermeden öğrenemiyorsunuz. Yanlış bilmiyorsam diğer firmalarda durum böyle değil. Servisten garantisiz diye çıkan cihaz garantili olarak gözükmez. Müşteri hizmetlerinden bunu öğrenirsiniz ancak ben APPLE ı aradığımda bana cihaz hala garantili diyorlar ben olayın detayını anlatınca anladılar durum...

Yukarıda bahsettiğim olayla ilgili olarak başımdan geçenleri başka bir konuda detaylı olarak anlatıcam, şu an ihtar çektim, paramı iade etmezse Asliye Hukuk Mahkemesine alacak davası açıcam. Ayıbı gizleyerek mal satmaktan dolandırıcılık suçundan suç duyurusunda bulunucam. İşin püf noktası elimdeki sözleşme ve öncesindeki servisten garanti dışı diye aldığı rapor. Zaten rapor olmasa ben de bir şey kanıtlayamam. Apple'ı da dava etmek var planlarım arasında 1 kuruş da olsa tazminat çıksın, haberlerde yayınlansın da anlasınlar durumu isterim ama uğraşacak zamanım pek yok adliyede çalışıyor olsam da :)

Neyse durumun önemli olduğunu düşündüğüm için anlattım, olayın detaylarını bir rehber gibi sonrasında ne yapmak gerektiğini, nelere dikkat edilmesi lazım sonraki bir konuda anlatıcam. Allah hepimizi iyi insanlarla karşılaştırsın. Para değil mevzu enayi yerine koyulmak... Ben de telefonu satmaya niyetlendim alışamadım, küçük geliyor plus falan bakayım dedim Allahtan zamanında ortaya çıktı yoksa kendimi aklamaya uğraşacaktım.
D
5 yıl
Apple\u0027ın sitesindeki garanti bilgisinde hata var. Servise sormadan ikinci el telefon almayın!
D
5 yıl
Övülen Amazon garantisi bu mudur?
Merhaba Arkadaşlar.
Uzun süredir forumda sürekli okuyordum. Çok alışveriş yapan birisi değilim ama Amazondan şunu aldım arızalı çıktı, adamlar geri iade bile almadan parasını gönderdi ya da ne bileyim sizdeki kalsın dedi yenisini gönderdi falan. Ben de vay be diyordum. Yurt dışında Amazon gerçekten tüketiciyi koruyor. Hatta Türkiye'ye gelecek dedikoduları başladığında çoğu kişi "Bizimkiler Amazonu'nun garanti koşullarını sömürmese bari de gerçekten lazım olan faydalansa." diyordu. Ben de Amazon Türkiye'ye gelince sevinmiştim. Geçenlerde eşimin telefonun kulaklık çıkışı bozulduğundan bluetooth kulaklık alayım idare etsin dedim, bir arkadaşım da istedi. Onun kartından çektirdik. Ben ona peşin vericem falan. Bir de arada övüyorum. Ya Amazon şöyleymiş böyleymiş. Bu kulaklıklar ucuz çin malı ama sıkıntı çıkarsa sorunsuz iade ederiz falan diyorum.
Neyse Amazon.com.tr den Bu linkten 2 tane sipariş geçtim. Ben aldığımda firma adı Muhteşem Pazar idi, Sonradan revo bilişim oldu.
Sipariş tarihim 30/11/2018 iki gün sonra elime geçti, olay burada başladı. Adamlar bir tane göndermiş. Arkadaşa verdim onu sen kullan ben isterim 2.yi dedim. Ben tavsiye ettim ya poh sürdürmüyorum .. ertesi gün arkadaşım dedi kulaklığın biri iyi ses vermiyor. Tekrar mesaj attım. Bu tek gelen de sorunlu diye. bekledik cevap yok. iade açtım cevap yok. Amazon.com.tr ile telefonda görüştüm A'dan Z'ye garantisi başlatmamız gerekiyor dediler iyi dedim başlatın. yine birkaç gün geçti ses yok. Tekrar aradım Amazon.com.tr'yi satıcının cevap vermesi için 14 iş günü beklemeniz gerekiyor dendi. Şaştım kaldım, 14 gün sonunda satıcı ne istiyorsunuz derse en başa dönüyorsun cevap verdi çünkü onunla çözmen lazım ki öyle de oldu 14 gün değil ama 4-5 gün sonra "sorun nedir?" diye mesaj atıyor terbiyesizler. Sanki o kadar mesaj atan ben değilim. Bu arada ismi Muhteşem Pazar'dan Revobilişim'e dönmüş. Başladık bu sefer 2 yaşındaki çocuğa olayı anlatmaya. En sonunda iade gönderdim ama yine bekliyorum ses yok .
En son Aralığın 30unda "gonderimi yaptik teslim alindi gozukuyor aetik iadeyi onaylar misiniz?" diye mesaj atıyorum.
Ertesi gün "merhaba işlem kısa sürede tamamlanacaktır" diye mesaj attılar.
Yine beklemeye koyulduk. Tabi ses seda yok . Bu arada kaç sefer amazon.com.tr'ye mesaj attım işlem başlatıldı bekleyin, mail gelecek bekleyin, üstlerime ilettim bekleyin,
Artık 2019'un 7. günü satıcı "iade işlemi başlatabilirmisiniz" diye mesaj atıyor. Sanki ilk günden beri iade için yazan eden arayan ben değilim. İade başlatamıyorum zaten iade açık diye yazdım. Hala bekliyorum.
En son 9 Ocak'ta amazan.com.tr aramamda yapacağınız işin... manasına gelen söylemler ile sitemlerimi belirtip yapın iadeyi diyorum, yarım saat bekletip "A'dan Z'ye garanti işlemleri başlamış yoksa ben hemen iade yapacaktım ama yeni bir işlem başlatamıyorum, üstlerime bildirdim size dönecekler" diye cevap aldım.
Bugün 11.01.2019 ne üstten dönen oldu ne alttan ne sağdan ne soldan.
Bu arada satıcıya mesaj attım telefon numarası istedim 08508850132 numarasını verdi. Arıyorsun telesekreter bağlıyorum diyor 2 sefer çalıp cevap vermiyor diyor. Tırışkadan bir numara alıp otomatik cevap vermiyor deyip sonlanıyor numara. Amazondan fatura istedim satıcıya fatura isteği mesajı gitmiş, bana whatsapp numarası verdi. Oraya yazdım inşallah fatura ibraz edemez de Maliye'ye zevk çığlıkları atarak şikayette bulunurum.
Velhasılı Kelam... işin özeti. Türkiye'ye gelen sapıtıyor arkadaş. Ben anlamadım neden bu kadar amazon.com.tr bekliyor. A'dan Z'ye garanti talebimi 08/12/2018 de başlatmışım, 14 iş günü de geçmiş gecesi de geçmiş.
Çok fazla uzatmak istemiyorum yeterince uzun oldu. Başımdan geçen olay bu. 46tl için beni bir aydır amazon oyalıyor. N11 ya da Gittigidiyor'dan farkı yok artık benim için.
Merak ediyorum şöyle süper böyle süper diyen arkadaşlara yardım eden amazon sadece kendi sattığı ürünler için mi böyle müşterilerine sıcak davranıyor. Amazon harici alıp da iadesi amazon tarafından çabukça halledilen var mı?
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.