C

Yüzbaşı
08 Haziran 2009
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
4 üye
Görüntülenme (?)
37 (Bu ay: 0)
Gönderiler Hakkında
C
6 yıl
2011 Fiesta bakım tavsiyesi
Merhabalar. 2018 Nisan ayında 14500 km de 2011 model Fiesta trend 1.25 aldım. Aldığım kişi aracın ilk sahibiydi ve 2014 mayısta araç 10bin km deyken normal periyodik bakım yaptırmıştı araca. Ben de 20bin km olunca yaptırırım diyerek aldığımdan beri herhangi bir bakım yaptırmadım. Araç şuanda 20bin km de ve yaş olarak da 7 yaşında. Bu durumda hangi bakımları yaptırmamı önerirsiniz?
C
7 yıl
9000 lik klima tavsiyesi
Adana'da ara kat batı cephe 13 m2 lik büro için soğutma/ısıtma amaçlı kullanılacak uygun fiyatlı, düşük tüketimli klima bakıyorum arkadaşlar. 100 tl chip para vermesi dolayısıyla gittigidiyordan baktım modellere. Modele karar verince fiyat araştırması yapacağım. Aşağıdaki modellerden hangisini önerirsiniz ya da başka model tavsiyesi verebilir misiniz? Maksimum bütçe 1800 civarı. Teşekkürler.


baymak elegant plus
airfel ltxn
vestel flora
midea modernstar elegance
uğur smart
york sierra
C
7 yıl
Workstation için ekran kartı sorunu
Arkadaşlar SUPER XPDRL-iF model anakartı olan bir iş istasyonu kullanmaya başladım. Buna uygun bir ekran kartı almam gerekiyor fakat iş istasyonu olduğu için işler biraz farklı. Ekran kartı takabileceğim slot "PCI-E 3.0 X8" fakat bu slotun ucu açık. Yani bir ekran kartı taktığımda ekran kartı girişinin yarısı boşta kalıyor fakat bu şekilde kullanılabiliyor. Danışmak istediğim nokta şu. Bu iş istasyonuyla kompleks 3 boyutlu çizimler (Catia, Solidworks vb) ve ANSYS ile yapısal analizler yapmam gerekiyor. Takacağım ekran kartının uçlarının yarısının boşta kalacak olmasının ne dezavantajı olur? Ve de 1000 TL ye kadar bütçe için hangi ekran kartını önerirsiniz? Şimdiden teşekkürler.

Sistem: 2 adet XEON E2670, 64 GB DDR3 ram, 240 GB SSD, 2 TB HDD, 750W 80+ PSU
C
9 yıl
Digiturk SD Şampiyonlar Paketi Yıllık 499-55-50=395 TL N11
Geçen sene media markt kampanyasından bir çoğumuz HD yayını 300 tl ye aldık ama bu sene o kampanyalar olmayacak gibi. bir çok sitede 499 a satılan SD şampiyonlar paketi var. Türksat üzerinden alıyorsunuz yayını.

İndirimlere gelecek olursak 55 tl tık hızında indirim ve nuvoyla öderseniz 50 tl de iadeyle 395 tl ye geliyor. HD olacak takıntısı olmayanlar için iyi bir fiyat.

http://www.n11.com/next-minix-digiturk-uyumlu-full-hd-uydu-alici-sampiyonlar-paketi-P36730369
C
10 yıl
Thunderbolt girişi ile harici ekran kartı takma
arkadaşlar merhaba. başlıkta berlirttiğim gibi mac lere thunderbolt ile masaüstü ekran kartı bağlamak mümkün. fakat gerekli parçalar, dönüştürücüler ya ülkemizde yok ya da pahalı. bu konuda bana ve diğer bu konuyu merak eden arkadaşlara yardımcı olacak tecrübesi olan bir arkadaş var mı forumda?

önemli ihtiyaçlar:
xpress card - thunderbolt çevirici
ekran kartını bağlamak için pci express kart
bunlar dışında kablolar power supply ve ekran kartı gerekiyor. onlar daha kolay bulunabiliyor tabiki.
C
11 yıl
bad sector taraması yapabileceğim hdtune tarzı bir program arıyorum
başlıkta da belirttiğim gibi hdtune tarzı bir program arıyorum arkadaşlar. 2 tb lık harici diskimde yoğun şekilde bad sector olduğunu düşünüyorum. windowsta bu taramayı hdtune ile yapabiliyorum fakat mac için bir program bulamadım.
C
11 yıl
Mini display porttan ses almak
md101 kullanıyorum malum cihazın kendisinde hdmi port yok. mini display porta takılan dönüştürücü sayesinde hdmi ile tv ye bağlıyorum. fakat sadece görüntü aktarılıyor. mini display porttan ses aktarılmıyor mu acaba ya da ben mi yapamıyorum arkadaşlar yolu nedir bunun.
C
11 yıl
Apple TV almalı mıyım?
merhaba herkese. apple tv ler hakkında fazla bilgim yok bu yüzden size danışayım istedim. apple tv yi ne amaçla kullanıyorsunuz genelde? smart tv sahibiyim ve youtube a internete vs girebiliyorum. filmleri harddiskle tv ye bağlayıp izliyorum. macbook u da hdmi ile tv ye bağlıyorum ihtiyacım olduğunda. yani bunlar apple tv nin kullanıcıya sağladıkları fakat ben zaten bu imkanlara sahibim. apple tv de birkaç uygulama dışında yeni uygulama indirme şansımız yok bildiğim kadarıyla. bu yüzden android box lara yöneldim diyebilirim uygulama yükleyebilmek adına. uygulama sıkıntısı olmasa düşünmeden apple tv alırdım. siz ne düşünüyorsunuz bu konuda tavsiyeleriniz nelerdir? apple tv benim zaten yaptıklarım harici bana ne fayda sağlar?
C
11 yıl
400 TL ye kadar helikopter tavsiyesi
arkadaşlar profesyonel değilim ayda yılda bir hava güzelken çıkar uçururum sonra rafa koyarım. büyük boyutlu göze hoş gelen birşey arıyorum çünkü çoğu zaman rafta süs eşyası gibi duracak. tek pervaneliler tercihim ama yinede siz iki türlü de tavsiyenizi verin:) ilk helikopterim olacağı için uçuşu dengeli modellerden olursa iyi olur. bunun yanında bütçem 400 lira kadardır. ilgilenen arkadaşlara şimdiden teşekkürler:)
C
11 yıl
macbook pro da kapağı kapatıp cihazı kapatmama?
mountain lion kullanıyorum. başlıkta belirttiğim gibi ekranı kapatıp cihazın uykuya geçmesini önlemenin bir yolunu arıyorum. tv ye bağlayıp film izlerken sorun yaratıyor bu. nasıl düzeltebilirim acaba bunu
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.