E

Yarbay
09 Temmuz 2005
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
1 üye
Görüntülenme (?)
145 (Bu ay: 0)
Gönderiler Hakkında
E
6 yıl
Klima Ön Hazırlığı ve İç Üniteden Besleme
Merhabalar.
Yeni evimiz için Airfel Ltxn35u 12.000 Btu klima aldım. Evde klima iç ve dış ünitesi için hazır tesisat var. Klimayı kurmaya gelen servis elemanları evdeki klima hazırlığının iç üniteden beslemeli olarak yapıldığını benim aldığım klimanınsa dış ünite beslemeli bir klima olduğunu söylediler. Ayrıca döşenmiş olan bakır boruların 18.000 btu için ayarlanmış olduğunu ve benim aldığım klimaya uymayacağını söylediler. Dolayısıyla kurulum yapılamadı.

Bana verilen bu bilgiler doğru mudur ve ne yapmamı önerirsiniz? Eğer klimayı iade edip yenisini alamam gerekli ise iç ünite beslemeli hangi klimayı önerirsiniz?

Şimdiden teşekkürler.
E
6 yıl
Trafik Sigortası ve Yetkili Servis
Merhabalar.

Dün aracıma arkadan çarptılar. Çarpan kişi kesin kusurlu zaten raporda da hatasını kabul etti. Aracımın kaskosu yok. Hasarı karşı tarafın trafik sigortası ödeyecek.

Ancak aracımı yetkili serviste yaptırmak istediğimde yetkili servis bana karşı tarafın sigortasının bunu kabul etmeyeceği ve eşdeğer parça kullanabilmek için yetkili servis dışındaki anlaşmalı yerlere yönlendireceğini söyledi. Eğer kaskom olsa idi kaskom önce kendisi yaptırıp parayı da karşı tarafın sigortasından alacağını söyledi. Eğer bu haliyle yetkili serviste yaptırırsam yetkili ve özel servis aradaki onarım fark bedeli kadar ödemeyi cebimden yapmam gerektiği söylendi.

Benim anlamadığım trafik sigortası kasko talep edince tüm masrafı ödüyor da araç sahibi talep edince neden ödemiyor?

Daha önce bu tarz bir durum başına gelen oldu mu ve nasıl bir yol izlendi?

Şimdiden teşekkür ederim.
E
7 yıl
Anadolu Yakası Klima Gaz Dolumu
Klima radyatörü değişen A3 Sedan 1.6 TDI aracım için Anadolu yakasında klima gaz dolumu yaptırabileceğim, tavsiye ettiğiniz bir yer var mıdır?
E
8 yıl
Garaj Oluşturma Elektrik Bağlantısı
Merhabalar.

Aracımın bakım ve onarımlarını gerçekleştirebileceğim, kendimce ufak çaplı kaynak vs işlerini yapabileceğim bir atölye kiralamak niyetindeyim. Herhangi bir ticari faaliyet güdülmeksizin tamamen hobi amaçlı olacak. Gözüme kestirdiğim bir kaç dükkan bulmuştum ki işyeri olarak görünen yerlere elektrik aboneliğinin açtırılması için vergi levhasına gerek olduğunu öğrendim.

Daha önce böyle bir işe kalkışan yahut bu konuda bilgi sahibi olan var mıdır? Hobi amaçlı kiralanan bir atölyeye elektrik aboneliği nasıl bağlatılabilir?
E
8 yıl
Araç tam duracakken gelen sürtünme, kazınma sesi
Merhabalar.

Audi A4 B6 1.9 TDI araç sahibiyim. Yaklaşık bir haftadır aracım tam duracakken son 2-3 metrede sanki aracın altındaki muhafazalardan birisi çıkmış da asfalta sürtüyormuş gibi ses yapıyor. Çıkan ses diskin balataya sürtme sesi gibi ince ve tiz bir ses değil. Aracın bir parçası asfalta sürtüyormuş yahut davlumbaz tekerleğe sürtüyormuş gibi bir ses.

Yüksek süratte ilerlerken yahut fren yaparken herhangi bir ses yok. Sadece durmaya yakın gelen bir ses. Ayrıca frene basmazsam araç kendiliğinden yavaşlayıp durursa o ses gelmiyor. İnsan direk disk ve balatalardan şüpheleniyor ama diskten öyle bir ses gelemez gibi düşünüyorum.

Daha önce böyle bir problemi duyan yahut yaşayan oldu mu?

Cevaplar için şimdiden teşekkürler.
E
11 yıl
C180 lerde 7 ileri şanzıman hangilerinde var?
Merhabalar
Şu aralar yeni araba almayı planlıyorum çıtayı biraz yükselttim. Mercedes C180 almayı düşünüyorum ancak 7 ileri olanlardan. Bu 7 ileri vitesli modeller hangi yıldan sonra geldi bu araca? Sanırsa 1600 motor olanlar 5 ileri. Peki 1800 motor olanların hepsi 7 ileri midir?
E
11 yıl
Philips GC5060 akılı ütü kullanan var mı?
Merhabalar. Bu ütüden almayı düşünüyorum. Kullananlar yorumlarını yazabilirler mi acaba?
E
15 yıl
Max 20000TL ye A4 mü S40 mı 156 mı?
Meraba arkadaşlar. sevdiğim bir yakınıma araba almayı düşünüyoruz. Biraz lüks bir model olsun istiyoruz. Aklımıza gelenler 156, S40 ve A4. Fiyatları hemen hemen aynı 156nın biraz daha düşük. Volvo ortalarda en pahalısı da a4 tabiki. Gönlümüz A4 ten yana duruyor. 98-01 model 1.8 veya 1.8T düşünüyoruz o yaşlarda bi araba turbosundan sorun çıkarır mı. Normal 1.8 almak daha mı mantıklıdır?
Genel olarak üç araç da masraflı sayılabilecek araçlar. Bildiğiniz kronik problemleri var mı? Kullananlardan yorumlarını bekliyorum.
Bu arada araç LPG li kullanılacak. Tercihen LPG li bakıyoruz değilse alır almaz taktırılacak.
Cevaplarınız için şimdiden teşekkürler.
E
15 yıl
Neden Kendi Köprümüzü Otoyolumuzu Kendimiz Yapmayalım?
Arkadaşlar bu daha önce Ekim ayında yapılması gereken ve Aralık ayına ertelenen yap işlet devret modeliyle yapılacak olan İstanbul-İzmir Otoyolu ihalesi özel sektörün kaynak ve kredi bulamaması sebebiyle en az 6 ay daha ertelendi. Bu projenin ihalesini umutla beklerken resmen yıkıldım. Çok gerekli ve yerinde bi iş olacaktı. Fakat yıllardır ertelenen bu proje yine rafa kalkmış gibi görünüyor. Benim de aklıma şöyle bi fikir geldi. Bilmem nasıl olur.
Proje için yaklaşık olarak 6 milyar dolar gerekiyor. Yani 6 milyon kişi 1000 dolar ya da 12 milyon kişi 500 dolar verse bu proje gerçekleştirilebilir. Türkiye'de 500 dolar verebilecek 12 milyon kişi rahatlıkla bulunabilir ki isteyen daha da fazla verebilir. Bu para toplanıp inşaata başlanılsa, proje bitiminde herkes ödediği miktar kadar yahut bakım giderlerini çıktıktan sonra kalan meblağ kadar köprü ve otoyolları ücretsiz kullanabilse yani bir nevi halk eliyle yap işlet devret uygulanmış olsa nasıl olur? Neticede bu ülke hepimizin ve gelişmişliğin birinci sembolü olan kaliteli yollara çok ihtiyacımız var.
E
16 yıl
Sol Ön Lastiği Değiştiriyorum. Yeni Lastiği Nereye Takayım? (Üstadları Bekliyoruz)
Arkadaşlar bundan yaklaşık 10 ay kadar önce 4 adet 0 Michelin Energy lastik almıştım. Aldıktan 2-3 bin km sonra aynaya bakma özürlü birinin aniden önüme kırması sonucu sol ön lastiği 80-90 km gibi bi hızla anlık olarak orta refüjün kenarına sürttüm. İnip baktım ilerde lastikte dairesel sürtünme izleri var. Bu şekilde kullanmaya devam ettim geçen gün baktım ki sol ön lastik balon yapmış bir de balonun bi ucundan açılma var lastik yanağında. Daha 15000km de lastiklerim. Baya kafam bozuldu tabi tekrar aklıma geldi o sürtme olayı. Velhasıl biliyorum ki lastik yanağına tamir uygulamak mümkün değil uygulansa bile benim içim rahat etmez. Mecburen lastiği yenileyecem. Şimdi sorum bu alacağım yeni lastiğin aracın frenleme ve yol tutuştaki dengesini bozmadan nasıl takmam lazım. Aynı yerine takmam olmaz zaten yeni alınan bir lastik her zaman arkaya takılmalı. Aldım alalı rotasyon da yaptırmamıştım. Hem rotasyonu hem de lastik değiştirmesini nasıl yapmalıyım? Alacağım yeni lastiği stepne gibi düşünsem stepneyi de rotasyona katıyormuş gibi bi hesap mantıklı olur sanırım.
Cevaplar için teşekkürler.
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.