A

Teğmen
08 Temmuz 2005
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
1 üye
Görüntülenme (?)
46 (Bu ay: 2)
Gönderiler Hakkında
A
9 yıl
ingbank nakit kartımdan 6 kez fazla para çekildi
40 gün sonra da olsa nakit kartımdan fazla çekilen paralar hesabıma iade edildi.
özlem hanıma ilgisi için çok teşekkür ederim :)
A
12 yıl
reflüyle nasıl baş ettiniz?
15 yıldır reflü hastalığından (asitli mide içeriğinin yemek borusuna kaçması) muzdaribim.
2 kez endoskopi yapıldım ve mide ile yemek borusunun arasındaki kapağın gevşek olduğu belirlendi.
içtiğim bir bardak kahve ya da yediğim 2 dilim kavun bahane oluyor ve aylar süren asit saldırıları başlıyor.
her gece belki 10 kez boğazımın kızgın demirle dağlanmasıyla boğulurcasına öksürerek uyanıyorum.
asitin tahrişi sonucu boğazım iltihaplanıyor, sesim kısılıyor. hastalanıyorum.
midemdeki asit/safra salgısı normal düzeydeyken hiçbir şikayetim yok.
yani sorunum midemdeki asit/safra salgısının aşırı artması ve bunu engelleyememek.
lanzedin, nexium gibi ilaçlar işe yaramıyor.
en son ekim ayında yediğim 2 dilim kavun bahane oldu ve o zamandan beri şikayetlerim sürüyor.
bu hastalıkla nasıl baş ettiniz?
A
14 yıl
yolcu uçağıyla hiç bu kadar hızlı uçtunuz mu?
< Resime gitmek için tıklayın >

delta havayollarının new york jfk-istanbul atatürk seferini yapan dl 72 sefer sayılı boeing 767-300 uçağının hızı istanbul’a yaklaşırken saatte 1039 kilometreye kadar çıktı.
bir ara sesin saatteki hızı olan 1224 kilometreyi aşacağımızı sandım ama orada kaldık.
vikipedi’de bu uçak modelinin maksimum hızı saatte 913 km olarak belirtiliyor.
şimdiye kadarki uçak yolculuklarımda saatte 900 kilometreyi aştığımıza şahit olmamıştım.
sizce bu hız normal mi arkadaşlar?
ya da yolcu uçağıyla hiç bu kadar hızlı uçtunuz mu?
A
15 yıl
kaya doğuran ağaç
bu fotoğrafları, burdur doğa sporları kulübü (burdosk) ile antalya toros doğa sporları kulübü (todosk)'un ortaklaşa düzenlediği doğa yürüyüşünde burdur'un kemer ilçesi yakınlarında çektim.
ağaç büyürken kaya parçasını içine hapsetmiş.
zamanla kayayı dışarı itelemek yerine iyice sarmalamış.
kaya, ağaçla birlikte yerden 30 cm kadar da yükselmiş.
şu anda kaya ağaç tarafından o kadar sıkı tutuluyor ki hiç kıpırdamıyor bile.
ve hatta muhayyelenizi zorlarsanız ağacın kayayı doğurduğunu bile hayal edebilirsiniz.

< Resime gitmek için tıklayın >

< Resime gitmek için tıklayın >

< Resime gitmek için tıklayın >

< Resime gitmek için tıklayın >

< Resime gitmek için tıklayın >
A
16 yıl
“Recep İvedik”i seyretmeyenler?...
Çeşitli ortamlarda “Recep İvedik”i seyretmediğimi söylediğimde ilkin insanlar inanmıyor ve ilgi çekmek için şaka yaptığımı düşünüyorlar.
Ama sonra gerçekten seyretmediğime ikna olduklarında ise dünyada birkaç tane kalmış nesli tükenmekte olan “kelaynak kuşu” muamelesi yapıyorlar bana.
Ben gerçekten de şu dünyada “Recep İvedik”i seyretmemiş olan birkaç kişiden biri miyim? Yoksa benim gibi seyretmemiş olanlar epeyce var mı?
A
16 yıl
türk olmak çok eğlenceli
heyecanla beklediğin milli maç oynanmaktadır ama sahada birşeyler ters gitmektedir.
takımın 2-0 yeniktir ve maçın son 15 dakikalık bölümüne gelinmesine rağmen daha doğru dürüst bir gol pozisyonu bile yaratamamıştır.
üstelik rakibin bir topu da direğimizden dönmüştür.
oyuncular gereksiz sarı kartlar görmüş, sakatlanmış, maçla ilgili umutlarını suya düşürmüştür.
ertesi gün bir iş için erken kalkman gerekmektedir ve "nasıl olsa euro2008 umudu söndü. bari uykusuz kalmayayım" dersin ve vurur kafayı yatarsın.
sabah kalkarsın, tv'yi açarsın.
o da ne?
bütün kanallar türkiye'nin zaferinden bahsetmektedir.
uyku sersemliğiyle gözlerine inanamazsın ve aslında hala yatakta olduğunu, rüya gördüğünü düşünürsün.
hayır.
gördüklerin gerçektir.
sen uyuduktan sonra bir mucize gerçekleşmiş, takımın son 15 dakikada rakibi paçavraya çevirip 3 gol atmış ve kalecisi de kırmızı kart görmüş olmasına rağmen maçı 3-2 kazanmıştır.
yaa, işye böyle.
türk olmak çok eğlenceli.
A
16 yıl
nev\u0027in antalya konseri
8 şubat'ta iş için antalya'daydım.
arkadaş grubuyla nev'in (Nevzat Doğansoy) the jolly joker pub xl'deki konserine gittik.
pek konserlere gitmediğim için hanımla başta "beğenmezsem çıkarız" diye pazarlık etmiş olmama rağmen, nev ve grubu o kadar harika bir performans ortaya koydu ki sonuna kadar kaldık.
nev ve grubu işlerini o kadar samimiyetle ve başarıyla yapıyorlardı ki seyirciyi hemen avuçlarının içine hapsediyorlardı.
her biri müziğe tümüyle konsantre olmuş bir şekilde çalıyor ve söylüyorlardı. adeta çalarken kendilerinden geçiyorlardı.
parçaları ise zaten gerek müzikleri ve gerekse de sözleriyle muhteşemdi.
çok etkilendim ve aradan 10 günden fazla zaman geçmiş olmasına rağmen hala farkında olmadan melodilerini mırıldanıyorum.
fakat bu kadar başarılı müzik yapmalarına rağmen hak ettikleri kadar popüler olmadıklarını düşünüyorum.
nev ve grubunu kutluyorum.
A
16 yıl
Avcı, av oldu
Forumda bazen dolandırıldığını söyleyenlere rastlayınca aklıma geliyor.
15 yıl kadar önceydi. O zamanlar 100 bin Tl’lik kağıt paralar yeni çıkmıştı.
Gece 12’ye doğru çalıştırdığım marketi kapatma hazırlıklarına başlamıştım. Mahalleden bir arkadaşım beraber gitmek için dışarıda beni bekliyordu.
Gençten, esmer tenli biri girdi. İki adet 20 bin ve bir adet 10 bin Tl’yi (toplam 50 bin Tl) tezgahın üzerine koyup “A Marlboro please”(Bir Marlboro lütfen) dedi. Ben verdiği paranın fazla olduğunu söyleyecekken, “I’m Arab. I want to see Turkish biggest banknote please”(Ben Arabım. En büyük Türk kağıt parasını görmek istiyorum lütfen) dedi. Dolandırıcıların bu yöntemle çalıştıklarını hatırladım. Dışarıda bekleyen arkadaşıma seslendim: “Recep! Bu adam dolandırıcı. Hemen polis çağır”
Hareket noktam şuydu: adam dolandırıcı değil de gerçekten Arap turistse dediğimi anlamayacaktı. Eğer dolandırıcıysa kaçıp gidecekti.
Nitekim daha cümlem bitmeden adam dışarı fırlamıştı bile. Sonra geri geldi, “Paramı geri ver” dedi. Tezgahın altında sakladığım sopayı çıkarıp “gel de al paranı” dedim. Adam parmağıyla “gösteririm ben sana” işareti yaptıktan sonra koşarak ara sokakların karanlığında kayboldu.
Adamın 50 bin Tl’sini birahanede arkadaşlarla yedik. “Dolandırıcıyı çarptım” diye de herkese hava attım.
A
17 yıl
teröriste verilecek cevap
quote:


1- Bir ay içinde bu kadar fazla sayıda şehit verilmesi normal midir? PKK'nın can almada fazla zorlanmaması bende acaba bizim örgütlenmemizde aksayan taraflar mı var sorusunu düşündürüyor. Acaba tehlikeli bölgeye acemilikten yeni çıkmış ve savaş tecrübesi fazla olmayan askerler mi gönderilmektedir.

2- Türkiye yakın geçmişte bölgede önemli askeri üstünlük sağlamıştı. O günlerin kadrolarını yeniden aktive etmek iyi fikir değil mi?

3- İçinde bulunduğumuz koşullar gayri-nizami savaş koşullarıdır. O yüzden bazı kuralları geçici de olsa bir yana bırakmak, askıya almak gerekiyor. Bunu Amerika yaptı biz de kimseye sormadan yapabiliriz. Üstelik bu kadar fazla şehit verdikten ve üstüne üstlük askerimiz kaçırıldıktan sonra buna hakkımız da doğdu. O nedenle Avrupa ne der diye sızlanacaklar hiç üzülmesinler. İsrail tek bir askeri kaçırıldı diye neredeyse bir ülkeyi ortadan kaldırıyordu. Kimse ses çıkaramadı bu da unutulmasın.

4- Ordularda devlet terbiyesi vardır. Dolayısıyla onlar kuralların dışına kolay çıkamazlar. Kuralların askıya alınacağı ortamlar onlara uygun değildir. Bugün dokunulmazlık sağlanmış, devlet güvencesi verilmiş tercrübeli insanların savaş bölgesine gönderilmesi zamanıdır. Acı verene acı vermek gerekiyor. Dolayısıyla acımasız insanlara ihtiyaç var. Bu insanlardan devletin elinde mutlaka olması gerekir. Ordu sorumluluğunu almadan onları operasyona çıkarmalıyız, insan hakları ve acıma duyguları karşı tarafın hareketleri nedeniyle ortadan kalkmıştır. Acemilikten yeni çıkmış görünümü veren askerler yerine bölgeyi iyi bilen kadrolara devlet görevi verilmelidir.

5- Geçmişte bölgede savaşmış birçok insan yeniden askere gitmek için başvurmuştur. Bunlar tecrübelidir. Bu başvurulara fantezi muamelesi yapmak yerine özel bir tim oluşturmak olamaz mı. Evet ve neden olmasın ki devlet kontrolünde özel bir ordu. Bir tecrübeli savaşçı, 50 aceminin yapamayacağı işi yapar.

Onu yaparsak şu ne der, bu ayıp mı olur diye düşünemeyecek ortamdayız. Türkiye'de gerekeni acımasızca yapacak, teröristin kalbine korku saçacak savaşçılar vardır. Bu konularda hep İsrail aklıma gelir benim. İsrail kadar acımasız olabilmeyi başarmalıyız. Sonra konuşan çıkarsa onlar da bir şekilde cevaplanır veya cevaplabnmaz pek önemli değil.

Türk insanı bazı kuralların yeniden yazılmasına destek vermeye hazır. Kanun biziz diyeceğiz yani. Tecrübeli eski kadrolara sorun ne yapılması gerektiğini, çağırın hepsini devlet görevine ve koruyun onları. Hepsi seve seve koşarak gelirler.

Bu ülke o şehitlerin hesabını mutlaka sorar. Öyle ya da böyle.

SERDAR TURGUT
AKŞAM GAZETESİ

A
17 yıl
selim batıbay\u0027ın görkem ateş\u0027e yaptıkları
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.