K

Yarbay
30 Mart 2009
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
26 üye
Görüntülenme (?)
948 (Bu ay: 7)
Gönderiler Hakkında
K
7 gün
TATA XENON 2016+ Hakkında
Merhaba arkadaşlar,
Tata xenon modeli dizel manuel vites bir kamyonet arayısım var tercihen 4X4.
acıkcası dağa bayıra vurup tarımsal faliyetlerde kullanmayı düşündüğüm için ford ranger ssangyong korando sports gibi eskiden kullanıp sattıgım kaliteli araçlara bakmıyorum. yuksek maliyet altına girmek istemiyorum. çunku bariz tarlaya ve dağa sokacağım. vurunca cizince de üzülmeyeceğim araç olsun istiyorum.

bu aracın yedek parçası ustası motoru kondisyonu nasıldır ? 2016 modeller bile 400 bin civarı. bu da benım için yeterli. yorumlarınız nelerdir bu araçla ilgili?

< Resime gitmek için tıklayın >
K
5 ay
SARI SİTENİN DOMAİN SÜRESİ DOLMUŞ
Sahibinden.com un domaini düşmüş. Amerikalı bir şirket 2025 e kadar satın almış şimdi hiçbirşeyi çalışmıyor. Beddualar tutmuş olabilir mi ?


< Resime gitmek için tıklayın >


Domain Name: SAHIBINDEN.COM
Registry Domain ID: 16268985_DOMAIN_COM-VRSN
Registrar WHOIS Server: whois.networksolutions.com
Registrar URL:http://networksolutions.com
Updated Date: 2024-01-02T22:24:41Z
Creation Date: 1999-12-30T09:23:08Z
Registry Expiry Date: 2025-12-30T09:23:08Z
K
9 ay
istanbul yeni hava alanı dış hatlar otopark yardımı
Merhabalar. onumuzdeki hafta ilk defa yeni havaalanını kullanarak yurtdısına çıkacağğım. dış hatlara gideceğim. ön ödemeli otopark veya şu otoparka koy daha güvenli şurası daha uygun veya şu yontemle daha ucuza halledersin dediğiniz park alanları var mıdır ? 4 gün kadar kalacağım yurtdışında. Tercihim havaalanı içindeki otoparklar.
K
2 yıl
Manisa Kavşağı kavşağında kaza yaptım
Arkadaşlar merhabalar,
Manisa Kavşağında ışığın yeşile dönmesi ile yola cıktım. ancak o sırada solumda duran minubus sebebiyle yolu cok net goremedim. ve yasilin yanmasına dayanarak yola cıktım ancak kavsaktan hızla gelen aracın soldan carpacağını anladıgım anda direksiyonu hızla sağa kırıp frene bastım. ticari araç da frene bastı ancak çamurluklar çamurluklara dayandı. araç biraz sürüklendi. oklarda gidiş yönlerini çizmeye calıstım.

Megane benim aracım. sol çamurlugum kırıldı ve tekerleğimde de cok hafif bir gariplik var gibi. ancak sehir içinde kullanmama engel değil.Bu yuzden pazartesi (okulların tatil olması sebebiyle) servise teslim edeceğim. Trafik polisi olayı gordu, aranızda tutanak tutun dedi . tramer sonucu akşama belli oldu. 100% kusuru ticari araca vermiş. zaten itiraz edilecek birşey yok kamera herşeyi çekti.

Kafamı kurcalayan mevzu bu sabah aracı bırakmadan ekspertiz sürecini halledebilirmiyim diye yetkili servise gittim. Servis aracımın çamurlugunun plastik oldugunu , yenisini takacaklarını iletti. tekerlekte de birşey varsa bakacaklarını soyledi. ancak aracı pazartesi bırakacağım. Normalde plastik parçalar ölçülemediğinden değer kaybına yansımıyor diye biliyorum. Parcanın plastik olması ancak değişim olması goze alındıgında, değişensiz boyasız aracımda artık bir değişen olacak ve bir tramer gozukecek. Bu tarz durumlarda değer kaybı talep edilebilir mi bilmiyorum. Süreç ve değer kaybı hususlarında genel bir bilgisi olan varsa yorumlara yazabilir. ben de süreci sizinle paylaşıyor olacağım.


< Resime gitmek için tıklayın >



< Resime gitmek için tıklayın >

EDIT : 16.11.2022
bu gun kasko tamir onayı verdi ancak tamirat 10-12 iş günü olabileceği soyleniyor. alt tarafı camurluk değişecek. ikame araç da 14 gun max. inşallah madur olmayız.
K
4 yıl
Sattigim araci alan kisi kaza yapti.
Oncelikle piyasasi yok denen ssangyong korando sports marka aracim vardi. Piyasanin canlanmasi faizlerin dusmesi ile suv jip veya jipcik gibi ama kamyonet olmayan bir arac arayisina girdim.
Aracim 2012 model. 84.500 tl ye satiliga koydum. 81 82 80 ler havada ucustu ankaradan birisi bir arkadasini yolladi 82 verdi expere goturdu. Experde aracimiz cok iyi durumda cikti. Full orjinal aracti zaten.

Hemen biletlerini aldilar sabah satis yaptik. Kapora istemedim. Biletletin resmi kafi demistim. Burdaki dolandiricilik hikayelerinden ogrendigim senaryolar isime gayet yaradi. Bunlari detaylica anlatirim.

Ancak kamyonet kullanmak her yigidin harci degil. Benim esimin her gun ise gidip gelirken kullandigi benim de haftasonlari kullandigim aracla izmirden daha 100 km uzaklasamadan araci devirmeyi basarmislar. Takla atmamis ama yan yatmis.

Arac o kadar saglam ki bir iki gocuk ve cizikle atlatmislar.

Aracin normal halini ve 2. Resimde de yan yatip duzeltilmis halinin resmini paylasiyorum.oncelikle aracimi alan arkadaslara sonra da Sirf piyasasi var diye tenekeye binen arkadaslara simdiden gecmis olsun.
< Resime gitmek için tıklayın >
< Resime gitmek için tıklayın >
K
5 yıl
izmir cevre yolunda buca kavsagina gelirken kaza yaptim.
bu gun sabah hanimi servise biraktiktan so ra kamyonetimle deu daki isyerime dogru yola ciktim. trafik normal akici idi 100 km hiz ile gidiyordum. ondeki araba birden yavaslayinca ben de fren yapip tahminim 70 km hiza kadar yavasladim. tam bu sirada bammmm diye bir ses ile beraber bir sangirti koptu. sol seritteydim soldaki bosluga arabalari cektik.

icinden cok genc bir cocuk indi. tabi benin kamyonet suruyor olmam ve 110 kilo olmam ve arkadan carpmis olmanin versigi endise ile ozur dileyerek falan indi. cok korkuyordu.

dedim iyi misin birseyin varmi emniyet kemerin takili miydi dedim. kafasini bir yere carpmis olabilir diye yuzunu gozunu iyice inceledim. elimi omzuna koydum. birsey olmaz cana gelmesin bunlar dunya mali bosver dedim. dert etme dedim.

biraz daha sakinlesti. arabada su varsa ic dedim icti, biraz daha rahatlamisti. tutanak var mi dedim . onda da bende de yoktu. aracin resimlerini cektim. online kaza tutanagi aplikasyonu indirdim. cok iyi bir uygulama. tam adi Mobil kaza tutanagi.

iste kaza resmi ehliyet resmi kaza tanimi falan bilgileri doldurduk kaydi olusturduk.

ben bagaj kapagimi kontrol ettim bir sikinti yoktu. arkadasin kaporta kalkmis yamulmus arabanin motora kadar girmis arabanin altina yag su vs akmisti. 2 fari kirilmisti. hyunda i20 olan arac hava yastigi acmamisti. cekicilik hale gelmisti. buyuk ihtimalle 2 arac arasindaki fark 30 km den az diye hava yastigi acilmadi. telefonumu verdim. az ilerde calisiyorum birsey olursa ara dedim. olay yerinden ayrildim.
herkese kazasiz surusler.
edit resimler cikmamis

< Resime gitmek için tıklayın >


< Resime gitmek için tıklayın >
< Resime gitmek için tıklayın >
K
5 yıl
2003 oncesi ehliyeti olanlara 20 tl ye SRC
arkadaslar merhabalar. 25.02.2003 tarihinden once ehliyet sahibi olanlar icin e devlette src belgesi 20 tl. toplamda 20 + 20 =40 tlye src2 ve src 4 belgesini alabilir yuk veya yolcu tasiyabilirsiniz.
adi muafiyetli src belgesi.

http://www.lordiz.com/e-devlet-uzerinden-src-belgesi-duzenleme-ve-sorgulama.html

ceza yemeyelim
K
6 yıl
kamyonet alacagim son durum ve yardim lazim(alindi)
daha once kamyonet icin konu acmisim. fiyati ve performansi olarak korando sportsta karar kildim.

aracin expertiz raporlarindan pek birsey anlamadim. buraya ekliyorum beni bir aydinlatir misiniz.

aracin 8000 hasar kaydi var biri 3 biri 5000. hepsi yetkili serviste yapilmis.

temiz kazasiz arac takintim yok. daga bayira vurucam araci. keyif icin.

yardimlarinizi rica ederim.

< Resime gitmek için tıklayın >n
< Resime gitmek için tıklayın >i
< Resime gitmek için tıklayın >z
< Resime gitmek için tıklayın >
< Resime gitmek için tıklayın >?
< Resime gitmek için tıklayın >
< Resime gitmek için tıklayın >
K
7 yıl
çilgin gibi vergi oduyoruz
2011 sonunda c180 almistim. 40000 baz fiyat 70 bin de otv + kdv
2015 de a180 aldim 60000 baz + 50000 vergi.
2011 den 2017 kadar gecen 6 senede 90 000 vergi odedim.2018 e kadar aracimi degistirmeyi dusunmuyorum. bu yuzden hesabi 2018 yili uzerinden yaparsam 8 yilda aracim icin 90 bin otv ve kdv odedim.
aylik 1000 tl.
bu sure zarfinda ortalama 1200 tl mtv odedim aylik 100 tl.
ayda 3 depo 200 tl den yakit aliyorum. 600 tl. bunun 420 tl si vergi.
aracimi yilda birkez bakima goturuyorum. 1500 tl den %18 kdv 300 tl. aylik 25 tl vergi.
kasko 1200 tl den %18 kdv 20 tl vergi.
trafik 1000 tl den 18 tl civari vergi
gunde 2 paketten sigara iciyorum 600 tl. 420 tl vergi.
ayda bir buyuk icerim. 60 tl vergi.
2000 tl nin uzerinde bunlara vergi veriyorum.
gelir vergisinden muafin. ama normalde 2000 de gelir vergisi versem. 4000 tl aylik vergi.

hayirli gunler.
K
7 yıl
Pickup hakkinda
Son gunlerde yeni hilluxu gordukten sonra icimde bastiramadigim bir kamyonet sahibi olma istegi var.

Son birkac aydan beri sanki dunya uzerindeki tek ihtiyacim kamyonetmis gibi hossediyorum. Tuccarlikla esnaflikla alakam yok. Sadece yazlik alip 200 300 bin gomup senede 10 defa haftasonu kullanmak da israf gibi geliyor.

Bu gun hilluxun test surusunu yaptim. Kullandigim arac 2.8 motor 4x4 du. Lakin eve 2. Arac olacak bir pickup icin fazla guclu ve donanimliydi.
Edindigim izlenimler,
Oncelikle pickuplar genel olarak arka koltuktakileri ziplatiyorlar
Arac yolda gezinme egiliminde
Tekerlekleri patinaji seviyor. Arka savurmaya musait.

Incelemeyi dusundugum diger suvlar da ford ranger ve nissan navara ama izmirde test surusu yapmak bu araclarin tum ozelliklerini kesfetmeye yetmiyor. Dag arazi parkuri vs si yok. Yolda cevreyolunda falan da cok konforlu araclar degil zaten.

Babam iceride dizisini izlerken bol bol fiatin kamyonetini gosteriyordu fullback. Onu da inceledim. Test surusu tapmadim. Ama ici fazlasiyla sahin gibi geldi. Karakterinin de hillux kadar iyi olmadigina kanaat getirdim.

Aldigim fiyatlar
hillux bosline icin 0km 93 000. 4x2
Fiat fullback icin 2016 dan kalan araci 0km araci 80 000 e satabileceklerini soylediler. 4x2

Hatta fiat fullbackte mitsubishi ole ortak yapimmis. L200 de bu kamyonet piyasasinin gediklisi.
Internette 2. Ellere bakinca fiyatlari da gayet makul.

Sehir ici sehir disi icin halihazirda kongorlu bir aracim bar. Bu arac 2. Arac olacak. Almak isteme sebenim cocugin bisikletini buzlugu masami sandalyemi arkasina atip seyahat etmek. Gunubirlik kucik tatiller yapmak.

Bu durumda
Bu pickuplara asina olanlar,dikkat etmem gereken noktalar,
Hakkinda veya almamam gerektigi konusunda beni bilgilendirirse cok memnun olurim. Alirken neye dikkat edeyim, ve bu araclarin arka savurma , patinaj , arka koltuktakileri ziplatma gibi olumsuz diger benim goremedigim seyler konusunda da yardima ihtiyacim var. Simdiden cok tesekkurler.


arastirmalarim sonucu 2012 model otomatik ekranli geri gorus kamerali park sensorlu vs yetkili servis bakimli ssangyong korando sports aldim.
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.