P

Yüzbaşı
27 Mart 2009
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
6 üye
Görüntülenme (?)
284 (Bu ay: 0)
Gönderiler Hakkında
P
2 ay
MATEPAD 11 hard reset sonra FRP \u0027\u0027Unlock the device to continue\u0027\u0027 sorunu (ÇÖZÜLDÜ)
Arkadaşlar merhaba,
Kendi cihazımda büyük güncellemelerden sonra vs hard reset atarım hiç bir sorun yaşamadım.
Bugün kardeşimin cihazı da yıllardır sıfırlamadığımız için bir sıfırlayalım dedik. Direk hard reset attım. Cihaz açıldı. Ama dokunmatik çalışmıyor. Güç tuşuna bastığımda '' Unlock the device to continue'' Hiç bir şekilde bu ekrana müdahale edemedim. Sadece tuşları algılıyor dokunmatik çalışmıyor.

Ses kısma artı güç yapıp kapattım. Tekrar açtım sorun aynı.

Ses kısma artı güç yaptım kapattım. Ses açma artı güç yapıp recovery moda aldım. Ordan tekrar hard reset vs yine sonuç alamadım.

Güvenli modda açtım yine aynı sorun var.

Cihazın şifreyi vs biliyoruz ama hiç bir şekilde kurtarma ekranı gibi bir şey bulamadım.
Yine Recovery modda update diye bir kısım var. Orada erecovery sekmesine girip update and recovery system seçeneğine girince wifi e bağlanıp yazılımı tekrar indiriyor ama işleri daha da çıkmaza sürüklersem diye onuda yapmadım.
Garanti bitti ama servise gönderip bu olayı düzeltmek dışında bir önerisi olan var mı? Boşuna zaman kaybetmeyelim. FRP galiba bu olayın adı. Benden başka yaşayanda göremedim. Keşke önce sıfırlayıp sonra factory atsaydım ama olan oldu. Bir çözüm önerisi olan var mı?
ÇÖZÜM:
Cihazı servise vermeye karar vermiştim.
Orjinal kılıfını çıkarıp kendi klavyeli kılıfı takıp açtığımda dokunmatik tekrar aktifti. Sorun çözüldü.
Sebebi tahminimce orjinal kılıf arka kapağa tam yapıştığında akıllı kılıf diye bir özellik devreye giriyor dokunmatik çalışmıyor. Cihaz sıfırlanınca bu ayar otomatik açıldı ve dokunmatik kılıf çıkana kadar çalışmadı diye düşünüyorum.
P
2 yıl
Oral B Pro 3000 585 TL
Bir süredir araştırıyordum. Pro 750 gibi modellerde şarj 1 hafta gidiyor vs. Bu Pro 3500 le aynı donanımda sadece seyahat kabı yok.
İlgilenenler için fiyat avantajlı geldi.
Link: https://www.hepsiburada.com/oral-b-pro-3-3000-sensitive-clean-sarj-edilebilir-dis-fircasi-p-HBCV00001FORP3
P
3 yıl
ACER SWİFT 3 SF314-42// 4300U // 8R // 256GB // 4199 TL
Arkadaşlar fiyat bana baya iyi geldi. 4199 a 128gb olanı hepsiburada aylar önce sattığından beri ilk defa bu kadar hesaplı gördüm.
Şuda var artık giriş seviye cihazlara talep azaldı mı? Bu seviyeler artık normal mi olacak gibi sorular var kafamda. Acil bir ihtiyacımda yok ben kararsız kaldım.
ACER Swift 3 Sf314-42 R3-4300u 8gb 256ssd 14"freedos Nx.hseey.003 Fiyatı, Yorumları - Trendyol
P
3 yıl
Lenovo İdeapad 4600h/8gb/512gb 6727TL
Arkadaşlar cihaz baya sattı zaten araştıranlar biliyordur. Bende şimdi fark ettim 23.59'da indirim bitiyor. Satıcıyla ilgili bilgim yok.
N11 6500TL üzeri cihaza 222tl 10.000 üzerine 355tl kupon veriyor 23.59'a kadar geçerli : Bilgisayar Kategorisine Özel Kuponlar ve İndirimler - n11.com
Laptop linki : Lenovo IdeaPad Gaming 3 AMD Ryzen 5 4600H 8GB 512GB SSD GTX 1650 Freedos 15.6" FHD Taşınabilir Bilgisayar 82EY00CGTX Fiyatları ve Özellikleri (n11.com)

Ciddi bir esneme başladı laptoplarda ama yakın zamanda lazım olan biri için bence güzel fiyat. Cihazı bugün Teknosa'da incelemiştim. Ekranla ilgili şunu belirteyim son iki seviyeden öncesi çok düşük parlaklıkta ama son seviyelerde parlaklığı gayet canlı. Onun dışında kasa kalitesi falan orta seviye bir cihaz. Uzun kullanımda bizleri neler beklediğini kimse bilemez. İyi alışverişler.
P
7 yıl
TÜRK TELEKOM TECRÜBELERİM HERKES OKUSUN
Merhabalar,
Uzun zamandır bunları dile getirmek istiyordum bugüne kısmetmiş. Biraz uzun olacak 2 olay var numara koyuyorum onun için.
1. Olay: Sene 2014 öğrenci evindeyiz. Malum internet olmazsa olmazlarımızdan 12 ay taahütlü bir kampanya vardı. Bize uygun dedik başvuruydu vs yanılmıyorsam 54-60 arası bir fiyatı vardı tarifenin. Hatta ilk 3 ay tivibu ücretsiz sonrasında kapattırmayı unutursan onunda kullanmadığın halde ücretini alıyorlardı.
Başvurular yapıldı net geldi. İyi hoş kullanıyoruz. Dönem bitti yaz geldi dondurmadık diye hatırlıyorum taahüt bitmedi taşıyacak evde yoktu. Boş yere 3 ay falanda ödedik. Neyse orası bizim problemimiz burada kimseye suç bulmuyorum.
Taahüt bitti kapattıracam interneti aradım dediler ki kimlikle şubeye git. Eyvallah dedim koştur koştur şubeye gittim. İşlemleri yaptım. Dedim ben bunu kapattırıyorum. Lazım değil bana.
Dediler ki olmaz biz başvuruyu aldık sizi arayacaklar ondan sonra kapanır. Tamam dedim ona da eyvallah. Eve gittim uyuyorum telefonum çaldı.
Beyefendi Türk Telekom'dan arıyorum interneti kapatmak istemişsiniz uyku sersemiyim bu arada. Evet dedim kapatmak istiyorum kullanmıyorum.
Tutturdu başka tarife verelim yok dedim kapattıracam kullanmıyorum. Bu seferde başladı donduralım. Başta da demiştim ya uyku sersemiyim ben anladım ki interneti iptal ettirebilmem için 3 ay dondurmam lazım dondurma sonunda açtırmazsam iptal ettirebiliyorum. Orda ki temsilci arkadaşta zaten sağolsun iyi kullandı durumu ama net hatırlıyorum telefonda israrla dedim ki dondurma bozulduğunda benim haberim olacak mı? Tabi dedi beyefendi kesinlikle haberiniz olur.
Aradan 4-5 ay geçti galiba bana fatura geldi. Aradım müşteri hizmetlerini bu ne saçmalık dedim. İptal edin hemen beyefendi şubeye gidip etmeniz lazım. Ben bu belgeleri verdim zaten neden gidiyorum tekrar yok olmaz gitmezsen kapatmayız. Birde dalga geçer gibi tekrar donduralım diyor.
Bu şube olayları da merkeze uzağım bulunduğum ilçede şubeleri yok birde dolmuş falan okuldan çıkıp merkeze gidiyorum.
Dedim ki bu bir sınav sakin ol git iptal ettir. Gittim iptal ettirdim. Bilirsiniz faturalar 1 ay sonra çıkıyor. Yani ben ilk faturayı gördükten sonra yine ilerledi 2.faturada bana o zaman tam hatırlamıyorum 90 civarı bir fatura çıktı. Ödemedim bir süre.
Aradım müşteri hizmetlerini bakın bana hiç bir haber verilmedi hatta bakın hiç bir tüketim yok. Ses kayıtlarını dinleyin bana bilgilendirilir dediniz durumu anlattım. Dedi ki temsilcide faturayı ödeyin zaten haklı çıkarsanız biz aidesini yaparız. Mantıklı geldi. Çünkü haklı olduğu mu düşünüyorum. Faturaları da ödedim. 3-5 gün sonra aradılar inceledik biz size mesaj atmışız mesajı operatör iletmemiş olabilir bu bizi bağlamaz kısacası bunu dediler. Tabi sinirden kuduruyorum.
Tam o sıra Enerjisadan mesaj geldi 700 lira elektrik faturası çıkmış :) Ben o faturayı çözdürmek için uğraşırken kaynadı gitti arada (Görevli sayacı yanlış okumuş 1 ay uğraştım sırf bunu çözdürmek için neyse bu ayrı bir konu:))

Şimdi 2. ve daha absürt bir tecrübeme gelelim.

Ailemin yaşadığı şehirde internet ihtiyacımız vardı orayada 24 ay taahütle internet bağlattık. Neyse internet geldi kullandık falan derken taahüt süremiz doldu. Bizede internet lazım ama hız vs önemli değil zaten fiber ama 35gb akkli bir paketti bir gün hayrını görmedik. Bari dedim hesaplı olsun. Taahüt bitince iptal dilekçesi verdim. Düşündüm ki bunlar beni ararlar hesaplı bir tarife falan yaparlar bir şey.
1. gün aradılar açtım ses gelmedi bakın bu olaya dikkat edin bunu her iptalde yaşadım açıyorsun ses gelmiyor.
Sonra 2.günde arayan yok 3.gün aradılar galiba belkide daha geç telefonda da internetim bitti kedi gibi bunların aramasını bekliyorum.
Sonunda aradım beyefendi dedi. Neden iptal ettiriyorsunuz. Pahalı geliyor dedim. Tamam dedi size özel bir teklif yapıyorum. 40 tl 24 ay taahüt verin sizin herşeyiniz hazır modem vs bunun için böyle bir teklif veriyoruz. Tamam dedim benim için uygundur. Tekrar vurguladım herşey dahil vs mi ek ücret çıkar mı? Yok dedi. Tamam dedim yarım saate internetiniz gelir modemi bir kapatıp açın.
Telefonu kapattık. 1 gün geçti internet yok. 2. gün oldu internet yok. Abartmıyorum 10 kere en az müşteri hizmetlerini aradım. Her temsilciyede 10 dk durumu anlattım. Her temsilcide farklı bir tez sundu bana. Biri dedi hattın ödenmemiş faturası var. Biri dedi şubeye gidin. Biri umudunu kaybetme vs vs çözüm yok. 4-5 gün oldu. İnternetim de yok bu durumu anlarsınız yapmam gereken işlerimde var ayrıca tatile geldim çevremde yok o şehirde kafa dinleyip nette takılacam 10 gün sonra gidecem zaten. En son çok sinirlendim aradım müşteri hizmetlerini. Kafaya koydum internet açılana kadar kapatmıyacam telefonu başladık bir bayandı konuşmaya dedim bakın 5 gün oldu çözmüyorsunuz çözülmeden kapatmam.
Baya bağırıyorum artık ve inanın o son aramama kadar da gayet sakin bir şekilde konuştum. Neyse telefonda konuşurken bir baktım modemin ışığı yandı. Temsilciye dedim net geldi hakkını helal et gerildim biraz sende emir kulusun hayırlı akşamlar.
Gece interneti kullandım. Sabah telefon çaldı Türk Telekom'dan bilmem ne hanım. Beyefendi sizin görüşmeyi yapan arkadaş paketi girmeyi unutmuş sisteme işlememiş. Onun için o fiyattan kullanamazsınız istiyorsanız bilmem ne standart tarifesini verebilirim.
Şok oldum bir an ilk düşündüğümde bunlar beni işe falan alacak herhalde sabrımı deniyorlar olaylar karşısındaki.
Hanımefendi dedim bundan bana ne gir o zaman paketi benlik bir hata yok. O görevli hakkında da soruşturma açılacak ama işte bu anlık teklif olduğu için ben size bunu veremem. 10 gündür ben sizin bu saçma olayınızı bekliyorum böyle bir hata yapıyorsunuz ve bana yapacak bir şey yok diyorsunuz siz nasıl bir firmasınız bu nasıl kurumsallık. Benim magduriyetim ne olacak dedim. Beyefendi 12 saat internet kullanılmış bu size yansıtılmayacak :)
Artık kan beynime sıçradı. Tamam dedim ya size de internetinize de yazıklar olsun iptal edin benim internetimi. Kadın bu seferde gidip tekrar şubeden iptal ettirmeniz lazım dedi. Bak diyorum ben bu hattı iptal ettirdim belge mi verdim 10 gün oldu kapat şunu yok prosedür böyle. Hat aktifleşmiş tekrar vermelisiniz. Yoksa ne olacak diyorum gitmiyorum o zamanda fatura çıkarmış. Tabi bu konuşma baya uzadı. Gittim iptal ettirdim interneti. Kapattırdım. Peşini bırakmadım tabi her kanaldan denedim bir şeyler ama umursamadılar açıkcası. Vodafone gidip 24 ay taahüt yaptırdım. Ufak bir ilçedeyiz fazla seçenekte yok.

Sonuç olarak çok içime dert oldu insanlar bilsin en azından bunların rahatlığını sorumsuzluğunu tüketiciye yaptıkları hatalar karşısındaki tutumlarını. Ve inanın hala sinirleniyorum şu an yazarken bile kan beynime sıçrıyor. Bu olayın üstüne 4 tane aktif Türk Telekom hattım vardı hepsini taşıdım. Bu taşıma sırasında da bir çok saçmalık yaptılar ama bunların yeri burası değil. Ben şahsen bu tecrübelerimden sonra elimden geldiğince uzak duracam bunlardan. İnsanlarda bilsin istiyorum yaptıklarını forum ortamı da hep samimi geldi bana sizlerle de paylaşmak istedim. İyi forumlar...
P
8 yıl
Tarihi geçmiş ultimate prostar
Merhabalar 2 sene önce falan almıştım. Az kullandım sakatlandık falan derken uzun bir süre yattı bir kenarda. SKT:09/16
Şimdi tekrar başladım spora 2 aydır ağırlık çalışıyorum. Sizce tekrar kullansam sıkıntı olur mu?
Tadı gayet şekerli hoş bir tadı var. Ama boşa içmekte istemiyorum işe yaramazsa bir mantığı yok sonuçta.
Konu hakkında bilgisi olan dostlar var mıdır? 2 ay geçmiş ama 2 sene önce falan ağzı açıldı. Lakin kapattım bazanın altına attım o şekilde durdu. Güneş görmedi. 1-2 porsiyon kullandım tadında sıkıntı yok gibi şekerli hoş bir tadı var ama sanki biraz fazla düz olmuş gibi birşeyler eksik gibi ama psikolojikte olabilir :)çokta emin değilim boşu boşuna çöpe atmak istemiyorum kullanılmaz durumdaysa yapacak birşey yok. Yardımcı olursanız sevinirim.
P
8 yıl
Gittigidiyor TEKNOMAX adlı satıcı sorunlu alışverişim (YARDIM LAZIM) EDİT
Merhabalar,
15 gün önce falan ggden batarya siparişi verdim. Neyse 30tl bir bataryaydı araskargo ile yolladılar 5 gün uğraştım alabilmek için burası mobil şube.
Batarya geldi taktım 1 gün sonra telefon kafayı yedi. Bataryayı söküp takılıyorum düzeliyor 12saat 1 gün gidiyor tekrar deliriyor.
Neyse eski batarya mı taktım. O bir günlük süreçte olumlu bildirimi de vermiştim ggde parayı aktarmış zaten. Adama mesaj attım. Durumu söyledim.
Araskargoyla yollayın degiştirelim dedi. Araskargo yok bulunduğum ilçede vs dedim.
Bir tanıdıkla yada kendiniz olan bir yere gittiğinizde verin dedi.
Dedim sistem bu mu böyle bir çözüm olabilir mi? Çözün yoksa gittigidiyorla görüşecem.
O zaman kargoyu öder yollarsınız yada yapacak birşey yok tarzı konuştu.
GG ile irtibata geçtim. Hemen iadesini yapalım size kargo firması dayatması yapamaz öde hiç mi hiç diyemez dediler. Siz verdiğimiz adrese kargolayın biz iade sürecini başlatalım. Öncesinde satıcıyla birde biz iletişime geçelim size bilgileri mesaj atsın dediler.
1 gün geçti ses çıkmadı bağlandım chate ordan konuştuk temsilciyle akşam üzeri bilgileri verdi.2 gün sonra kargolamış oldum arayada hafta sonu girdi.
Bu sabah kargo ulaşmış iade talep etmiş satıcı. Kargoyu vermeden de temsilciyle konuştum. Bakın satıcıyla tersleştik bu adam iade falan etmez değil mi dedim yok öyle birşey yapmaz siz kargoyu yapın dediler.
Bugün tekrar bağlandım temsilciye durumun ne olacağını sordum biz satıcıya ulaşalım size dönelim dediler tabi bu kısa özeti durumun. Şimdi geri dönüş bekliyorum.
Satıcı yüksek ihtimal kargoyu almayacak ben 2 katı mı kargo ücreti ödeyecem? 14 gün iade hakkım ne olacak benim? Birde adam bana fatura yollamadı ama kargonun cebinde yolladık diyor. Ne yapmam lazım gittigidiyor bu işi çözer mi?

EDİT:
- Kargo uzun uğraşlar sonucu teslim edilemeyip bana geri geldi kargo firmasının da hatası var bu noktada. 17tl kargo ödedim. Gittigidiyorda 50tl hediye çeki tanımladı hesabıma batarya ve kargo ücreti olarak. Bu şekilde hallettik.
P
8 yıl
Yeni bir dolandırıcılık araç arayanlar mutlaka okusun
Bu olayı ilk kendi aracımda fark etmiştim arabamı aldığımda plakasını değiştirmiştim sonra satmaya niyetlendim neyse biri sorgu attı arabanın kmsi oynanmış dedi. Arabayıda bir doktordan almıştım çok temiz dürüst biriydi hani güveniyorum nasıl yapar. Çok canım sıkıldı neyse babamla görüştüm oda üzüldü falan sonrasında şaseden atalım sorguyu dedi ve km orjinal meğer eski plaka geliyormuş ki 2-3 ay geçti ben arabayı alalı.
Neyse sadede geliyim. Aracımı sattım araba arayışındayım uygun fiyatlı 1-2 araba denk geldi. Arıyorum görüşüyorum sorun yok degişen yok hasar kaydı ufak vs. Plakayı atıyoruz sorgu normal. Ama fiyatta hesaplı, olmaması lazım öyle bir arabanın o fiyat içten içe birşeyler arıyorum. Ertesi gün gidecez almaya babama sigortacıya sormasını söyledim. Araç pert.
Benim talihsizlikle yaşadığım olayı adamlar bilinçli olarak yapıyorlar. Pert agır kayıtlı araçları alarak hemen plaka degiştirip ilana atıyorlar.
Pek bu tarz bir şerefsizlik dillenmedi umarım kötü niyetli insanlara da fikir veriyor olmam.
Ama dikkatli olun. Mutlaka şaseden yada sigortacınıza sorgulatın.
P
8 yıl
Indirwmeme birşey kurdurmama virüsü
Merhabalar her şey formattan sonra başladı windows ultimate 64 bit lite diye birşey kurdum ben bundan sonra olduğuna yorumluyorum.
Pcye hiç birşey kuramıyorum. indireiyorum da. 
Dfshim.dll açılışta bu hatayı alıyorum.
ggüvenli modda da birşey kuramıyorum.
diger pcdede linux var live tarzı antivirus yapamıyorum acil yardım lazım teşekkürler şimdiden.
P
8 yıl
Araba resimleri çekmek için öneri
Merhabalar,
Araba resimlerimizi ve satışa çıkaracağım telefonların resimlerini çekmek için bir makina almak istiyorum.
Araba resimlerini kaliteli çekmek istiyorum. Ama bu konuda hiç deneyimim yok.
Nikon 5000d ve nikkor af 50mm 1.8 lens 600 tl bir arkadaş satıyor sizce nasıl.
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.