H

Yarbay
01 Temmuz 2005
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
18 üye
Görüntülenme (?)
436 (Bu ay: 9)
Gönderiler Hakkında
H
2 yıl
Türk Mitolojisi I-II.Cilt (Takım) 170 TL (En ucuz yerden 47 Lira daha ucuz)
Edit: Yeni stok gelmiş, fiyat 213 TL'ye yükselmiş.

------------------------------
Birini ben aldım, 4 tane kaldı. N11'de 213 TL, Trendyol'da 238 TL, Amazon'da 290 TL, bazı yerlerde 300 TL'nin üzerinde fiyatı var. Bu konuda benzer kitaplara da baktım, sanıyorum ki kaynak olabilecek daha kapsamlı başka bir kitap yok.

quote:

Büyük devlet hayatı yaşamış Türkler ile dağlar, vadiler, hatta tundralar arasında sıkışıp kalmış Türkler arasında, bazı gelişme ve değişmeler olmuştur. Bunları, önemle göz önünde tutmak gerekmiştir. Ancak her konuda Anadolu, başlıca çıkış ve dönüş noktamız olmuştur. Proto-Türk düşüncenin derinliklerine inip, en eski izlerini arama, başlıca amacımız haline gelmiştir. Bunun için de, dış kültür tesirlerini ayıklamak gerekmiştir. Bunun yanında, Altaylar gibi soyutlanmış Türk bölgelerinde, sonradan girmiş hurafeler de ayıklanmıştır. Çünkü Türk düşüncesi, gerçekçi çizgiden, pek ayrılmamıştır.
Türklerin yazılı ve sözlü olarak köklü ve zengin bir mitolojisi vardır. Bu zenginliklerin tespiti, kayda alınması ve sonraki nesillere ulaştırılması son derece önemlidir. Prof. Dr. Bahaeddin Ögel’in ömrünü vererek iki cilt biçiminde hazırladığı “Türk Mitolojisi” başlıklı eserini gelecek nesillere ulaştırılması gerçekten güzel bir örnektir. Gerçek anlamda geçmişe ve geleceğe ışık tutmaktadır.

Yayın Tarihi: 21.09.2020
ISBN: 9786057702340
Sayfa Sayısı: 1517
Cilt Tipi: Karton Kapak
Kağıt Cinsi: Kitap Kağıdı
Boyut: 16 x 24 cm

https://www.kitapyurdu.com/kitap/turk-mitolojisi--iiicilt-takim/556120.html&manufacturer_id=16634
H
2 yıl
Anadolu Âşık - Roots Revival Series \u0026 Petra Nachtmanova (Viyena konseri)
Youtube'da önüme düştü. “Roots Revival Series (Kökleri Canlandırma Serisi)" diye bir proje başlatmışlar. Projenin ilk yılını Anadolu müzik kültürü olarak seçmişler. 3 Sezon şeklinde öncelikle Anadolu Aşık müziği daha sonra Anadolu Kürt müziği ve Alevilerin mânevi müzik kültürünü işleyeceklermiş. Zengin kültürümüzün ölüsü bile Viyena'da alıcı buluyor ama satan biz değiliz.

Roots Revival topluluğu:
Helene Glüksam – kontrbas
Nora Thiele - perküsyon
David Six - piyano
Mehdi Aminian - ney, setar, vokal

Aşık temsilcisi:
Petra Nachtmanova – Saz, dotar, vokal

quote:

Bu proje, benzersiz ve yenilikçi bir yaklaşımla dünyanın farklı bölgelerinden yeterince temsil edilmeyen türlerin müzikal mirasını tanıtmayı ve diğer kültürlerde aracısız bakış açıları sağlamayı amaçlamaktadır.


Anadolu Aşık dünyanın müzikal çeşitliliğini ve mirasını tanıtmayı hedefleyen uzun soluklu bir performanslar dizisinin ilk performansı. Mehdi Aminian ve Ioana Aminian tarafından başlatılan ve geliştirilen bu dizi, Roots Revival ve Viyana'daki Odeon Tiyatrosu arasındaki bir işbirliğinin sonucudur.


https://www.youtube.com/watch?v=FqxAvVWfvPM
00:36 - Kul Ahmet'in "Seher yeli nazlı yare" - düzenlemesi Mehdi Aminian
09:13 - "Arix" - Helene Glüksam tarafından düzenlendi
14:27 - Aşık Veysel, Nora Thiele'nin düzenlediği "Dünyada tükenmez Murat var imiş"
24:08 - "Moria (op.103)" - David Six'in bir kompozisyonu - "Moria kampına" ve tüm terk edilmiş insanlara ve acılarına bir övgü
35:06 - Nora Thiele'den solo perküsyon
41:40 - "Gökte uçan telli turnam" - orkestra tarafından düzenlenen geleneksel Anadolu şarkısı
45:47 - Nesimi Çimen'den "Bağışla beni" - dotar ve piyano için aranjman
50:00 - "Bahar" (1. çekim) - Mehdi Aminian'ın bir kompozisyonu - Mir'e bir övgü
53:06 - "Bahar" (2. çekim) - Mehdi Aminian'ın bir kompozisyonu - Mir'e bir övgü - Ahmet Arif'in şiiri
01:04:17 - Zaralı Halil'in "Karadır kaşların" - vokal ve ney için aranjmanı
01:07:19 - "Ey aşkeri" - müziği Ruhi Su'ya, sözleri Yunus Emre'ye - düzenlemesi David Six'e ait
01:15:00 - Encore - "Gökte uçan telli turnam" - topluluk tarafından düzenlenen geleneksel Anadolu şarkısı
H
4 yıl
Son birkaç aydır Ping çok kötü; son birkaç gündür ise Upload çok kötü
Nedir bu çektiğimiz arkadaş? Kış vakti ve öncesinde 60-80 ping arası alıyordum, birkaç aydır 110 ping altına inmiyor hatta 120 140 olduğu oluyor. Sanırsın Amerikan serverlarına bağlanıyorum. Yurtdışı çıkışları rezalet. Burada kendi ilimdeki hız testi serverına bile 48ms ping ile bağlanıyorum. Geçmiş testlerime bakın, ben 48ms ping ile bırakın kendi şehrimdeki server'a, te Almanya serverlarına bağlanıp test yapıyordum.

Bir 2018-2019 pinglerine bakın, bir de 2020 ve sonrasındaki pinglere bakın.

Geçmiş zamanlı uploadlarımı da görüyorsunuz, daha önce hiç bu kadar düşmemişti. "0.80" nedir arkadaş biri bana açıklasın bunu?

< Resime gitmek için tıklayın >

< Resime gitmek için tıklayın >
Yukarıdaki arkadaşın, pinglerinin kötü olmasıyla meşhur 4G Superbox bağlantısının pingi. Aşağıdaki ise benim kablolu bağlantımın pingi.
H
4 yıl
Bol harddisk yuvalı, sağlam, havadar ve temizlemesi kolay kasa önerisi arıyorum
Öncelikle halihazırda kullandığım kasa bu.

< Resime gitmek için tıklayın > < Resime gitmek için tıklayın >

2013'den beri Cooler Master HAF XB kasa kullanıyorum. Malzeme kalitesi olsun, boyutu olsun, taşıma kolaylığı olsun, kübik yapısından ötürü üzerine kulaklık vesaire bırakabilmemden olsun (masaya telefon koymaya yer yok o yüzden kasanın üstünü genişçe kullanabilmem güzeldi) severek aldığım ve kullandığım bir kasa oldu.

Ayrıca bu kasayı seçmemdeki en büyük etmen kompakt ve iki odalı yapısı olması, PSU ve tüm kablo ıvır zıvırının altta gizli, anakartın üstte görünür ve kolay sökülüp takılabilir ayrı bir tepside oturması olmuştu. Ayrıca eşek ölüsü gibi çift fanlı işlemci soğutucusu ile koca ekran kartının anakarta asılmaması için anakartın dikey değil yatayda durmasını tercih etmiştim. Ayrıca kasa kompakt olsa bile ön, arka, alt, üst, sağ ve solda her yönden ızgaralı yapıya sahip olması sisteme her yönden bolca hava aldırıyor diye hoşuma gitmişti.

Fark ettiyseniz -mişli -mışlı anlatıyorum çünkü bir kasadan beklediğim yeni gereksinimlerim artık bambaşka. Evet anakartı söküp takması kolay, tepsiden sökeceğiniz dört adet elle çevirmeli vidaya bakıyor lâkin yalnızca fanları temizleyip takayım diyemiyorsunuz. Kompakt olması dar alanda çok iş yapmasını sağlıyor ama iş temizliğe gelince her şeyi söktürtüyor, vakit aldırıyor. İşin özü yılda bir kere bile açıp temizlemek istemiyorum artık. Hatta geçen yaz sistemi yükselttim, anakarta kadar değiştirmeme rağmen alt odada kalan küçük fanları söküp de temizleyim demedim; ön fanları bile sökmeden kirini pasını aldım el verdiğince. Yani söküp takması mesele. Kablolar gizli ama alan dar olduğu için söküp takarken insana puzzle çözdürüyor.

Rahat temizliğin yanında artık en önemli mesele benim için harddisk meselesi çünkü kasanın iki adet hot-swap harddisk sürgüsünü doldurdum. Yetmedi, geçenlerde 5.25" slotu 3.5" e çeviren aparat aldım ve fan kontrolcümü çıkararak yeni bir harddisk taktım. Geriye kaldı DVD sürücü slotu; eğer o slotu da 3.5" harddisk slotuna çevirirsem bu kasanın alıp alabileceği maksimum 3.5" harddisk sayısı 4 adet. Kasanın içerisinde 4 adet 2.5" SSD slotu var, biri kullanımda. SSD pahalı olduğu için arşive uygun değil, yani bana 3.5" HDD takabileceğim alan gerekiyor.

Sonuç olarak, bol harddisk yuvalı, sağlam, havadar, kablolaması sade ve temiz görünümlü ayrıca fanları vesaireyi söküp temizlemesi daha kolay yeni kasalara bakıyorum. Bakıyorum bakmasına ama koca koca E-ATX kasalarda bile 2 adet 3.5" HDD slotu var diyor, çoğunda 3.5" çevirebileceğim 5.25" slotları yok bile. 4-8 Slotlu olanları da buldum ama onlar da 1500-2000 TL'den başlıyorlar resmen. Havadar olması da önemli çünkü bazı kasalar güzel görüneceğim diye hava deliği bırakmıyorlarmış; yalnızca ön kapağı veya yan kapağı sökünce kendiliğinden 10 derece soğuyan kasa incelemeleri gördüm.

Sizleri bilmiyorum ama bir kasaya 1000-1500 TL verene kadar projeyi çizer, sanayide kestirir, evde de monte edip aynı paraya çok daha iyi ve sağlam kasa yaparmışım gibi geliyor. Onu da yapamadım diyelim, beşinci HDD'yi alana kadar elimdekiyle idare ederim. Yok mudur daha ucuz yollu, havadar bir kasa tavsiyesi?

Şimdiden teşekkür ederim.
H
5 yıl
Kararsızlık! \"4K60hz ve 2K~FHD144hz\" ve \"IPS-VA\" ayrıca \"8bit ve 10bit\" Peki kontrast ve HDR?
Aşağıdaki özelliklere sahip monitörlerin fiyatları aşağı yukarı neredeyse aynı; neye göre seçim yapmalı karar veremiyorum.

.4K 60 Hz 1000:1 8+2 bit TN ve IPS (27")163 ppi
.4K 60 Hz 1000:1 10 bit TN (27") 163 ppi
.2K 144 Hz 3000:1 8+2 bit VA (27") 109 ppi
FHD 144 Hz 1000:1 6+2 bit IPS (27") 82 ppi


Film ve video için bakıyorsak 4K iyi gibi, 163 ppi kesinlikle daha keskin görüntü sunacaktır. Ama işin içine oyunu da koyduğmuzda 144hz kaçınılmaz oluyor. 144hz istiyorsak FHD veya 2K seçeneğinden başka çare yok. Belki oyunlarda 2K 144fps alamayacağız ama yüksek fps almak için 1080p de oynasak veya yüksek görüntü kalitesi almak için 2K 60-100 fps de oynasak her iki halükarda da 109ppi ekran, 82ppi'e nazaran daha iyi görüntü sunacaktır diye düşünüyorum. Ayrıca renkleri ve kontrası düşünürsek görüş açısı kötü olsa bile VA panelden daha iyisi yok gibi görünüyor.


FHD monitörde 1080p görüntü oynatmak ile 2K ve 4K monitörde 1080p görüntü oynatmak arasında görsel olarak fark olacağını düşünüyorum, yanlış mıyım? Ama 4K oynatabilmek için görüntü kalitesini Low'a doğru çekmektense ya da 2K oynatabilmek için görüntü kalitesini Mid/High arasına çekmektense, belki de 1080p oynatıp gönül rahatlığıyla Ultra ayarlarda takılmak daha çok görsel şölen sunabilir mi diye merak ediyorum. Hem 1080p'de High/Ultra 144fps hayal değilken, 2K Mid/High için 144fps imkansız görünüyor. GPUcheck'den edindiğim bilgilere göre 2K Mid ortalama 80-130 fps verirken 2K High 50-90 fps arasında (oyunun çıkış tarihi vesaireye bağlı olarak) değişiyor.

Oyun meselesine gelirsek de 4K 30-50fps'in mi yoksa FHD 144fps'in mi daha iyi görsel sonuç vereceğinden emin değilim. Ama internetten öğrendiğim kadarıyla 4K 60fps çalıştırmak 1080p'de 144fps çalıştırmaktan daha fazla donanım istiyormuş, yani daha zormuş; millet titan-mitan SLI falan yapıyor böyle işler için. Yine de görsellik açısından hangisinin daha çok tatmin edeceğini kestiremiyorum. Sanırım tek ilgi alanımız yalnızca dizi-film video değilse ve oyun oynuyorsak 4K monitör seçeneğini en baştan elemek lazım.


Gel gelelim şu 6, 8 ve 10 bit renk konusuna. Ben HDR muhabbetinin 10 bit renk ile ilgili olduğunu sanıyordum ama HDR monitör bakarken ne kontrast ile ne de bit ile pek alakası olmadığını gördüm. Mesela 10 bit monitör var HDR yok, diğer yandan 8 bit 1000:1 kontrast monitör var ama HDR10 imzalı. Bu işi anlamış değilim. Ayrıca HDR'nin iyi bir özellik olup olmadığını da anlamış değilim ama monitörde HDR yoksa sanırım 10bit HDR film izlemenin de yolu yok.


Film de olsa, oyun da olsa, internet de olsa sürekli karanlık ortamda ne yapacaksam yapıyorum. Sanırım IPS'in karanlık ortamda GLOW (parlama) ve Backlight Bleeding (BLB) ışık sızması problemleri VA panellerden kötüymüş. "IPS'den VA'ya geçtim memnunum" diyenler olmasına rağmen IPS sevenler oyun için bile olsa severek kullanmaya devam ediyor gibi görünüyor.

Karşılaştırma videolarına baktığımda da IPS'in renk canlılığının daha silik olduğunu gördüm. IPS'de beyaz renk sanki maviye kayarken, VA panellerde bariz sarıya kayıyor gibiydi; yine de IPS'in beyazı maviye kaysa bile VA'nın sarımsı beyazıdan daha gerçek beyaz gibi görünüyor.

Siyahlar konusu ise tartışmalı; VA'nın siyahları daha karanlık iken, IPS griye yakın veriyor gibi. Bu da VA'ya daha çok gölge tonu yaratma imkanı veriyor sanıyorum. Ama karanlık bölgelerde IPS'in tek ton gölgesi VA'nın karanlık siyahlarından daha fazla ayrıntı sunuyor haliyle. Peki gerçekten karanlığın içindeki ayrıntıları gri olarak görmek istiyor muyuz yoksa karanlığı karanlık gerçekliğinde mi yaşamak istiyoruz işte bu tartışmalı.

Genelde CS:GO veya Rust gibi benzer fps oyuncuları karanlık olması gereken yerin içinde gri detayları arıyorlar ama ambiyansı yüksek bir RPG oynuyorsak, karanlık olması gereken yerin gerçekten karanlık olması görsel olarak daha zevk veriyor. Tartışmalı olan konu da bu. Örneğin Welyn adlı twitch ve youtube yayıncısı Rust yayınları yapıyor; adamın karanlıkta gördüğünü ve savaş verdiğini izliyoruz ama karanlıkta görebilmek için monitörün ayarlarını fullediği için ekran kartının aldığı kayıtlar yine de karanlık oluyor, o yüzden biz izleyiciler adamın karanlıkta savaşmasını izliyoruz; daha doğrusu izleyemiyor, sadece dinliyoruz. Rekabetçi FPS oyuncuları için iyi özellikmiş gibi görünse de gerçekçi ambiyansı düşürdüğü de gerçek.


Son olarak her bir monitörün tepki süresi 1-5 ms arasında değişiyor ama Türkiye'den hangi Avrupa serverına bağlanırsak bağlanalım 60-70ms ping'den aşağı düşemediğimiz için 1ms yerine 4-5 ms tepki süresinin olması bir şeyi değiştirir mi bilmiyorum. Şu anda 1ms 60Hz TN panel kullanıyorum ama görüntü kalitesi ve renkler canlanacak, fps artacaksa, 4ms monitör bana kötü görünmedi. Sonuçta e-sports arenasında oynamıyoruz.


Yıllardır aklıma estikçe monitör bakıyorum, en çok da Samsung'un curved quantum dot VA monitörlerine bakmışlığım var; fiyatlarının 1400 liradan 2400'e çıktığını resmen izledim. Ama yukarıda bahsini ettiğim monitörlerin hepsi 1800-2300 bandı arasında bulunabiliyor. Ayrıca ben ilk defa monitör bakmaya başladığımda 2K 4K gibi seçenekler görüşümün dışındaydı çünkü bu çözünürlüklerde filmden öte bir şey oynatamazdım; ama şimdi yeni bir ekran kartım var o yüzden Low/Mid ayarlarda 4K, Mid/High ayarlarda 2K ve High/Ultra ayarlarda 1080p oynama gibi seçeneklerim var.


Kafam hallaç pamuğuna dönmüş durumda.

Sizler bu konularda ne düşünüyorsunuz? Bit, panel, kontrast, parlaklık, çözünürlük, yenileme hızı, oyun, renkler konusunda ve HDR'nin gerekliliği veya gereksizliği hakkında fikirlerinizi merak ediyorum.

Teşekkür ederim.
H
5 yıl
Bir dizüstünün HDR 4K 85k bitrate verip veremeyeceğini nasıl anlarız?
Merhaba. Hepimiz biliyoruz ki bir televizyonun fiyatı 50.000 lira bile olsa, içinde hangi işletim sistemi yüklü olursa olsun kullanımı hiçbir zaman bir bilgisayar rahatlığı sunmuyor. Bu yüzden biz de dedik ki 55-65" en ucuz HDR televizyon ile adam gibi 4K HDR oynatabilen en ucuz dizüstünü birleştirirsek en baba akıllı televizyonlardan daha akıllı olur, rahat kullanım sunar, ayrıca codec'lerini sağladığımız müddetçe onu çalmam, bunu oynatmam, şunu yürütmem gibi dert tasa çıkarmaz.

En ucuz 4K HDR televizyonu bulmak kolay iş lâkin babalar gibi 4K HDR oynatabilecek dizüstünün özelliklerini belirlemek o kadar kolay değilmiş.

Araştırmalar yürütürken Google'ın aşağıda verdiği bitrate tavsiyelerinden yola çıktım.

< Resime gitmek için tıklayın >

Bu listeye göre 4K HDR bitrate tavsiyesi 60fps için 66-85 Mbps olarak belirtilmiş. 85 Mbps'i limit ihtiyaç olarak almak abartı mı emin değilim lâkin teorik olarak 66GB kapesiteli dual-layer bir Blu-ray disk max 108 Mbps veri sunabiliyormuş.

Bu teorik değer 100GB kapesiteli triple-layer Blu-ray diskler için 128 Mbps değerini gösteriyor.

Blu-ray filmleri için ise ortalama değer 35-75 Mbps arasında değişiyormuş; yine aynı kişi 90 Mbps üzerinde blu-ray görmedim demiş lâkin geçmiş blu-ray filmlerden yola çıkılarak verilen birkaç örneğin genelde 35-50 Mbps arasında değişkenlik gösterdiğini gördüm.

Lâkin her şey film demek değil. Filmlerin çoğu 24-30 fps, fakat özel çekim görüntüler en azından 60fps; sıkıştırma yapılmazsa bitrate'i ikiye katlamak demek.

Kullanacağımdan değil ama karşılaştırma olması açısından da Netflix 4K'nın maksimum 16 Mpbs verdiğini de belirtmek gerekir.

Giriş-çıkış görüntü portlarına gelirsek sanıyorum ki HDMI için hem televizyonda hem dizüstünde minimum "HDMI 2.1" veya Display Port için ise "Display Port 2.0" olmasını gözetmemiz gerekiyor. Yine de bir dizüstünde HDMI 2.1 portu olması demek, başlı başına "4K, 60 fps, yüksek bitrate HDR görüntü" oynatıp aktarabileceği anlamına da gelmiyor olsa gerek. Yanlışım varsa düzeltin lütfen.

Uzun lafın kısası, bir dizüstü bilgisayarın 4K HDR 85k bitrate görüntüyü işleyip televizyona aktarıp aktaramayacağı hesabını nasıl yapabiliriz? Bu hesaba göre işimizi görecek en ucuz dizüstü bilgisayarını bulmaya çalışacağım.

Teşekkür ederim.
H
5 yıl
5000 TL Bütçe için 65\" TV tavsiye arıyorum.
Merhaba. Bizim dandik Vestel'in garantisi üzerinden üç ay geçmedi ki geçen gün durduk yere paneli bozuldu, görüntü yamuldu. Bizimkiler yeni televizyon bakmaya başladı; üç marka ve model verdi bakayım diye. Aralarından bir tanesi Vestel, diğerinde de Vestel Hitachi yazıyor (anlamadım nasıl oluyor), sonuncusu da Hitachi. İnternette 10 sayfa sonuç çıkıyorsa hepsi teknik özellik veren satıcılardan oluşuyor, hiçbir kullanıcı görüşü veya düzgün bir incelemesi falan yok.

Hitachi 65HT1700UD
VESTEL HITACHI 65HL7000
Vestel 65UD9000

Yine de bundan böyle Vestel almak veya tavsiye etmek istemiyorum. Öncelikle dilerseniz forumdaki Vestel UA9300 konusu içinde, 2016'da yazdığım şu mesajı bir okuyun. Dilemezseniz ayrıntısız özeti aşağıda:
https://forum.donanimhaber.com//mesaj/yonlen/121366125

Özet: Ses sorunu, TV harici medyalarda düşük volume sorunu, oynatıcı sorunu, altyazı boyut ve ayar sorunu, videoyu ileri sarma sorunu, videodan atma sorunu, Youtube izlerken hafıza ve donma sorunu...

Sonuç: Vestel tavsiye edersem mezardan kaldırıp ölümü öpsünler.

Soru: Yukarıdaki sorunlara sahip olmayan; TV'de bangır bangır yüksek ses verirken USB'den veya Youtube'dan video oynattığında sesini yok denecek kadar azaltmayan (hayatımda hiçbir televizyonun sesini sonuna kadar açma gereği duymamıştım); doğru dürüst 4K Youtube oynatabilen, video uzun diye takılmayan, altyazı boyutu ayarlanabilen, Netflix'i içinde olan Smart TV tavsiyesi arıyorum.

Teşekkürler.
H
5 yıl
Kadın Aranıyor! Edit: (Kadın bulundu!)
Bir yıldan daha önce bir yorum attım ve korodaki vokali bulmaya çalıştım; bulamadım. Bir yıl sonra yorumumu gördüm, yine aradım, yine bulamadım. Koronun ismini bulmaya çalıştım, onu da bulamadım. Donanım Haber İfşa Timi'nin yardımlarına ihtiyacım var.

Mevcut bilgiler:
*4:01'de öne çıkıp şarkıyı söylemeye başlıyor.
*Parçanın adı: "Reincarnation"
*"Ghost in the Shell (攻殻機動隊, Kokaku Kidotai)" soundtrack'i.
*Besteci: Kawai Kenji (川井 憲次)

Videoyu izlemek için tıklayınız


*Aşağıdaki parçada ise 2:47'de vokal giriyor.

Videoyu izlemek için tıklayınız

Yardımcı olan arkadaşlara teşekkürü borç bilirim.
H
5 yıl
forum.donanimhaber.com/profil/-1
Alo @Citizen, @powerstorm, foruma insan gibi girmediğim için kırdım galiba ama siz de sağlam yapın canım.

Geldim bir baktım ki 13 bildirim var; "noluyoz lan?" dedim. Popi oldum sevinciyle tıkladım bildirimlere ama açılmadı. Sonra profil fotoğrafına baktım bir karartı, ben değilim; üzerine geldim "-1" yazıyor. Tıklayıp forum.donanimhaber.com/profil/-1 sayfasına gidince hesaplar kendiliğinden çıkış yaptı. Kendi hesabımla tekrar giriş yaptım; profilden "-1" hesabının attığı son mesaja gittim. Geçen yıl konuya mesaj atanlar olmuş ama kimse bildirmemiş. Dürüm ciddi.

İlk ben bildirdiğim için 10.000 lira ödülü hesabıma yatırabilirsiniz. Paranız yoksa ömür boyu DH Premium servisi ile de ödemeyi alabilirim.

Sen bu işlerden pek anlamasan da olaya şahit ol diye ekliyorum @Speed-Step. Yoksa @Citizen başı yanmasın diye, @powerstorm da DH Premium vermemek için forumun veritabanına gömse beni kimsenin ruhu duymaz.



DH Premium istiyorum.
H
6 yıl
Asitle Kontamine (!?) olmuş, ekşi ETİ Kakaolu Bisküvi! (SS\u0027li)
Merhaba. Gece karnım kazınınca bir paket bisküvi açayım dedim. Yerken, birinde diğerinden daha yoğun olmak üzere iki bisküvi üzerinde, fotoğrafta da gösterdiğim gibi bir karalık gördüm. Dilim buna değer değmez aşırı ekşi bir tat hissettim. İkinci bisküvinin üzerindeki diğer küçük kara noktaya da dilimi değdirdim, aynı ekşi tadı aldım.

< Resime gitmek için tıklayın >

Benim bildiğim ekşi tat asittir, ama tatlı olması gereken bisküvide ekşi ne arıyor? Bu asit, ne asiti, nereden gelmiş? Üretim sürecinde kullanılan bir asit var mı? Çok korrosif, zararlı bir madde olabilir diye daha fazla tatmaya cesaret edemedim; gördüğünüz üzere özellikle ilk bisküvi bu asitten ötürü bir miktar delinerek korozyona uğramış, aynı korozyon ikinci bisküvide de bir miktar görünüyor. Her ikisinde de ışığı doğru açıdan alıp dikkatlice baktığınızda, tuz/şeker tanesinden daha küçük kristalimsi oluşumların parıldamalarını gözlemliyorsunuz. Aşağıdaki fotoğraflarda bu parıldayan kristalleri elimden geldiğince göstermeye çalıştım, ne yazık ki başka fotoğraf çekecek makinem olmadığı için webcam kullanmak zorunda kaldım.

< Resime gitmek için tıklayın >

Paranoya yapıyor olabilirim ama dilimde bisküviye değen nokta sanki çok sıcak çay ile dilimizi yakmışçasına hassaslaşmış gibi hissediyorum. Sonumuz hayır olsun.
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.