I

Yüzbaşı
30 Ekim 2003
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
0 üye
Görüntülenme (?)
9 (Bu ay: 0)
Gönderiler Hakkında
I
18 yıl
baskı
genişliği yaklaşık 1,5 metre, boyu ise yaklaşık 1 metre olacak yatay bir posteri güzel & kaliteli bastırabilmek için elimdeki resmin (ya da fotoğrafın) en az kaç megapixel olması gerekmektedir?

bir de tahminimde kaliteli bir baskı ucuza mal olmayacaktır..bu konuda tecrübeleri olanlara gelen bir soru daha; böyle bir posteri istanbul il sınırları içerisinde en uygun fiyata nerelerde baskı alabilirim?

not: çok kaliteli öyle parlak bir kağıda (ismini bilemiyorum o kağıdın ama parlak olanı, ilgili olanlar anlamıştır ne tür kağıttan bahsettiğimi) olmasa da renkli çıktı olacak..

şimdiden teşekkürler
I
18 yıl
türkiye enerji sektöründe özelleştirme
bu konunun bu başlık altında (elektronik) olması biraz saçma olabilir ama bitirme konusu olarak türkiye'deki elektrik sektörünün özelleştirmesinin teknik ve ekonomik yönden incelemekteyim..yardımcı olabileceğiniz bir konu veya döküman var ise ve paylaşırsanız çok mutlu olurum..aslında teknik anlamda kaynak kıtlığı içerisindeyim..tam olarak özelleştirme sırasında yaşanabilecek teknik aksaklıklar ve oluşabilecek problemler hakkında bir kaynak bulamadım..her tür yardıma (ingilizce veya türkçe) açığımdır..şimdiden teşekkürler, iyi çalışmalar..
I
18 yıl
akım trafosu ile 3 faz ölçüm
evet sorum şöyle, bilgisi olanlar yardımcı olursa sevinirim..

2 adet 1 fazlı akım trafosu ile 3 fazlı şebekenin akımını nasıl ölçebilirim??

şimdiden teşekkürler
I
18 yıl
hdd kızağı
arkadaşlar yeni laptop aldım ve eski pc'imdeki ide 133 maxtor marka 200gb. hdd'yi de kullanmak istiyorum..çevremdekilerden duyduğum kadarıylar böyle ide hdd'leri usb'den çalıştırabilecek (laptoplar için) bir aparat mevcut imiş..hdd kızağı adında..eksen bilgisayarın internet sitesinde gördüm bunlardan satıyorlar..10$'dan 50$'a kadar mevcut modeller var..acaba kullanan varsa nasıl birşeydir, nedir, ne değildir acıklayabilir mi?? trickleri var mı aletin yoksa çott diye hdd'yi sokup yuvaya usb'den görebiliyor muyuz? performanslı mıdır? yani oyunu ide hdd üzerine kurup laptopdan oynayabilir miyim?? benim amacım böyle birşey yapmak değil ama yine de sorayım..kısaca depolama aracı olarak kullanıcam eski hdd'mi..cevaplarınız için şimdiden teşekkürler..
I
18 yıl
Ipod Dosya Paylaşımı
arkadaşlar, bende 4G 20Gb. Ipod var ve yakında 5G'ye terfi edeceğim..Dosya (Mp3) alışverişi için iTunes'u kullanıyorum ama Ipod kullanıcıları bilir, bu program sayesinde Ipod'daki bir parçayı bilgisayarın harddiskine kopyalayamıyorum..PC kullanıcısıyım ve Ipod'umu elden çıkarmadan önce içindeki tüm şarkıları bilgisayarıma kopyalamak istiyorum..Bu işlem için bir program var mı?? Bu konu hakkında detaylı bir araştırma yapmadım henüz, önce bir başlığı açıp bilgisi olanlara başvurmak istedim..

Bir de gerçekten 4G ve 5G arasında hissedilir derecede ses farkı bulunmakta mı? Kendi kulaklarımla 5G dinleyemedim henüz, Video almak istiyorum ama değecek mi? Hem 4G hem de 5G dinlemiş birileri bu konuda beni aydınlatabilir ise sevinirim..

şimdiden teşekkürler..
I
18 yıl
arada kalmak
sevgili arkadaşlar, acaip arada kaldım ya ben, sürekli kararım değişiyor, sabit bir şey düşünemez oldum..biri geliyor yok olm öyle yapma böyle yap diyor, tamam oldu derken fikrimi değiştiriom..çok kötü bir durumdayım..

şimdi olay şudur kısaca..belli bir miktar birikmiş para + destek (aile desteği ) ya laptop alacam ya da sağlam bir desktop kasa düzecem kendime..sorun şu ki ben her ikisine de gönlümü kaptırdım..yani beğendim & almak istediğim laptop packard bell w7600..parası 2600ytl falan..sonuçta bu paranın yarısına nerdeyse çok çok sağlam bir pc kasası düzebilirim herkesin bildiği gibi..böyle x800gto falan, amd 64..söylediklerime bakılacak olurnursa oyun oynamayı seven birisi olduğum da apaçık ortada..ben hem bir soru sormak hem de hem pc'den laptop'a geçmiş, ya da sistemlerin ikisini de aynı anda kullanan forumdaşlara her iki işin de avantajlarını ve dezavantajlarını sormak istiyorum..acaba secim yaptığım bu w7600 oyun performansı nasıl olacaktır?? yani bir x800'lü pc kadar bişey bekleyemem tabi onu biliyorum ama yine de beni tatmin edecek mi?? benchmark skorları ile beni aydınlatabilecek birisi varsa çok sevinirim..bir de bu laptop işlemcileri pc'ye göre yorumlanırsa kaç oluyor?? yani sonoma 1,76'nin desktop karşılığı kaçtır?? sanırım birden fazla soru sordum ama beni aydınlatabilecek birileri varsa sevinirim..laptop'ın avantajları, dezavantajlarını konuşabileceğimiz bir genel topic de olabilir burası..

şimdiden teşekkürler..
I
18 yıl
sadece kasa olarak..
kendime sadece güzel bir kasa toparlamayı planlıyorum..düşündüğüm parçalar bunlar..sizin fikirleriniz & yorumlarınız & görüşlerinizi alabilir miyim? cok iyi bilmiyorum ama sli anakartta normal (pciex) bir ekran kartı kullanabilir miyim?? sseçtiğim kart sli değil çünkü..şimdiden teşekkürler..

Asus - P5ND2 /SLI - P4 MAINBOARD (LGA775)- NForce4, 2xPCIex16, 1066MHz, DualDDR2-720, 8XSes, GLan, S.ATA, RAID

Kingston - KVR667D2N5 - 1 GB DDR2-667 MHz, PC2-5300, CL 5, KINGSTON (Boxed)

Aopen - H600B-28 - KASA (400W, USB, 2xFan, AirGuide)- Siyah

Sapphire - X800GTO - VGA-SAPPHIRE, ATI RADEON X800GTO, FireBlade, 256 MB, DDR3, PCIEx16, TV/DVI Out, 256 Bit, (Boxed)

Samsung - - HDD-SAMSUNG 200 GB, SERIAL ATA II, 7200 Rpm, 8MB Cache, 300Mb/sn

Intel - 820 - CPU INTEL Pentium D (LGA775) (Dual Core) 2.8 GHz, EM64T, 64 Bit, 2MB L2 Cache, 800MHz (Boxed)
I
18 yıl
basit bir tavsiye..
toplamda 150$'a kadar (kdv hariç) psu'su kaliteli kasa, amd2000 athlon'u çalıştıracak eski nesil bir anakart ve dvd-rw markası rica ediyorum (3 parça)..arkadaşın eski sisteminin anakartı dengesiz psu sebebiyle yandı, ondan dolayı sistemi tamamen değiştirmek yerine anakart + kasa temin ederek yoluna şimdilik devam etmek istiyor..yardımlarınızı bekliyorum..teşekkürler şimdiden..
I
18 yıl
ups hakkında?
sevgili donanımhaberciler, 2 bilgisayar kasası (300'er Watt) ve bir adet 50W'lık bir sistemi yaklaşık 1,5-2 saat kadar idare edebilecek ups arıyorum..fiyat limitimiz 200-250 ytl olmaktadır..fikirleriniz & görüşleriniz için şimdiden teşekkürler..
I
19 yıl
2500 ytl ile sınırlı seçim..
arkadaşlar, 2500 ytl gibi bir miktar param var..güzelinden yüksek performansa yakın iyi bir laptop bakıyorum..genel bir olarak tavsiyeleriniz ve yorumlarınızı alabilir miyim? benim tercihlerim arasında bi bu var; PACKARD BELL
bir de şöyle bir alet var; ASUS
yine de her görüşe açığım, şimdiden teşekkürler..
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.