W

Yarbay
30 Ocak 2009
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
5 üye
Görüntülenme (?)
151 (Bu ay: 0)
Gönderiler Hakkında
W
2 yıl
Ankara - Teknik bilgisi yüksek, dürüst \"frenci\" tavsiyesi
Merhaba,

2011 model Opel Insignia 2.0 CDTI aracımda disk eğilmesi ve buna bağlı olarak da kuvvetli frende ve yüksek süratte direksiyon titremesi sorunu var. Sorun uzun zamandır var, torna ile 1-2 kez çözüldü ve kısa süre sonra tekrar başladı.

Bir kaç ay önce diskleri değiştirdim, frenler mükemmel oldu, ancak kısa bir süre sonra yine titreşim baş gösterdi.

1-2 frenci gezdim, balata değiştirdiler, arka fren merkezlerini tamir ettiler ama işe yaramadı, titreşim bir süre sonra geri geldi.

Frencilerin yaklaşımı genelde parça değiştirmek şeklinde ve bu benim cüzdanıma -ekonomik kriz de malum- oldukça yük oluyor ve çözüm de üretemiyorlar.

Yaptığım araştırmalarda sorunun poryalardan, amortisör üst takozu/bilyasından, fren kaliperlerinin bozuk olmasından kaynaklanabileceği yönünde görüşler okudum.

Şimdi aradığım, aracı alıp bu kriterleri tek tek kontrol edip, sorunu önce teşhis edip, sonra çözüm üretebilecek, gerçekten teknik bilgisi ve becerisi yüksek bir frenci.

Ankara'da bu tanıma uyan, bildiğiniz bir yer varsa, tavsiyelerinizi bekliyorum.

Teşekkürler.
W
6 yıl
Dünya Kupası İçin Uydu Alıcı Tavsiyesi
Gerek kalmadı.
W
6 yıl
ANKARA - Beyran Yenebilecek Yer
Merhaba,
Bir süre önce Antep'e gittim ve "beyran" a hayran oldum.
Ankara'da aynı kalitede olmasa da iyi beyran yapan bir yer arayışı içindeyim. "Beyran Entep Sofrası" diye bir yer var ama yorumlar çok kötü. (Yine de deneyeceğim)
Başka bir yer tavsiye edebilecek var mı?
Teşekkürler.
W
6 yıl
Ankara-Gaziantep Yol Üstü Lezzet Durağı
Merhaba,
Bu akşam eşimle birlikte Gaziantep'e gideceğiz.
Yol üstünde yemek yiyebileceğimiz bir yer tavsiyesi lazım. Fiyatı önemli değil, kaliteli, temiz ve lezzetli yemek olsun yeter. (Fiyatı önemli değil ama fiyatını hak etmesi önemli. Yani "enayi" yerine konacağım bir yerde yemek de istemem.)
Konum olarak Ankara ile Antep yolunun ortasına yakın olmalı, ilk 1-2 saat ve son 1-2 saat yemek yemeyi düşünmüyorum.
Eğer gerçekten başarılı bir yer yok diyorsanız, iyi bir dürüm dönerci vs de olur, Antep'e gidince zaten beyran içmeden uyumayı düşünmüyoruz.
Teşekkürler.
W
7 yıl
Action Cam taşıyabilecek uygun fiyatlı drone.
Merhaba,
Yılda sadece bir kaç kez kullanılacak, ucuz ve basit bir drone arıyorum. Kriterlerim:

1. Çok büyük yükseklik ve menzil beklentim yok. 15-20 metre yükseğe çıksa, 100-200 metre çapında hareket etse fazlasıyla yeterli. (Konuya yabancı olduğum için istediğim değerler çok uç değerler olabilir, öyleyse de daha azına razı olabilirim.)
2. Batarya ömrü olarak 10 dakika veya üzerinde olmalı. Eğer mümkün oluyorsa harici batarya ve şarj cihazı alabilirim, yani 7 dakikalık çekim yapan bir cihaza makul bir fiyata yedek pil alabiliyorsam bu benim için yeterlidir.
3. SJCAM, Elephone, Eken benzeri bir action cam'i taşıyabilmeli.
4. Havada sabit durmakta sıkıntı çekmeyecek bir model olmalı.

Bu kriterlere uygun en ucuz ancak güvenilir drone'lar hangileridir?
W
8 yıl
Insignia mı Latitude mu?
Arkadaşlar 5 senedir severek kullandığım Megane 3 Sport Tourer'ı satıp, 2.el D segmenti bir araç almak istiyorum.

Alacağım D segmenti araç DSG,EDC vb olmamalı; 2.0 dizel motor olmalı ve tabii ki temiz bir araç olmalı. Eşimde Insignia 2.0 CDTI var, severek kullanıyoruz ancak marka model takıntım yok, her marka modele aynı mesafedeyim ve hepsinin ilanlarına bakıyorum.

Şu anda gündemimde 2 araç ilanı var, biri Insignia diğeri Latitude. Araçların km'leri yakın, her ikisi 2.0 dizel motor. Latitude 175 ps motoru ile öne çıkıyor, Insignia ise tam otomatik şanzıman avantajına sahip. Araçların her ikisinin de kazasız olduğu beyan edilmiş, şimdilik beyanları doğru kabul ediyorum.

Gelelim dananın kuyruğunun koptuğu yere; 2 araç arasında 10.000 lira fiyat farkı var. Benim kararımın da anahtar noktası bu, fiyatlar aynı olmuş olsa iyi bildiğim Insignia'ya daha sıcak bakıyorum. Ancak 10.000 lira az bir rakam değil...

Bu noktada her 2 aracı da tanıyan arkadaşların yorumlarını rica ediyorum. Maalesef forumda veya internetteki diğer kaynaklarda Latitude hakkında objektif bir yorum bulmak zor; bırakın kullanmayı içine bile oturmamış insanlar "Insignia al" diye kestirip atıyorlar ancak Megane 3 ST ile yaşadığım 5 yıllık memnuniyet sonucunda Renault'nun hiç de yabana atılmayacak bir araç olduğunu gayet iyi biliyorum. (Symbol gibi modeller hariç) Latitude'u uzun dönem kiralayan ve arkasından 508, Superb, C180, Octavia gibi araçlar kiralayan bir arkadaşım aracın hiç de yabana atılmayacak bir araç olduğunu, hem konfor hem de sürüş dinamiklerinin imajının çok üzerinde olduğunu söyledi ve ben bu yorumu ciddiye alıyorum...

Bu saydığım nedenlerle araçları tanımayan, ön yargı ile yorum yapacak arkadaşlar lütfen kendini yormasın.
W
8 yıl
Türkiye\u0027de 4.5G kullanabilmek için hangi bantları destekleyen cihaz almak gerek?
Merhaba;
Önümüzdeki hafta ABD'ye gidiyorum ve gitmişken Nexus 6 veya Moto X Pure Edition almayı düşünüyorum. Fakat US Version & International Version durumu kafamı karıştırıyor.
Türkiye'de 4.5G kullanabilmek için cihazın hangi LTE bantlarını desteklemesi gerekir?

Örneğin şu cihazla Türkiye'de 4.5G kullanabilir miyim? Hangi operatörlerde kullanabilirim?

SM/GPRS/EDGE (850, 900, 1800, 1900 MHz)
UMTS/HSPA+ (850, 900, 1700 (AWS),1900, 2100 MHz)
CDMA (800, 850, 1900 MHz)
4G LTE† (B1, 2, 3, 4, 5, 7, 8, 12, 13, 17, 25, 26, 41)

Teşekkürler.
W
8 yıl
Hangi Next Uydu Alıcı? (HD ve mini olacak)
Merhaba,
Pek TV izleyen birisi değilim, şu an Sunny'nin TV arkası HD bir uydu alıcısını kullanıyorum. BISS şifrelerini çözer dendiği ve BISS şifresi girilebildiği halde BISS şifreleri çözememesi, destek diye bir kavramın bile olmaması ayrıca sinyal zayıf olduğunda HD kanallarda görüntünün gitmesi gibi sorunlar nedeniyle yeni bir uydu alıcı alacağım ve destek nedeniyle Next düşünüyorum. Uydu alıcı TV arkası modellerden birisi olacak. Bütçe olarak net bir sınırım yok; sadece beklentilerim düşük olduğu için beklentilerimin çok üzerinde yetenekleri olan pahalı bir model almak istemem.
Beklentilerim;
1. Sorunsuz ve hızlı olması, takılma-donma vb problemlerin minimum olması,
2. BISS şifrelerini ve kanal frekanslarını otomatik güncellemesi; yani olabildiğince "tak-çalıştır" bir uydu alıcı olması.

Bu 2 beklenti benim temel beklentilerim, bunun dışında kumanda kalitesi ve alıcısı iyi olursa benim için değer ifade eder.

Tavsiyelerinizi bekliyorum; şimdiden teşekkürler. (Lütfen model tavsiyesi yaparken nedeni ile ilgili de 1-2 cümle yazın, aksi halde pek bir anlamı kalmıyor.)

NOT: Merkezi sistemde kullanılacak.
W
9 yıl
BMW 3.16 mı, Audi A3 mü, Volvo S40/S60 mı?
Merhaba,
Araç değiştirmeyi hiç düşünmediğim bir dönemde, bir arkadaşın aracı satılık olduğu için başlıktaki gibi bir kararsızlık içine düştüm.

Araç 3.16i, 2011 model, 50.000km civarında, 115ps, otomatik vites ve yaklaşık 65.000 lira.

Bu fiyata hatta daha altına, 1.6 dizel manuel S40 veya Audi A3 Sportback (1.6 atmosferik veya 1.2-1.4 lt TSI) alınabiliyor.

Aracı eşim kullanacak, şehir içi kullanılacak. Dolayısıyla yakıt tüketimi çok önemli değil. Eşimin mevcut aracı Clio IV, 1.2 atmosferik, manuel vites.

BMW'nin avantajları tanıdıktan alınıyor olması, kalitesi, imajı, konforu... Ve tabii ki otomatik vites olması. Ancak performans, tüketim, arıza olasılığı (biraz sıkıntı çıkaran bir araç) biraz sıkıntılı. Direksiyon da bir bayan için gerçekten çok ağır...

A3 veya S40 alırsak, şehirlerarası yolda da daha sık kullanabileceğimiz, daha az maliyetli bir araç almış olacağız. Tüketim ve performans da cabası olacak. Eşim sedan araç istiyor, bu durumda tercihimiz daha çok S40 olacak gibi. Ama A3'ün ciddi bir avantajı olacaksa mantıklı bir insandır, A3'e de razı ederim.

316'yı kullandım, gidişi gerçekten kötü, direksiyon ağır. Ancak kalite hissi beklediğimden iyi, süspansiyonlar ve yalıtım çok başarılı... "Premium araç" hissi veriyor.

Yorumlarınızı bekliyorum, lütfen sebep ve dayanak belirtmeden "A3 al", "316 daha iyi", "316 gitmez" gibi yorumlar yapmayın, ne kendinizi, ne de beni boş yere yormayın.

Teşekkürler.
W
9 yıl
Ankara Pütür Attırmak için Yer Tavsiyesi
Merhaba,

Aracıma ses sistemi yaptırırken kapı içlerine yalıtım yaptırdım. Zaten sessiz olan aracım iyice sessizleşti.

Şimdi biraz da araç altına yalıtım düşünüyorum.

Davlumbazlar sökülerek, çamurluk içlerine bitüself bant kaplanacak.

Ardından aracın altı komple pütür kaplanacak. (Pütür ve bantı ben alacağım.)

Bu işleri Ankara'da, özellikle de Şaşmaz'da hesaplı ve düzgün şekilde yapacak bir yer tavsiyesi istiyorum, özellikle tanıdık yer varsa makbule geçer çünkü tamamen işçilik yapılacak.

Teşekkürler.
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.