C

Yarbay
15 Ocak 2009
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
23 üye
Görüntülenme (?)
603 (Bu ay: 5)
Gönderiler Hakkında
C
5 gün
MSI MPG GUNGNIR 300R kullanan var mı?
MSI MPG GUNGNIR 300R kasayı forumda kullanan var mı?

Birkaç sorum olacak.
C
4 ay
Edifier S880DB İnceleme
İlk İzlenim ve Kurulum

Kutusundan bağlantı için tüm kablolar çıkıyor. Optik, USB, RCA-RCA, RAC to 3.5 mm) Kargoda hasar almaması için köpükler ile her tarafı sarılmış durumda. Ayrıca tweeter’ları korumak için şeffaf plastik koruma ile geliyor. Hoparlörleri elinize aldığınızda ağırlığı hissediliyor. Cihaz kutudan çıkan 18V 3A güç kaynağı ile besleniyor. Tweeter hoparlör başına 12W iken, woofer 32W gücü ile karşımıza çıkıyor.

Kumanda ve Tasarım

Kumanda üzerinde 4 adet ayar mevcut. Bunlar monitör, klasik, dinamik ve vokal olmak üzere 4 adet. Bana dinamik mod daha iyi geldi. Sese biraz daha ışıltı ve detay kattı. O yüzden hep öyle devam ettim. Açmak ve kapatmak için kumandayı kullanıyorsunuz. Ayrıca kaynak aramak ve değiştirmek için buradan ayarlamanız gerekiyor.

İlk göze çarpanlardan biri tasarımı oluyor. Çok şık bir tasarım kullanılmış ve malzeme kalitesi üst düzey. Ahşap dış yüzeyi, pürüzsüz kaplamasından dolayı masaya koyulduğunda direkt dikkat çekiyorlar. Hoparlörlerin kaymaması için kullanılan kauçuklar ise temas ettiği yüzeye yapışıyor ve kaydırmak için kuvvet uygulamanız gerekiyor. Bu benim için önemli bir detay.

Kurulum yaparken duvar ile arasına biraz mesafe koymak gerekiyor. Hava portu için bu gerekli bir durum. PC’ye HI-RES müzik dosyalarının kullanılmasını sağlayan USB ile bağlamanız gerekiyor. Ayrıca Edifier’ın sistesinden Xmos Usb Audio sürücülerini kurmanız gerekiyor.


< Resime gitmek için tıklayın >



Kulağa nasıl geliyor?

Açıkçası dinlemeye başlamadan önce yüksek beklentilerim vardı. Bu beklentim yüzünden biraz endişeliydim. Ancak denemek için ilk müziği açtığımda bütün endişelerim gitti. Endişelerim yerini memnuniyete bıraktı. ¾” tweeter ve 3.75” woofer görevini başarıyla yerine getiriyor. 16 m2 odayı dolduruyor. Genel ses dengeli, tweeter’lar tatlı, yumuşak ve ayrıntılı bir sese sahip. Woofer ise işini iyi yapıyor. Burada bir ayrıntıya girmek gerekiyor. Yaptığım frekans testlerinde 55 Hz’in altına inildiğinde herhangi bir performans sergilemedi. Bu da katalog değeri ile örtüşüyor. Basslı müzik dinlemeyi seviyorsanız, kesinlikle subwoofer almanız gerekecek. Özellikle daha önce Logitech Z5500, Z533, Z623 modellerinden birini kullanmış ve yeni bir sistem arıyorsanız subwoofer bunun gibi sistemlere alışmış bünyeler için kesinlikle şart olacaktır.

Film performansı ile müzik performansından daha çok hoşuma gitti. Diyalogların netliği, diyalog ve müzik aynı anda olduğunda birbirine karışmaması önemli bir detay.


Test Müzikleri

Beethoven - Moonlight Sonata
Rodrigo - Guitar Concerto
Coolio - Gangsta's Paradise
50 Cent - In Da Club
Eminem - Not Afraid


Test Filmleri

Yüzüklerin Efendisi - İki Kule
Avengers: Infinity War

Karar

Özellikleri ve performansı düşünüldüğünde makul bir fiyata sahip üst düzey bir hoparlör setidir. Bağlantı seçenekleri, uyarlanabilir ses alternatifleri dışında güzel görünüm ve sağlam yapısı ile kolaylıkla tercih edilebilir. Küçük boyutlarına rağmen mükemmel bir ses kalitesi var. Hi-Fi’ye giriş yapmak istiyorsanız, paranızın hakkını sonuna kadar veriyor. (Fiyat: 11999 TL)

Tasarım: 9.5/10
İşlevsellik: 9/10
Performans: 9.6/10



Artıları:

·       Modern ve çekici tasarım
·       Bağlantı seçenekleri
·       Canlı ses performansı
·       Son seste bozulma yapmaması
·       Tweeter ve woofer kalitesi
·       Tiz ve bas seviyesi ayarlayabilme
·       Hi-Fi sertifikası
·       Fiyat/Performans oranı

Eksileri:

·       Bas performansının herkese hitap etmemesi (Bass severler için)
·       Bluetooth 4.1
·       Büyük odalar için yetersiz
·       Sub Out çıkışının olmaması

Teknik detaylar için; https://www.edifier.com/global/p/bookshelf-speakers/s880db


Satın almak için; https://www.edifierturkiye.com/edifier-s880db-2.0-hi-res-audio-hoparlor
C
11 ay
Popüler sekmesine basınca hata vermesi
Merhaba,

Foruma girip, popüler sekmesine tıkladığımda beklenmedik bir hata oluştu diyor. Benden başka yaşayan var mı?
C
2 yıl
Türkiye\u0027de doğru dürüst ses sisteminin kalmamış olması
Herkese selamlar.

Uzun süredir gözlemlediğim bir durum var. Ses sistemlerine meraklı bir insanım. Çeşitli markaları alırım, denerim, satarım. Son bir iki yıla kadar da farklı markaların sistemlerini bulabiliyordum. Ancak şu an bakıldığı zaman piyasada Logitech dışında bir marka kalmamış gözüküyor. Hatta bu markanın bazı ürünlerini bile bulamıyorsunuz. Creative, Microlab, Edifier vs. gibi iyi markalar da Türkiye pazarında artık yoklar.

Logitech'in ses tarzı bana uymuyor. Bas ağırlıklı ve tiz sesler neredeyse yok. Elimde ikinci el aldığım Edifier S530DW modeli var. Sıfır Microlab FC530U modeli var. (X-for Tx-24 tweeter ekledim.) Bozulan ve tamir ettirdiğim Microlab M910 var. Bunlar güzel modeller, ses karakteristiği hoşuma giden sistemler. Elimde bunlar olmasa alabileceğim bir ses sistemi yok.

Bu durum ne zamana kadar böyle gidecek... Bir tek ben bu durumdan şikayetçi değilimdir diye düşünüyorum.
C
2 yıl
Msi Mag Vampiric 100r kasa fanı değiştirme ve sonuçlar
Herkese merhaba,

Msi mag vampiric 100r kasamı sessizleştirmek ve soğutma performansını artırmak adına değişiklikler, eklemeler yaptım. İşlemci soğutucum iyi olduğu için burada asıl amaç ekran kartı sıcaklığını düşürmek. Furmark'ta değiştirmeden önce ve sonra 15 dakikalık test yaptım. Sonuçları paylaşacağım.

Sistem özellikleri:

Anakart: ASUS Tuf B450-Pro Gaming
İşlemci: AMD Ryzen 1600AF
İşlemci soğutucu:Cooler Master Hyper 212 Spectrum 
Bellek: Corsair 2x8 GB 2400 MHZ
Ekran Kartı: MSI MSI GEFORCE RTX 3050 VENTUS 2X 
Depolama: Samsung 860 EVO 500 GB, Samsung 850 EVO 250 GB, Western Digital 2 TB
Kasa: MSI MAG VAMPIRIC 100R 

Kasamın özellikleri:

https://www.msi.com/PC-Case/MAG-VAMPIRIC-100R

Önde 120 mm ledsiz fan ve arkada 120 mm rgb fan ile geliyor. Öndeki led ile arkadaki fan senkronize çalışıyor, bu yüzden arkadaki egzos fanını görüntü açısından değiştirmedim.

Öndeki fanı söktüm. Yerine ön tarafa iki adet Be Quiet PURE WINGS2 BL083 14 cm kasa fanlarını taktım. Fanın linki aşağıda. (Gittigidiyor'dan ikisini 300 TL'ye aldım.)

https://www.akakce.com/kasa-fani/en-ucuz-be-quiet-bl083-pure-wings-2-140mm-4-pin-pwm-kasa-tahliye-fani-fiyati,732988696.html

Üst tarafa ikinci ol olarak satın aldığım Noctua NF-P12 PWM 120 mm iki adet fanı taktım. (İkisi 350 TL)

https://inventus.com.tr/mi_products/Product.aspx?PID=4974

Anakartımda yeteri kadar fan yuvası olmadığı için Alfais 4337 10 Port Fan Çoklayıcı kullandım. CPU fanını kartın kırmızı girişe takıyorsunuz. Kartın 2 pinli girişini anakartın CPU_fan girişine takıyorsunuz. Diğer fanları da istediğiniz 4 pin girişine takabilirsiniz. Ben öndeki fanları anakarta, üstteki fanları ve cpu fanını da fan çoklayıcı da taktım. Fakat şöyle bir durum var, fan çoklayıcı pwm görevini yerine getiriyor ama fan hızlarını göstermiyor bilginiz olsun. (Not: Aldığınız fanların PWM desteği olduğuna dikkat edin.)

Kasada standart olarak gelen fanlarla yaptığım Furmark ekran kartı 15 dakika yük testinde ekran kartı 68 derece, anakart 29 derece, işlemci 28 dereceye çıktı.
Fanları değiştirdikten sonra ise ekran kartı 66 derece, anakart 27 derece, işlemci 26 derece olarak ölçüldü.

Fark ekran kartı için iki derece ancak asıl fark seste ortaya çıkıyor. Ekran kartı fanı fan değişimden önce % 66 ile dönerken şimdi % 48 ile dönüyor. Öndeki fanlar önceki fana göre üç kat hava üflerken, iki kat sessiz çalışıyor. Yaptığım oyun testlerinde ise sistem oldukça serin ve sessiz durumda. Hava akımı sesi dışında fan sesi gelmiyor. Şu an sonuçtan oldukça memnunum.

Elimde Noctua NF-P14 Flex yani sabit hızda dönen fan var. Bunu kasaya koyabileceğim bir yer kalmadı. Kasadaki cam yerine, 4 mm şeffaf akrilikten bükümlü bir ürün yaptıracağım. Büküm de fanın kalınlığı kadar olacak. (25 mm) Bunu da tam ekran kartını üstüne hava üfleyecek şekilde denk getireceğim. Bunu da yaptıktan sonra paylaşacağım. Bu tamamen fantezi bir şey olacak.

Umarım faydalı olmuştur. Sorusu olan varsa cevaplarım.
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.