T

Emekli Yönetici
22 Ekim 2008
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
18 üye
Görüntülenme (?)
212 (Bu ay: 0)
Gönderiler Hakkında
T
4 yıl
İlyada Tur Seyahat Acentesi
Turizm ve Seyahat alanında faaliyet gösteren firmamız 2015 yılının Nisan ayında, sektöre yeni bir soluk getirmek için kurulmuştur. Tamamı profesyonel kadrodan oluşan ekip ile yüksek kalitede hizmeti ekonomik şartlarda misafirlerine sunan İlyada Tur; adını Homeros’un ünlü destanı İlyada’ dan almıştır.

Çanakkale’nin tatil beldesi olan Küçükkuyu’da kurulan firmamız aşağıdaki hizmetleri yerli ve yabancı turistler için vermektedir:


  • Günübirlik Turlar (Bozcaada Turu, Assos Turu, Çanakkale Şehitlikler Turu, Ayvalık Turu)
  • Konaklamalı Kültür Turları
  • Araç Kiralama Hizmeti ( Kişi sayısına göre; binek araçtan, otobüse kadar geniş yelpaze )
  • Otel Rezervasyonu
  • Gemi, Feribot Bileti
  • Vize Hizmeti
  • Profesyonel Rehberlik Hizmeti



İlyada Tur: TÜRSAB A-8935 Lisans Numaralı Butik Seyahat Acentesidir.

Websitesi:https://ilyadatur.com

T
6 yıl
İsviçre Alpleri Gezi Rotası
Merhaba,

Basel'den başlamak üzere Alpleri keşfedebileceğimiz bir route arıyorum.

1 haftalık bir seyahat planlıyoruz. Fikir vermek isteyenler, rotayı daha önce yapmış olanlar var mıdır ?
T
6 yıl
Aracımıza arkadan vurdular ? Servis kaskomuzu deldirmek istiyor ?
Merhabalar,

Bolu Abant yolunda bir araç, aracımıza arkadan çarptı. Çarpan aracın, kaskosu yok sadece trafik sigortası var. Yetkili Servis karşı tarafın trafik sigortasıyla anlaşması olmadığı için aracımızı yapmıyor. Sizin kaskoyu kullanalım diyorlar.

Ben şimdi ne yapacağım. Suçum yokken, neden benim kaskom deliniyor ? Seneye daha fazla ücret ödemek zorunda bırakılıyorum.

Not: Kaza tespit tutanağı ve karşı tarafın tüm bilgileri (sigorta, ehliyet, ruhsat vs ) var.

Not2 : Araç VW Servis Yağcı Oto Edremit

Not3 : Karşı tarafın Sigortası : Ray Sigorta
T
8 yıl
OHAL Sebebiyle Yurtdışına çıkışlarda uygulanacak prosedürler
Türkiye’de 20 Temmuz itibarıyla 3 aylık olağan üstü hal ilan edildi. OHAL ilanı öncesinde yurtdışına çıkışlarla ilgili getirilen bir dizi zorunluluk (uçuş kısıtları ve SGK dökümü istenmesi vb) ilanla birlikte artmış oldu. İşte maddeler halinde prosedürler:

1) Normal pasaportlu vatandaşlara pasaport kontrolü sırasında yaptıkları iş sorulmakta ve bunu kanıtlayacak bir belge istenmektedir. Yanlarında mutlaka işyeri kimliği veya işyerinden alınmış bir yazı olması gerekmektedir. İş verenler, sahip olduğu işyeri belgelerini yanlarında bulundurmalıdır.

2) Yurtdışına çıkmak isteyen öğrencilerden ise öğrenci belgesi talep edilebilmektedir.

3) Herhangi bir yerde çalışmıyorsanız sigortasından yararlandığınız yakınlarınızın sigorta dökümlerini yanınızda bulundurmalısınız.

4) Emekli ya da BAĞKUR’a bağlı yolcuların yanında mutlak SGK dökümleri olması gerekmektedir.

5) Eğer kamu çalışanıysanız yanınızda mutlaka çalıştığınız kuruma ait bir yazı ve yazıda da “yurtdışına çıkılmasına mani bir durum yoktur” ibaresinin yer alması gerekmektedir.

6) Yeşil pasaportlu olup aktif olarak kamuda çalışan kişiler havalimanında önce vize ihlal bölümüne (Atatürk Havalimanı için G kontuarının arkasında bulunuyor) gitmeleri gerekmektedir. Burada GBT araştırması yapıldıktan sonra seyahat edecek kişilerden bilet, pasaport ve çalıştığı kurumdan alınmış “yurtdışına çıkmasına mani bir durum yoktur” yazısının ıslak imzalı hali istenmektedir. İşyeri yazısında bu ibare yer almayanların uçuşuna izin verilmeyeceği ısrarla belirtiliyor. Tüm evraklar tam ise uçmasına izin veriliyor.

7) Yeşil pasaportlu emeklilerin ise vize ihlal bölümüne gittikten sonra pasaport ve biletlerini ibraz etmeleri gerekmektedir. GBT araştırması sonucunda herhangi bir sorun yok ise uçmalarına izin verilmektedir.

8) Asker emeklilerinin GBT’si için ayrı bir bölümle iletişime geçilmekte ve yapılan araştırma sonucunda herhangi bir sorun çıkmazsa uçmalarına izin verilmektedir.*

* Nüfus cüzdanıyla girilebilen Gürcistan ve Kuzey Kıbrıs Cumhuriyeti’ne gidecek vatandaşların yukarıda bahsedilen evrakları yanlarında bulundurduğu sürece nüfus cüzdanlarıyla geçiş yapmalarına izin verilmektedir.

Tüm bu prosedürler vakit alacak işler olduğundan yurtdışına seyahat edecek yolcuların havalimanına uçuştan 4 saat önce gitmeleri önerilir.
T
8 yıl
Wow ile Mmorpg başlanır mı ?
Aslına bakarsak uo dan beri Mmorpg oynarım ama şu ana piyasada ki tüm oyunlar tırt ve ben wowu daha önce denemedim.

Sizce wow benim gibi oyuncular için Nasıl bir ortam sunuyor ?
T
8 yıl
Katar ile Vizeler Kalktı
T.C. Dışişleri Bakanlığı Konsolosluk İşleri Genel Müdürlüğü tarafından gönderilen yazıya göre

1. Ülkemiz ile Katar arasında 2 Aralık 2015 tarihinde imzalanan "Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti ile Katar Devleti Hükümeti Arasında Umuma Mahsus Pasaport Hamillerinin Vizeden Muaf Tutulmasına Dair Anlaşma" 14.12.2015/8308 Sayılı Bakanlar Kurulu Kararı ile onaylanmış olup, söz konusu Karar 16.01.2016 tarih ve 29595 sayılı Resmi Gazete’ de yayınlanmıştır. Her iki ülkede iç hukuk onay süreci tamamlanmış olup, Anlaşma 28 Mayıs 2016 tarihinde yürürlüğe girecektir.

2. Bu Çerçevede;

- Anlaşma her iki Taraf Devletin geçerli umuma mahsus pasaport hamili vatandaşları için uygulanacaktır;

- Her iki Taraf Devletin vatandaşlarının geçerli seyahat belgesinin geçerlilik süresi diğer Taraf Devletin ülkesine girişinden itibaren en az altı (6) ay olacaktır;

- Her bir Taraf Devletin, geçerli umuma mahsus pasaport hamili vatandaşları, ilk giriş tarihinden itibaren her yüz seksen (180) günlük süre içerisinde doksan (90) günü aşmayan bir süre için, diğer Taraf Devletinin ülkesine girmek, ülkesinden transit geçmek, çıkmak ve diğer Taraf Devletinin ülkesinde geçici olarak kalmak için vize alma yükümlülüğünden muaftır;

- Bir Taraf Devletinin diğer Taraf Devletin ülkesinde akredite diplomatik ve konsolosluk temsilcilikleri veya uluslararası örgüt temsilcilikleri üyelerinin aile fertlerinin çalışmasına ilişkin olarak akdedilecek bir anlaşma haricinde, bu Anlaşma uyarınca vize muafiyeti Taraf Devletlerinin vatandaşlarına herhangi bir çalışma hakkı vermemektedir.

- Her bir Taraf Devletinin ülkesinde çalışma, öğrenim, araştırma, eğitim, aile birleşimi ve/veya uzun dönemli ikamet konularını düzenleyen uygun meşruhatlı vizeler Akit Tarafların ulusal mevzuatına tabidir;

- Her bir Taraf Devletinin meşruhatlı vizeleri için gerekli olan hususlar (başvuru yeri, destekleyici belgeler vb.) Akit Tarafların ulusal mevzuat hükümlerine tabidir.
T
8 yıl
Uzun dönem kiralama Mondeo, 3 Serisi ya da C 180
Merhabalar,

Şirketimizin yurt dışı projesi için prestij sınıfı araç kiralamak istiyoruz şu an 3 araç için teklif geldi şöyle anlatıyorum.

Yurt dışında ki tesislerle şirket arasında anlaşma yapmak için 5 ülkede 30 günlük araç ihtiyacımız var. Tek elden Almanya'dan aracı alıyoruz.

Ancak hangi araç daha iyi olabilir bilgim yok, daha önce bu araçları hiç kullanmadım bilgim de pek yol açıkcası.

Ford Mondeo 1500 Euro
BMW 3 Series 1900 Euro
C 180 1750 Euro

İşimi prestij olduğu içi gönlüm BMW den yana ancak yakıt gideri düşünülünce Mondeo biraz dana avantajlı gibi.

Siz olsanız hangisini tercih ederdiniz sebebi ne olur du ?
T
8 yıl
Üst sınıfa nasıl geçilir ?
Değerli arkadaşlar daha yeni 30 oldum ve 10 maç sonrası gümüş 3 olarak atandım üst sıraya nasıl çıkıyorum puanım 17 gösteriyor şuan.
T
8 yıl
Wifi ofis tipi güvenlik kamerası bakabilir misiniz ?
Bu konuda çok az bilgiye sahibim nasıl birin ürünü almalıyım ve hangi satıcı güvenilirdir. İşin ustaları bana yardımcı olabilir mi ?
T
8 yıl
Yurt içi 3 uçak bileti çekilişi
Herkese merhabalar, Homeros İlyada Tur ve Borajet ile ortak düzenlediğimiz kampanya sonucunda DH üyelerinden 3 kişiye Tek yön uçak bileti hediye ediyoruz. Kurallar ve katılım koşulları aşağıda yer almaktadır.




  • Katılım Tarihleri: 25 Ocak 2016 - 10 Şubat 2016 ( 10 Şubatta 00:00' da çekiliş sonucu açıklanacaktır. )
  • Uçuş Tarihleri : 8 Şubat – 31 Mart 2016
  • Çekilişe Katılım Koşulları : Çekilişe katılmak için DH üyesi olmanız gerekmektedir. Homeros İlyada Tur ve Borajet Havayolları Resmi Facebook hesaplarını beğenmeniz yeterlidir. ( Gönderiyi duvarınızda paylaşmanız gerekmemektedir. )
  • Çekiliş kapsamında hediye edilen biletler direkt uçuşlar için geçerlidir.
  • Çekiliş kapsamında hediye edilen biletler biletler üzerinde iade, tarih değişikliği, parkur değişikliği, isim değişikliği gibi işlemler gerçekleştirilemez.
  • Çekiliş kapsamında hediye edilen biletlerin direk olarak biletlenmesi gerekmektedir. Opsiyonlu rezervasyon işlemi gerçekleştirilmemektedir.
  • Çekilişe katılmak için; DH Üye adınız ile eşleşen Facebook adınız ile İlgili sayfaları beğenmeniz ve bu konunun altına, çekilişe katıldım yazmanız gereklidir. Ad, Soyad bilgileriniz 3. şahıslarla paylaşılmayacaktır.
  • Çekilişi organize eden Homeros İlyada Tur Seyahat Acentalığı LTD.ŞTİ( TÜRSAB LİSANS NO:8935 ) olmaktadır. Borajet Havayolları çekilişi kazanan kişileri biletlemeleri yapıldıktan sonra yolcu olarak uçurma yükümlülüğündedir. Çekiliş tamamen internet ortamında, canlı olarak yayınlanacaktır. Bu sebeple çekiliş sonuçlarına itiraz edilmesi, çekilişi kazananların değiştirilmesine olanak sağlamamaktadır.


Facebook hesapları : Homeros İlyada Tur ve Borajet Havayolları


Çekilişe Katılanlar
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.