S

Onbaşı
19 Eylül 2008
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
0 üye
Görüntülenme (?)
19 (Bu ay: 0)
Gönderiler Hakkında
S
8 yıl
Kamera Kayıt Cihazlarındaki görüntünün HDMI ile birden çok monitöre taşınması
CCTV ve IP Kamera sistemlerinde, kameralardan gelen video görüntülerini kaydetmek ve izlemek için DVR ve NVR cihazları kullanılır. Bu kayıtlara bir PC yardımıyla network üzerinden erişilebilir. Ancak bu kayılar bağımsız bir monitör üzerinden izlenmek istenirse, bu durumda NVR cihazın HDMI portunu kullanmak gerekir.

Standart HDMI kablolarla görüntü belli bir mesafenin ötesine iletilemez. Kaldı ki bunu klasik HDMI splitter yardımıyla çoklayıp, klasik Cat6 extender ile aktarmada da görüntü kalitesinde düşüş oluşur.

CLR Networks'ün yeni nesil HDMI dağıtıcısı, mevcut ethernet switchler üzerinden çalışır. HDMI görüntüyü kaliteli bir şekilde ağ üzerinden, istenildiği kadar çok noktaya ulaştırır.

Uygulama resmi için tıklayın.https://store.donanimhaber.com/69/c1/ee/69c1ee64265e55b25e99a5d0625fbfa4.jpg

Yukarıdaki şekilde de görüleceği üzere; DVR veya NVR cihazının HDMI portundan çıkan sinyal HDMI kablo bağlantısı ile CLR-HDMI-T (Verici) cihazına girer. Sonra CAT6 RJ45 patch kablo ile en yakın network switch'e bağlantı yapılır. Ağ boyunca yayılan görüntü paketleri, ağa CAT6 patch kablolar ile irtibatlı olan, istenen sayıdaki CLR-HDMI-R (Alıcı) cihazlar ile alınır ve tekrar HDMI sinyaline dönüştürülür. Son noktada yine HDMI kablolar ile monitörler ve alıcı cihazlar arasında bağlantılar yapılarak, görüntü "1-n" yapıda birden çok noktadan izlenmiş olur.

Bu ürün Telkolink "çözümler" sayfasında da anlatılmaktadır.

Üreticinin sitesindeki spektler için tıklayın
< Resime gitmek için tıklayın >
S
10 yıl
Data ve Transmisyon ağlarında kullanılan test cihazları
Data ve transmisyon şebekelerinde, çok çeşitli ethernet, xdsl, sdh, dwdm protokolleri kullanılmaktadır. Bu protokoller için fiber ve bakır ortamda yapılan test ve ölçümleri incelemek için aşağıda linkleri bulunan cihazları inceleyebilirsiniz.


Fiber Optik Testler
Telekom Testleri
Data Testleri
xDSL Testleri
S
10 yıl
Rack tipi Media Çevirici Şasi
Fiber optik haberleşme ağlarında, IP kamera altyapılarında, vs. kullanılan media konvertörleri merkezde tek bir şasi üzerinde toplayarak, kabinet içinde kargaşaya son vermek mümkün. Aşağıda resmini gördüğünüz Rack2000A modeli 19" rack tipi, 2U yüksekliğindeki Media converter Chassis ile yapılabilicek örnek uygulamaların resimleri aşağıdadır. Cihaz üzerindeki boş yuvalara normal standalone tipi media çeviriciler takılabildiğinden, ister gigabit ethernet ister fastethernet media konvertörleri aynı şaside kullanabilirsiniz.
Ürünü detylı incelemek için tıklayın.

Ürün resmi:

< Resime gitmek için tıklayın >< Resime gitmek için tıklayın >< Resime gitmek için tıklayın >

Diğer kataloglarımızı incelemek için tıklayın.
S
10 yıl
Analog kamera için video fiber optik çevirici
Analog Video + PTZ Data to Fiber Optik Çeviriciler
CCTV sistemlerinde analog güvenlik kameralarının fiber optik kablo vasıtası ile DVR sistemine
bağlantısını sağlayan, alıcı-verici seklinde çalısan, 1-4-8-16 kanallı, 1-Core fiber optik kablo üzerinden çalısan video alıcı verici set.

Detaylar için tıklayın.
S
10 yıl
Fiber Optik Işık Kaynağı Nedir?
Fiber Optic Light Source ve Optical Powermeter olarak bilinen ölçüm cihaz seti ile fiber hattınızdaki zayıflama miktarını dB ve watt cinsinden ölçebilirsiniz.
Uygulanışı oldukça basittir; Işık kaynağını hattın bir ucuna bağlarsınız. Bu kaynak hattınıza -4dB gücünde ışık basar. Karşı uca da powermetre bağlayıp gelen sinyalin gücünü ölçersiniz. Örneğin powermetrenin ölçtüğü değer -4,45dB okunuyorsa, hattınızdaki toplam zayıflama 0,45dB dir.

Fiber ışık kaynağı modellerini incelemek için kataloğa tıklayın.
Diğer fiber ölçüm cihazlarını incelemek için tıklayın.
S
10 yıl
Telefonlarınızı fiber kablo üzerinden uzağa taşıyabilirsiniz
Şirket merkezinde mevcut bulunan PBX santralindeki dahili analog telefon hatlarını uzaktaki ofislerinize fiber optik singlemode veya multimode kablo üzerinden extend edebilirsiniz.
Aynı cihaz üzerinden, aynı fiber hattı kullanarak, ethernet trafiğini de karşı ofise uzatabilirsiniz.
Detaylarını incelemek için tıklayın.

Uygulama şekli aşağıdadır:



< Resime gitmek için tıklayın >
S
11 yıl
Kablo Organiser arıyorum
Şirketimizdeki ağı düzenliyoruz. Bir kabinet kurduk içine modem switch, vs. yerleştirdik. Kabloları düzenlemek için bir cable organizer arıyoruz. Tavsiye edebileceğiniz, uygun fiyatlı bir marka var mı? Bana bir kampanya duyurusu geldi. Bu nasıl? http://www.telkolink.com/downloads/072013.pdf
S
11 yıl
CTU-S artık yok. Peki çözüm?
Bilindiği üzere, Tellabs TDM şebekesinden devre kiralandığında, şebekeye erişim içim kuruluşların yaygın olarak edindiği CTU-S erişim modemi artık piyasada bulunamayacak.
Ancak öyle yerler var ki, şirketler, ofisler veya sıklıkla şantiyeler 2 tel üzerinden Telekom'a ulaşıp, V.35 veya E1 (2mbit) devreler kiralamak zorundalar.
Bu durumda çözüm olarak şunu önerebiliriz;
TT'den, ister Tellabs ister Newbridge şebekeden, gerekli hızda bir adet E1 veya V.35 devresi kiralayın. Bu devreyi, karşılıklı yerleştirilecek olan bir çift G.SHDSL modem ile 2-tel üzerinden 3km kadar uzağa taşıyabilirsiniz.
Bu G.SHDSL modemler üzerinde seçime bağlı olarak bir adet E1 veya 1 adet V.35 portu bulunuyor. Line tarafı ise 2 tel hat

Telkolink'ten edinebileceğiniz bu G.SHDSL modemler hakkında detaylı bilgi için tıklayın.
Benzer diğer modemler hakkında bilgi ise şu linkte: http://www.telkolink.com/tr/urun/xDSL.html
S
11 yıl
DIN-Rail üzerine monte edilebilen RJ45 Keystone Jack
Fabrikalar gibi endüstriyel ortamlarda kullanılan ağ cihazları genellikle DIN Rail üzerine monte edilir. Mesela Endüstriyel switchler.
Bu switchlere gelen data kablolarını direkt olarak switche bağlamak yerine, önce bu kabloları bir panelde sonlandırıp, kısa bir patch cord ile switche girmek daha düzgün olur.
Bu amaçla kullanılabilen, yine DIN rail üzerine tutturulan bir keystone jack var. Yan kapakları da olduğundan çok şık duruyor. yan yana birden fazla adette monte edilebiliyor.
Detaylı incelemek için buraya tıklayın.

< Resime gitmek için tıklayın >
S
11 yıl
IP67 Waterproof RJ45 plug ve jack seti
Outdoor denilen dış ortam koşullarında ethenet bağlantı noktalarının suya ve toza karşı korumaya alınması gerekmektedir. Bu noktalarda kullanılacak bağlantı ürünleri de endüstriyel tipte olmalıdır. Telkolink'in TLK-RJ4501 kitini kullanarak dış ortamda panel üzerine IP67 standardında su geçirmez bir bağlantı yapabilirsiniz. Keystone jack panele monte edilip karşılığına da yine IP67 korumalı R45 erkek konnektör takılarak bu bağlantı gerçekleştirilir.

< Resime gitmek için tıklayın >

Bu Cat 6 SFTP set datasheet ve uygulama diyagramı için tıklayın.
Diğer endüstriyel yapısal kablolama ürünlerini incelemek için ise buraya tıklayın.
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.