K

Yarbay
10 Ağustos 2008
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
12 üye
Görüntülenme (?)
272 (Bu ay: 2)
Gönderiler Hakkında
K
geçen yıl
Bu komponent ne olabilir?
Kombi arıza yaptı anakarti söktüm aşağıdaki parça yanmış ama ne olduğunu çözemedim sigorta yada direnc gibi sanki ama bilemedim. Ustalardan yardım bekliyorum.
Marka Airfel Digifel Premix
Anakart Siemens LMU84. 100B109

< Resime gitmek için tıklayın >
K
2 yıl
1 ay sonra tarifem bitiyor neye geçeyim?
Arkadaşlar hali hazırda TT mobil 12 GB 1000 dakika 1000 sms 54 liraya kullanıyordum bugün mesaj geldi tarifem bitiyormus yeni fiyat taahhütlü 67 taahhusuz 74 lira diye.
Hangi operatorde iyi kampanya var bilenler yardım lütfen
K
3 yıl
Iphone satıp ne almalı ?
Selam arkadaşlar yıllarca iPhone 7 Plus kullandıktan sonra bu yıl iPhone 11 aldım marttan bu yana kullanıyorum. 5 yıl öncesine kadar sürekli android telefon kullanıyordum ama artık ciddi anlamda iPhone dan sıkıldım.

Android pazarını şu an bilmiyorum, tam bir kaos görünümü var. Çok fazla markanın çok fazla modeli piyasada satılıyor.

5-5.5 lirayı geçmeden beni pil ve performans konularında üzmeyecek mümkünse samsung ne alabilirim? (Başka markalarda olabilir.) Oyun falan oynamam genelde nette gezerim bazen biraz da İnstagram YouTube takılırım.

Birde Yurtdışı alsam bütün android cihazlara imei atılabiliyor mu?
K
3 yıl
Megane 4 1.3tce izlenimlerim
Herkese bol selam. Geçenlerde ikinci el piyasasının eski modelde çok daha kötü olduğuyla ilgili bir başlık açmıştım bazı arkadaşlar ağlama vs diye tepki göstermişti ama aslında sadece bir tespitte bulunmuştum.

Ayağımı yerden kessin yeter diye baktığım 97-2005 model araçların fiyatlarını adeta şoke olmuştum. 97 model bir farı 4.500tl olan tutmayan Toyota carinanın 75binden alıcı bulması ,2002 corollaya 110bin fiyat çekilmesi vs vs bunlar sadece eski model piyasası ile ilgili bazı örnekler.

Durum böyle olunca istemeye istemeye bütçeyi zorlayarak 2020 model bir megane 1.3 tce joy model araç aldım. Bugüne kadar çok araç alıp satan birisi olarak daha önce Renonun kargo,symbol,clio ve kadjar modellerinden almıştım. Kadjarda dahil olmak üzere Renonun araçlarında ufak detaylar can sıkıyordu ve kalitesizlik emareleri araçlarda bulunuyordu. O yüzden renoya çok sıcak bakmıyordum. Daha önceden de sahibi olduğum egea dan ve 500x çok memnun kaldığım için yine egea bakıyordum. Sonra birkaç YT incelemesinde 1.3 megane için çok olumlu konuşulunca bir anda megane bakar oldum ve 2 hafta gibi bir arayışın üstünden aracı aldım.

Araçla ilgili söyleyebileceğim ilk şey Renonun bu kez biraz daha özendiği olur. Ön tarafta elin değdiği hemen hemen her yer yumuşak malzemeden yapılmış. Kaput ve bagaj kapağı altında yalıtım keçesi koyulmuş.(Sumbol ,clio,fluence hiçbirisinde yoktu.) Kadjarda bile ses sistemi tam bir rezillikti. Sesi ortanın hafif üstüne çıkarınca hemen cort cort ses patlamaları oluyordu bunda biraz daha iyi hoparlörler kullanılmış. (Yine çok iyi bir ses sistemi değil ama en azından sadece çok yüksek ses seviyelerinde cortluyor.)
Kaputta hem sağda hem solda amortisör kullanılmş kapak direk açılıyor ve duruyor. Demir çubukla sabitleme olayı yok bu iyi olmuş. Bagaj kapağının altındaki demirler açıkta değil üstüne bir malzeme eklenmiş buna oldukça şaşırdım çünkü reno bu tür yerlerden malzeme çalmayı çok sever. (Yeni sandero stepway bagaj kapağının altı gibi mesela.)

Araç sahibi yetkili serviste necvox marka halk tabiriyle tesla ekran denilen cihazdan taktırmış. Cihazın görsel arayüzü ve simgeleri biraz çingene işi gibi olsa da çalışma ve açılma hızı çok yüksek. Herhangi bir donma kasma yok. Kontağı çevirdiğin an açılıyor. Daha önce vitaranın bayi tarafından taktırılan cihazını görmüştüm araç çalıştıktan 3-5 dakika sonra kendine geliyordu geri görüş kamerası geri vitese taktıktan 4-5 saniye sonra görüntü geliyordu.

Yalıtım konusunda araç çok iyi değil. Kapı içlerinde çift katlı fitil ve birleşim yerinde lastik olmasına rağmen 110dan sonra rüzgar sesi almaya başlıyor. Bozuk yollarda yüksek hızda yol sesi çılgın atıyor. Egea bu konuda daha başarılıydı. İlginç bir şekilde YT incelemerinde yalıtımın iyi olduğundan bahsedilmiş ama bence çok iyi değil.

Motora gelecek olursak şehiriçi bastığın kadar yakıyor 8-8.5 litrenin altına düşeceğini sanmam. Ama uzun yolda ekonomik gideceğim diyene tasarrufta sınır yok. Aracı Urfa’dan aldım antebe gelene kadar 132ye hızı sabitledim araç 6.vites 132 hızla 2500 devir çeviriyor. Bol inişli çıkışlı bu yolda tüketimim 6.1 litre oldu. Sakin kullanıyorum güzergahım dağ bayır çıkmıyor diyene 110-120 hızda 5.2-5.5 litreyi rahat verir. Dik yokuşları vites küçültmeden çok rahat hızlanıyor.130la bastığım yokuşta çok kısa sürede 150ye çıkabildi. Fabrika verisine göre araç maksimum torkunu 1600 devirde veriyor görünüyor ama 2000 devirden itibaren atılmaya başlıyor. Motordan şimdilik performans ve yakıt konularında çok memnunum. İnternetten edindiğim bilgiye göre motor Mercedes ağırlıklı üretilmiş bir motormuş.
Hali hazırda A serisi ve GLB de kullanılıyor.

Aracım baz model olmasına rağmen hız sabitleme,start stop,lastik basınç göstergesi özelliklerine sahip. Ayrıca 4 cam tek tuşla otomatik açılıp kapanabiliyor. Hatta kumandadan camlar kapatılabiliyor. Bunlar baz model otomobil için artı özellikler.

Son olarak ; 2000 yılında babamın clio symbol aracı vardı. Araçta gaza basınca ve gazdan ayak çekince vites kolu kerkinirdi 2020 model megane aynı özelliği barındırıyor. 20 yıl sonra bile Renonun kerkinen vites kolu özelliğinden hala vazgeçmemesi hem güldürdü hem de düşündürdü. 😂

Özetle şu piyasada her ne kadar hiçbir araç hakettiği değere satılmıyor olsa da bence piyasanın egea ile birlikte en fp 2 aracından birisi olduğunu düşünüyorum. Herkese kazasız belasız keyifli sürüşler diliyorum.
K
3 yıl
Eski modelde piyasa daha rezilmiş
Selamlar arkadaşlar beklenmedik bir durumda ikinci bir araç ihtiyacı oldu bütçemde olmadığı için(göreceli) 50bin lira civarında araç bakıyorum. Uzun yıllardır düşük bütçeli araç piyasasına bakmamıştım ama asıl rezillik üst modelde değil alt modeldeymiş.

Yeni olarak ele aldığım araç 1.4 egea urban 95 HP. Şu an piyasada 120-125bin civarına düşük km temiz 2016-2017 modeller bulunabiliyor.

Buna rağmen 2006 model albea,symbol tarzı araçlara 80-85bin yazan mı dersin, 97 model Toyota carinaya 75 ,2002 model corollaya 110bin yazan mı dersin,88 model E200 75bin vs vs iğrenç bir pazar var.

Allah düşük bütçeli araç almaya çalışanın yardımcısı olsun. Düşük bütçe dediğimizde yine 5bin Euro yapıyor ama bu piyasa için düşük olmuş. Avrupa’da Amerika’da bile otomobil için 5bin Euro iyi parayken Türkiye’de değeri kalmamış maalesef.
K
3 yıl
Tam kusurlu kaza yapanın sigortası yüksek olacak diyene oyumu verecem
Bu nedir kardeşim hangi arabaya baksak ağır hasarlı pertli. Millet 50bin hasarlı araca pert değil diye temiz muamelesi çekiyor. Eşşek yüküyle zorunlu trafik sigortası ödüyoruz çok şükür tek 1 kazamız yok öbür tarafta millet çarpışan araba kullanır gibi kullanıyor benden 500 lira fazla ödüyor.

Böyle sistem olmaz olsun tam kusurlu kaza yapana bir sonraki zorunlu trafik sigortasını yap 20bin TL bak nasıl çiçek gibi sürücü oluyor. Kural yok ,saygı yok bunları sadece cebinden çıkacak para adam eder.

Daha geçen gün yerel gazete de gördüm Gaziantep’te 1 Ocak 2021 den bu yana 17bin trafik kazası olmuş Türkiye’de kaç sen düşün. Ben canımı düşündüğüm için kurallara uyarak ,sakin ve temkinli araç kullanıyorum ama iş sigortaya gelince 1500 lira her sene sigorta veriyorum bi zahmet az ödeyeyim artık.. Ama gidip yüzde 100 hatalı kaza yaparsam da razıyım sigortamın 20bin lira olmasına.
K
4 yıl
Psu ile ilgili yaşadığım tuhaf sorun
Selam arkadaşlar şimdi yeni bir PC topladım gigabyte b450m s2h anakart ve ryzen 3100 işlemci ile.
Elimde 2 tane Everest eps 1650w psu ve eski intel işlemcili anakartım var.
şimdi bu everestlerin ikiside yeni anakartı çalıştırmıyor çıt diye bir ses geliyor arkası yok. Ama bunların ikiside eski anakartı çalıştırıyor.
Elimde birde 600w psu var o yeni anakartı çalıştırıyor.
Sizce sorun ne ile alakalı olabilir? Hiçbir mantıklı açıklama bulamıyorum bu duruma.
K
4 yıl
Egea hakkında çok farklı yorumlar
Egea hakkında çok farklı yorumlar var. Kimisi tenekeye binsem daha konforlu diyor kimisi çok iyi diyor. Dikkatimi çekense çok gömenlerin baz model kullanıp , övenlerin daha üst paket araç kullanması oldu.

Bu durum daha önce megane’da dikkatimi çekmişti. Baz modelinin içi ne kadar ehven duruyorsa üst modeli de bir o kadar kaliteliydi.

Acaba yalıtım, koltuk konforu vs gibi farklar egeanın baz modeli ile üst modeli arasında da var mı? Hiç detaylı inceleyen yada her ikisinide uzun süre kullanan oldu mu?
K
4 yıl
Yarın tam 20bin Euro’ya
Yarın tam 20bin Euro’ya 2012 model 115bin km’de benzinli passat alıyorum. Başka da diyeceğim birşey yoktur.

Edit: Başlık anlaşılmamış sanırım Türkiye’de yaşıyorum
K
4 yıl
Yeni sipariş ettiğim bilgisayar çalışmıyor yardım[çözüldü]
İlk kez masaüstü bilgisayar aldım videolar yardımıyla vs bağlantıları yaptım. Fişe taktım psu üzerindeki switchi 1 e getirip basıyorum ama sıfır tepki.
Parçalarım her biri farklı yerden geldi sorun bende mi psu mu işlemci anakart mı nasıl anlayabilirim?

Edit: Sorunumu çözdüm. Problem kasanın açma düğmesinin kablosunda ki temassızlıkmış. Eğer sizde bu tarz sorun yaşarsanız tavsiyem benim gibi 5.5 saat uğraşacağınıza önce parçaları dışarda birleştirip deneyin.
Sizin anakartta da benimki gibi açma tuşu yoksa tornavidanın ucunun Power pinlerinin olduğu yerde gezdirip çalışıp çalışmadığını kontrol edin. Böylelikle eğer çalışıyorsa lanet olası Çin malı kasada silikon tabancasıyla yapıştırılmış kabloda sorun olup olmadığını anlamış olursunuz.
Son olarak sadece işlemci anakart ve psu bağlantılarını yapıp diğer parçaları takmadan deneyebilirsiniz.
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.