E

Yarbay
17 Haziran 2008
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
1 üye
Görüntülenme (?)
60 (Bu ay: 0)
Gönderiler Hakkında
E
9 yıl
C Sınıfı Dizel Otomatik Çelişkisi
Arkadaşlar Merhaba,

2 Aydır C sınıfı dizel otomatik bir araç almaya çalışıyorum ancak artık son zamlar, devamlı yükselen Euro kuru ve araç bekleme süreçleriyle iyice kararsız kaldım.

82000 Maks bütçe. 06.04.2015'de leon 1.6 tdi dsg için kapora verdim araç haziran sonu gelicekti, led far sunroof alcantara koltuk büyük ekran ses sistemi 17''jant ile 77500 için anlaşmıştık. Son euro artışları ile 3000TL zam + Vw grupun bütün motorlarda Eu6'ya geçmesi nedeni ile 1.6 tdi da 105 Hp den 110Hp ye çıkıcak bir de bunun için zam olacağından bahsediliyor. Leonun Fiyat / Performans özelliği böylece bitmiş oluyor.

i30 dizel + yeni Dct şanzımanı ile çekici özellikler sunuyor ancak yepyeni bir şanzıman ve eskimiş bir kasa + 2. el değer kaybı araçtan uzaklaştırdı.

Corolla / Auris nasıl bukadar satış rakamları yakalıyor bilmiyorum ancak o otomatik şanzıman / motor kombinasyonu oldukça yanına yaklaşmam.

C4 ve Megane da aynı şekilde yakında kasa değiştiricek.

2. iddali rakip 308 1.6 dizel otomatik. Sınıfının en iyi 0-100 değeri, en iyi tüketim değerleri, oldukça dolu bir araç olması ile çok çekici. Tek ve en büyük sorunu 2. el değer kaybı. 82000Tl tutuyor araç tam olarak. 3 yıl sonra satmak isterken 10 bin tl zarar edersem içime oturur bu fark. Onun haricinde gerçekten güzel bir araç. Tek sıkıntısı yol sesi biraz çok alıyor gibi geldi golf 7 den sonra. Evin mevcut aracı daha 2 aylık olan Golf 7 1.6 tdi dsg highline. Doğal olarak karşılaştırmada ilk bu aracı göz önünde bulunduruyorum.

Golf tabiki listede olmazsa olmaz ancak highline golfun yanına comfortline alırsak her donanımı arayacağımıza eminim. E aynı aracı alıcak olsak sunroof şartıyla birlikte 91000 TL limiti çok aşıyor.

3. Rakip Focus. Aslında Ford ürge çalışanı olduğum için indirimim de var. Ancak nedense focusu hiç ciddi bir seçenek olarak araya koyamadım. Genel olarak filo satışlarını oluşturan 2. eli nispeten zayıf bir araç ve zaten 1.5 dizel otomatik daha gelmedi. Kasasının eskimesi ve nedense hiç çekici gelen bir özelliğinin olmaması nedeniyle pek öncelik taşımıyor benim için. Yine de her zaman bir opsiyon.

Geriye manuel araçlar kalıyor (Octaviayı eledim zaten fiyatlar leon ile neredeyse aynı) , Renegade ( C sınıfı olmasa da fiyat olarak cezbedici) , Astra (Kasa değiştiricek ) , Guiletta ( aşırı değer kaybı ve kasasının eskimesi ) ile geriye zaten pek bir araç ta kalmıyor. Manuel de çok cezbetmiyor zaten

Sonuç olarak Leon, 308, Focus en tercih edilebilir otomatik dizeller oluyor sınıflarında ( dolu ve mantıklı fiyatlı araçlar olarak) ancak hiçbiri arasında karar veremiyorum. Sanırım baya uzun bir konu oldu ama C sınıfı dizel otomatik düşünen herkez aynı fikirlere sahiptir diye düşünüyorum az çok. Euronun gidişatına göre diğer firmalara da zam geldikçe bu denklem iyice zorlaşacaktır. Şuanda bu ay sonu gelecek bir 308 alacağım ya da kaporasını verdiğim leonun temmuzda gelmesini bekleceğim gibi görünüyor.

Bu konuda fikir alışverişi için açtım konuyu ancak bu çok bilinmeyenli denklemde araç bulmak gerçekten zor. İşin sıkıntısı araç almak isteyince bulmakta çok zor. Herkez kapış kapış araç alıyor herhalde.
E
10 yıl
Araç Muayene- Yangin tüğü son kullanma tarihi.
Arkadaşlar yarın muayeneye gidiyorum. Ancak biraz önce baktım yangin tüpünün son kullanma tarihi geçmiş. Yenisini alıcam ancak son dakka oldugu için yetiştiremeyebilirim. Muayenede hafif kusur olarak mı geçer ?

Ayrıca egzoz emisyon testini orda yapıyorlar sanırım ancak bir soriyim dedim.
E
11 yıl
Seasonic X-750 ?
Arkadaşlar x750 araştırmam sonucu yeni modelinin çıktığını gördüm. Yeni model 2012 sonlarında çıkmış ancak türkiyede hem akortek hemde diğer sitelerde hala eski modelin fotoğrafları ve model numarası var yani sanırım yeni model gelmemiş.


350t civarı önerebileceğiniz benzer kalitede bir ürün varmı acaba? Corsair ax760 100tl pahalı test değerleriyse nerdeyse tıpatıp aynı. xfx zaten türkiyede yok yada ben bulamadım. Silverstone evolution gold testlerde okadar başarılı değil.Sanırım geriye birşey kalmıyor...
E
14 yıl
WD 15EARS 1.5 TB caviar green 1 ayda öldü.
evet arkadaşlar dün gece herzamanki gibi downloada bırakmıştım pc yi. 1 tb caviar black setuplar için, 1.5 tb da depo için kullanılıyor bütün oyun film müzk resimler ordaydi.sabah kalktıgımda hdd ortalıkta yoktu bilgisayarımda görünmüyordu. rest attım biosa baktım orda vardı sonra aygıt yöneticisinden windowsada ekledim tekrardan. çok yavaş dona dona çalısıyordu zaten o an anladım ne oldugunu.neyse 7 tane bad sector var dıyor hdtune.kopyalama hızı acayip düşük ve zırt pırt donuyor pc.biliyorum badsector ün çözümü yok ancak 7 tane bad sectörden bukadar çılgın halemi gelir bir hdd. ayrıca alali 1 ay oldu.dün geceye kadar her degeri normal çıkan, 1 tık etmeyen hdd gece ne elektirikler kesildi ne birşey oldu çalışma sıcaklıklarinda 30 u görmedi daha hiç ancak sabah uçmuş. bu nasıl oldu anlamadım.şuanda bile ne bir ses nede başka bir işaret gösteriyor fiziksel olarak.garip tıkırtılar falan yok.

şimdi tek istedigim, 900 gb lık verimi diger hdd me atabilmek. ancak 1.5 mbps ile bunu yapmam imkansız.bir çözüm yokmu 7 sectorden bu hale gelmesi bana hiç mantıklı gelmiyor yapabilecegim birşey varmı arkadaşlar ? ve ayrıca hdd yi sanalmarketimden almıştım. orayamı kargolamaliyim yoksa direk garanti kadıgında yazan yeremi. bu 2 konuda yardımcı olursaniz sevinirim.


< Resime gitmek için tıklayın >
E
16 yıl
4GB Kotalidan Sınırsıza geciş
Beyler 4gb kotali adsl kullanicisiyim. fatura her ay 50 60 ytl geldigi icin sınırsıza gecmek istiyorum. ama sanırsam ilk ay 29 ytl + 49 ytl odemek gerekiyormus. + olarak yapmam gereken birsey warmi.? gecenler warsa yardimci olursa sevinirim...ayın 1i olduğu için bütün ayı kotasız sayıp 49 mu gelir yoksa yine 29+49 mu gelir ?
E
16 yıl
svchost.exe %100 cpu yiyor
beyler svchost.exe %100 cpu yiyor sadece bilgisayar acildiginda degil devamli ayni sey... galiba virus ama taratmalarmin sonucunda bisey bulamadim

< Resime gitmek için tıklayın >

nasil cozum bulabilirim buna ??
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.