B

Çavuş
06 Haziran 2008
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
0 üye
Görüntülenme (?)
57 (Bu ay: 0)
Gönderiler Hakkında
B
6 yıl
Rampage V Edition 10 + 6950x + h100i v2 sıcaklık sorunu
Merhabalar öncelikle herkese iyi forumlar

İmzamdaki sistemi kullanmaktayım şöyle bir sualim olacak

Sistem normalde 50-60 derecelerde geziyor maksimum Pubg oynarken vs 65 dereceyi geçmiyor.işlemci 4ghz'e overclocklu ama voltaj artırımı yapmadım.Occt ile stres testine soktuğumda maksimum 97 dereceyi görüyor testi uzunca süreler yürütebiliyor.Bu ısılar gözüme yüksek göründüğü için yine forumdaki kullanıcılardan bir arkadaş ile kasasına sığmadığı için takasa çıkardığı h115i ile değiştirdik.Şuanda sisteme H115i takılı ama gel gelelim sistem eskisinden de kötü Occt de 1dk sonra 110 dereceyi görüp testi durduruyor hatta ilk taktığımda bios da bile 80 dereceyi görüyor CPU Overtemperature hatası verip kapanıyordu.Termal macunu fazla sürdüğümü farkedip azalttım sonrasında en azından sistem açmaya başladı ama h100i v2 ye kıyasla h115i kesinlikle çok daha sıcak çalışıyor ve sistem stabil değil.Ne yapacağımı şaşırdım 6950x ile bu sıcaklıklar normal mi? Birşeyi yanlış mı yapıyorum nerde hata eksiklik var çözemedim.Sizden ricam önerilerinizi,varsa aynı işlemciyi kullanan arkadaşlardan çalışma ısısı ve occt ısıları ile alakalı bilgi almak olacak.Şimdiden yazan çözüm arayan elleriniz dert görmesin çok teşekkür ediyorum.

Edit: FSP Windale 6 (240w TDP olduğu yazıyor) ile hava soğutmada da OCCT ile %100 yük altında 95-105 dereceyi görüyorum
B
7 yıl
Corsair Vengeance LPX 3200mhz 64gb XMP Sorunu
Arkadaşlar öncelikle herkese iyi forumlar.

İmzamda yer alan sistemi kullanmaktayım ve ufak bir sorunum var.Dört ayrı dual kit olarak aldığım toplamda 8 adet 8gb 3200mhz ram den oluşan bir set var elimde yani.Belleklerin hepsi aynı versiyon (v4.24).

Yaşadığım soruna gelirsek;normal şartlarda ramler de anakartım da XMP 2.0 destekli XMP açınca otomatik gecikme ve voltaj ayarlarını alıyor lakin nedense sistem stabil çalışmıyor.Voltaj veriyorum akım kapasitesini maksimize ediyorum denemediğim yol kalmadı diyebilirim ilk izlenimlerime göre modül sayısı 8 olduğu için anakart yetişemiyor o hızlara çıkarmaya ama benim gözden kaçırdığım başka birşey de olabilir.Konu ile alakalı benden daha bilgili arkadaşlardan yardım talep ediyorum.Tahmin edebilirsiniz bu sistemi toplayıp da ramleri 2666mhz de kullanmaya mahkum olmak efektif olarak önem arz etmese de geceleri uykularımı kaçırıyor :) şimdiden okuyan herkese teşekkür ederim.
B
8 yıl
YARDIM Asus Z97 Pro Gamer + Samsung 950 Pro MZ-V5P256 NVMe Ssd ile Windows7 kurulumu.
Arkadaşlar herkese iyi forumlar.Bugün başlıkta da belirttiğim Samsung MZ-V5P256BW m.2 NVMe ssd yi satın aldım.Daha öncesinde aynı sistemde corsair force gs ssd sata diskleri raid 0 olarak kullanıyordum.Şimdi sorunum şudur ki :

Ben bu ssd yi biosta windows 8 ve 10 da görmeme rağmen windows 7 de disk ekranında göremiyorum.
Sıkıntı muhtemelen disk sürücüsü olmamasıdır diye düşünerek bu ssd nin preinstall driver ını buldum lakin windows disk ekranında sürücü yükle dediğimde ilgili sürücüyü gözat ile yüklemeyi denediğimde " Yüklemeye devam etmek üzere 32 bit ve imzalı 64 bit sürücüleri yüklemek için Sürücü Yükle seçeneğini kullanın. İmzasız 64 bit aygıt sürücüsü desteklenmemektedir ve Windows kurulumunun kullanılamamasına neden olabilir " hatasını alıyorum.

Azıcık aşım ağrısız başım diyip eski raid sistemime geri dönmeme ramak kaldı.Bu NVMe diskler hakkında bilgisi olan konuyla alakalı yardımcı olabilecek arkadaşlar el uzatırsa minnettar olurum.

Şimdiden okuyan herkese teşekkür ediyorum.
B
9 yıl
Corsair Force GS 128gb raid 0 + Asus Z97 Pro Gamer
Öncelikle herkese iyi forumlar.

Arkadaşlar yeni konfigürasyonumda çift ssd ile raid 0 tercih ettim lakin test sonuçları hakkında şaibeli durumlar var ve bunu sizlere danışmak istedim.

Sistemim : Corsair Vengeance C70 + Aerocool StrikeX 1100w 80+ gold + Asus Z97 Pro Gamer + İntel I5 4690K + Asus Nvidia Gtx 560ti Top + Corsair Vengeance Pro 2400mhz 2x4gb ddr3 + Corsair Force GS 128gb 2x raid 0

Şimdi bu sistemde raid sürücüm anakartın Sata Express portlarına bağlı sata3 dar boğaz yapmasın diye böyle bir özellik eklenmiş ve bende bunu kullandım.Lakin bu portun limitleri hakkında bir fikrim yok ve 3 program da farklı veriler gösteriyor bunların hangisini referans almalıyım.Kullandığım programlar Atto , Crystal ve Hd Tune Pro ve aldığım değerler şöyle


< Resime gitmek için tıklayın >< Resime gitmek için tıklayın >< Resime gitmek için tıklayın >< Resime gitmek için tıklayın >
B
11 yıl
TP-Link TD-W8970 Ürün İncelemesi
Herkese iyi forumlar dilerim.
Uzun süren tereddütlerim sonrasında fiyat olarak en makul bulduğum gigabit ethernetli modemi almaya karar verdim ve bu modem TP-Link TD-W8970 oldu.
Öncelikle ürünü hem tasarım olarak hemde arayüz olarak oldukça başarılı bulduğumu söylemek istiyorum.Arayüzü oldukça detaylı hazırlanmış ve birçok talebe karşılık verecek özelliklerle
donatılmış olarak karşımıza çıkıyor.Tek dez avantajı arayüzün şuanda sadece İngilizce olarak kullanılabilmesi(ki çok sorun olacağını sanmıyorum).
Ben ürünü Seagate GoFlex Home Ethernet 3tb harici diskime daha verimli ulaşabilmek için satın aldım.
Daha önceki Airties Rt-211 modemim aktif olduğunda 10-15 mb yi geçmeyen dosya aktarım hızım şuanda 6gb lik bir iso dosyası alırken 35-70mb arasında geziyor.
Bu benim için oldukça tatmin edici bir hız oldu.Değinmek istediğim en enteresan nokta ise RT-211 ile 4mbit olarak kullandığım internetim W8970 i bağladığım anda 20mbit oldu.
Bunun sebebini henüz anlamış değilim yaklaşık 6 saattir de bu hızda kullanıyorum kopma olmaksızın.Ürün detaylarını resimlerde bulabilirsiniz.
Henüz acemi sayılırım bu sebeple yazımda eksik noktalar muhakkak olacaktır bilgi edinmek istediğiniz farklı bir husus olursa lütfen iletin incelemeyi daha da detaylandırmaya çalışayım.

Teşekkürler
B
11 yıl
Seagate GoFlex Home Torrent Aktifleştirme
Arkadaşlar herkese iyi akşamlar ve iyi forumlar dilerim.

Geçtiğimiz günlerde bir tane Seagate GoFlex Home 3tb harici disk aldım.Bu harici disk üzerinde torrent indirmek için gerekli işlemleri nasıl yapmamız gerekiyor?Bu konuda bilgi paylaşa bilirseniz sevinirim.Linux ve Mac bilgim bir miktar olmasına karşın terminal kullanmasını bildiğim söylenemez.İnternette bir araştırma yaptım lakin bulduğum konuların tamamı linux üzerine terminal aracılığıyla oldu bu sebepten tam olarak çözemedim mevzuatı.

Yardımlarınızı bekliyorum.

Not : Aynı harici disk için usb aparat almıştım diski bu aparatla bilgisayara bağladığımda başlatılmamış disk olarak gözüküyor.Diski usb de başlatıp GPT olarak tek partisyonda formatladığımda bu defa ethernet ünitesi diski ham olarak görüyor bu konuda da bilgi sahibi iseniz paylaşırsanız sevinirim.

Şimdiden teşekkür ederim.
B
11 yıl
250 Tl\u0027ye Kadar Önerebileceğiniz Ekran Kartı
250 Tl ye kadar önerebileceğiniz ekran kartları nelerdir acaba,oyun olarak cs.go oyuyorum fps artışı için hangisini tercih etmeliyim.
B
12 yıl
Modem üzerinden access point\u0027e erişmek
Herkese iyi günler iyi forumlar.

Airties RT-211 modem kullanıyorum ve bu modem üzerine kabloyla bağlanmış birde TP-Link TL-WR741N routerim var.Router kardeşimin evinde duruyor ve ben dilediğimde herhangi bir şifre değişikliği yada kullanan bilgisayarları kontrol etmek amaçlı girmem gerektiğinde onun evine gitmem gerekiyor.Bu olayı RT-211 e direkt bağlı bilgisayarımdan yapmam mümkünmü.IP adresleri farklı oldugu için benim ağ geçidimde 192.168.2.1 olduğu için 192.168.1.1 ip sine bağlanamıyorum.

Bu konuda herhangi bir bilgisi olan varmı yardımcı olabilirseniz çok sevinirim.

Teşekkür ederim.

Saygılarımla.
B
13 yıl
Asus P5Q Pro + Ocz Reaper 1200mhz pc9600 4x1gb ram Sorunu
Arkadaşlar öncelikle herkese iyi forumlar yeni edindiğim belleklerimle ilgili bir problemim var.Bellekler ile birçok yöntemi denemiş olmama rağmen bir türlü kararlı şekilde 1200mhz hıza ulaşamadım.Ya sistem açılışında mavi ekran aldım yada biosta donup kaldı makina.

Sistemim

Asus P5Q Pro P45 Anakart

İntel Q9550 cpu @ 3.4ghz / 400mhz bus /1600mhz Fsb

Ocz Reaper 1200mhz 4x1gb

Fsp Epsilon 600w psu

Asus Gtx 460 Vga temel bileşenler bunlar harici ses kartı hdd tv kartı vs. bunları eklemiyorum...

Sizce anakartım desteklemesine rağmen neden 1200mhz hıza ulaştıramıyorum bu bellekleri.? Yardımlarınızı bekliyorum şimdiden okuyan herkese teşekkürler.
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.